Вижте идеалната 11-торка на Winner.bg от кръга в Топ 5 на Европа

11:38
Вижте идеалната 11-торка на Winner.bg от кръга в Топ 5 на Европа
В тазседмичната ни класация, в която място намират най-добре представилите се футболисти от изминалия кръг в Топ 5 на европейските клубни първенства, липсва участие от френската Лига 1. Английската Висша лига има най-голямо присъствие в сформираната идеална единайсеторка, италианската Серия "А" се нарежда на 2-а позиция по този показател, а от испанската Примера дивисион и немската Бундеслига фигурират по равен брой играчи. Полученият отбор разполага с изключително офанзивна мощ, като разположението на футболистите по терена отново отговаря на традиционната схема 4-4-2.

Представяме на вашето внимание идеалния състав на изминалия кръг в Топ 5 на Европа:


Вратар - Джанлуиджи Буфон ( Ювентус) - Легендата на "Старата госпожа" бе един от големите герои в дербито с Интер. Италианецът се оказа непреодолимо препятствие за Милито и Форлан, които не успяха да се възползват от няколко 100-процентови голови положения. Определено може да се каже, че Буфон тласна Ювентус към важна победа с великолепните си спасявания.

Десен бек - Лукаш Пишчек ( Борусия Дортмунд) - Полският национал бе пчелата-работничка в състава на "жълто-черните" срещу Кьолн. Пишчек даде началото на обрата и впоследствие направи две асистенции при победата с 6:1 над "козлите".

Централен защитник - Дейвид Уетър (Болтън) - Малко изненадващо именно Уетър направи разликата в мача между неговия Болтън и Блекбърн. Англичанинът отбеляза два гола, с които "тротърс" записа изключителна ценна победа с 2:1 срещу един от преките си конкуренти в борбата за оцеляване. С този успех Болтън изплува от зоната на изпадащите.

Централен защитник - Мобидо Диаките ( Лацио) - "Римските орли" се върнаха на победния път след гол на Диаките, който оформи крайното 1:0, разписвайки се в последните минути на домакинския мач с Каляри. Французинът се представи на добро ниво и в дефанзивен план.

Ляв бек - Лейтън Бейнс ( Евертън) - Незаменимата фигура в стартовата единайсеторка на Дейвид Мойс съсече "лебедите" и поведе отбора си към ценен успех. Бейнс често тормозеше бранителите на Суонзи с острите си включванията в атака. Левият бек на "карамелите" ознаменува силното си представяне с изключително прецизно изпълнение от пряк свободен удар, което влетя неспасяемо в противниковата мрежа.

Дясно крило - Карим Бензема ( Реал Мадрид) - Бензема отново се превъплъти в ролята на дясно крило при домакинството на "Белия балет" срещу Реал Сосиедад. Французинът се представи повече от отлично на тази позиция, след като отбеляза два гола и допринесе за откриването на резултата, отправяйки точен пас към Гонзало Игуаин.

Вътрешен халф - Шиниджи Кагава ( Борусия Дортмунд) - Изгряващата звезда на световния футбол Кагава отново привлече погледите върху себе си. 23-годишният японецът регистрира нови два гола, а също така се отчете и с една асистенция.

Вътрешен халф - Раул Гарсия ( Осасуна) - Испанският полузащитник бе в основната на победата на "червените" срещу Леванте, който е един от претендентите за местата, даващи право на участие в най-комерсиалния европейски клубен турнир. Гарсия откри резултата в 16-ата минута след гол от воле, а във финалната част на срещата асистира на навлизащият в наказателното поле Нино, който оформи крайното 2:0. Така Осасуна съхрани надеждите си за пробив в първата четворка.

Ляво крило - Хатем Бен Арфа (Нюкасъл) - Французинът може би изигра най-силния си мач от началото на сезона. Звездата на "свраките" разнищи отбраната на "дроздовете, като отбеляза гол и асистира за двете попадения на Папис Демба Сисе.

Нападател - Златан Ибрахимович ( Милан) - Шведският голмайстор за пореден път се оказа спасителят на "росонерите". Ибрахимович разкри неоспоримата си класа в най-точния момент и реализира две попадения в мрежата на Рома, с които бе сътворен обратът и крайното 2:1.

Нападател - Папис Сисе (Нюкасъл) - Сенегалският голмайстор, който бе привлечен през миналия зимен трансферен прозорец, продължава да доказва, че е точният човек за "свраките". В неделя Сисе изигра чудесен мач срещу Уест Бромич Албиън, след като се отличи с два гола и една асистенция. Вън от съмнение е, че дуото Сисе-Арфа бе причина Нюкасъл да се изравни по точки с Челси.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ivunder
28.03.2012 18:17

особено за Пишчак,Кагава,Сисе и Бен Арфа съм много съгласен...направиха страхотни мачове

mrdrunk
28.03.2012 17:22

дали сички разбраха че тея които избират състава не разбират от футбол ??? а бе верно каде е Адам Богдан които спаси Болтън от резил ?

IvailoIlkov
28.03.2012 15:21

Дали всички разбраха,че това е класация за кръга!В смисъл.... моментно представяне ! А не кой харесвам аз и ти

Barcafan_77
28.03.2012 19:47

Това беше яко *lol* *thumb_up*

dacialoga
27.03.2012 15:32

пфффффффффффффффффф Ибрахимович къф го търся тая камила

Levski123456
27.03.2012 15:18

Папис Сисе - Трябва да е замаенен с Лионел Меси
Меси бележи в всеки мач от мача с Леверкузен на сам,не успя да бележи само при победата с 2-0 в последният мач на осасун!!!!!!!!!!

8510
27.03.2012 18:06

Представяме на вашето внимание идеалния състав на изминалия кръг в Топ 5 на Европа:

ForzaJuve29
27.03.2012 14:36

Тея дървета пак са пропуснали!Къде е Артуро Видал бе?!Видал освен асистенцията която направе отдне 10+ топки чисто със шпагат и поне още 7-8 топки без да ляга на шпагат,също така отново изора терена като тичаше като луд и да го няма като вътрешен халф!Вие или не сте добре или не разбирате от футбол!

rollingstones
28.03.2012 15:10

Глупак *lol*

mancitywe
27.03.2012 20:05

да те немам и разбирача

fatalniq
27.03.2012 13:58

ако бяха сложили и резерви Бербатов щеше да е първи в списъка хахаахх

IvailoIlkov
28.03.2012 15:28

Деца играят футбол в училищния двор. Бербатов минава покрай тях и ги пита.. Здравейте,може ли да поритам с вас? ДА!Ела сядай!

MaLkO_LuD94
27.03.2012 12:16

поне роналдо и меси ги няма в тоя отбор браво *smile*

Kantev
27.03.2012 12:01

Интересно наистина *beer* А това дърво Ибрахимович вкарва 2 гола на отбор,който е много далеч от най-силните си години и вече всички го боготворят...айде стига,единият беше от дузпа дори ако не се лъжа,щом той умее да вкарва в Серия А си представям какво ще върши Бербата там *cigarette*

braberikos
27.03.2012 11:59

Ако правите това всяка седмица много ще ви уважавам .

luiz_lfc
27.03.2012 11:53

Бензема дясно крило че и то в идеалната 11-торка интересно...................