Прогнози Серия "А", 29-и кръг: Юве ще спечели "Дербито на Италия"

14:07
Прогнози Серия "А", 29-и кръг: Юве ще спечели "Дербито на Италия"
Ювентус най-после загуби! Милан обърна "старата госпожа" за купата, но не успя да сътвори изненадата и "бианконерите" се класираха на финала, където ще срещнат Наполи. Тимът на Антонио Конте като че ли възвръща формата си и излиза в ролята на фаворит срещу Интер в "Дербито на Италия". Предвид моментното състояние на двата отбора, очакванията са за победа на гранда от Торино.
Другият интригуващ сблъсък е на "Сан Сиро", където Милан посреща Рома. "Вълците" са традиционно неудобен за "росонерите" съперник и задачата на домакините няма да бъде лека.
Забелязва се интересна тенденция мачовете в неделя от 13:30 най-често да излизат единици. Хиксове и двойки почти няма, така че може да потърсите победа за Аталанта над Болоня. Коефициентът е доста добър.


Прогнози за всички мачове от 29-я кръг на Серия "А":

Събота, 24 март:

19:00 часа: Милан – Рома: "Вълците" са способни на изненада


През седмицата Милан направи каквото можа, но в крайна сметка отстъпи на Юве след епичен полуфинал-реванш за Купата. Въпреки това, "росонерите" за пореден път показаха класа и бяха близо до изненадата. Макс Алегри и футболистите му продължават битката на два фронта (Серия "А" и Шампионската лига). Преди титаничният сблъсък с Барселона обаче, на дневен ред е Рома. В лагера на "червено-черните" вероятно са доста притеснени, защото ако още някой ключов футболист се контузи, става страшно. С травми са Пато, Индзаги, Щрасер, Касано, Робиньо, Рома, Абате и Фламини, а Антонини е наказан. Неста и Боатенг са под въпрос до последно и може би с тях няма да се рискува. Защитата на Милан отново ще бъде в необичаен вид с Бонера и Месба като крайни бранители. Ибра и Ел Шарави ще започнат в атака, а Макси Лопес ще чака в "запас". Рома е без контузените централни бранители Жуан и Бурдисо. "Вълците" записаха две поредни минимални победи и се върнаха в битката за зона "Лига Европа". Положителната тенденция при столичани е, че два пъти запазиха мрежата си суха. Луис Енрике има известни колебания около състава, най-вече в офанзивен план. Очаква се Борини и Освалдо да започнат в атака, а Тоти да действа зад тях. Рома изигра доста успешни мачове срещу Милан през последните години и като цяло е неудобен съперник. Крайният изход много зависи от представянето на гостите в дефанзивен план. "Вълците" са печелили 4 пъти на "Сан Сиро" в последните 19 мача, имат и 6 ремита. Според мен Рома са способни на изненада. В никакъв случай не бих играл мача твърда единица, въпреки че логиката сочи труден успех за "росонерите".
Прогноза: 1 Точен резултат: 2:1
Вероятни стартови състави:
Милан (4-3-1-2): Абиати, Месба, Тиаго Силва, Мексес, Бонера, Ван Бомел, Мунтари (Акуилани), Ночерино, Емануилсон, Ел Шарави, Ибрахимович
Рома (4-3-1-2): Стекеленбург, Тадей, Хайнце, Кяер, Анхел, Гаго, Де Роси, Пянич, Тоти, Борини, Освалдо

21:45 часа: Палермо – Удинезе: "Зебрите" ще излъжат сицилианци

С 10 победи и 4 загуби на "Барбера", Палермо са вторият най-силен домакин в Калчото. Навън обаче сицилианци все още нямат успех, а защитата им е безобразно слаба. Миколи и компания вече играят само за честта и вярната си публика. Бачинович, Силвестре и Милячо са контузени, а Бертоло и Муньос наказани. Иличич, Миколи и Ернандес ще тормозят защитата на Удинезе. "Зебрите" с в серия от 3 мача без победа в първенството, като междувременно отпаднаха от Лига Европа. В типичния си прагматичен стил, "фриуланите" бяха на път да пречупят Наполи, но Кавани ги закопа с два късни гола. Тимът на Франческо Гуйдолин се срина до 5-а позиция, но битката за зона "Шампионска лига" все още е отворена. Удинезе ще заложи на любомата си схема 3-5-1-1 с Ди Натале в атака. Флоро Флорес и Фабрини обаче са наказани. Обикновено един от тях помага на Тото в нападение. Сега вариантите за човека зад нападателя са два – Абди или Торже. Санкция изтърпява и Домици, а Бенатиа, Бади и Исла са контузени. И двата отбора имат проблеми в защита, но като цяло отбраната на Удинезе е далеч по-стабилна. През миналия сезон "зебрите" разбиха Палермо със 7:0 на "Барбера". Троен мач. Домакините все още нямат хикс на своя стадион, но не ми се струва вероятно равенство да се получи точно сега. По-скоро смятам, че "фриуланите" ще "излъжат" съперника.
Прогноза: 2 Точен резултат: 0:1

Неделя, 25 март:


13:30 часа: АталантаБолоня

Контузени: Аталанта – Бриги, Марилунго, Белини, Капели, Денис; Болоня – Рамирес, Гариц, Касарини
Наказани: няма
Аталанта е силен домакин, но без голмайстора си Денис едва ли ще се справи толкова лесно с Болоня. И двата отбора до голяма степен са гарантирали мястото си в Серия "А". Ди Вайо и компания имат 2 победи и 2 ремита в последните си 4 мача. "Бергамаските" пък завъртяха 3 равенства подред. Очаквам успех на Аталанта с един гол разлика.
Прогноза: 1 Точен резултат: 1:0

16:00 часа: Наполи – Катания: "Слоновете" ще "хвърлят бомбата" на "Сан Паоло"
 
Наполи "излекуваха" болезнения крах срещу Челси с класиране на финала за Купата, където ще срещнат Ювентус. В Калчото тимът на Валтер Мадзари записа 5 победи 1 едно реми в последните си 6 мача. Отборът все така допусна много голове, но вкарва достатъчно, за да подчини съперниците си. Наполи изостават само на точка от третия Лацио ще се борят за ново участие в Шампионската лига. Донадел и Маджо са контузени, а Мадзари има колебания единствено около избора на титулярни централни бранители. След загубата от Ювентус на 18 февруари, Катания е в страхотна серия от 4 победи и 2 ремита. Винченцо Монтела не се страхува да излиза с трима нападатели дори срещу по-силни съперници. На "Сан Паоло" за "слоновете" в атака ще действат Гомес, Бергесио и Бариентос. Биаджанти, Потенца и Мота пропускат срещата заради травми. Катания играе успешно срещу Наполи у дома, но не и като гост. Тимът на Валтер Мадзари има 5 победи и 1 загуба в последните 6 мача между двата отбора на "Сан Паоло". Съперниците се намират в прекрасна форма, а двубоят е регионално дерби – факт, който не е за подценяване. Разбира се, най-нормалното нещо е Наполи да спечели с 2-3 гола разлика, но аз мисля, че "слоновете" са способни на изненада.
Прогноза: 2 Точен резултат: 1:2

16:00 часа: Лацио – Каляри: Труден успех за "орлите"

Лацио записа две поредни загуби и сериозно застраши класирането си за Шампионската лига. Всъщност, подобни катаклизми са нормални за тима на Еди Рея. Треньорът на "орлите", който е наказан за този мач, има сериозни проблеми с контузени и наказани. Големият отсъстващ е Клозе. С травми са още Гаридо и Лулич, а Матусалем и Диас изтърпяват санкции. Очаква се Роки и Козак да започнат в атака, а Ернанес да действа зад тях. Каляри прекъсна черната серия с изключително ценна победа над Чезена. Пиниля се развихри и отбеляза хеттрик, но "сардинци" получиха и сериозно "съдийско рамо". Ел Кабир, Десена, Сампайо и Ериксон са контузени, а централният бранител Канини наказан. Каляри са способни да изненадат Лацио на "Олимпико". Според мен обаче "орлите" ще спечелят, макар и трудно.
Прогноза: 1 Точен резултат: 2:1

16:00 часа: Чезена – Парма
Контузени: Чезена – Пароло, Гуана, Мартинес, Якуинта; Парма – Марига
Наказани: Чезена – Роси, Колучи за 1 мач; Парма – Закардо за 1 мач
Чезена са последни, имат само 2 победи у дома и вече са изпаднали. Парма пък са точно над чертата, но разликата от 5 точки с 18-я Лече засега е успокояваща. "Дуковете" са в серия от 7 мача без успех и ще търсят трите точки. Според мен обаче равенство е по-вероятно.
Прогноза: Х Точен резултат: 1:1

16:00 часа: Киево – Сиена

Контузени: Киево – Сардо, Мореро, Гулан; Сиена – Болзони, Калайо, Д’Агустино
Наказани: Киево – Лусиано, Ригони за 1 мач; Сиена – Терци за 1 мач
Сиена изненадващо загуби от Навара у дома в миналия кръг. Новаците имат само 1 победи и 5 ремита като гост през сезона, но срещу Киево ще търсят поне точка. "Летящите магаренца" стоят стабилно в средата на таблицата и нямат проблеми с оцеляването си. Сиена играе изключително успешно срещу съперника си във Верона – 3 успеха в последните 3 мача. Според мен срещата ще завърши без победител.
Прогноза: Х Точен резултат: 1:1

16:00 часа: Новара – Лече

Контузени: Новара – Луди, Марианини, Да Силва; Лече – Каруциери, Офере, Жулио Серджо
Наказани: Новара – няма; Лече – Одо за 1 мач
Кой от двата отбора ще хване "последния влак" по пътя към оцеляването? Новара записа две поредни победи и ако надвие Лече, изненадващо ще възроди шансовете си. Домакините ще разчитат на Карачоло и Джеда в атака. Божинов ще остане на пейката за гостите, а титуляри ще започнат Ди Микеле и Муриел. Троен мач.
Прогноза: 1 Точен резултат: 1:0

16:00 часа: Дженоа – Фиорентина

Контузени: Дженоа – Кучка, Антонели, Бово, Гранквист, Констант; Фиорентина – Кролдруп, Фелипе
Наказани: Дженоа – Янкович за 1 мач; Фиорентина – Черчи за 3 мача.
И двата отбора минават през труден период. Добрата новина за "виолетовите" е завръщането на Йоветич, който ще действа в атака заедно с Амаури. Фиорентина обаче има само една победа като гост през сезона до момента. Дженоа пък са непредвидим съперник и мачът е троен. Може би хикс.
Прогноза: Х Точен резултат: 1:1

16:00 часа: Ювентус – Интер: "Бианконерите" ще спечелят "Дербито на Италия"

Ювентус се "отпуши" в миналия кръг срещу Фиорентина и като че ли възвърна формата си точно преди най-важните мачове през сезона. За съжаление в редица двубои "старата госпожа" загуби много ценни точки, но това вече е минало. През седмицата "бианконерите" показаха дух и изхвърлиха Милан от турнира за купата, а Вучинич блесна. Срещу Интер, тимът на Антонио Конте ще има нужда от силната игра на лидерите си. Двата отбора излизат от различни изходни позиции в "Дербито на Италия". Юве са на 4 точки от Милан и интригата за титлата все още е жива. "Нерадзурите" пък трябва да разчитат на някакво чудо и дълга победна серия, ако искат да играят отново в Европа. Домакините са без контузения Бардзали и наказания за един мач Лихщайнер. Двамата са ключови футболисти и без тях Конте трудно може да варира с тактическата постройка, така че схемата на Юве ще бъде 4-3-3. Матри ще води атаката, Вучинич ще действа отляво, а Пепе отдясно. Касерес ще заеме позицията на десния бек. "Златната резерва" Джакерини почти сигурно ще се появи след почивката. Интер е без контузените Гуарин, Алварес и Снайдер. Клаудио Раниери вероятно ще заложи на 4-4-2. За двете места в атака се борят Форлан, Милито и Пацини, като очакванията са първите двата да започнат мача. Сарате изглежда напълно забравен на пейката. Юве има 11 победи, 4 ремита и 4 загуби в последните 19 мача с Интер у дома. Разбира се, в такива дербита обикновено се казва, че моментната форма няма значение. Обективно погледнато обаче, "бианконерите" са големият фаворит. Трудно ми е да заложа дори за частичен успех на отбор, който през сезона загуби от Болоня, Новара и Лече, без да подценявам качествата на изброените съперници. Очаквам Юве да атакува, но внимателно, без излишни рискове. "Старата госпожа" продължава със серията от трудни мачове и ако иска да съхрани интригата за титлата, трябва да спечели.
Прогноза: 1 Точен резултат: 2:1
Вероятни стартови състави:
Ювентус (4-3-3): Буфон, Де Челие, Киелини, Бонучи, Касерес, Маркизио, Пирло, Видал, Пепе, Вучинич, Матри
Интер (4-4-2): Жулио Сезар, Майкон, Лусио, Самуел, Нагатомо, Санети, Поли, Станкович, Оби, Форлан, Милито

*Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

theeagle88
24.03.2012 13:25

Много неадекватни прогнози-първо Наполи е чиста 1-ца и Палермо-Удинезе е един от най-вероятните над 2.5 за кръга.

tapaka2222
23.03.2012 21:29

Аве ей топчията я не се излагай бе Ювентус ако са слаби незнам интер кви са хахаххахх я виж статистиката я виж сега кой няма загуба бе съсел Юве ще ги намачкат като грозде за ракия

Juve81
23.03.2012 20:34

Шшшт, много молим, топчиите да коментират първенства, от които разбират ! Калчото явно не е едно от тях. *wink*

bianconer85
23.03.2012 20:20

Пфф, дербито на Италия :
СТАТИСТИКА
В Торино:
Общо: 78
Победи за Ювентус: 54 (последна - 13.02.2011, 1-0)
Равни: 14 (последен - 18.04.2009, 1-1)
Победи за Интер: 10 (последна - 20.04.2005, 0-1)
Баланс голове: Юве/Интер - 140/61
Няма милост за картонените!!!

Arsenal_England
23.03.2012 19:53

Интер ще бие слабаците от Юве

Rubbin_87
23.03.2012 21:03

Не се излагаи с такива реплики!Ако Юве са слабаци то какви са понастоящем Интер...

futbol20
23.03.2012 17:06

палермо-1
милан-гол/гол
интер-гол/гол
аталанта-1
*smile*