Прогнози Бундеслига, 27-и кръг: Успешен дебют за Балъков с "лаутерите"

11:09
Прогнози Бундеслига, 27-и кръг: Успешен дебют за Балъков с "лаутерите"
Назначаването на Красимир Балъков като треньор на Кайзерслаутерн бе една от водещите новини в немската преса през последните няколко дни. Един от най-добрите чужденци, играли някога в историята на Бундеслигата, се завърна във втората си родина, където ще цели да се докаже като добър и в тази професия. Балъков ще има изключително важната задача да помогне на Кайзерслаутерн да запази елитния си статус. Дебютът на българина начело на "лаутерите" ще се състои утре в съдбоносен мач срещу Фрайбург, който също се бори за своето оцеляване.

В миналия кръг
Борусия Дортмунд и Байерн Мюнхен не допуснаха грешки, но през този уикенд ще участват в далеч по-трудни мачове. "Жълто-черните" ще гостуват на Кьолн, а баварският колос ще е домакин на Хановер 96. Голямото дерби пък ще е между Шалке 04 и Байер Леверкузен.

Представяме Ви прогнози за предстоящите мачове от 27-ия кръг на Бундеслигата:

23 март, петък:

21:30 часа: Волфсбург - Хамбургер


Волфсбург посреща Хамбургер в първия мач от 27-ия кръг на немската Бундеслига. Миналата седмица "вълците" записаха едва втората си победа като гост през настоящата кампания и изведнъж се озоваха в добра позиция да атакуват евроместата. Довечера за "вълците" участие няма да запишат Крис, Михаел Шулце, Патрик Окс и Слободан Медойевич. Хамбургер допусна 4 изключително неприятни загуби в предните си 5 мача и се доближи на само 2 точки от опасната зона. "Ханзеатците" ще играят поне за частичен успех, но за целта няма да могат да разчитат на Том Микел и Хосе Паоло Гереро. Съперничеството между настоящите съперници се развива с променлив успех и отвсякъде погледнато предстоящата им битка е открита за всичко. Предвиждам, че и двата отбора ще успеят да си отбележат поне по 1 точно попадение. Прогноза: Гол/Гол (Сигурност: 6/10)

24 март, събота

16:30 часа: Байерн Мюнхен - Хановер 96

Байерн Мюнхен допусна загуби в предните две издания на този сблъсък, но за отбелязване е, че в по-предните 4 преки двубоя с Хановер 96 постигна разгромни победи. Въобще няма да е изненадващо, ако утре баварският колос възстанови наказателната си акция срещу "червените". Брено, Даниел ван Буйтен и Бастиан Швайнщайгер не влизат в сметките на Юп Хайнкес за предстоящия двубой. Хановер 96 увеличи значително шансовете си за участие в евротурнирите, след като в миналия кръг надигра Кьолн с 4:1. "Червените" са само на точка от първата шестица, но надали точно сега ще осъществят желания пробив. В събота в игра за гостите няма да видим Леон Андреасен и Янис Плешке. Според мен Байерн Мюнхен не би имал проблеми със спечелването на домакинството си на Хановер 96. Прогноза: Байерн да отбележи два или повече гола (Сигурност: 8/10)

16:30 часа: Борусия Мьонхенгладбах - Хофенхайм

Борусия Мьонхенгладбах постигна само една-единствена победа в 10-те си преки двубоя с Хофенхайм. През миналия уикенд "жребците" се върнаха на победния път след впечатляващ успех с 2:1 като гости над Байер Леверкузен, но преди броени дни отпаднаха от турнира за Купата на Германия, като пътят им бе пресечен от Байерн Мюнхен, който имаше по-голям късмет при изпълненията на ударите от бялата точка. В събота наставникът на домакините Лусиен Фавре ще бъде лишен единствено от услугите на наказания Хавард Нордвайт. Хофенхайм изглежда, че не се намира в добра форма и поради тази причина няма големи шансове за частичен успех на "Борусия Парк". Филип Клингман и Матиас Яйсле няма да се появят в игра за "синьо-белите". М'Гладбах ще съсредоточи силите си върху гарантирането на 3-о си място. Предвиждам трудна победа за "жребците". Прогноза: 1 (Сигурност: 6/10)

16:30 часа: Вердер Бремен - Аугсбург

Вердер Бремен така и не успява да промени облика си на отбор, който се представя на ниво като домакин и слабо пред чужда публика. Загубата с 0:1 от Борусия Дортмунд бе поредното голямо доказателство, че "бременските музиканти" не са в състояния да се намесят косвено в борбата за Сребърната салатиера. Тим Вийзе, Налдо, Себастиан Прьодл, Филип Баргфреде, Тим Боровски, Аарън Хънт, Клаудио Писаро и Марко Арнаутович ще са извън групата на "докерите" за идущия двубой. Аугсбург с всички сили води битка за оцеляването си. В предния кръг баварският тим надви Майнц като домакин с 2:1 и запази позицията си извън зоната на изпадащите. Програмата на гостите до края на сезона е изключително трудна и именно това е основната причина да са сочени за основен фаворит за изпадане. Марсел Де Йонг, Дауда Ба и Акаки Гогиа са аут от разширения състав на Аугсбург за гостуването на "Везерщадион". Моята прогноза е, че Вердер Бремен няма да допусне да бъде изненадан. Прогноза: 1 (Сигурност: 6/10)

16:30 часа: Майнц 05 - Херта Берлин

Равенството е често срещан резултат в директните двубои между Майнц 05 и Херта Берлин. На сегашните домакини им предстоят две много тежки гостувания и като се има предвид, че 5 точки ги делят от опасната зона, едва ли биха могли да си позволят лукса да се издънят срещу "Старата дама". Щефан Бел, Зденек Поспех, Бо Свенсон и Марсел Рисе не попадат в плановете на Томас Тухел за утрешния мач. Херта Берлин се свлече на предпоследното място в текущото класирането, след като миналата седмица допусна поражение с 0:6 като домакин срещу Байерн Мюнхен. В оставащите 8 кръга "синьо-белите" ще бъдат ангажирани с изключително тежки задачи, но целта им не приема подобни оправдания. Майк Франц, Андре Миятович, Фабиан Лустенбергер и Рони са аут от редиците на берлинчани. Пътят на логиката води към победа на Майнц 05. Прогноза: 1 (Сигурност: 6/10)

16:30 часа: Фрайбург - Кайзерслаутерн

Отборите на Фрайбург и Кайзерслаутерн излизат един срещу друг в един от най-важните мачове от тазседмичната програма на шампионата. Настоящите съперници се намират в опасната зона, като заемат съответно 16-а и 18-а позиция. За тима от Шварцвалд предстоящият сблъсък се явява като мачът на спасението. "Брайзгауците", ако спечелят този мач, на практика ще се освободят от конкуренцията на "лаутерите" и ще вземат глътка въздух в борбата за оцеляване. Ключовите отсъстващи в състава на Фрайбург са Оливер Барт, Йоханес Флум, Имануел Хьон, Антон Пуцила и Симон Бандщетер. Кайзерслаутерн се отдалечи на 5 точки от спасителния бряг и това логично доведе до уволнението на Марко Курц, който ще бъде заменен от Красимир Балъков. Българският специалист нямаше достатъчно време да се запознае с атмосферата в новия си тим, но самата треньорска смяна е предпоставка за възход на "червените дяволи". Ян Симунек, Николай Йоргенсен, Дорге Ростанд Коуемаха и Сандро Вагнер са в лазарета на "лаутерите". Този мач изглежда, че ще е последният шанс на Кайзерслаутерн да успее да съхрани надеждите си за оставане в елита. Не смятам, че точно сега гостите ще хвърлят бялата кърпа. Прогноза: Х2

19:30 часа: Шалке 04 - Байер Леверкузен

Дербито на кръга противопоставя отборите на Шалке 04 и Байер Леверкузен. Тимът от Гелзенкирхен постигна убедителни победи в последните си 3 мача, а "аспирините" регистрираха 3 поредни загуби. Ралф Феерман, Ларс Унерстал, Кристоф Метцелдер и Бенедикт Хьоведес няма да са на линия за предстоящия двубой. Кадровите проблеми в "отбора на фабриката" отново са свързани с контузиите на Рене Адлер, Ведран Чорлука, Михаел Балак, Ларс Бендер и Сидни Сам. Леверкузенци имат леко предимство в преките двубои с "кралско-сините", които обаче през този сезон ги превъзхождат по моментна форма. Очаквам "Фелтинс-Арена" да се окаже прекалено тесен за намиращият се в криза тим на Байер Леверкузен. Прогноза: 1 (Сигурност: 5/10)

25 март, неделя:

16:30 часа: Щутгарт - Нюрнберг

В преките битки между Щутгарт и Нюрнберг често се получават много голове. Опцията "над 2.5 гола" бе налице в 8 от последните 10 двубоя помежду им, което е сериозна предпоставка за нов голов спектакъл. Няма съществена разлика във формата на двата отбора и това също може да се добави в подкрепа на очакванията за резултатен двубой. В неделя "швабите" няма да могат да разчитат на Халид Буларуз, Йоан Одел, Ведад Ибишевич и Шинжи Оказаки, а "франките" нямат почти никакви кадрови проблеми. Вън от съмнение е, че Щутгарт е фаворит в този мач, но факта, че е неубедителен в изявите си, още повече ме подтиква да потърся опцията за много точни попадения. Прогноза: Над 2.5 гола (Сигурност: 6/10)

18:30 часа: Борусия Дортмунд - Кьолн

Кьолн приема Борусия Дортмунд в поредното дерби на провинция Северен Рейн-Вестфалия. "Козлите" загубиха последните си 7 двубоя срещу текущия лидер в класирането на Бундеслигата. Със сигурност домакините ще излязат с надеждата да прекъснат слабата си серия срещу този съперник, но шансовете им за частичен успех не са много големи. Ключовите отсъстващи в състава на Кьолн са Кристофер Бухтман, Мато Жаяло, Марк Ут и Адил Чихи. Борусия Дортмунд върви уверено по пътя към защитата на титлата си от миналия сезон. "Жълто-черните" имат 5 точки аванс на върха, но трябва да се вземе на внимание факта, че трудното за тях тепърва предстои и поради тази причина нямат право на абсолютно никакви грешки в тази среща. Юлиан Кох и Марио Гьотце няма да са на разположение на Юрген Клоп. Смятам, че Борусия Дортмунд ще съумее да се прибере с три точки от визитата си на Кьолн. Прогноза: 2 (Сигурност: 6/10)

*Най-сигурната прогноза за кръга: Байерн Мюнхен - Хановер 96: 1

*Изненадата на кръга: Фрайбург - Кайзерслаутерн: 2


*Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация