Прогнози Серия "А", 27-и кръг: Първа загуба за Ювентус

09:25
Прогнози Серия "А", 27-и кръг: Първа загуба за Ювентус
Ювентус го докара до 13 победи и 13 ремита. Дали пък тези фатални числа няма да изиграят лоша шега на "старата госпожа"? Нищо чудно. Дженоа е "тотаджийски" отбор и може да се възползва от проблемите на "бианконерите" в защита.
Валери Божинов най-вероятно ще започне в титулярния състав на Лече при визитата на Милан, но "жълто-червените" едва ли имат шансове срещу лидера в класирането.
Като че ли са на лице основания в 27-я кръг да потърсим първо равенство на Палермо у дома, първа победа за Сиена като гост и първа загуба на Ювентус.


Прогнози за всички мачове от 27-я кръг на Серия "А":

Петък, 09 март:

21:45 часа: Наполи – Каляри: Единица с едно на ум


Наполи са в страхотна серия от 5 поредни победи във всички турнири. Изведнъж тимът на Валтер Мадзари се превърна в реален претендент за зона ШЛ. Срещу Каляри у дома целта е само една – победа. Новината от лагера на Наполи е, че Кавани може да получи почивка. Ако това се случи, схемата на отбора ще бъде променена на 3-4-1-2. Лавеци и Пандев ще действат в атака, а Хамшик зад тях. Грава, Бритос и Донадел са контузени, а Джамайли наказан. Каляри записа две поредни загуби и се смъкна на 15-а позиция. "Сардинци" могат да печелят точки навън и ще се опитат да се реваншират за "тройката" от Сиена. Пиниля, Ел Кабир, Сампайо и Ериксон лекуват травми. За двете места в атака се борят Ларивей, Нене, Тиаго Роберто и Ибарбо. Косу ще заеме обичайната си позиция на плеймейкър. Каляри е неудобен съперник за Наполи и мачовете между двата тима най-често завършват наравно. Разбира се, единица, не бих могъл да прогнозирам нещо друго, но в никакъв случай не твърда.
Прогноза: 1 Точен резултат: 2:1

21:45 часа: Киево – Интер: "Летящите магаренца" точат ножа и за "нерадзурите", но...

Интер стигна до там единицата във Верона да бъде по-очакван и търсен резултат. "Нерадзурите" са в ужасяваща серия от 9 мача без успех. Клаудио Раниери е абсолютно безпомощен, а футболистите сякаш играят с едничката цел да го махнат. Снайдер не намира място в схемата на отбора и търка пейката. Очаква се срещу Киево обаче да играе зад двамата нападатели Милито и Форлан. Пацини може би ще остане резерва. Гуарин и Ранокиа са контузени, а Кастайнос наказан. Киево записа две победи и реми в последните си 3 мача. След хикса с Ювентус, "Летящите магаренца" точат секирата и на "нерадзурите". Гулан, Сардо и Момеро лекуват травми. Със Самарко, Тереау и Пелисиер в атака домакините са опасен отбор. Статистиката е изцяло в полза на Интер. Моментното състояние на гостите обаче като че ли изравнява везните. Хикс в този мач няма. Мислих си за единица, която е доста логична, но според мен двойката е по-вероятна. Смятам, че гостите могат да загубят, ако са предприели офанзива да изритат Раниери. Иначе черната серия на Интер би трябвало да свърши във Верона.
Прогноза: 2 Точен резултат: 1:2

Събота, 10 март:

21:45 часа: Палермо – Рома: Да потърсим първо реми за сицилианци у дома

Палермо претърпя тежка загуба от Милан в миналия кръг. Да се чуди човек как с тази защита сицилианци са постигнали 10 победи у дома... Преди всичко останало искам да отбележа, че Миколи и компания все още нямат хикс у дома. Рома пък имат само два навън. Според мен изглежда логично да потърсим ремито точно в този мач. Палермо е без контузените Бачинович и Силвестре. Будан ще партнира на Миколи в атака, а Балзарети се завръща в отбрана. Луис Енрике ще трябва да се справя без Бурдисо, Жуан, Пянич и Тоти, които лекуват травми. Стекеленбург, Касети и Освалдо пък са наказани. Проблемите ще доведат до промяна на схемата от 4-3-1-2 на 4-3-3. "Вълците" ще излязат с Къркич, Борини и Ламела в атака. Рома са допуснали 33 гола, а Палермо 43. У дома сицилианци имат 4 победи, 2 равенства и 2 загуби срещу столичани. Двубоят изглежда равностоен и аз си мисля, че има достатъчно основания да потърсим реми. Иначе мачът е троен.
Прогноза: Х Точен резултат: 1:1

Неделя, 11 март

13:30 часа: Новара – Удинезе: "Зебрите" са длъжни да спечелят

Новара е скромен отбор, който няма потенциал за Серия "А" и логично се намира на последното място. Въпреки това, тимът се бори, печели точици тук-там и не губи разгромно. Новаците не могат да разчитат на тарана си Карачоло, който е наказан. С травми са Луди и Марианини. Като изключим победата над Болоня, Удинезе не се представя убедително напоследък. В четвъртък "зебрите" загубиха от АЗ Алкмаар в ЛЕ и бързо трябва да превключат на вълна Серия "А". Ди Натале ще води атаката на "фриуланите", а Фабрини ще играе изтеглен зад него. Бади, Абди и Исла са контузени. Разликата в класите на двата отбора е очевидна. Удинезе е фаворит и би трябвало да спечели.
Прогноза: 2 Точен резултат: 0:2

16:00 часа: Милан – Лече: "Жълто-червените" едва ли са способни на изненада

Милан яко се "изпържи" в ада "Емирейтс" през седмицата, но оцеля. Ако "росонерите" бяха заложили на тактиката "отзад за 0:0, а напред каквото стане", щяха да загубят примерно с 0:1 и спокойно да се приберат у дома. Както и да е, мачът с Арсенал е минало. "Червено-черните" вече са на вълна Серия "А". През седмицата Макс Алегри и футболистите му получиха чудесна новина от Болоня, където Юве не успя да спечели отложения си мач. Милан вече е фаворит за титлата и победата над Лече е задължителна. "Росонерите" ще се върнат към схемата 4-3-1-2 с Робиньо и Ибра в атака. Емануелсон ще действа като плеймейкър. Предвид наказанието на Мексес и травмата на Неста, Бонера ще партнира на Тиаго Силва в центъра на защитата. Пато, Макси Лопес, Боатенг, Меркел, Щрасер, Касано и Зеедорф са контузени. Лече се бори със зъби и нокти за оцеляването си. "Жълто-червените" са в серия от 5 мача без загуба, но все още се намират в зоната на изпадащите, на 4 точки от спасителния бряг. Треньорът на гостите Серсе Козми също има редица проблеми. Гросмюлер, Жулио Серджо и Куадрадо са аут заради травми, а Томович, Делвекио и Ди Микеле са наказани. Божинов най-вероятно ще започне като партньор на Муриел в атака. Първият мач между двата тима през сезона бе вълнуващ и драматичен, а Милан стигна до обрат от 0:3 до 4:3. У дома "червено-черните" имат 7 победи, 2 ремита и 1 загуба срещу Лече. "Жълто-червените" са симпатичен отбор, подобриха доста играта си, след като Козми бе назначен, но е трудно да повярваме, че са способни на изненада.
Прогноза: 1 Точен резултат: 2:0

16:00 часа: Дженоа – Ювентус: След фаталните 13-13, време ли е "старата госпожа" да "счупи геврека"?

Ювентус се провали в най-важния си мач за сезона – гостуването на Болоня. Разбира се, "нивата е още дълга", но "старата госпожа" не играе добре. Изведнъж в представянето на "бианконерите" се получи срив. Програмата на тима е тежка. След двубоя с Дженоа, предстои визита на Фиорентина, реванш с Милан за купата, после Интер, Наполи... За гостуването на "грифоните", Юве остана без нито един централен бранител. В редица анализи и прогнози още преди Нова година споделих мнение, че отборът се нуждае от поне още един футболист в сърцето на защитата. Да вземем за пример Милан – Тиаго Силва, Неста, Мексес, Бонера, Йепес. При всичките проблеми, "росонерите" никога няма да останат без поне двама здрави играчи в тази зона. Антонио Конте, който е наказан, трябва да реди състава без контузените Киелини, Бардзали и санкционирания Бонучи. Касерес отново ще действа като централен бранител, а Видал ще му партнира. Трудно ми е да си представя как двамата за 2-3 дни ще постигнат някакъв синхрон. "Старата госпожа" ще заложи на 4-3-3 с Пепе, Вучинич и Матри в атака. Джакерини пък ще застане до Пирло и Маркицио в халфовата линия. Дженоа няма успех в 5 поредни мача (3 загуби и 2 равенства). Въпреки това "грифоните" си спечелиха реномето на непредвидим отбор, способен да победи всеки. Антонели, Бово и Гранквист са контузени. Схемата на домакините най-вероятно ще бъде 4-4-2 с Паласио и Джилардино в атака. Дженоа показа характер и стигна до 2:2 в първия мач със "старата госпожа" през сезона. Статистиката срещу Юве не е добра, но въпреки това всички предпоставки за резултат, различен от успех на гостите, са на лице. "Бианконерите" не играят добре, имат проблеми в защита, Конте и наказан и т.н. Дали пък след фаталните 13 победи и 13 ремита грандът от Торино няма да загуби точно в Генуа? Обръщам ви внимание и на факта, че Дженоа и Юве правят резултатни мачове напоследък – по 4-5 гола в почти всеки двубой.
Прогноза: 1 Точен резултат: 3:2

16:00 часа: Аталанта – Парма: "Бергамаските" ще ударят "дуковете"
 
Аталанта е много добър отбор, който редува победи с равенства и рядко губи. Бергамаските се намират на 13-а позиция с 32 точки и ако не бяха отнетите им преди началото на сезона 6 пункта, сега щяха да са 6-ти... Новаците са силен домакин. На собствения си стадион до момента загубиха само от Милан и Ювентус. Проблемите в състава на Аталанта са свързани с травмите на Стендардо, Тирибоки, Капели и Лучини. Марилунго пък е наказан. Габиадини и Денис ще действат в атака, а Моралес вероятно ще оперира по лявото крило. Парма е без Флокари, Гоби, Маркес, Паладино и Мороне. Въпреки някой добри игри и резултати, "дуковете" са на 5 точки от опасната зона. Джовинко и Окака ще тормозят защитата на съперника. "Пармалатите" се представят доста успешно при визитите си в Бергамо, но според мен Аталанта е по-добрият отбор и ще стигне до победата.
Прогноза: 1 Точен резултат: 2:1

16:00 часа: Катания – Фиорентина: Втора победа за "виолетовите" като гост през сезона е възможна

Катания е на цели 10 точки от зоната на изпадащите и очевидно през този сезон няма да има традиционните проблеми с оцеляването си. У дома "слоновете" се представят силно и ще търсят успеха срещу Фиорентина. Биаджанти, Кампаноло и Потенца са контузени, а Алмирон наказан. Винченцо Монтела вероятно ще заложи на 4-3-3 с Гомес, Бариентос и Бергесио в атака. "Виола" е без контузените Кролдруп и Йоветич. Настасич, който се разписа в последните два мача, е наказан. Санкция изтърпява и Бехрами. Делио Роси също ще избере тактическа постройка 4-3-3. "Виолетовите" имат статистическо предимство срещу Катания навън – 3 победи, 2 ремита и 1 загуба. Троен мач. Според мен дори и без Йоветич, с футболисти като Амаури, Варгас, Черчи и Лазари в състава Фиорентина може да спечели.
Прогноза: 2 Точен резултат: 1:2

16:00 часа:Чезена – Сиена: Първи успех за "черно-белите" като гост?
 
Сиена играят силно у дома и ако продължават така, ще оцелеят. Чезена пък е с единия крак в Серия "Б", но въпреки това си остава коварен отбор. "Водните кончета" не са печелили от мача с Новара на 15 януари. Вон Берген и Гуана са контузени, а Пудил, Пароло и Комото наказани. Въпреки класните си нападатели (Муту и Якуинта), Чезена рядко стига до голове. Сиена, заедно с Палермо са двата отбора без победа като гост през сезона до момента. Болзони, Д’Агустино, Бркич и Гонзалес са контузени. "Черно-белите" все пак са отбор, който направи реми при визитата си на Ювентус. Очаква се Богдани и Дестро да действат в атака. Може би е време за първа победа на Сиена извън "Монтепаски Арена".
Прогноза: 2 Точен резултат: 1:2

21:45 часа: Лацио – Болоня: След "Виола" и Рома, идва ред на Болоня

"Странни птици" са тия Лацио. В лагера им винаги има напрежение, скандали, оставки. Еди Рея няколко пъти хвърля "белия пешкир", но след това му минава, връща се и моментално "вдига" отбора. "Орлите" като че ли преодоляха кризата с двете поредни победи над Фиорентина и Рома. Клозе и компания категорично надиграха "вълците" през второто полувреме на дербито и заслужено стигнаха до успеха. Лацио се намира на 3-а позиция и води люта битка с Удинезе и Наполи за място в ШЛ. Срещу Болоня Еди Рея отново ще трябва да сглобява защитата си "от кол и въже". Бранителите Станкевичус, Заури, Раду и Конко са контузени, а Скалони и Биава наказани. Гонзалес по принуда ще действа като десен бек. В атака "орлите" ще започнат единствено с Клозе. Ернанес, Кандрева и Маури ще помагат от по-задни позиции. Завръщането на последния след травма веднага се усети. Болоня се представя доста успешно напоследък. Диаманти, Рамирес и Ди Вайо ще дебнат Лацио на контри. Лориа и Морлео са контузени, а Перес наказан. Домакините имат 8 победи, 3 равенства и 1 загуба срещу съперника на "Олимпико" и са абсолютен фаворит. "Орлите" често се "дънят" точно в такива мачове и то пред своите фенове. Този път обаче ще спечелят.
Прогноза: 1 Точен резултат: 3:1

*Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

holigan4e
10.03.2012 12:28

Ако Дженоа и Ювентус е Х и Палермо - Рома е 1-ца ще съм много доволен :Р

VANKObarabanko
10.03.2012 10:17

О4аквам труден ма4,но ще покажем характер и накрая ще се поздравим с победата.Няма да се изненадам ако Ле4е изненадат Милан.FORZA JUVE*cup**cup**cup*

izzotzade
10.03.2012 07:55

Защо всички си мислят,че това да бъдеш фен на някой отбор значи да си " кон с капаци " и да не гледаш реално на нещата? Дженоа са добър отбор,всичко може да стане.

tearsss
09.03.2012 23:48

6:3 ... слабо ... в Англия искам 3:3 и да почваме барса

luiz_lfc
09.03.2012 23:44

Наказахме Каляри дано удинезе и лацио не си вземат мачовете

ch0co0late
09.03.2012 23:40

След фаталните 13-13, време ли е "старата госпожа" да "счупи геврека"? -*Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел...... е това е футболно мнение счупени гевреци и 13-ски = на загуба

CASHBOY
09.03.2012 19:17

Палермо - Рома над 2.5
Лацио - Болоня 1
Чезена - Сиена х2
Милан - Лече над 2.5
Дженоа - Ювентус х2

ch0co0late
09.03.2012 17:35

май не разбирате от футбол за да търсите загуба на Юве ..... или сте просто фенове на този отбор .... не знам кое от двете .... но Юве ще завършат сезона без загуба ....... Дано станат шампиони отново защото момчетата го заслужават .... Те обичат отбора ... показаха го като остана дори и в Б-група ...... Хайде време е за шампионски резултат 0:1

holigan4e
10.03.2012 12:29

Ти все едно казваш на черното бяло,което не е правилно *smile*

ForzaJuve29
10.03.2012 00:42

Аз не съм те задължил да ми харесваш мнението.И никой няма да ми казва какво да говоря.

fen_diego
09.03.2012 23:47

Не ми харесва характера ти ... от всички наши фенове ... твоите коментари ме учудват ... Дръж на отбора си и дори да имаш лоши усещания, казвай обратното това е Ювентус и какво от това че сме без централни защитници ... може да пусне Гросо който е не лош играч а и Видал да е в защитата той се справи божествено в предния мач в задни позиций ... !

fen_diego
09.03.2012 23:44

ако загубим този мач, аз ще викам за Милан ! Всичко друго но не и 1-ца успех на всички Ювентинци и дано Алекс да е титуляр *smile* от там нататък мача ще си дойде на мястото *smile* ФОРЦА ЮВЕ

ch0co0late
09.03.2012 23:42

Яде ама червени ягоди ...

ForzaJuve29
09.03.2012 23:41

Никога не играя против отбора си!

holigan4e
09.03.2012 23:39

Ако стане Х го яде и в двата случая..както и май ще стане според мен

ch0co0late
09.03.2012 23:15

Докато гледате махлески английски футбол с космически резултати така ще мислите ... Аз следя Италия от доста време и мога да ти гарантирам че няма да загубят най много ти да загубиш

ch0co0late
09.03.2012 23:08

Пускай загуба като си фен ... двойна печалба или бият или печелиш .... *smile*

ForzaJuve29
09.03.2012 20:34

Те хората са си го казали очаквай неочакваното*lol*!Просто това ми е мнението и то не някво измислено последни 6 мача 5 Х-са а сега ще играем и без централни защитници освен ако не стане чудо и Киелини да играе на инжекции!

LaMagia
09.03.2012 20:29

Еййй па баш от тебе не съм очаквал да бъдеш толкова скептичен

ForzaJuve29
09.03.2012 19:26

Може и да загубим!Напоследък играем зле,а и срещу Дженуа излизаме без нито един централен защитник!

El_Fenomeno_9
09.03.2012 19:12

Не си мисли , приятелю , че Юве няма как да загуби този мач ... Ако си гледал мача Болоня- Юве преди дни , много добре ще знаеш , че този мач е доста рисков ... Като цяло Дженоа е един много стабилен финансово тим , който по мои наблюдения печели доста от подобни мачове ( губи от непретенциозни отбори , печели срещу най - именитите ) , ако трябваше да давам проценти за краен изход , 1-цата ми би била с 2% повече от 2-ката пък да видим *thumb_up*

greenhool
09.03.2012 14:01

Ако ще бием Болоня то ще е само с един гол смело 2:1 на точен *wink*