Прогнози Бундеслига, 25-и кръг: Победи за отборите от първата четворка

10:30
Прогнози Бундеслига, 25-и кръг: Победи за отборите от първата четворка
Миналата седмица Борусия Дортмунд направи най-голямата крачка по пътя към защитата на титлата си. "Жълто-черните" изпариха интригата в борбата за Сребърната салатиера, след като увеличиха аванса си на върха на цели 7 точки пред Байерн Мюнхен, който вече е принуден да съсредоточи силите си върху предстоящите мачове от Шампионската лига. Не по-малко впечатляващи резултати регистрираха и отборите на Фрайбург и Херта Берлин, които убиха надеждите за приемливо крайно класиране съответно на Шалке 04 и Вердер Бремен.

В предстоящия кръг баварският колос ще има наглед удобната възможност да се заради със самочувствие преди изключителното важно домакинство на Базел. Мюнхенци ще приемат у дома Хофенхайм, а действащият шампион ще гостува на Аугсбург. По-интересните мачове ще се изиграят в неделя. В последния ден от седмицата първо сили ще премерят отборите на Вердер Бремен и Хановер 96, а два часа по-късно Шалке 04 ще посрещне Хамбургер.


Представяме Ви прогнози за предстоящите мачове от 25-ия кръг на Бундеслигата:

9 март, петък

21:30 часа: Щутгарт - Кайзерслаутерн


Щутгарт отново промени облика си в игрови план и разгроми Хамбургер с 4:0 като гост. Довечера "швабите" ще се изправят срещу закотвилият се дъното тим на Кайзерслаутерн. В миналия кръг "лаутерите" не успяха да сложат край на слабите резултати, след като завършиха наравно 0:0 с Волфсбург. Марко Кналер, Александер Бугера и Дорге Ростанд Коуемаха не влизат в сметките на Марко Курц за днешния мач, а аут от състава на домакините са Матьо Делпиер, Йоан Одел, Мамаду Ба и Ибрахима Траоре. Щутгарт има леко предимство в преките двубои с този съперник, но на фона на непостоянното му представяне през този сезон Кайзерслаутерн има нелоши шансове да поднесе изненада. Определено "червените дяволи" няма да са аутсайдери на "Мерцедес-Бенц Арена", но въпреки това, този път смятам, че "мерцедесите" ще се задържат на победния път. Прогноза: 1 (Сигурност: 6/10)

10 март, събота

16:30 часа: Байерн Мюнхен - Хофенхайм

"Алианц Арена" отваря врати за двубоя между Байерн Мюнхен и Хофенхайм. Баварският колос регистрира разочароваща загуба при визитата си на Байер Леверкузен и това коства на тима изоставане на цели 7 точки от лидера Борусия Дортмунд. На този етап шансовете на баварците за обрат по пътя към Сребърната салатиера се снижиха до минимум. Нещата в отбора не вървят както трябва, но Юп Хайнкес трябва възможно най-бързо да мобилизира своите възпитаници, тъй като не всичко е решено. След поражението на "БайАрена" ще е напълно логично, ако мюнхенци съсредоточат силите си върху Шампионската лига. Утре в игра за Байерн няма да се появят Брено и Даниел ван Буйтен. Хофенхайм отново регистрира равенство, след като изпусна да победи тима на Кьолн. "Синьо-белите" безцелно се намират в средата на таблицата и са на безопасно разстояние от опасната зона. Андреас Ибертсбергер, Матиас Яйсле и Сръджан Лакич са в лазарета на гостите и поради тази причина ще са извън линия. За Хофе не може да се каже, че е удобен съперник за Байерн Мюнхен, но вън от съмнение е, че на баварска земя няма големи шансове за поне частичен успех. На домакините им предстои много важен мач срещу Базел и сега смятам, че ще се възползват от добрата възможност да се заредят със самочувствие преди срещата-реванш от Шампионската лига. Прогноза: 1 (Сигурност: 8/10)

16:30 часа: Борусия Мьонхенгладбах - Фрайбург

Балонът на Борусия Мьонхенгладбах се спука след двете поредни издънки, които го отдалечиха на цели 8 точки от лидера Борусия Дортмунд. В събота момчетата на Лусиен Фавре ще приемат тима на Фрайбург, който в миналия кръг им направи услуга, побеждавайки Шалке 04 с 2:1. "Брайзгауците" ще излязат с повдигнато самочувствие, тъй като вече се отлепиха от последното място в класирането и се доближиха на крачка от спасителния бряг. Оливер Барт, Павел Кърмаш, Имануел Хьон и Симон Бандщетер са аут от състава на тима от Шварцвалд, а в игра за "жребците" няма да видим  единствено Патрик Хермен. Настоящите съперници имат навика да си разменят победи и неслучайно са равностойни по отношение на статистическите показатели, взети от преките им двубои, играни през изминалите десет години. През този сезон обаче разликата във възможностите на двата отбора е повече от очевадна и като се има предвид, че Фрайбург регистрира загуби в последните си 4 гостувания, 3 от които бяха с повече от 2 гола разлика, изборът за прогноза би трябвало да е именно "единица". Прогноза: 1 (Сигурност: 7/10)

16:30 часа: Волфсбург - Байер Леверкузен

Волфсбург регистрира загуби в предните 5 издания на този сблъсък. С оглед на представянето на "вълците" в последно време, можем да кажем, че изключително трудно биха успели да прекъснат слабата си серия срещу Байер Леверкузен. Петер Ирачек, Жозуе и Слободан Медойевич няма да са на разположение на Феликс Магат. Гостите, начело с Робин Дут, набраха скорост и регистрираха поредица от 3 шампионатни победи, като по този начин се доближиха на само 4 точки от първата четворка. През седмицата "аспирините" отпаднаха от турнира Шампионска лига, но победата над Байер Мюнхен и неубедителното представяне на Шалке 04 съживиха надеждите им за повторно придобиване на право на участие в най-комерсиалния европейски клубен турнир. Рене Адлер, Ведран Чорлука, Михаел Балак, Транкило Барнета и Сидни Сам няма да пътуват за Волфсбург поради здравословни причини. "Отборът на фабриката" не може да си позволи лукса да не съхрани големите си шансове за 4-о място и затова няма право на грешка в предстоящия мач. Прогноза: +0.5 Байер Леверкузен (Сигурност: 7/10)

16:30 часа: Кьолн - Херта Берлин

Кьолн се изправя срещу Херта Берлин в ключов мач в борбата за оцеляване. Евентуална победа за "козлите" в утрешния двубой ще е гарант за тяхното спокойствие поне за няколко седмици. Настоящите противници са съседи в класирането, като разликата помежду им е 2 точки. Звездата на домакините Лукас Подолски, който се завърна след тежка контузия, отново даде крила на своя тим, след като се разписа за крайното 1:1 срещу Хофенхайм в мач от предния кръг на шампионата. Спечелената точка като гост може би е знак за евентуален възход на вестфалския тим. Амар Джемал, Кристофер Бухтман, Петит, Марк Ут и Адил Чихи са аут от редиците на Кьолн за идущия сблъсък. Херта Берлин най-сетне прекъсна разочароващата си слаба серия от 12 поредни шампионатни мача без пълен успех. През миналия уикенд берлинчани постигнаха минимална домакинска победа над Вердер Бремен и взеха глътка въздух. Утре наставникът на "Старата госпожа" Ото Рехагел ще бъде лишен от услугите на Майк Франц и Фабиан Лустенбергер. Кьолн остана с празни ръце при последните си 3 домакинства на този съперник, но сега е време да запише победа. Прогноза: 1 (Сигурност: 5/10)

16:30 часа: Майнц 05 - Нюрнберг

Майнц 05 е в серия от 5 поредни домакински победи срещу Нюрнберг. Основният недостатък в играта на "карнавалния отбор" е, че през вторите полувремена на мачовете си значително смъква темпото и в резултат на това по-често допуска грешки. В играта на "франките" се наблюдава точно обратното. Възпитаниците на Дитер Хекинг нокаутират съперниците си след почивката, което напоследък се превърна в печеливша стратегия за баварския тим. Кадровите проблеми в отбора на гостите са свързани с Патрик Раковски, Юри Юдт, Пер Нилсон, Майк Франтц и Томас Пекхарт, а контузени в Майнц 05 са Щефан Бел, Зденек Поспех, Бо Свенсон и Марсел Рисе. Нюрнберг се движи по течението и изглежда, че е отправил поглед към евроместата. Според мен "франките" ще успеят да се противопоставят на съперниците си, водени от Томас Тухел. Прогноза: Х2

19:30 часа: Аугсбург - Борусия Дортмунд

Аугсбург взе своето при визитата си на Хановер 96, но отново се смъкна в опасната зона. През този уикенд баварския тим ще имат изключително трудната задача да измъкне нещо от домакинството си срещу Борусия Дортмунд. Марсел Де Йонг, Дауда Ба, Ян Моравек и Акаки Гогиа няма да попаднат в сметките на Йос Лухукай за мача с шампионите. "Жълто-черните" се откъснаха на цели 7 точки пред Байерн Мюнхен и 10 кръга преди края убиха интригата в борбата за титлата. Момчетата на Юрген Клоп спечелиха последните си 10 мача и още по-важното е, че се заредиха с огромна мотивация. Юлиан Кох и Марио Гьотце няма да намерят място в разширения състав на вестфалския тим за гостуването в Бавария. По-рано през сезона Борусия Дортмунд надигра Аугсбург с 4:0 и няма да е изненадващо, ако и утре изпише същата рецепта. Прогноза: 2 (Сигурност: 7/10)

11 март, неделя

16:30 часа: Вердер Бремен - Хановер 96

Отборите на Вердер Бремен и Хановер 96 излизат един срещу друг в директен сблъсък за 6-о място в класирането, което гарантира участие в турнира Лига Европа. "Докерите" отново се борят със сериозни проблеми, които са на път да ги тласнат към пореден нулев сезон. На лицата на привържениците им е изписано голямо разочарование, което е породено само и единствено от слабите резултати, регистрирани в мачове, които трябваше на всяка цена да бъдат спечелени. В неделя наставникът на "бременските музиканти" Томас Шааф ще бъде лишен от услугите на Налдо, Тим Боровски, Аарън Хънт и Марко Арнаутович. Хановер 96 можеше да започне предстоящия двубой от 6-а позиция. В предния кръг "червените" сбъркаха срещу Аугсбург и се задоволиха само с равенство, което ги лиши и от други предимства, с които щяха да имат по-големи шансове на "Везерщадион". Програмата на хановерци е по-натоварена от тази на настоящите им съперници, а това също може да се отрази върху мача. Маркус Милер, Кристиан Шулц, Леон Андреасен и Мануел Шмийдебах не попадат в плановете на Мирко Сломка. През изминалото десетилетие Вердер Бремен регистрира няколко впечатляващи победи като домакин на Хановер 96, но този път едва ли ще има щастието да постигне друг исторически успех. Все пак предвиждам трудна победа за "докерите". Прогноза: 1 (Сигурност: 5/10)

18:30 часа: Шалке 04 - Хамбургер

В последния мач от кръга Шалке 04 ще е домакин на Хамбургер. Вече почти сигурно можем да отпишем "кралско-сините" от борбата за титлата, тъй като се отдалечиха на цели 11 точки от Борусия Дортмунд. До края на настоящата кампания остават още 10 кръга и стопяването на тази разлика изглежда непосилна задача за тима от Гелзенкирхен, и то най-вече заради непостоянното представяне, което демонстрира през този сезон. Основната цел пред "миньорите" ще е да запазят позицията си в първата четворка на таблицата и най-много да се борят за директно участие в групите на Шампионската лига. Единствените ключови отсъстващи в състава на домакините са Ралф Феерман, Ларс Унерстал, Бенедикт Хьоведес и Кириакос Пападопулос. Хамбургер отново се изправи срещу големите си кошмари, след като в милия кръг пред погледите на своите фенове допусна тежко поражение с 0:4 от Щутгарт. Това няма как да не се отрази на психиката на "червените шорти", които в неделя ще трябва да се справят без да разчитат на Том Микел, Денис Аого, Давид Яролим и Хосе Паоло Гереро. По традиция преките битки между Шалке 04 и Хамбургер са непредвидими, но този път като че ли везните значително клонят към "единица". Прогноза: 1 (Сигурност: 6/10)

*Най-сигурната прогноза за кръга: Байерн Мюнхен - Хофенхайм: 1

*Изненадата на кръга: Майнц 05 - Нюрнберг: 2


*Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

barca_forever33
10.03.2012 14:17

Борусия Дортмунд искам да се издънят. А Байерн Мюнхен ще мачка.

sasko_bulgaria
10.03.2012 10:34

Байерн Мюнхен - Хофенхайм-1
Волфсбург - Байер Леверкузен-под 2.5 гола
Шалке 04 - Хамбургер-Х
Вердер Бремен - Хановер 96-2

BaDema8228
10.03.2012 09:06

Аре Байерн Мюнхен,днеска трябва да мачкаме !!!! 2:0

izzotzade
10.03.2012 07:48

Най-сигурната прогноза е МГладбах *smile* Байерн може и да запазят някоя силица за Базел ...

holigan4e
09.03.2012 20:06

Волфсбург - Байер Леверкузен дано да стане 2:2

Вердер-Хановер дано и тоя стане 2:2