Прогнози Бундеслига, 24-и кръг: Байерн ще оцелее в Леверкузен

10:20
Прогнози Бундеслига, 24-и кръг: Байерн ще оцелее в Леверкузен
Лидерът Борусия Дортмунд увеличи преднината си на 4 точки пред най-близкия си преследвач, след като Борусия Мьонхенгладбах се препъна срещу Хамбургер. Байерн Мюнхен се възползва от грешната стъпка на вечния си съперник и излезе на 2-о място, побеждавайки Шалке 04 с 2:0 в голямото дерби на миналия кръг. Отборите от последната петица се откъснаха значително от другата част на таблицата и на този етап изглежда, че борбата за оцеляване ще се води главно между тях.

Утре Байерн Мюнхен ще се изправи пред поредното си трудно предизвикателство и далеч от дома ще търси победа срещу Байер Леверкузен. Борусия Дортмунд отново ще е домакин, но този път ще посрещне традиционно трудния си съперник Майнц 05.


Представяме Ви прогнози за предстоящите мачове от 24-ия кръг на Бундеслигата:

3 март, събота

16:30 часа: Байер Леверкузен - Байерн Мюнхен


Мачът между Байер Леверкузен и Байерн Мюнхен е най-очакваният и най-важният от настоящата програма на немската Бундеслига. Евентуална издънка на баварския колос на "БайАрена" за втори пореден път може да прати Сребърната салатиера в ръцете на Борусия Дортмунд, който ще е домакин на Майнц 05. Мюнхенци имат тотално превъзходство в директните сблъсъци с този съперник, като в предните 14 шампионатни издания не са вкусили загуба. Последното им поражение в пряк двубой за първенство датира от 2004 година. Брено, Диего Контенто, Даниел ван Буйтен и Бастиан Швайнщайгер отново ще останат извън групата на баварците за предстоящия сблъсък, а в игра за "аспирините" няма да видим Рене Адлер, Дани да Коста, Михаел Балак, Транкило Барнета и Сидни Сам. "Отборът на фабриката" се мобилизира, записвайки две поредни победи в първенството, но и Байерн Мюнхен показа срещу Шалке 04, че разполага с достатъчно сили, за да се бори за всеки трофей. Смятам, че Марио Гомес и компания ще оцелеят при визитата си на "БайАрена" и ще продължат да дишат във врата на Борусия Дортмунд. Прогноза: 2 (Сигурност: 5/10)

16:30 часа: Кайзерслаутерн - Волфсбург

Закотвилият се на дъното тим на Кайзерслаутерн посреща закъсалия Волфсбург. "Лаутерите" делят последното място с Фрайбург с равен актив от по 18 точки. Момчетата на Марко Курц са в серия от 13 поредни шампионатни двубоя без пълен успех, като последният им пълен комплект от точки бе извоюван на 22 октомври и то срещу Гара Дембеле и компания. Ако и в този мач "червените дяволи" запишат разочароващ резултат, тогава най-вероятно Курц ще бъде освободен от своя пост. Марко Кналер, Кевин Трап, Александер Бугера, Дорге Ростанд Коуемаха и Итай Шехтер са аут от състава на Кайзерслаутерн. Волфсбург не успя да се съвземе след тежкото поражение от Шалке 04 и регистрира втора поредна загуба след 1:2 срещу Хофенхайм. "Вълците" се смъкнаха на 13-о място в класирането и загубиха всякакви надежди за добър финиш. Ян Полак е единственият ключов футболист, който не влиза в сметките на Феликс Магат. Настоящите съперници са равностойни в статистическите показатели, взети от преките им двубои, играни през новия век. Мисля, че е крайно време Кайзерслаутерн да прекъсне слабата си серия и евентуално да изплува от опасната зона. Прогноза: 1 (Сигурност: 5/10)

16:30 часа: Фрайбург - Шалке 04

В миналия кръг отборът на Фрайбург премери сили с Щутгарт в дербито на провинция Баден-Вюртемберг и отнесе тежка загуба с 1:4. Сега Гара Дембеле и компания се изправят срещу Шалке 04, който получи психологически удар при визитата си на Байерн Мюнхен и снижи до минимум шансовете си за шампионската титла. Това надали е повод за радост в редиците на "брайзгауците", тъй като "кралско-сините" са ангажирани с борба за гарантиране на участие в турнира Шампионска лига. В предстоящия мач тимът от Шварцвалд ще бъде лишен от услугите на Оливер Барт, Павел Кърмаш, Бег Ферати, Менсур Мужджа, Юлиян Шустер и Симон Бандщетер, а в игра за гелзенкирхенци няма да се появят Ралф Феерман, Ларс Унерстал, Кристоф Метцелдер и Кристоф Моритц. На "Мейдж Солар" Шалке 04 изпитва трудности, а и като се има предвид, че напоследък Фрайбург показва впечатляваща домакинска форма, везните се уравновесяват. През настоящата кампания "миньорите" само веднъж успяха да запазят мрежата си "суха" като гости и това е една от основните причини да потърся опцията "Гол/Гол". Прогноза: Гол/Гол (Сигурност: 7/10)

16:30 часа: Хамбургер - Щутгарт

Хамбургер приема у дома Щутгарт в един от най-интересните мачове от 24-ия кръг на Бундеслигата. В миналия тур "ханзеатците" изненадаха Борусия Мьонхенгладбах като гости и се прибраха с точка, но въпреки това се смъкнаха в класирането и заеха 12-а позиция. Том Микел и Гьокхан Тьоре са в лазарета на "червените шорти" и поради това ще пропуснат съботния двубой. През изминалия уикенд "швабите" регистрираха втора впечатляваща победа на домашна сцена, но победата над Фрайбург надали задоволи жаждата им за възхваление. Възпитаниците на Бруно Лабадия са далеч от еврозоната и пробив в нея изглежда непосилна задача. Йоан Одел и Тимо Гебхарт няма да са на разположение на Лабадия за утрешния тест. Хамбургер е в серия от 4 поредни домакински победи срещу Щутгарт и сега най-вероятно отново ще съумее да стигне до желания резултат. Прогноза: 1 (Сигурност: 6/10)

16:30 часа: Хановер 96 - Аугсбург

Хановер 96 се завърна с празни ръце от гостуването си на "Сигнал Идуна Парк", където отстъпи с 1:3 на Борусия Дортмунд. "Червените" са на 2 точки от първата шестица и настоящият кръг открива пред тях удобна възможност да настигнат преките си конкуренти в борбата за участие в Лига Европа. За да се надяват на това, футболистите на Мирко Сломка трябва на всяка цена да победят Аугсбург, но за целта ще трябва да се справят без да разчитат на качествата на Кристиан Пандер, Леон Андреасен и Мануел Шмийдебах. Баварският тим най-сетне изплува от опасната зона, след като постигна класически успех над Херта Берлин. Мечтаната победа вдигна самочувствието на гостите, които утре ще се борят със зъби и нокти за поне една точка. Марсел Де Йонг, Дауда Ба, Ян Моравек и Акаки Гогиа не влизат в сметките на наставника Йос Лухукай. Хановер 96 е далеч по-класният отбор и затова би било напълно логично да надвие Аугсбург. Прогноза: 1 (Сигурност: 6/10)

16:30 часа: Херта Берлин - Вердер Бремен

Легендарният Ото Рехагел също не можа да намери лек за проблемите в отбора на Херта Берлин. В първия си мач начело на "Старата госпожа" легендарният немец се срещна с класическа загуба, нанесена от Аугсбург, който изплува от опасната зона за сметка именно на неговия тим. Берлинчани ще се опитат да прекъсната слабата си поредица с победа срещу Вердер Бремен, който продължава да играе на приливи и отливи. Миналата седмица "докерите" допуснаха неприятна издънка у дома, след като отстъпиха с 0:1 срещу Нюрнберг. Наставникът на гостите Томас Шааф отново ще бъде лишен от Налдо, Себастиан Прьодл, Аарън Хънт, Клеменс Фритц и Тим Боровски, а колегата му няма да може да разчита на Майк Франц, Петер Ниймайер, Андреас Отл и Фабиан Лустенбергер. Вердер има предимство в преките битки с този съперник, но това не ги фаворизира. Моята прогноза за мача е, че Херта Берлин няма да се предаде и ще запише поне хикс. Прогноза: 1Х (Сигурност: 6/10)

19:30 часа: Борусия Дортмунд - Майнц 05

Борусия Дортмунд се изправя срещу трудно преодолим съперник, а именно Майнц 05. Преките битки с "карнавалния отбор" винаги са били доста уморителни за "жълто-черните" и вън от съмнение е, че и предстоящата няма да е по-различна от предходните. Вестфалският лидер има аванс от 4 точки пред Байерн Мюнхен и след всеки изминал кръг още повече се доближава до защитата на титлата си от миналия сезон. Юлиан Кох, Себастиан Кел и Марио Гьотце не попадат в плановете на Юрген Клоп за идущото домакинство. Майнц 05 изригна и писа "четворка" на Кайзерслаутерн, като по този начин прекъсна серията си от три поредни равенства. Момчетата на Томас Тухел радват окото с добра игрова форма, която демонстрират през последните няколко седмици. Щефан Бел, Ян Кирххоф, Зденек Поспех, Бо Свенсон и Марсел Рисе няма да намерят място в разширения състав на гостите за визитата им на "Сигнал Идуна Парк". "05" има потенциал да спре възходящото представяне на шампионите от Дортмунд, но според мен няма да успее да скъса връзката на целеустремеността им. Прогноза: 1 (Сигурност: 7/10)

4 март, неделя

16:30 часа: Нюрнберг - Борусия Мьонхенгладбах

Хамбургер и безпогрешното представяне на Борусия Дормунд дистанцираха Борусия Мьонхенгладбах на 5 точки от първото място в класирането. Сега "жребците" се изправят срещу традиционно труден противник. Нюрнберг започна да напомня за себе си. Миналата седмица "франките" излъгаха Вердер Бремен с 1:0 и вече са на крачка от пробив в първата половина на таблицата. В неделя наставникът на домакините Дитер Хекинг няма да може да използва Александер Щефан, Юри Юдт, Пер Нилсон, Хано Балич, Хавиер Пинола и Майк Франтц. В тима на М’Гладбах няма кадрови затруднения. "Франкенщадион" не е едно от най-приятните места за "жребците", но въпреки това прогнозата ми за мача е в тяхна полза. Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах да спечели едно от полувремената (Сигурност: 6/10)

18:30 часа: Хофенхайм - Кьолн

Отборите на Хофенхайм и Кьолн се изправят един срещу друг в последния мач от 24-ия кръг на немското първенство. "Синьо-белите" намериха ритъма си на игра и нанесоха тежък удар на Волфсбург, постигайки победа с 2:1 като гости. На футболистите на Маркус Бабел им предстои изключително трудна серия от 4 мача, в които няма да имат много големи шансове за пълен успех, и затова трябва на всяка цена да надвият "козлите". Андреас Ибертсбергер и Матиас Яйсле имат здравословни проблеми и поради това ще са извън линия, а Даниел Уилямс е наказан. Кьолн регистрира загуби в последните си 3 двубоя и се смъкна на 14-о място в класирането, на 4 точки от нежеланата зона. Голмайсторът на "козлите" Лукас Подолски се пребори с контузията си и вероятно ще заеме своето място в титулярния състав, но за сметка на това Миливое Новакович няма да му партнира в атака. Амар Джемал, Енрике Серено, Кристофер Бухтман, Петит, Саша Рийтер, Марк Ут и Адил Чихи са другите отсъстващи в състава на вестфалския тим. Според статистиката, очаквани ни доста оспорван мач на "Рейн-Некар-Арена". Предвиждам трудна победа за Хофенхайм. Прогноза: 1 (Сигурност: 6/10)

*Най-сигурната прогноза за кръга: Борусия Дортмунд - Майнц 05: 1

*Изненадата на кръга: Фрайбург - Шалке 04: 1Х


*Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ReliableLive
02.03.2012 18:29

Мале как си мисля че Леверкузен-Мюнхен излиза 1х ама ме е страх да го заложа

futbol20
02.03.2012 16:08

наи много ме ее страх от германската бундес лигаа и наи твардо е дасе игра от там над 2,5 овер и аз мисля за леверкузен гол гол
и хановер 96 над 2,5 успех *smile*

tearsss
02.03.2012 15:48

шалке 2 хамбургер 1 и хановер 1 .тва са мачовете от германия *smile*

xine
02.03.2012 15:47

[@link https://www.facebook.com/groups/240808409346946/]
Нова група за споделяне на прогнози *smile*

fc_cskar4eto_fc
02.03.2012 14:00

Само че трябва да изчакам до утре вечерта...нали си бях направил съюз и снощи го разпуснах...а мойте приятели ще ги вземете ли или трябва да се развият още

kuramiian
02.03.2012 13:07

абе то е ясно че от хоновер по-очевидна няма .само да не се наиграем всички,миналия път познах на дортмунд хановер г/г на 2кф. и ако тея майнц действително са им трудни на дортмунд защо да не се опита пак тази опция *wink*

Wagner
02.03.2012 11:21

Мдаа,и аз мисля,че Хановер ще си вземе мача и спрямо другите срещи май май само тях ще си играя *smile*

Scott97
02.03.2012 12:57

И аз така ще направя *smile*

Jurka5
02.03.2012 10:40

На пръв поглед. Победите на Дортмунд и Шалке са сигурни,но в Германия не винаги е така. Аз бих пробвал 1-цата на Хановер - Аугсбург,както и победа за Волфсбург.