10-те най-добри изпълнители на преки свободни удари

22:03
10-те най-добри изпълнители на преки свободни удари
Преките свободни удари са едни от най-красивите моменти във футболната игра особено когато са изпълнени с финес и блясък. В историята на футбола сме виждали много красиви изпълнения, които многократно са решавали изхода на дадени срещи. Преди време, бях прочел една статистика, че около 50 % от головете в срещите стават след статични положения (корнери, фаулове, дузпи) и е нормално всеки един мениджър да иска да разполага с футболист можещ да изпълнява статични положения.

Ще ви представим класация на английската медия "The Sun" на най-добрите изпълнители на нарушения извън пеналта, а Вие може да дадете вашето мнение дали сте съгласни със своеобразната класация.

Номер 10 : Хосе Луис Чилаверт
Ексцентричният Южно Американски вратар не един и два пъти е огорчавал своите колеги. Винаги е интересно когато вратарят напусне своето наказателно поле с цел...... да изпълнява пряк свободен удар! Трябва да признаем, че парагвайският национал е един от най-добрите в това начинание и го е доказвал доста често.

Номер 9 : Пиер ван Хойдонк
Много хора може би ще са изненадани от този избор, но по-запознатите ще се съгласят с твърдението, че снажният нападател има доста отбелязани голове от пряк свободни удари. Холандеца е един от най-резултатните нападатели в историята на страната си, а изпълнението на фаулове допълнително изграждаха профила му на завършен футболист.

Номер 8 : Поул Гаскойн
Великолепният плеймейкър записва името си в тази класация благодарение на попадението му през 1991 година на полуфинала за ФА къп между Арсенал и Тотнъм, спечелен от "шпорите" с 3:1. Прецизният удар в горния ляв ъгъл на вратата на "артилеристите" отреди на Газа място в нашата класация.

Номер 7 : Диего Марадона
Аржентинската легенда се прослави както с невероятния си дрибъл, така и с умението си да бележи с ръка. Нека не забравяме, че той беше най-опасния изпълнител на преки свободни удари за своето време.

Номер 6 : Стюърт Пиърс
"Психо" изпълняваше фауловете с изключителна сила. Най-важното попадение, което е реализирал защитника от пряк свободен удар е на финала за ФА къп срещу Тотнъм, но въпреки това неговият Нотингам Форест загуби срещата.

Номер 5 : Роберто Карлош
Дребничкият бразилец с магически ляв крак. Най-доброто изпълнение на бившия футболист на Реал Мадрид е безспорно прекият свободен удар изпълнен срещу Франция през 1997 година. Страховит изстрел с външен фалц от около 40 метра не остави никакви шансове за стража на "петлите" Фабиен Бартез.

Номер 4 : Мат льо Тисие
Помните ли го? Един от най-гениалните играчи, които аз специално съм наблюдавал на Острова. Част от силния отбор на Саутхямптън през 90-те години. Отбелязал е много красиви голове, а изпълнението на преки свободни удари винаги са били неразделна част от играта му.

Номер 3 : Синиша Михайлович
Единственият футболист в историята на футбола, който има отбелязан хеттрик в една среща, забележете.....от фаулове. Това се случва при победата на Лацио с 5:3 срещу бившия тим на сърбина Сампдория и е безспорно доказателство за класата му.

Номер 2 : Жуниньо
Не, не този Жуниньо! Става въпрос за звездата на Олимпик Лион и майстор на преки свободни удари Жуниньо Пернамбукано. Бразилският полузащитник изпълнява по феноменален начин статичните положения и е способен от всяка една позиция да отбележи гол.

Номер 1 : Дейвид Бекъм
Когато Англия имаше най-голяма нужда от него, Дейвид Бекъм изпълни по изключителен начин пряк свободен удар в допълнителното време в срещата с Гърция и отвори пътя на "трите лъва" към Световните финали. През цялата си кариера на футболист, бившият играч на "червените дяволи" е доказвал че за него няма тайни при изпълнението на преки свободни удари.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

vesselin72
04.07.2009 02:42

Аз съм на 37 години.Искам да ви кажа че за това време не съм виждал по-добър изпалнител от Пламен Гетов.Самия Гетов казва че се е учил от Петър Жеков,а най-успелият Стоичков признава че негов учител е змс Пламен Цветанов Гетов

Naiki_14
10.06.2008 21:18

Споням си когато Анри играеши в " Арсенал" и Петър Чех си прави стената,съдията ощене е дал сигнал и...Анри ГОЛ!!!

Bat_Rado
30.05.2008 20:23

Мога да ви кажа,че също един от майсторите в бг футбола е Христо Янев,сега знам че левскарите ще започнат да се присмиват,но той не в една среща е доказвал,че е истински майстор на статични положения. А безспорен номер 1 е Петър Жеков-то просто няма такъв!

kiko_kapelo
26.05.2008 20:01

пирло"дел пиерооооооооооооо"тоти"тиери анри"роналдиньо

geshana
23.05.2008 12:09

Не знам за Кристиано Роналдо, той не струва за мене. Видях как изпълнява дузпи и с ЧЕЛСИ, и с БАРСЕЛОНА. Ясен ми е, но явно не сте гледали капитана на РОМА - ФРАНЧЕСКО ТОТИ, най-добрият играч в света

valiohristoff
23.05.2008 11:45

Този българин който,не е гледал Пламен Гетов или е много млад или е заблуден,той просто си е българският номер 1 по тази част.Много от участващите в дискусията са на 14-15години и е обяснимо да не знаят за него,но това което правеше П.Гетов около пеналта не е забравено

Thiery_Henry14
23.05.2008 09:37

определено има пропуски в класацията, да не говорим че жуниньо е с класа над бекъм при изпълнението на фаулове

batbobe
23.05.2008 00:43

е най-добрите бг изпълнители според мен са двамата Христовци Стойчков и Янев , я иначе има пре много добри изпълнители , безпорно най-добрите са Синиша Михайлович и Жуниньо Пернамбукано , а след време със сигурност в подобни класаций трябва да присъства и Роналдо

bokludja
23.05.2008 00:09

ахахаххаха Роналдиньо
аз не са сещам да е вкарвал от пряк свободен Богът на преките свободни е ЖУНИНЬО ПЕРНАМБУКАНО

Genata1969
23.05.2008 00:08

За мен най-добрите изпълнители на ФАУЛОВЕ са:
...
3.ДЕЛ ПИЕРО
2.Р.КАРЛОШ
1.ЖУНИНЬО

radenko
22.05.2008 23:08

не съм съгласен нещо с някои от футболистите в класацията...ами къде е Тиенри Анри,Пирло,Дел Пиеро,Тоти,Куман примерно.Има и още един вратар -Роджерио Сени и Жуниньо е най-големия според мен

BECKHAM22
22.05.2008 23:07

и Стоичков и Гетов са добри но мисля че най добрия български испълнител на фалове е М.Петров

radenko
22.05.2008 23:07

не съм съгласен нещо с някои от футболистите в класацията...ами къде е Тиенри Анри,Пирло,Дел Пиеро,Тоти,Куман примерно.Има и още един вратар -Роджерио Сени

gochu13
22.05.2008 22:45

не знам кой беше този пламен гетов но мисля че като майстор на преките свободни удари в България може да се посочи Христо Стоичков

ivostef
22.05.2008 22:31

№1 за България, изпълнител на преките удари безспорно е



ПЛАМЕН ГЕТОВ