Прогнози Бундеслига, 23-и кръг: Време е за баварска диктовка

12:07
Прогнози Бундеслига, 23-и кръг: Време е за баварска диктовка
Борусия Дортмунд се утвърди на лидерската позиция в класирането на Бундеслигата и увеличи преднината си на 4 точки пред основния си конкурент Байерн Мюнхен. През този уикенд "жълто-черните" ще приемат у дома отбора на Хановер 96 и при евентуална победа ще се сдобият с по-солиден аванс срещу поне един от останалите претенденти за Сребърната салатиера. Големият губещ в този кръг ще излезе от "Алианц Арена", където Байерн Мюнхен ще се изправи срещу Шалке 04. Настоящата програма на шампионата предлага и две провинциални дербита, едното от които противопоставя Кьолн и Байер Леверкузен.

Представяме Ви прогнози за предстоящите мачове от 23-ия кръг на Бундеслигата:

24 февруари, петък


21:30 часа: Борусия Мьонхенгладбах - Хамбургер


Борусия Мьонхенгладбах посреща Хамбургер в първия мач от 23-ия кръг на немската Бундеслига. "Жребците" изпревариха вечните си съперници от Байерн Мюнхен и излязоха на 2-о място в класирането след 2:1 като гости на Кайзерслаутерн. Двубоят с "червените шорти" се явява като един от ключовите тестове по пътя им към теоретичната цел, а именно спечелването на Сребърната салатиера. В миналия кръг Хамбургер отнесе тежка домакинска загуба от Вердер Бремен и така се отклони от правилния път. Настоящите противници нямат сериозни кадрови проблеми и затова се очаква да излязат с почти най-доброто, с което разполагат. Домакините се намират в изящна форма и мисля, че отборния им дух ще ги утвърди зад лидера Борусия Дортмунд. Прогноза: 1 (Сигурност: 6/10)

25 февруари, събота

16:30 часа: Аугсбург - Херта Берлин

Отборите на Аугсбург и Херта Берлин се изправят един срещу друг в дербито на дъното. Двубоят идва във важен етап от развитието на двата отбора, които се оборят за оцеляването си в елита. При евентуална победа, баварският тим най-вероятно ще изплува от зоната на изпадащите за сметка именно на "синьо-белите". Съдбата на "Старата госпожа" е поверена в ръцете на легендарния треньор Ото Рехагел, който ще бъде ангажиран с трудната задача да запази елитния статус на отбора си. Марсел Де Йонг, Дауда Ба, Ян Моравек и Нандо Рафаел са аут от състава на домакините за предстоящия мач, а в игра за берлинчани няма да видим Майк Франц, Кристиан Лел, Андреас Отл и Фабиан Лустенбергер. И двата отбора не са печелели от доста време насам, но сега най-вероятно единият ще прекъсне негативната си поредица от слаби резултати. Според мен Херта Берлин има по-големи шансове да се усмихне. Прогноза: Х2 (Сигурност: 7/10)

16:30 часа: Волфсбург - Хофенхайм

Волфсбург отново се превърна в мишена за критиците си, след като отнесе тежко поражение с 0:4 като гост от Шалке 04. "Вълците" разочароваха поддръжниците си и то в момент, в който мнозина очакваха, че ще сложат край на слабото си представяне далеч от дома. Допреди загубата на "Фелтинс-Арена" изглеждаше, че Феликс Магат е на път да изведе отбора си до планираните върхове, но картината отново се омазни. Магат няма кадрови проблеми преди утрешния двубой. Миналата седмица Хофе регистрира третото си поредно равенство в шампионата след 1:1 срещу Майнц 05. "Синьо-белите" тъпчат на едно и също място и ако продължават в същия дух, почти сигурно ще се смъкнат към дъното на таблицата. Андреас Ибертсбергер и Матиас Яйсле лекуват травми и поради това ще отпаднат от групата на своя отбор за предстоящото гостуване. По традиция отборите на Волфсбург и Хофенхайм обичат да изнасят зрелищни мачове, като в предните 7 директни сблъсъка бе регистрирана опцията "над 2.5 гола". Склонен съм да се доверя на статистиката и затова ще предвидя резултатна победа за "вълците", но опцията “Гол/Гол” е още повече за предпочитане. Прогноза: Гол/Гол (Сигурност: 7/10)

16:30 Кьолн - Байер Леверкузен

Поредното вестфалско дерби противопоставя съставите на Кьолн и Байер Леверкузен. Малко изненадващо "козлите" постигнаха победи в последните две издания на сблъсъка. Позицията им на 6 точки от зоната на изпадащите не е никак образцова и едва ли е повод за успокоение. Мисо Брецко, Амар Джемал, Енрике Серено, Кристофер Бухтман, Славомир Пешко, Кевин Пецони, Лукас Подолски, Марк Ут и Адил Чихи няма да намерят място в разширения състав на Кьолн за наближаващия сблъсък. Байер Леверкузен взе глътка въздух, побеждавайки като домакин Аугсбург с 4:1. Победата над предпоследния в класирането не осигурява кой знае какви позитиви на "аспирините", които са застрашени от това да не участват в евротурнирите през следващия сезон. Рене Адлер, Михаел Балак, Транкило Барнета и Сидни Сам отново няма да могат да вземат участие за "отбора на фабриката". Байер е фаворит в мача, но не мисля, че на този етап заслужава доверието ни, особено срещу отбор, който разполага със силни оръжия в атака. Поради това смятам да потърся опцията "над 2.5 гола”. Прогноза: Над 2.5 гола (Сигурност: 6/10)

16:30 часа: Майнц 05 - Кайзерслаутерн

В предните 4 кръга отборът на Майнц регистрира 3 равенства и 1 победа, което по-скоро говори за възход. Две от ремитата бяха срещу съперници, които най-малко се борят за местата, даващи право на участие в европейските клубни турнири, а другото бе записано като гост на Хофенхайм. "Карнавалният тим" вдигна значително оборотите в последно време и сега пред него се открива чудесна възможност да се върне на победния път. Щефан Бел, Николче Новески, Зденек Поспех, Бо Свенсон и Марсел Рисе няма да са на разположение на Томас Тухел. Кайзерслаутерн отново не успя да прекъсне негативната си поредица и преклони глава пред Борусия Мьонхенгладбах. Вече със сигурност можем да кажем, че Марко Курц е пред уволнение. Няма да е изненадващо, ако специалистът бъде отстранен от поста си още след края на този мач. Александер Бугера и Итай Шехтер няма да пътуват за Майнц поради контузии. Кайзерслаутерн не е удобен съперник за "05", поне според статистиките, но това надали ще им помогне на "Кофейс Арена". Прогноза: 1 (Сигурност: 6/10)

16:30 часа: Щутгарт - Фрайбург

Настоящата програма на шампионата предлага и дерби на провинция Баден-Вюртемберг, което изправя един срещу друг отборите на Щутгарт и Фрайбург. "Швабите" са на път да запишат поредния си разочароващ сезон, а последната загуба с 2:4 от Хановер 96 породи съмнения за бъдещето на наставника Бруно Лабадия начело на отбора. Ключовите отсъстващи в тима на "мерцедесите" са Кристиан Молинаро, Йоан Одел, Ибрахима Траоре и Тимо Гебхарт. Гара Дембеле и компания също минават през мъчителен период и се опитват да запазят елитния си статус. "Брайзгауците" заемат последното място в класирането, но сред всички тези негативи на очи се набива желанието им за игра и резултатите, които постигат на домашна сцена. Оливер Барт, Павел Кърмаш, Менсур Мужджа, Антон Пуцила, Юлиян Шустер и Симон Бандщетер са в лазарета на Фрайбург. През последните няколко сезона Щутгарт имаше сериозни проблеми с този съперник и утре със сигурност няма да му е никак лесно, но все пак мисля, че няма да си позволи лукса отново да натъжи своите привърженици. Прогноза: 1 (Сигурност: 6/10)

19:30 часа: Вердер Бремен - Нюрнберг

В събота Вердер Бремен ще търси първата си домакинска победа от 10 декември насам. "Докерите" ще се изправят срещу един от наглед удобните си съперници, които обаче от време на време успяват да поднесат изненади. С Клаудио Писаро "бременските музиканти" играят много по-агресивно в атака и именно той стои в основата на повечето им победи. Хората на Томас Шааф са на цели 8 точки от 4-ия Шалке 04, но въпреки това все още има светлина в тунела на борбата за участие в турнира Шампионска лига. Утре в игра за Вердер няма да видим Налдо, Себастиан Прьодл, Аарън Хънт, Александър Стефанович, Предраг Стефанович и Тим Боровски. Нюрнберг цели единствено да гарантира бъдещето си в елита, за чието постигане не би трябвало да има проблеми. Наставникът на "франките" отново няма да може да разчита на Пер Нилсон, Хавиер Пинола и Майк Франтц. Бременци имат сериозно превъзходство в преките битки. Фактът, че в неделя Шалке 04 може да допусне загуба при визитата си на Байерн Мюнхен, ще е движеща и мотивираща сила за Вердер Бремен. Прогноза: 1 (Сигурност: 6/10)

26 февруари, неделя

16:30 часа: Байерн Мюнхен - Шалке 04

Раненият Байер Мюнхен ще е домакин на Шалке 04 в най-интересния мач от тазседмичната програма на Бундеслигата. В миналия кръг баварците допуснаха изключително неприятна издънка като гост срещу Фрайбург и се дистанцираха на 4 точки от лидера Борусия Дортмунд, а през седмицата загубиха визитата си на Базел с 0:1 и се ангажираха с трудна и взривоопасна задача за реванша. Брено, Диего Контенто, Даниел ван Буйтен и Бастиан Швайнщайгер отново ще останат извън групата на тима от Мюнхен. Шалке 04 се съживи след категоричната победа над Волфсбург и вчера елиминира чешкия Виктория Пилзен от турнира Лига Европа. В голямото дерби на кръга психологическото предимство ще е на страната на "кралско-сините", които ще трябва да се справят без Ралф Феерман, Ларс Унерстал, Серхио Ескудеро и Джърмейн Джоунс. Статистиката, взета от преките им двубои, не предвещава нищо, но фаворитът в моите очи е баварския колос. На мюнхенци им предстоят 4 много важни мача и за тях няма нищо по-мотивиращо от това да стартират с победа задаващия се съдбоносен период. Прогноза: 1 (Сигурност: 5/10)

18:30 часа: Борусия Дортмунд - Хановер 96

Последният мач от кръга противопоставя лидера Борусия Дортмунд и Хановер 96. През миналия уикенд "жълто-черните" записа пестелива победа при визита си на Херта Берлин, но това се оказа достатъчно, за да дръпнат с още 2 точки пред Байерн Мюнхен. В предстоящия двубой момчетата на Юрген Клоп отново ще бъдат заредени с мисълта, че имат голям шанс увеличат преднината си пред останалите претенденти за Сребърната салатиера. В неделя в игра за вестфалския тим няма да се появят контузените Юлиан Кох и Марио Гьотце. Хановер 96 се представя на ниво, но определено е далеч от формата, която демонстрираше през миналия сезон. Леон Андреасен и Карлитос не влизат в сметките на Мирко Сломка за идущия сблъсък. "Червените" допуснаха неприятни загуби при последните си две визити на "Сигнал-Идуна-Парк", но този път мисля, че ще имат по-големи шансове да измъкнат приемлив резултат. Прогноза: +1.5 Хановер 96

*Най-сигурната прогноза за кръга: Майнц 05 - Кайзерслаутерн: 1

*Изненадата на кръга: Борусия Дортмунд - Хановер 96: Х2


*Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

izzotzade
25.02.2012 21:24

ПО-ГОЛЯМО СМЕШНИЦИ ОТ ВЕРДЕР БРЕМЕН НЯМА!

Gogov91
24.02.2012 20:02

Очаквам Х на Борусия *smile* Дано и Байерн да победят *vicious*

izzotzade
24.02.2012 18:04

За мен Херта и Леверкузен са чисти 2ки *smile* + 1ците на Вердер и Щутгарт си става много хубаво фишче *tongue*

sasko_bulgaria
24.02.2012 13:22

Волфсбург - Хофенхайм Х
Борусия Мьонхенгладбах - Хамбургер 1
Байерн Мюнхен - Шалке 04 1
Борусия Дортмунд - Хановер 96 1