Прогнози Бундеслига, 22-и кръг: Издънка за Дортмунд и победа за Байерн

11:06
Прогнози Бундеслига, 22-и кръг: Издънка за Дортмунд и победа за Байерн
Днес отборите на Хофенхайм и Майнц 05 ще дадат старта на 22-ия кръг на немската Бундеслига. Утре лидерът Борусия Дортмунд ще търси реванш от Херта за загубата с 1:2 в първия мач, игран помежду им на "Сигнал Идуна Парк". В предстоящия двубой "синьо-белите" ще бъдат водени от временния наставник Рене Третшок, който за определен период от време ще замени уволнения Михаел Скибе. Байерн Мюнхен ще има далеч по-лесно гостуването срещу последния Фрайбург. В най-интересния мач от кръга Феликс Магат със своя Волфсбург ще се изправи срещу бившия си отбор Шалке 04.

Представяме Ви прогнози за предстоящите мачове от 22-ия кръг на Бундеслигата:

17 февруари, петък


21:30 часа: Хофенхайм - Майнц 05


Първият мач от 22-ия кръг на немската Бундеслига противопоставя отборите на Хофенхайм и Майнц 05. "Синьо-белите" се смъкнаха във втората половина на таблицата, след като допуснаха неприятен изравнителен гол в последната минута на двубоя срещу Вердер Бремен. Все пак спечелената точка като гост бе добре дошла за възпитаници на Маркус Бабел, които целят да отворят нова страница след уволнението на Холгер Станиславски. Андреас Ибертсбергер, Матиас Яйсле и Исак Форса ще отпаднат от групата на домакините за предстоящия мач, тъй като лекуват травми. През миналия уикенд Майнц 05 бе сполетян от същата съдба. "Карнавалният отбор" бе изненадан с късно попадение при домакинството си на Хановер 96 и отново трябваше да се задоволи само с равенство. Довечера Томас Тухел няма да може да разчита на Щефан Бел, Нико Бунгерт, Зденек Поспех, Бо Свенсон и Марсел Рисе. Статистиката не предсказва нищо за развитието на мача, който е "троен". Предвиждам поне по един гол за двата отбора. Прогноза: Гол/Гол (Сигурност: 7/10)

18 февруари, събота

16:30 часа: Байер Леверкузен - Аугсбург

Закъсалият Байер Леверкузен посреща Аугсбург. През седмицата "аспирините" загубиха домакинството си на Барселона с 1:3 и така на практика се простиха с шансовете да продължат напред в турнира. "Отборът на фабриката" изпадна в психологическа дупка, което може да даде отражение върху представянето им в събота и да доведе до нова издънка. Рене Адлер, Михаел Балак, Транкило Барнета, Сидни Сам и Ерен Дердийок ще пропуснат мача на своя тим поради здравословни проблеми. Аугсбург е в серия от 3 поредни равенства и няма победа от 5 кръга насам. "Трицветните" кроят планове за частичен успех на "БайАрена", но за целта Йос Лухукай няма да може да използва Марсел Де Йонг, Дауда Ба, Даниел Байер, Ян Моравек и Нандо Рафаел. Според мен Байер Леверкузен не би пропуснал наглед удобната възможност да вземе глътка въздух. Прогноза: 1 (Сигурност: 7/10)

16:30 часа: Кайзерслаутерн - Борусия Мьонхенгладбах

Кайзерслаутерн се намира в серия от 11 поредни шампионатни мача без пълен успех, като последната му победа датира от 22 октомври. Марко Курц е на крачка от уволнение, тъй като отборът му е в опасната зона с едва 18 точки. "Червените дяволи" не успяват да разкрият пълния си потенциал под ръководството на Курц и факта, че нямат право на повече грешки, струпва допълнително напрежение върху раменете им. Дорге Ростанд Коуемахаса е единственият ключов отсъстващ в състава на "лаутерите". Борусия Мьонхенгладбах смрази Шалке 04 в последния си мач и излезе на 3-о място в класирането, на 3 точки от лидера Борусия Дортмунд. Хората на Лусиен Фавре се озоваха в борбата за Сребърната салатиера, преследвайки далеч по-скромни цели. "Жребците" няма абсолютно никакви кадрови проблеми преди наближаващия двубой. М'Гладбах няма право на издънки в подобни мачове, ако иска да тормози действащия шампион и вечния си съперник. Прогноза: 2 (Сигурност: 5/10)

16:30 часа: Нюрнберг - Кьолн

Нюрнберг ще направи пореден опит да се отдалечи от дъното на таблицата за сметка именно на Кьолн, който напоследък се представя разочароващо. През новия век "франките" наложиха доминация над "козлите", след като постигнаха цели 7 победи в предишните 9 издания на този сблъсък. Утре в игра за домакините няма да видим Пер Нилсон, Хавиер Пинола и Алмог Коен, а гостите ще са без Амар Джемал, Кристофер Бухтман, Петит, Лукас Подолски, Марк Ут и Адил Чихи. Нюрнберг лека-полека започна да напомня за себе си, а Кьолн изглежда, че ще продължи да търси решение на проблемите си, повечето от които са свързани с контузията на Подолски. Без него "козлите" изпитват доста трудности в офанзивен план и това също ме стимулира да се насоча към знак "1". Прогноза: 1 (Сигурност: 6/10)

16:30 часа: Хамбургер - Вердер Бремен

Съперничеството на Хамбургер и Вердер Бремен има богато минало и именно поради това преките им мачове се приемат за едни от най-вълнуващите в Германия. През настоящата кампания и двата отбора се представят далеч от очакванията, но въпреки това няма никакво съмнение, че отново ще ни предложат изключително много приятни емоции. Директните им сблъсъци винаги са били трудни за прогнозиране, какъвто е и предстоящият. Кадровите проблеми в тима на "ханзеатците" са свързани с Том Микел, Гьокхан Тьоре и Маркус Берг, а "докерите" няма да могат да се възползват от услугите на Налдо, Себастиан Прьодл, Аарън Хънт и Тим Боровски. Статистиката е на страната на тима от Бремен, който обаче няма да е фаворит на "Имтех Арена", тъй като през последните няколко седмици "червените шорти" демонстрират впечатляваща форма. Очаквам двата отбора да сътворят зрелищен мач. Прогноза: Над 2.5 гола (Сигурност: 6/10)

16:30 часа: Херта Берлин - Борусия Дортмунд

Доближилият се на 2 точки от опасната зона тим на Херта Берлин посреща Борусия Дортмунд. След поражението с 0:5 от Щутгарт ръководителите на домакините отново прибегнаха до треньорска смяна и уволниха Михаел Скибе, който бе само 5 мача начело на отбора. Утре "синьо-белите" ще бъдат водени от временния наставник Рене Третшок, който няма да може да се възползва от качествата на Майк Франц, Кристиан Лел, Андреас Отл и Фабиан Лустенбергер. Не е изключено Третшок да се задържи на поста на тима от Берлин, но пътят към това минава през задължителна победа над шампиона, което е малко вероятно. Борусия Дортмунд не се спря и пред Байер Леверкузен и записа 5-а поредна победа в немското първенство. Момчетата на Юрген Клоп мачкат наред, но сега според мен успехът не им е вързан в кърпа. Юлиан Кох, Шинжи Кагава и Марио Гьотце няма да намерят място в разширения състав на "жълто-черните" за гостуването в Берлин. По-рано през сезона Херта изненада Борусия Дортмунд като гост, а това определено е достатъчна причина играчите на Третшок да повярват във възможностите си. Временният наставник на "синьо-белите" вкара свеж въздух в отбора и това не подлежи на съмнение. Няма да е изненадващо, ако берлинчани препречат пътя на вестфалския първенец. Прогноза: 1Х (Сигурност: 3/10)

19:30 часа: Фрайбург - Байерн Мюнхен

Фрайбург не успя да спечели нито една точка в предните 11 преки двубоя с Байерн Мюнхен. Последният частичен успех на "брайзгауците" срещу баварския колос датира от 2000 година. Десетилетие по-късно нещата за тима от Шварцвалд отново не са никак розови и затова ще е голяма изненада, ако сложи край на тази негативна серия. Павел Кърмаш, Менсур Мужджа, Антон Пуцила и Юлиян Шустер няма да могат да окажат подкрепа на своите съотборници, тъй като лекуват травми. Байерн постигна пестелива победа над Кайзерслаутерн в последния си шампионатен двубой и продължи да диша във врата на Борусия Дортмунд. Брено, Диего Контенто, Даниел ван Буйтен и Бастиан Швайнщайгер отново няма да са на разположение на Юп Хайнкес. Разликата между двата отбора е неописуемо голяма и казано с няколко думи, всичко друго освен пълен комплект от точки ще е голям провал за баварците. Прогноза: 2 (Сигурност: 8/10)

19 февруари, неделя

16:30 часа: Шалке 04 - Волфсбург

Двубоят между Шалке 04 и Волфсбург може би е най-интересният от тазседмичната програма на шампионата, най-вече от гледна точка на това, че Феликс Магат ще се изправи срещу бившия си отбор. Няма как да не прави впечатление, че "кралско-сините" са в упадък, а формата на "вълците" върви във възходяща посока. Слабото представяне на "зелените" далеч от дома също трябва да се вземе предвид, но сега няма как да не си зададем въпроса дали точно в Гелзенкирхен слабата им серия ще намери своя край. Ралф Феерман, Серхио Ескудеро, Бенедикт Хьоведес, Люис Холтби, Джърмейн Джоунс и Чинеду Обаси няма да вземат участие за "миньорите" в предстоящия мач, а "вълците" ще излязат с почти най-доброто, с което разполагат. През зимната пауза Феликс Магат доста изглади проблемите във Волфсбург и това видимо се отрази върху играта на тима. Мисля, че е време "вълците" да запишат впечатляващ резултат пред чужда публика. Прогноза: Х2 (Сигурност: 4/10)

18:30 часа: Хановер 96 - Щутгарт

Съставите на Хановер 96 и Щутгарт ще имат честта да затворят 22-ия кръг. Миналата седмица "червените" се добраха до ценно равенство при визитата си на Майнц 05 след късен гол на Артур Собиех. Маркус Милер, Леон Андреасен, Емануел Погатец, Хенинг Хаугер, Карлитос и Алтин Лала не влизат в сметките на Мирко Сломка за неделния сблъсък. Щутгарт за пореден път показа колко непостоянен може да бъде. "Швабите" разглобиха Херта Берлин с 5:0, но държа да подчертая, че в по-предния кръг допуснаха класическо поражение у дома от Борусия Мьонхенгладбах. Големите отсъстващи в отбора на "мерцедесите" са Стефано Челоци, Матьо Делпиер, Кристиан Молинаро, Йоан Одел и Тимо Гебхарт. Хановер 96 е удобен съперник за Щутгарт, поне според статистиката. Този път смятам, че гостите няма да разочароват с посредствена игра и затова моята прогноза е "Х2". Прогноза: Х2 (Сигурност: 6/10)

*Най-сигурната прогноза за кръга: Фрайбург – Байерн Мюнхен: 2

*Изненадата на кръга: Херта Берлин – Борусия Дортмунд: 1Х


*Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Roberto_Mancini
18.02.2012 21:24

нали ви казах нямам думи ............ "Издънка за Дортмунд и победа за Байерн"

Roberto_Mancini
18.02.2012 15:35

да бе да издънка на дортмунт ? точно дортмунт ще разгроми херта

El_Fenomeno_9
18.02.2012 14:02

Не мога да повярвам какво се случва със "Старата госпожа" ?! Имат много добър отбор на пръв поглед , играеха страхотно първия полусезон , аз лично очаквах да са приятната изненада , като се борят за топ 6 , а те се сгромолясаха последните месеци .. Дано днес да започнат да излизат от кризата , а ако Краси ги поеме ще бъде доста интересно , все пак съветвам Ви да не подценявате Херта , според мен главния проблем там е финансов , което означава , че същия този отбор , който бе прегазен от Щутгарт миналия уикенд , този може да победи с гръм и трясък шампиона !

Dimitar_ue
17.02.2012 23:28

Това, че Дортмунд ще паднат е глупост, точно срещу Херта според мен даже ще си увеличат значително головата разлика, 2 тв. е мача!

night_wolf84
18.02.2012 13:48

Да ,ама предния път Херта ги победи като гости*wink**wink**wink*

Iron4
17.02.2012 22:00

Борусия си побеждава и отново сме шампиони

holigan4e
17.02.2012 20:26

Хаха Байер Леверкузен ли е закъсал отбор ??? *joking**joking**joking* Агусбург на 17-то място нямат шанс срещу аспирините.

kuramiian
17.02.2012 18:12

и аз го мислех за 1ца до преди да прочета тая статия че няма да играят доста хора за леверкузен и май ще се откажа от тоя мач...

aa2
17.02.2012 15:44

Какво мислите за Леверкузен?Пуснал съм го 1-ца, дали ще излезе?Питам, защото знам, че в Германия няма фаворити, всеки мач е троен и доста често стават изненади, но все пак - вие какво мислите за този мач?

8510
17.02.2012 14:05

Врачки,гадатели много се навъдихте,айде кажете ни поне числата от тотото.Явно предсказвате бъдещето и разбирате много и от футбол,поне ни кажете накой сигурен мач че виждам ги чаткате,ххи смешници.

gogo_m93
17.02.2012 13:23

Колонката ми за този кръг в Германия изглежда така:
Байер Леверкузен - Аугсбург-тук домакините няма да се издънят
Фрайбург – Байерн Мюнхен: 2-Фрайбург няма да успеят със своята мисия да измъкнат нещо от гостите
Хановер-Щутгарт също е много интересен мач,според мене изходът от него е 1х

Bookie
18.02.2012 00:00

А бе пич казвай мачове с коеф. над 1.7 да видя как ги познаваш?Интересно ми е какви колонки пускаш... с пари.

holigan4e
17.02.2012 20:29

Какви са тия пикливи мачове бе ??? Ти трябва да заложиш 100 лева за да вземеш нещо арно..няма смисъл от тая колонка.Смисъл,ако играе с пари де.За мен мач с коеф под 1,7 няма смисъл да се бара.

izzotzade
17.02.2012 13:07

Ако се срещнат преди финала,за Байерн най-сериозният противник от останалите отбори е Милан *smile* Интер и Челси не са във форма .. Лион,Зенит или Бенфика са далече от тази класа *smile*

Cristian0
17.02.2012 12:08

И какво от това,че финала ще се играе на тяхния стадион,като те така или иначе няма да играят в тоя мач...Най-много да се уредят с най-хубавите места по трибуните!!! Всеки трезво мислещ,човек който има някаква бегла представа какво представлява тая игра наречена "футбол" знае,че мн мн трудно могат да бъдат спрени Барса и Реал и всеки,който иска да играе финал трябва на мине през единия от тези два колоса!!!! А конкретно за мача Фрайбург-Байерн, верно,че домакините ще се борят със зъби и нокти за всяка една точка,изключително важна в борбата за оцеляване,но за Байерн 3-те точки са не по-малко важни,а и разликата в класите е от земята до небето..тааа моите уважения към Гара Дембеле,но според мен гостите ще си тръгнат с 3-те точки

Johan_Cruyff_14
17.02.2012 12:29

Ами ако се срещнат преди финала?

barca_forever33
17.02.2012 12:06

Искам Дортумнд да се издънят.А Байерн 100% ще бият Фрайбург.*thumb_up**wink*

dbddimov
17.02.2012 20:59

дортмунд адължително трябва да бият също и леверкузен

ReliableLive
17.02.2012 11:54

Дортмунд са шампиони бе хора разберете го.А Байерн ще се съсредоточат изцяло върху Шампионска лига тей като са домакини на финала *wink*