На Изток градусът се покачва

11:04
На Изток градусът се покачва
Два кръга след подновяване на първенството в източната "Б" група , target=\"_blank\" href=\"http: / /beroe .winner .bg\"> href="http: / /beroe .winner .bg /" target="_blank">Берое < /a> Стара Загора < /a> категорично и окончателно разсея и най-малките съмнения , че е в състояние да извърви най-краткия път до завръщане в елита . Под Аязмото години наред се носи свеж аромат на футбол . Традицията от време на време се нарушава , но не заради изпълнителите на терена , а от мегаломанските амбиции на самозвани президенти . Николай Банев върна клуба в отделенията , но сега всичко е само лош спомен за надъханите фенове в града на липите . В тима на Илиян Илиев е налице необходимата организация , а победата в стратегическия дуел срещу target=\"_blank\" href=\"http: / /nafteks-bourgas .winner .bg\"> href="http: / /nafteks-bourgas .winner .bg /" target="_blank">Нафтекс Бургас < /a> < /a> , на старта на пролетния дял , на практика определи спора за първото място като състезание с един кон .
/>
/> Въпросът за второто място обаче даващо право на бараж е открит и е трудно да се прогнозира как ще приключи битката в оставащите 13 кръга . Доколко сериозни са намеренията на target=\"_blank\" href=\"http: / /rodopa-smolyan .winner .bg\"> href="http: / /rodopa-smolyan .winner .bg /" target="_blank">Родопа Смолян < /a> < /a> за промоция в "А" група ще проличи още тази неделя при гостуването в Бургас . Евентуална загуба на "зелените" от Смолян ги смъква последни в голямото каре . От няколко сезона насам target=\"_blank\" href=\"http: / /spartak-plovdiv .winner .bg\"> href="http: / /spartak-plovdiv .winner .bg /" target="_blank">Спартак Пловдив < /a> < /a> афишира амбиции да е трети елитен състав под тепетата , но всичко се размива с приближаване на финала . Иначе Николай Киров разполага с достатъчно класни футболисти , за които рамката "Б" група е тясна . Нафтекс е голямата болка на феновете от "Лазур" . "Шейховете" изгубиха своя блясък предвид наложената им поддържаща роля на втори отбор на Бургас . Това доведе до пълен разрив в отношенията между привържениците и клубното ръководство . Допълнително масло в огъня наля и плъзналия слух за обединение с третодивизионния target=\"_blank\" href=\"http: / /pomorie .winner .bg\">Поморие < /a> . Той смразява дъха като акула пореща морските вълни и хвърля в отчаяние ултрасите на "нафтата" . Все пак е твърде рано да се отписва състава на Диян Петков , а който подцени бургазлии ще сбърка . Към компанията на отборите , прицелили се във второто място е редно да причислим target=\"_blank\" href=\"http: / /kaliakra .winner .bg\"> href="http: / /kaliakra .winner .bg /" target="_blank">Калиакра < /a> Каварна < /a> , target=\"_blank\" href=\"http: / /nesseber .winner .bg\"> href="http: / /nesseber .winner .bg /" target="_blank">Несебър < /a> < /a> и target=\"_blank\" href=\"http: / /dunav-rousse .winner .bg\"> href="http: / /dunav-rousse .winner .bg /" target="_blank">Дунав < /a> Русе < /a> . Поне за мен , от горе изброените скритият фаворит е отбора на Валери Дамянов href="http: / /nesseber .winner .bg /" target="_blank">Несебър < /a> . Да припомним , че избирането на кмета Николай Димитров за член на Изпълкома на БФС няма как да не предизвика атака на "А" група . Сравнително удобната пролетна програма може да изхвърли несебърлии в печеливша орбита , стига да няма колебания и сривове , от които никой не е застрахован . Не бива да подминаваме и друг важен факт . Кой от изброените кандидати отговаря утвърдително на всички изисквания на УЕФА относно получаването на лиценз . От БФС заявиха , че от лятото спират с компромисите .
/>
/> Така че , за да си в елита нещата не приключват само със заетото място . А дали ще има удари под кръста? Да не забравяме , че промените , които очакваме не настъпват изведнъж , а в родната футболна действителност всичко е възможно . Разгарящите се страсти ще бъдат далеч по-ожесточени и люти когато стане дума за бараж!
/>

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

djbalko
26.04.2009 17:42

ха берое трябва да си вземат асансиорен техник, че все на-горе- на-долу -А>Б Б>А ше им се завие свят

mexes_92
18.03.2009 12:09

10-12 000 са малко да напълнят тоз стадион!!!! forza beroe !!

Meepo
18.03.2009 11:35

Реално погледно освен нас (Берое) няма друг отбот , който да отгаваря на изискванията на БФС и да афишира амбициите си с игра.Догодина сме в А група и състава е добър само да няма разпри в клуба ще има пак публика от сорта на 10-12 000 души.Берое оле! *smile*