Уреден ли е финалът в Москва?

18:58
Уреден ли е финалът в Москва?
На 14 март, 2008 година от 14:00 часа българско време в Нион, бе теглен жребият за 1/4-финалната фаза в Шампионската лига, изтеглените двойки бяха Арсенал - Ливърпул, Фенербахче - Челси, Рома - Манчестър Юн. и Шалке 04 - Барселона. Определените съперници обаче не изненадаха много футболната общественост.

Причината : На 14 март, 2008 година в 12:28 часа българско време във Форума http://forums.icnorthwest.co.uk/viewtopic.php?t=33755 излиза информацията че жребият е ........нагласен!?! (странно защо дискусиите във Форума вече са изтрити)

Съобщението гласи:

"Говори се, че жребият е нагласен......това не са празни приказки, но ако слуховете са истина двойките ще са Ливърпул - Арсенал, Челси - Фенербахче и Манчестър Юн - Рома.....Нито един букмейкър не приема залози за жребия........Нека жребият да за започне. Хайде-е-е-е!

Речено-сторено. И всичко се оказва.......точно така! Ден преди жребият друг потребител на Форума на "Liverpool Echo" споделя, че има информация че Арсенал, Челси и Манчестър Юнайтед няма да бъдат хвърлени един срещу друг, а "артилеристите" ще са противник на Ливърпул. Естествено всичко е изтрито своевременно и вече не е възможно да се види, но е факт, че двамата потребители предвиждат жребия с пълна точност. Източника на информация естествено не е разкрит, но е ясно че съобщението получава голям отзвук във всички Форуми. Компютърните експерти са категорични, че е невъзможно да се манипулира часа на пускането на коментарите и той е актуален. Дори и да има някакви съмнения в техническата част от случая, хиляди гости на Форума потвърдиха, че се видели съобщението точно в 12:28 часа.

Говорителя на УЕФА Уилям Гаяр, опроверга информацията за нагласен жребии с "логичното":
"Явно човека предвидил жребия има свръхестествени заложби ?! Това е щастливо съвпадение. Невъзможно е да има нещо наредено." Доста повърхностно обяснение за организация като УЕФА, и никаква реакция от тяхна страна......? Много от въпросите не получават своя отговор.

* Нека някой да даде обяснение защо букмейкърите са спрели приемането на залози за жребия, след като това събитие им носи милиони печалба?

* Може ли да се нагласи жребии без знанието на УЕФА?

Доста обезпокоителни въпроси, които при всички положения поставят под съмнение феърплея в Лигата през тази кампания.

Всичко беше забравено и изтрито, 1/4-финалите се изиграха, минаха и полуфиналите. Вече е време за Финала в Москва. До него достигнаха отборите на Манчестър Юнайтед и Челси.

Странно защо, но в интернет пространството изтича информация, че единият от финалистите в Москва е резервирал хотел в столицата - забележете - през месец ......МАРТ ?

След изтощителния сезон в Премиър Лийг играчите на отборите получават заслужена почивка и се втурват по всевъзможни курорти с цел забавление. Вярно е, че предстои ЕВРО 2008 и почти всички състезатели от големите европейски грандове трябва да се присъединят към своите национални гарнитури, но мога да се обзаложа , че Арсен Венгер и Рафаел Бенитес няма да заведат целия си отбор да гледа финала и това де е планувано още през......Март! Явно някой е знаел, че ще играе на финала тази година!? Доста странно но все пак, ако се уповаваме на по-горе казаното от говорителя на УЕФА Уилям Гаяр, някой хора явно притежават свръхестествени заложби и са погледнали в бъдещето, както често се случва в това издание на Шампионската лига.

На всички нас е ясно, че тези хора притежават огромни финансови средства и едва ли е проблем за тях да си купят по една кристална магическа топка, с която не да играят Финала, а да го предвидят. До тази фаза на турнира, Шампионската лига бе белязана от доста смущаващи факти около срещите, но дали ще е така и с финала? Надявам се господин Любош Микел да прояви присъщия му професионализъм и да изкара мача подобаващо без да остави нотка на съмнение във всички нас. Все пак, ни остава да вперим поглед в телевизорите в 21:45 часа и да се надяваме, че всичко ще е честно, каквото искрено се надявам да бъде.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

jeky87
29.08.2008 14:02

Как може да говорите, че съдията не знае къде се намира ... бекъме вземи малко си промени неграмотния лапешки диалект от алеята до даскало дето праскате страйкърчето още, вземи не говори наизуст, ограмоти се малко и тогава почвай да разсъждаваш. Въобще да ми говориш за прословути греди и пропуски - това ли разбираш ти от футбол? Евала ... жив и здрав

Sm1Le1948
22.05.2008 20:15

Абе хора вие мислите ли малко как може финала да е уреден тва са пълни глупости.Но тва беше съдбата реши ....

beckham_paneto
22.05.2008 19:37

Продължавам да се убеждавам че хора в българия който разбират от футбол са много малко.Тва за уреден само ние българите можеме да почнеме под вола теле да търсиме.А за тва че Челси били "Ущетени"не съм съгласен въобще...Бяха по-добрия отбор,но с по-малко чистите положения въпреки многото удари КЪМ вратата.Манчестър играха след изравняването още по-защитно,но това беше само на пръв поглед.Сигурно за вас които сте искали много Челси да победи не вие направило впечатление двете чистения едва ли не от гол линята,двете възможности ако си спомням добре на тевес да насочи просто топката.Да не забравя и тези Прословути две греди които ги имаше и през 98/99ШЛ...Едната от халите без да гледа другата не я помня честно си казвам и удара на балак ако може да се каже че той я удари с глава а не рио фърдинанд там беше мисля и тази греда.Аз мисля че ма4а си беше много равностоен и въпреки че съм от Ман според мен челси изигра мача по-добре,но в футбола не се броят Ударите а головете...И да за съдията---то момчето незнаеше къде се намира като чели...Феновете на челси значт още от мачовете им с Ливърпул преди години за ШЛ...

Kalinho
22.05.2008 15:22

Не знам за вас ама аз след финала сам обеден, че съдиичето беше купено - така добута Манчестър че беше смешно. Не може за всяко докосване на играч на челси съдията да надува свирката и да свири фал. При жълтия картон на П. Ферейра срещу Кристиано имаше същата ситуация малко по рано само, че токава потарпевш беше Малуда и фал даже нямаше. Да не говорим как се подигра с Джо Кол имаше три или четери корнера който не му ги свириха чиста дузпа и червен картон за Рио фердинанд и още един фал на границата на нак. поле през второто полувреме. Да не споменавам за ударите на Тевез в лицето на Макелеле отново не видяно от съдията и предизвиканото меле през продължението и многото фалове който вършеше. Съдията се подигра с Челси не може да има такъв съдия и да остане безнаказан. А по интересно е и повторенията спорните ситуации защо не ги повтаряха от добри камери а се потулваха

LOVETZ
22.05.2008 13:20

И стига вече с тези глупости за парите на Абрамович...броите ги като че ли са ваши

LOVETZ
22.05.2008 13:19

Към митко- Кристияно може и да е гений, но е млад и го доказа като за малко не провали отбора си! Честито на Манчестър за победата, макар че и двата отбора я заслужаваха!

dracula_88
21.05.2008 20:59

Според мен Челси от дълго време мечтае за отличието и ще го вземе. Надявам се - не е нагласен, но имам леки подозрения. 0 - 0 в редовното и Челси бие при дузпите.
П. С. не съм фен на нито един от тези два тима, а на красивата и резултатната игра

boby123
21.05.2008 20:50

Абе стга с тия налудничави глупости "нагласен финал" това са пълни простотий, вместо да чакате с нетърпение мача, да се кефите, вие гледате кой как излъгал другия и колко пари дал и за къде.... няма такова нещо, това е най-престижният турнир и просто няма как да стане, не ставайте смешни, моля ви се

Sm1Le1948
21.05.2008 20:39

Ми според мен неможе да се уреди жребия.Аз не съм привърженик на нито един от двата отбора но искам Манчестър да бият...Моята прогноза за мача е ПП-Х КР-1 коефицент 4.00

TakeThat
21.05.2008 20:20

Не съм привърженик на нито един от двата отбора, но искам Челси да вземат победата в Москва, наистина парите движат света, но нали мотото на УЕФА е Fair Play-а... Всичко ще се види след броени минути. Приятно гледане.

mitko2026
21.05.2008 20:04

нем, света е пари, футбола е пари, всичко е пари, но чак пък толкова да е станал та хората да нагласяват тези неща не ми се вярва...
от друга страна, абе честно така да си признаем ако някой е знаел единствено какво става нали и това е уговорено всичко това е господин много милиарди-Абрамович. Нищо против човека, пари имал, хвърлял си ги, ама той е един от основните доайени за това футбола да се превръща все повече и повече в пари!!! Резервирал хотела на Челси в Русия, познава Москва сигурно като петте си пръста, всичко изглежда наистина сочи към правилната посока, да видим все пак дали от това може да се възползва Челси и да грабне титлата или все пак геният на Роналдо ще възтържествува най-накрая

FiGo1
21.05.2008 20:02

Ако сичко е оредено значи тази вечер Челси трябва да спечели защото Ман юн няма защо да си го ореждат защото могат да си го спечелат!Явно Aбрамович иска да си види отбора как вдига купата точно в Русия!Ще разберем малко по късно!Приятно гледане!

meh0
21.05.2008 19:54

В днешно време всичко е възможно....