Прогнози Бундеслига, 21-и кръг: Победи за Дортмунд и Гладбах в дербитата

11:02
Прогнози Бундеслига, 21-и кръг: Победи за Дортмунд и Гладбах в дербитата
Миналата седмица любителите на немската Бундеслига станаха свидетели на няколко паметни момента. За пети път в историята на шампионата бе регистриран кръг, в който не се получи нито една домакинска победа. Шестте записани равенства са също толкова забележителен резултат. Новото попълнение в редиците на Волфсбург Ибрахим Сисоко донесе значимо постижение за Феликс Магат, след като бе маркиран като 36-ят футболист, получил шанс за изява от специалиста през настоящата кампания. Няма как да пропуснем и историческата победа на Кьолн, който за първи път от 1989 г. надви като гост Кайзерслаутерн.

Предстоящият кръг предлага 3 изключително интересни провинциални сблъсъка, между които е и голямото дерби, което противопоставя Борусия Дортмунд и Байер Леверкузен. Смъкналият се на 2-о място в класирането тим на Байерн Мюнхен ще направи опит да се върне на победния път срещу наглед лесен съперник, а именно Кайзерслаутерн. Борусия Мьонхенгладбах и Шалке 04 ще мерят козове в друг много важен мач от настоящата програма на шампионата.

Представяме Ви прогнози за предстоящите мачове от 21-ия кръг на Бундеслигата:

10 февруари, петък

21:30 часа: Волфсбург - Фрайбург


Волфсбург посреща Фрайбург в първия мач от 21-ия кръг на немската Бундеслига. "Вълците" се изправят пред традиционно труден съперник, срещу който имат едва 3 шампионати победи от началото на новия век. Напоследък момчетата на Феликс Магат видимо подобриха представянето си и спечелиха доста важни точки, благодарение на които се доближиха до първата половина на таблицата. Довечера домакините ще са без отсъстващите Александер Мадлунг, Томас Хитцълспергер, Ян Полак и Виейриня. Фрайбург не успя да се отлепи от последното 18-о място, след като у дома завърши наравно 2:2 с Вердер Бремен. "Брайзгауците" оглавяват списъка с фаворитите за изпадане, което едва ли е сюрпризиращо предвид кризата, в която се намират. Днес за отбора от Шварцвалд няма да играят Павел Кърмаш, Менсур Мужджа, Антон Пуцила, Юлиян Шустер и Гара Дембеле. Вероятността кръгът да започне с изненада е твърде малка, тъй като в почти всяко отношение Волфсбург е с няколко крачки пред Фрайбург. Прогноза: 1 (Сигурност: 6/10)

11 февруари, събота


16:30 часа: Байерн Мюнхен - Кайзерслаутерн

В миналия кръг Байерн Мюнхен отново не се представи на ниво като гост и се задоволи само с равенство срещу Хамбургер. Тази издънка костваше на баварците първото място във временното класиране, което вече е заето от шампиона Борусия Дортмунд. Сега Марио Гомес и компания се изправят срещу доста удобен съперник. Мюнхенци допуснаха само 1 загуба в последните 15 издания на този сблъсък. Статистиката показва, че Байерн е в серия от 8 поредни домакински победи над "лаутерите", което до известна степен ще даде отражение върху предстоящия мач. Диего Контенто, Даниел ван Буйтен и Бастиан Швайнщайгер не влизат в сметките на Юп Хайнкес. От състава на гостите аут са Александер Бугера, Ариел Борисюк и Дорге Ростанд Коуемаха. Кайзерслаутерн не се намира в добра форма и в последно време се представя на приливи и отливи. Шансовете на "червените дяволи" да измъкнат нещо от "Алианц Арена" са, меко казано, илюзорни. Прогноза: Байерн Мюнхен да отбележи два или повече гола (Сигурност: 8/10)

16:30 часа: Борусия Дортмунд - Байер Леверкузен

Борусия Дортмунд се откъсна еднолично на върха след успех с 2:0 като гост над Нюрнберг. Възпитаниците на Юрген Клоп са в серия от 4 поредни шампионатни победи и утре ще я защитават срещу Байер Леверкузен в едно от важните дербита на провинция Северен Рейн-Вестфалия. По традиция настоящите съперници изкарват доста оспорвани мачове и следователно често си разменят победи. Юлиан Кох, Свен Бендер и Марио Гьотце няма да попаднат в разширения състав на "жълто-черните" за предстоящия вестфалски сблъсък, а кадровите проблеми в тима на "аспирините" са свързани с контузиите на Рене Адлер, Транкило Барнета, Сидни Сам и Ерен Дердийок. "Отборът на фабриката" е на цели 9 точки от местата, даващи право на участие в най-престижния европейски клубен турнир, но пък за сметка на това не са замесени в люта битка за участие в Лига Европа. Ако трябва да бъда кратък, бих казал, че на този етап за леверкузенци е по-важно представянето им в Шампионската лига. През идната седмица им предстои домакинство на Барселона, което ме кара да мисля, че в утрешния мач на "Сигнал Идуна Парк" ще има известно пестене на сили от тяхна страна. Прогноза: 1 (Сигурност: 6/10)

16:30 часа: Вердер Бремен - Хофенхайм

Вердер Бремен, който се представя безразлично през настоящата кампания, приема пред собствена публика отбора на Хофенхайм. Утре тимът, воден от Томас Шааф, трябва на всяка цена да затвърди предимството си в свежото съперничество помежду им, защото в противен случай ще се породи възможност да загубят и малкото шансове за успех в психическата битка с Борусия Мьонхенгладбах за 4-ото място в класирането. Налдо, Себастиан Прьодл, Аарън Хънт, Тим Боровски и Клаудио Писаро ще са извън групата на "докерите" за съботния двубой. Играта, която показа Хофенхайм в миналия кръг срещу Аугсбург, даде ясна представа за целите на отбора. "Синьо-белите" изглежда, че ще са доволни, ако в края на сезона запазят позицията си в първата десетка. Андреас Ибертсбергер, Матиас Яйсле, Исак Форса, Сеяд Салихович и Райън Бабел не влизат в плановете на Маркус Бабел за гостуването на "Везерщадион". Срещата между Вердер и Хофе може би крие изненада, но въпреки това мисля да потърся опцията "1". Прогноза: 1 (Сигурност: 5/10)

16:30 часа: Майнц 05 - Хановер 96

Майнц 05 отново препречи пътя на Шалке 04 при гостуването си на "Фелтинс Арена"и набра скорост за домакинството си срещу Хановер 96. Като се има предвид представянето на двата отбора в последно време, може да се каже, че няма съществена разлика в моментната им игрова форма. Поради това предчувствувам, че ще станем свидетели на доста оспорван двубой, който според мен е открит за всичко. Контузени в състава на домакините са Щефан Бел, Бо Свенсон и Марсел Рисе, а в лазарета на гостите са Маркус Милер, Леон Андреасен, Емануел Погатец, Хенинг Хаугер и Карлитос. Статистиката, взета от предните им 15 преки двубоя, е в полза на Хановер 96, но това едва ли ще изиграе ключова роля. Както казах по-горе, очаквам да се получи загадъчен мач, който погледнат отвсякъде е труден за прогнозиране. Това е основната причина да се насоча към немного рискована опция, а именно...Прогноза: Майнц 05 да спечели едно от полувремената (Сигурност: 7/10)

16:30 часа: Щутгарт - Херта Берлин

Щутгарт успя да се противопостави на Байер Леверкузен, но друг е въпроса дали след равенството на "БайАрена" успя да удовлетвори очакванията на привържениците си. "Швабите" се намират в средата на таблицата, което със сигурност не отговаря на целите, поставени преди започването на настоящата кампания. Артур Бока, Матьо Делпиер, Йоан Одел, Кристиан Молинаро, Тимо Гебхарт и Ибрахима Траоре ще пропуснат това домакинство на своя отбор. Херта Берлин продължава да се представя разочароващо под ръководството на Михаел Скибе. През миналия уикенд "Старата дама" записа домакинска загуба срещу Хановер 96 и по този начин удължи негативната си серия. "Синьо-белите" са на нова издънка от опасната зона и затова трябва да бъдат максимално концентирани върху задачата си. Майк Франц, Кристиан Лел, Себастиан Нойман и Фабиан Лустенбергер няма да са на линия за гостуването на Щутгарт. Херта Берлин има навика да поднася изненади при визитите си на "Мерцедес-Бенц Арена". Момчетата на Скибе имат сили да спечелят поне точка срещу "швабите". Прогноза: Х2 (Сигурност: 4/10)

19:30 часа: Борусия Мьонхенгладбах - Шалке 04

Друго вестфалско дерби противопоставя съставите на Борусия Мьонхенгладбах и Шалке 04. И двата отбора водят битка за първото място в класирането, но разликата в моите очи е, че в дългосрочен план не виждам "жребците" да са на шампионския път. Домакините нямат кадрови проблеми преди наближаващия мач. "Кралско-сините" ще отпътуват за Гладбах без Ралф Феерман, Александер Баумйохан, Люис Холтби, Джърмейн Джоунс и Пеер Клуге. Борусия Мьонхенгладбах е в серия от 4 поредни домакински победи срещу настоящия си съперник и това допълнително го фаворизира. От началото на настоящата кампания "жребците" не допуснаха нито една загуба на "Борусия Парк" и имат вид на отбор, който изнася футболни лекции пред родна публика. Прогноза: 1 (Сигурност: 4/10)

12 февруари, неделя

16:30 часа: Аугсбург - Нюрнберг

Аугсбург приема у дома Нюрнберг в друг много интересен провинциален сблъсък. Баварските съперници изживяват труден период и водят борба за своето оцеляване. Домакините, начело с Йос Лухукай, заемат предпоследното 17-о място в класирането със 17 точки, а "франките" са 14-и с 21 пункта, на загуба от опасната зона. Аксел Белингхаузен, Дауда Ба, Ян Моравек и Нандо Рафаел имат здравословни проблеми и поради това няма да могат да вземат участие за Аугсбург. Наставникът на гостите Дитер Хекинг отново е принуден да не включи в плановете си контузените Пер Нилсон и Хавиер Пинола. Нюрнберг има превес в директните сблъсъци с този съперник. Разликата в опита и класите на двата отбора ме подтиква да направя прогноза в полза на "франките". Прогноза: Х2 (Сигурност: 6/10)

18:30 часа: Кьолн - Хамбургер

"Райн-Енерги-Щадион" отваря врати за последния двубой от програмата на 21-ия кръг, който ще се изиграе между отборите на Кьолн и Хамбургер. В миналия кръг "козлите" се преродиха, след като спечелиха гостуването си на Кайзерслаутерн с 1:0 и се изкачиха на 9-о място в текущото подреждане. Кристофер Бухтман, Петит, Лукас Подолски, Марк Ут и Адил Чихи лекуват травми и поради това ще отпаднат от групата на домакините за мача с "червените шорти". Младен Петрич и компания завършиха наравно 1:1 с Байерн Мюнхен в друг много интересен двубой от предната фаза на шампионата. Момчетата на Торстен Финк са на правилния път, но честите ремита, които записват, не им позволяват да пробият в първата половина на таблицата. Джефри Брума, Томас Ринкон, Гьокхан Тьоре и Маркус Берг няма да фигурират в разширения състав на Финк за предстоящия сблъсък. Хамбургер постигна 3 победи и 1 равенство при последните си 5 визити на Кьолн. И като добавим факта, че "червените шорти" се намират в по-добра форма...Прогноза: 2 (Сигурност: 5/10)

*Най-сигурната прогноза за кръга: Байерн Мюнхен - Кайзерслаутерн: 1

*Изненадата на кръга: Щутгарт - Херта Берлин: 2


*Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

messi_torres
10.02.2012 19:30

Според мен шалке 04 ще направи поне х с Борусия Мьонхенгладбах

madmaxxxx
10.02.2012 19:27

Поредният кръг в немската Бундеслига ще стартира в петък вечер със срещата между отборите на Волфсбург и Фрайбург. Домакините са далеч от силните си изяви през тази кампания и заемат едва 10-о място с актив от 24 точки. Едва 6 точки ги делят от опасната зона, което предвид доста изравнените сили на отборите от втората половина на таблицата, е нищо. В последните 2 кръга отборът имаше тежката задача да се изправи последователно срещу 2 от най-добре представящите се отбори през този сезон. В първия като гост бе записано поражение с 0:2 от Байерн Мюнхен, а след това у дома съставът завърши 0:0 с М'гладбах. Единственото позитивно пред Волфсбург е, че все пак у дома съставът се представя прилично, при 6 успеха, 2 ремита и 2 загуби, като последното инкасирано поражение бе през октомври с 2:3 от Херта Берлин. Гостите от Фрайбург все още търсят себе си през този сезон и логично в момента заемат последното място в лигата с актив от едва 17 точки. Все пак разликата между отборите не е толкова голяма, даже бих казал минимална, и ако отборът започне да прави по-добри резултати, е напълно възможно да завърши на място извън изпадащата зона. Въпреки че Фрайбург бе напуснат от звездата си Папис Сисе в посока Нюкасъл, отборът показва сравнително добри игри след зимната пауза. У дома бяха записани победа с 1:0 над Аугсбург и равенство 2:2 с Вердер Бремен. Като гост обаче отборът все още изпитва големи затруднения, които се видяха при загубата с 1:3 от Майнц в края на януари. Гостите няма да могат да разчитат и на доскорошния нападател на Левски - Гара Дембели, който все още участва в турнира за Купата на Африка, където на неговия Мали му предстои мач за третото място срещу Гана. Интересното в предстоящия сблъсък е, че Фрайбург е един доста неприятен съперник по принцип за "вълците". Двата отбора са се срещали общо 18 пъти, при 4 победи за Волфсбург, 6 ремита и 8 успеха за Фрайбург. Очаквам доста интересен двубой, в който и двата състава ще имат своите шансове, но като цяло предполагам, че ще бъдем свидетели на едно голямо тактическо надлъгване, в резултат на което едва ли ще има много голове в двубоя. Гостите имат доста тежка програма оттук до края на март, като колкото и странно да звучи, този мач изглежда най-лесен за тях предвид предстоящите двубои у дома с Байерн и Шалке, и визитите на Щутгарт и М'гладбах. Именно срещу отбор като Волфсбург, който не се представя на кой знае какво високо ниво през сезона, съставът на Фрайбург трябва да даде всичко от себе си и да се опита дори да победи, защото всеки изход, различен от победа за гостите в този двубой, ми се струва, че драстично ще намали шансовете на отбора за оставане в елита на Германия. Макар и трудно, мисля, че гостите имат сили и качества да изненадат и победят Волфсбург в тази среща. Прогноза: 2. .........................................
Колко прогнози ще слагате ве? Я ВЕДНАГА някой да пише и прогноза "Х" с аргументи .... *smile* *smile* *smile*

Johan_Cruyff_14
10.02.2012 17:01

,,Андреас Ибертсбергер, Матиас Яйсле, Исак Форса, Сеяд Салихович и Райън Бабел не влизат в плановете на Холгер Станиславски за гостуването на "Везерщадион"". Какъв Холгер Станиславски, бе? Вчера го уволниха, а вашите типстъри щом не са осведомени за това, от какъв чеп пишат прогнози?