Революция във Ф1: Пилотът с най-много победи става шампион

16:35
Революция във Ф1: Пилотът с най-много победи става шампион
Световната автомобилна федерация (FIA) взе революционното решение от предстоящия през 2009-а година сезон във Формула 1, пилотът с най-много победи в Гран При през сезона да става шампион на надпреварата.

Тази година, титлата в "кралските гонки" ще се дава на пилота, който спечели най-много победи през сезона, а не на този, който е спечелил най-много точки. ФИА заяви в изявление, че Световния моторен съвет е отказал предложението да се промени точковата система с такава с раздаване на медали.

Вместо това, Съветът е приел предложението на мениджмънта на Формула 1 титлата през сезона да се дава на пилота, който е победил в най-много състезания през сезона. ФИА обяви:

"Ако двама или повече пилоти финишират сезон с еднакъв брой победи, титлата ще се дава на пилота с най-много точки."

Разпределението на точките ще бъде както досега: 10-8-6-5-4-3-2-1. Останалото класирането, от второто до последното място, ще се решава отново по точковата система.

Пилотът на Макларън-Мерцедес Люис Хамилтън стана световен шампион миналия сезон, въпреки че спечели по-малко състезания от пилота на Ферари Фелипе Маса.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Fasey
22.03.2009 11:35

*thumb_up* Подкрепям изцяло това решение.Който следи този спорт му е ясно, че с всеки нов сезон се налагат нови правила, което го прави по атрактивен. Всеки си има любимец и е пристрастен , но не е възможно завършвайки все на 2 или 3 място..и с минимални победи на първо място да се става шампион. По същата логика..промениха местата до които се получават точки. Най -важното за мен е да няма сериозни инциденти с фатален край. Добре е да се променят както правилата, така и да се мисли за сигурността на пилотите за да е удволствие да гледаме запомнящи се състезания! Все пак не забравяйте че там се вътят мноооого пари.
*smile*

Commercial
17.03.2009 18:54

Измислили са го Макс Мозли, Бърни Екълстоун и останалите Шефове и Директори във ФИА.
Това ми е любимия спорт и направо ми е тъжно, че все повече го развалят с техните глупости, но по-добре това, от колкото простотията с медалите *sick* .
Пример:
Алонсо 100т. - 5 победи и доста 2-ри и 3-ти места.
Хамилтън 85т. - 6 победи и няколко слаби класирания.
Какво става !? Хамилтън е Шампион въпреки, че има 15 точки по малко... така де 15 се равняват на има няма състезание и половина ..
Това с победите е ебати ташака .. Силните стават все по силни, а отборите като БМВ който я вържат 1/2 победи я не, не могат дори и да се надяват да бият по точки ( в случай на доста 2ри места, както Кубица миналата година )
... нямам думи повече !

mitakita
17.03.2009 18:51

Тея мауци се чудят каква простотия да измислят *sick*

greenred
17.03.2009 16:46

Не са го измислили, както трябва *stop* Този, който има най-много точки, той трябва да спечели! А не този, който има най-много победи