Прогнози Серия "А", 20-и кръг: Труден успех за Юве над Удинезе

10:27
Прогнози Серия "А", 20-и кръг: Труден успех за Юве над Удинезе
Ювентус спечели есенния дял от шампионата в Серия "А". За подобно постижение обаче титла и медали никой не дава. "Бианконерите" ще трябва здраво да се потрудят, за да не останат само с "калъфките". Предстои тежък мач с Удинезе, а "старата госпожа" е без трима ключови футболисти – Пепе, Маркизио и Вучинич.
Милан и Интер би трябвало да спечелят, а Лацио и Наполи имат гостувания, в които шансовете им за победа са доста добри. Помислете върху тези двойки.

В кръга се забелязват няколко твърди единици. Фиорентина, Рома, Палермо и дори Катания са фаворити срещу съперниците си, въпреки че изненади са възможни.


Прогнози за всички мачове от 20-я кръг в Серия "А":



Катания загуби последните си два мача като гост, но въпреки това все още е далеч от опасната зона. Срещу отбор от своята черга, "слоновете" ще търсят пети успех у дома през сезона. Капуано е контузен, а Легроталие и Алмирон наказани за 1 мач. Парма са спечелили едва 5 точки извън "Енио Тардини". Миранте и Пеле са аут заради травми. Закардо пък е санкциониран. Катания са отбор, който "дуковете" могат да победят, дори като гост, но статистиката им не е никак добра. При визитите си на "слоновете" Парма има едва 1 реми в 5 срещи. Мачът е троен, но аз залагам за успех на домакините.
Прогноза: 1 Точен резултат: 2:1



Ювентус спечели есенния дял от шампионата, а през седмицата се класира на 1/2-финал за купата след 3:0 над Рома. "Бианконерите" се намират в добра форма, но трудните двубои предстоят. "Старата госпожа" домакинства на всички съперници от първата осмица през пролетта (с изключение на Милан). Първото сериозно изпитание е срещу един от преследвачите – Удинезе. Антонио Конте не може да използва ключови футболисти като Маркизио, Пепе и Вучинич, които са с травми. Контузен е и Елиа. Джакерини, Естигарибиа и Дел Пиеро обаче показват добра игра и ще се наложи да компенсират липсите. Почти сигурно Юве ще се върне към традиционната си схема 4-3-3, въпреки че срещу Рома се справи доста добре с трима централни бранители и Естигарибиа като ляв халф-бек. Срещу "зебрите" един от централните защитници ще седне на пейката (най-вероятно Бонучи). Видал, Пирло и Джакерини ще действат в полузащитната линия, а Дел Пиеро, Матри и Ести в атака. Алесандро ще заеме мястото на Пепе по левия фланг. Дали това е най-подходящата тактическа постройка срещу съперник като "фриуланите", можем само да гадаем. В състава на Конте има вариативност, така че нищо чудно наставникът да изненада съперника с 3-5-2. Удинезе показва колебания напоследък. "Зебрите" са безпощадни у дома (9 победи и 1 равен с Ювентус), но навън далеч не са толкова убедителни. Фабрини, Кода, Барето и Пинци са контузени. Очаква се Франческо Гуйдолин да заложи на класическо 4-4-2. Флоро Флорес и Ди Натале ще водят атаката на "фриуланите". Въпреки това, както в първия мач, Удинезе ще подходи предпазливо. Очаква ни страхотна тактическа битка. "Старата госпожа" няма реми срещу съперника си в Торино – 12 победи и 4 загуби. През миналия сезон отборите си размениха по един успех като гост. Може би ако Маркизио и Вучинич бяха на линия, щях твърдо да заложа на "бианконерите". Сега малко се колебая, но все пак, Дел Пиеро е "старо куче", а и както вече казах, Естигарибия и Джакерини са в добра форма. Дали обаче ще успеят да се справят със силната халфова линия на съперника...? Мачът е 1:0 или 0:0. И все пак мисля да се доверя на домакините.
Вероятни стартови състави:
Ювентус (4-3-3): Буфон, Лихщайнер, Бардзали, Киелини, Де Челие, Пирло, Видал, Джакерини, Естигарибиа, Дел Пиеро, Матри
Удинезе (4-4-2): Ханданович, Феронети, Данило, Домици, Паскуале, Баста, Исла, Фернандес, Армеро, Флоро Флорес, Ди Натале
Прогноза: 1 Точен резултат: 1:0



И двата отбора разчитат предимно на мачовете си у дома. Сиена все още няма победа като гост, което прави "виолетовите" фаворит в срещата, дори само по този показател. Делио Роси не може да използва контузените Кролдруп и Бабакар. Мунари пък е наказан за 1 среща. Фиорентина ще заложи на с трима централни бранители. Варгас и Касани ще действат като халф-бекове, а Ляич и Йоветич ще водят атаката. Новото попълнение Амаури е в групата, но ще остане на пейката. Сиена е в пълен състав. Фиорентина има 4 победи и 2 ремита с "черно-белите" у дома. "Виолетовите" ще победят.
Прогноза: 1 Точен резултат: 2:1



Наполи спря победната серия на Интер през седмицата за купата. Интересно е да видим дали това поражение ще се окаже фатално за устрема на "нерадзурите" в шампионата. Мачът с Лече изглежда лесен, но дали наистина е така... Футболистите на Серсе Козми се борят като лъвове във всеки мач, а шансовете им за спасение са още живи. Победата над Фиорентина и наваксаните два гола пасив с Киево вдъхват увереност на отбора. Каруциери, Джандонато, Фалконе и Еспозито са аут заради травми. Ферарио е наказан. Ако Лече подобри защитата си, със сигурност и резултатите ще дойдат. Муриел и Ди Микеле ще водят атаката срещу тима на Клаудио Раниери. Интер е без контузените Мунтари, Станкович, Форлан и Коутиньо. Милито и Пацини ще действат в нападение. Статистиката не е толкова плашеща за футболистите на Серсе Козми. Лече имат 2 победи, 2 равенства и 6 загуби срещу "нерадзурите" на "Виа Дел Маре". Иска ми се да заложа поне за частичен успех на домакините, но за съжаление не виждам никакви основания за подобна прогноза.
Вероятен стартов състав на Интер (4-4-2): Жулио Сезар, Майкон, Лусио, Самуел, Нагатомо, Фараони, Санети, Камбиасо, Алварес, Милито, Пацини
Прогноза: 2 Точен резултат: 0:2



Рома записа добра серия в първенството, преди да получи звучен шамар от Ювентус за купата през седмицата. "Вълците" допускат много грешки в защита, които срещу съперник от класата на "бианконерите" са фатални. За Хайнце ролята на централен бранител не е особено привична. Кяер също не е стабилен. Луис Енрике ще трябва да се справя с наличните футболисти до края на сезона. В халфовата линия и атаката потенциалът на Рома е очевиден. Къркич обаче не оправдава очакванията и срещу Болоня ще седне на пейката. Борини и Ламела почти сигурно ще започнат в нападение. Де Роси, Касети, Освалдо и Бурдисо са контузени. Гостите са без четирима ключови футболисти. Лориа, Коне и Пулцети лекуват травми, а Рамирес е наказан за 1 среща. "Вълците" имат 9 победи, 3 равенства и 1 загуба срещу Болоня на "Олимпико". Единицата изглежда твърда.
Вероятен стартов състав на Рома (4-3-1-2): Стекеленбург, Роси, Жуан, Хайнце, Тадей, Симплисио, Гаго, Пянич, Тоти, Ламела, Борини
Прогноза: 1 Точен резултат: 3:1



Дженоа са допуснали цели 17 гола в последните си 5 мача. Общо "грифоните" са получили 34. Само Новара и Лече имат по-лоши показатели в това отношение. Цяло чудо е как тимът от Генуа стои стабилно в средата на таблицата. Дженоа има сериозни проблеми с контузени футболисти, най-вече в защита. Роси, Констант, Дайнели, Антонели, Бово, Каладзе и Велосо са с травми. В предни позиции с играчи като Паласио, Бирса, Джилардино, Зе Едуардо и Скули отборът стои добре. В състава на Наполи няма абсолютно никакви проблеми. Тимът на Валтер Мадзари победи Интер за купата през седмицата и се класира на 1/2-финал. Срещу "грифоните" сцилианци ще търсят трите точки. За да използва на 100% потенциала си в атака, Мадзари изтегля Хамшик в халфовата линия и пуска Пандев до Лавеци. Дженоа загуби последните си 3 мача срещу Наполи. Шансовете на Кавани и компания за успех в морски град и този път са големи.
Вероятен стартов състав на Наполи (3-4-2-1): Де Сантис, Кампаняро, Канаваро, Ароника, Маджо, Досена, Гаргано, Хамшик, Пандев, Лавеци, Кавани
Прогноза: 2 Точен резултат: 1:3



Шансовете на Палермо за участие в Европа са почти нулеви. Като всеки сицилиански тим обаче, Миколи и компания имат претенциозни фенове, които искат победи. Със 7 успеха и 2 загуби, Палермо е третият по сила домакин в Серия "А" и срещу последния Новара би трябвало да спечели убедително. Ернандес и Бачинович са контузени. Гостите са без Луди, Чентуриони, Марианини и Пинарди. Първият мач между двата тима през сезона завърши 2:2. Палермо вкара цели 5 на Дженоа в миналия кръг и срещу Новара ще иска да "мушне" поне три. Да не забравяме обаче, че сицилианци допуснаха една от двете си загуби на "Барбера" от слабак като Чезена... Дали пък не е време за първия хикс на Палермо у дома?
Прогноза: Х Точен резултат: 1:1



Аталанта загуби от Милан, Лацио и Ювентус подред с по 0:2 и се доближи на 5 точки от зоната на изпадащите. Преди тези три мача, бергамаските удариха именно Чезена с 4:1 у дома. И на "Дино Мануци" новаците ще търсят успеха. Белини и Капели пропускат двубоя заради травми. Аталанта ще използва традиционната си схема 4-4-1-1, а Денис отново ще води атаката. "Водните кончета" са без Джокович и Гжезал. Чезена допуска много голове и бележи малко. Шансовете на тима за спасение са живи, но за целта са необходими победи срещу съперници като Аталанта. Бергамаските имат 3 успеха в досегашните 8 двубоя между двата отбора. Останалите са завършили наравно. Честно казано, този мач ми е "пълна мъгла". Може би хикс.
Прогноза: Х Точен резултат: 1:1



Лацио зацикли напоследък и гостуването във Верона се очертава да бъде трудно, особено като се има предвид умението на "летящите магаренца" да развалят сметки. "Орлите" се простиха с надеждите си за купата след загуба с 1:3 от Милан като гост през седмицата. Преди това пък бяха надиграни от Интер. Тимът на Еди Рея се намира на 5-а позиция с 33 точки и трябва да вземе този мач, тъй като преследвачите Рома и Наполи са близо. Броки, Козак, Макинва, Кана и Маури са аут заради травми. Роки и Клозе ще действат в атака. В състава на Киево няма абсолютно никакви проблеми. "Летящите магаренца" са типичен средняк и въпреки че е прекалено рано за подобни заключения, спокойно доиграват сезона. Лацио обаче не е сред удобните им съперници. На "Бентегоди" "орлите" имат 5 победи, 3 равенства и 1 загуба. Столичани не са в най-добрата си форма, но ако търсите двойка с хубав коефициент, тази изглежда добра.
Вероятен стартов състав на Лацио (4-3-1-2): Маркети, Конко, Биава, Диас, Раду, Гонзалес, Ледесма, Лулич, Ернандес, Роки, Клозе
Прогноза: 2 Точен резултат: 1:2



В четвъртък Милан се разправи с Лацио и то без някой основни футболисти. До края на сезона "росонерите" ще имат трудната задача да се борят на три фронта в осакатен състав. За щастие на Макс Алегри обаче, футболисти като Ел Шарауи и Зеедорф се включват много добре. Срещу Каляри победата е задължително. "Червено-черните" са без контузените Боатенг, Фламини, Касано, Йепес, Гатузо, Акуилани, Пато и Меркел. Ел Шарауи ще заеме позицията зад двамата нападатели Робиньо и Ибрахимович. В халфовата линия на Милан попадат предимно дефанзивни футболисти, но Алегри няма избор. Въпреки това обаче, отборът бележи много. Тримата в атака умеят както да създават, така и да реализират голови ситуации. Каляри са добър тим, който успя да изненада Ювентус в Торино. Сардинци са без Ариаудо, Ериксон, Нене и Сампайо. Ларивей и Ибарбо ще водят атаката на отбора. Вторият вече хвана окото на редица водещи европейски грандове. Милан има смазващо статистическо предимство над Каляри – 10 победи, 2 равенства и 1 загуба у дома. Като прибавим и серия от 6 поредни успеха, "росонерите" са абсолютен фаворит.
Вероятен стартов състав на Милан (4-3-1-2): Абиати, Абате, Тиаго Силва, Неста, Антонини, Ван Бомел, Амброзини, Ночерино, Ел Шарауи, Робиньо, Ибрахимович
Прогноза: 1 Точен резултат: 2:0

*Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

vinaver
29.01.2012 15:37

Фиорентина - Сиена 2:1! Браво на типстъра! Взе да ги цели и на точен. *beer*

futbol20
27.01.2012 23:19

удинезе Ще загубят с 3;1
рома-над 2.5
интер-2

kuramiian
27.01.2012 22:09

за тоя кръг и аз бих отиграл
интер 2
палермо 1
рома 1 на полувремето
и евентуално за лацио *wink*

kuramiian
27.01.2012 22:07

kuramiian: 20 януари 2012 [16:16] #8
рома 1
милан 2
удинезе 1
палермо 1

аталанта 1Х само тоя бяга и то щото много ми се иска вече да загубят ювентус
болоня 1Х
наполи Х
лече Х
каляри Х
лацио 2 а този е по пристрастия

bacardy_breezer
27.01.2012 20:31

Ако искате сигурна печалба ви препоръчвам следните 3 прогнози:
Милан - Каляри 1
Лече - Интер 2
Юве - Удинезе (под 2.5гола).Наистина за мача на Юве и аз съм съгласен, че отново, както и на "Фриули" ще е тактическо надиграване и ще има 1 или максимум 2 гола.Проблем , че 3мата от най-добрите ни играчи няма да играят - Пепе, Маркиза и Вучинич, но както се видя и в мача срещу Рома има кой да ги замести подобаващо.За Интер и Милан съм сигурен, че няма да сбъркат и ще вземат 3те точки срещу непретенциозните си съперници.Успех.

Neill_88
27.01.2012 19:38

Моите прогнози са следните:

Катания - Парма Х
Ювентус - Удинезе 1Х (1-0,1-1)
Фиорентина - Сиена 1
Лече - Интер 2
Рома - Болоня 1
Дженоа - Наполи 1Х
Палермо - Новара 1
Чезена - Аталанта Х2
Киево - Лацио Х
Милан - Каляри 1

daksun72
27.01.2012 15:21

то4но така палермо 1ца и то убедителна победа