Прогнози Бундеслига, 19-и кръг: Лидерите няма да допуснат грешки

12:28
Прогнози Бундеслига, 19-и кръг: Лидерите няма да допуснат грешки
Битката за първото място в немската Бундеслига се разгорещи, след като на старта на втория полусезон водачът в класирането Байерн Мюнхен за втори път през настоящата кампания допусна да бъде надигран от Борусия Мьонхенгладбах. Вестфалските претенденти за титлата Борусия Дортмунд и Шалке 04 се възползваха от възможността да настигнат баварския колос и се изкачиха на върха на таблицата.

През този уикенд Байерн Мюнхен и шампионът от Дортмунд ще имат привидно лесни домакинства съответно срещу Волфсбург и Хофенхайм, а Шалке 04 ще гостува на Кьолн в поредното дерби на провинция Северен Рейн-Вестфалия. Настоящата програма на шампионата предлага изобилие от съседски сблъсъци, които могат да породят значими размествания в таблицата.


Представяме Ви прогнози за предстоящите мачове от 19-ия кръг на Бундеслигата:

27 януари, петък


21:30 часа: Хановер 96 - Нюрнберг


Хановер 96 посреща Нюрнберг в първия мач от 19-ия кръг на немската Бундеслига. Момчетата на Мирко Сломка стартираха втория полусезон с нулево равенство като гост на Хофенхайм, което ги отдалечи на цели 5 точки от местата, даващи право на участие в европейските клубни турнири. Кристиан Шулц, Леон Андреасен, Карлитос и Хенинг Хаугер лекуват травми и поради тази причина довечера няма да се появят в игра за "червените". Голмайсторът Дидие Я Конан също няма да е на линия, тъй като участва в турнира за Купата на Африканските нации. В миналия кръг отборът на Нюрнберг постигна много ценна победа след 2:0 над Херта Берлин и така изплува от дъното на таблицата. "Франките" напомниха за чудесното си представяне през втората част на миналия сезон, когато демонстрираха коренно различна форма в сравнение с есенния дял и бяха много близо до това да вземат билет за евротурнирите. Патрик Раковски, Тимъти Чандлър, Тим Клозе, Хавиер Пинола и Хано Балич не влизат в сметките на Дитер Хекинг за гостуването на "АВД Арена". През изминалата кампания хановерци регистрираха две победи срещу настоящите си съперници. Домакините се намират в серия от 5 поредни шампионатни ремита и това също може да се приеме като предпоставка да се очаква знак "единица". Прогноза: 1 (Сигурност: 5/10)

28 януари, събота

16:30 часа: Аугсбург - Кайзерслаутерн

Дербито на дъното противопоставя отборите на Аугсбург и Кайзерслаутерн, които заемат съответно 18-а и 16-а позиция в класирането. Разликата между настоящите съперници е само 2 точки, което придава още по-голямо значение на срещата. За домакините този мач се явява добра възможност да изплуват от зоната на изпадащите, но за целта трябва на всяка цена да запишат победа. Гостите, водени от Марко Курц, са в серия от 4 поредни шампионатни равенства и предвид програмата им за следващите няколко кръга, крайно време е да се върнат на победния път. Пиер де Вит, Дорге Ростанд Коуемаха, Адам Немец и Итай Шехтер не попадат в разширения състав на "червените дяволи" за предстоящия сблъсък, а аут от състава на "трицветните" са Мохамед Амсиф, Аксел Белингхаузен, Дауда Ба, Едмонд Каплани и Нандо Рафаел. Съперничеството между Аугсбург и Кайзерслаутерн се развива с променлив успех, което прави мача още по-непредвидим. Все пак мисля, че моментната форма на "лаутерите" е по-добра от тази на възпитаниците на Йос Лухукай и това е основната причина да потърся опцията "Х2". Прогноза: Х2 (Сигурност: 7/10)

16:30 часа: Байерн Мюнхен - Волфсбург

Байерн Мюнхен отново не успя да преодолее Борусия Мьонхенгладбах и сега ще опита да се реваншира пред феновете си с победа над Волфсбург. Въпреки загубата с 1:3 от "жребците", баварците останаха на върха на класирането, но вече не са еднолични лидери. Диего Контенто и Даниел ван Буйтен имат здравословни проблеми и поради тази причина няма да са на разположение на Юп Хайнкес. Тимът на Феликс Магат пък най-сетне проби в първата десетка на таблицата, след като записа минимална домакинска победа срещу Кьолн. Изглежда, че лека-полека "вълците" започват да възвръщат старата си позната форма. Кадровите проблеми на гостите преди утрешния мач са свързани с Томас Хитцълспергер, Патрик Хелмес, Сръджан Лакич и Ян Полак. Волфсбург е удобен съперник за Байерн Мюнхен и предвид факта, че през този сезон "Алианц Арена" има вид на непробиваема крепост, мисля, че тук "единицата" ще се окаже печеливша. Прогноза: 1 (Сигурност: 8/10)

16:30 часа: Борусия Дортмунд - Хофенхайм

Колкото и странно да звучи, Борусия Дортмунд има отрицателен баланс в преките битки с Хофенхайм. Няма как да не отчетем, че шампионите са в серия от 4 поредни мача без пълен успех срещу "синьо-белите". Този път обаче нещата се заформят около реванш за "жълто-черните", които през миналия уикенд като гости разнищиха Хамбургер с 5:1 и по този начин се изкачиха на върха на таблицата. Възпитаниците на Холгер Станиславски направиха неубедителен старт на втория полусезон, след като у дома срещу Хановер 96 се задоволиха само с равенство. Очаква се утре Хофе да излезе с почти най-доброто, с което разполага, докато вестфалци отново няма да могат да разчитат на контузените Юлиан Кох и Марио Гьотце. Според мен едва ли липсата на Гьотце ще попречи на Борусия Дортмунд да демонстрира нужната форма, за да спечели мача. Прогноза: 1 (Сигурност: 7/10)

16:30 часа: Вердер Бремен - Байер Леверкузен

Отборите на Вердер Бремен и Байер Леверкузен излизат един срещу в голямото дерби на 19-ия кръг. Настоящите съперници не бяха достатъчно убедителни в миналия кръг и логично не оправдаха очакванията за силен начало на втория полусезон. В момента "докерите" заемат 5-о място в класирането с актив от 30 точки, а "аспирините" са 6-и с пункт по-малко. Утре наставникът на "бременските музиканти" Томас Шааф няма да може да се възползва от услугите на Себастиан Мийлитц, Налдо, Себастиан Прьодл, Лукас Шмитц, Аарън Хънт, Тим Боровски и Дени Авдич, докато в стартовата единайсеторка на Робин Дут няма да фигурират Рене Адлер, Транкило Барнета, Ренато Аугусто и Сидни Сам. През новия век Вердер Бремен има положителен баланс в преките битки с този съперник, но трябва да се отбележи, че Байер Леверкузен не е допуснал загуба в последните 7 шампионатни издания на този сблъсък. В директните мачове между тези два гранда доста често се получават много голове. Няма никакво съмнение, че и сега има предпоставки за висока резултатност. Прогноза: Над 2.5 гола (Сигурност: 6/10)

16:30 часа: Херта Берлин - Хамбургер

Херта Берлин регистрира само 2 победи в последните си 10 мача срещу Хамбургер. В миналия кръг берлинчани загубиха гостуването си на Нюрнберг с 0:2 и така удължиха серията си на 7 поредни шампионатни мача без пълен успех. "Синьо-белите" се доближиха на 3 точки от опасната зона и вън от съмнение е, че при евентуална издънка в предстоящия мач ще бъдат подложени на остри критики, а това допълнително ще увеличи напрежението върху новия им наставник Михаел Скибе. Майк Франц и Рафаел са аут от състава на Херта. Хамбургер дерайлира от правилния път, след като пред погледите на своите привърженици допусна неприятно поражение с 1:5 от шампиона Борусия Дортмунд. Това бе поредно доказателство, че "ханзеатците" не са готови да водят битка за евроместата. Мирослав Щепанек, Ромео Кастелен, Гьокхан Тьоре и Иво Иличевич няма да са на разположение на Торстен Финк. Херта Берлин и Хамбургер имат равни шансове да стигнат до трите точки, но според мен ще спечели този, който се окаже най-съобразителен. Очаквам мачът да бъде беден откъм чисти голови положения. Прогноза: Под 2.5 гола

19:30 часа: Кьолн - Шалке 04

Кьолн ще е домакин на Шалке 04 в едно от дербитата на провинция Северен Рейн-Вестфалия. През първия полусезон "козлите" се представиха изключително силно пред собствена публика, но далеч от дома бяха разочароващо неефективни. Това пролича и при визитата им на Волфсбург, която бе загубена с 0:1. Амар Джемал, Кристофер Бухтман, Петит, Марк Ут и Адил Чихи  няма да са на линия за съботния сблъсък. Шалке 04 не пропусна възможността да се изкачи на върха на таблицата, след като надигра Щутгарт с категоричното 3:1. "Кралско-сините" минават през успешен период и едва ли точно срещу възпитаниците на Стале Солбакен биха се задоволили с нещо по-малко от победа. Ралф Феерман, Бенедикт Хьоведес, Александер Баумйохан, Люис Холтби, Джърмейн Джоунс, Леван Кениа и Пеер Клуге няма да отпътуват за Кьолн поради здравословни причини. Статистиката, взета от преките двубои между настоящите съперници, също сочи победа за Шалке 04. Прогноза: 2 (Сигурност: 5/10)

29 януари, неделя

16:30 часа: Майнц 05 - Фрайбург

Майнц 05 се намира точно над опасната черта, като заема 15-о място с 18 точки. Домакинството на обезкриления Фрайбург може би идва в най-подходящия момент за "карнавалния отбор", който спешно се нуждае от серия от добри резултати, за да се спаси от дъното на таблицата. Контузени в състава на Томас Тухел са Еуген Гопко, Бо Свенсон, Андреас Иваншитц, Марсел Рисе и Золтан Щийбер, а Сами Алагуи участва в турнира за Купата на Африканските нации. "Брайзгауците" прекъснаха серията си от 5 поредни мача без пълен успех в първенството и се отлепиха от последното място в класирането след минимална домакинска победа над Аугсбург. Матиас Гинтер и компания взеха глътка въздух, но ако в неделя не затвърдят започнатото и се провалят, ще потънат в още по-голяма рецесия. В този изключително важен мач Кристиан Щрайх няма да може да използва Оливер Барт, Йоханес Флум, Менсур Мужджа и Гара Дембеле. През изминалите няколко сезона Фрайбург взе леко предимство в преките битки с Майнц 05, но този път надали ще открие формулата на успеха. Прогноза: 1 (Сигурност: 7/10)

18:30 часа: Щутгарт - Борусия Мьонхенгладбах

Последният мач от 19-ия кръг на Бундеслигата изправя един срещу друг съставите на Щутгарт и Борусия Мьонхенгладбах. След загубата с 1:3 от Шалке 04 момчетата на Бруно Лабадия се смъкнаха на 10-о място и се отдалечиха на цели 7 точки от първата шестица на таблицата. Предстоящия мач с приятната изненада на сезона ще ни даде ясна представа до колко "швабите" са готови да водят битка за участие в евротурнирите. Артур Бока, Халид Буларуз, Йоан Одел, Мамаду Ба, Тимо Гебхарт, Кристиан Гентнер и Ибрахима Траоре ще са аут за неделния двубой. Борусия Мьонхенгладбах се доближи на само 1 точка от върха на класирането, след като в миналия кръг надигра Байерн Мюнхен с 3:1. Швейцарецът Лисиен Фавре за твърде кратък период от време тотално преобрази играта на тима от Гладбах и от кандидат за изпадане го превърна във водеща сила. "Жребците" нямат абсолютно никакви кадрови проблеми преди гостуването им на Щутгарт. През новия век М'Гладбах има само една победа над този съперник, което осигурява леко психологическо предимство на "мерцедесите". Тук мисля, че факторът "Фавре" ще изиграе ключова роля за крайния изход на срещата. Прогноза: Х2 (Сигурност: 6/10)

*Най-сигурната прогноза за кръга: Байерн Мюнхен – Волфсбург: 1

*Изненадата на кръга: Вердер Бремен – Байер Леверкузен: 4 или повече гола


*Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари