Уолкът: Научих всичко за дузпите от Джеймс Бийти

13:15
Уолкът: Научих всичко за дузпите от Джеймс Бийти
Младият нападател на Арсенал Тио Уолкът призна, че се научил да изпълнява успешно 11-метрови наказателни удари от легендарния нападател на Сток Сити Джеймс Бийти.

Крилото на "артилеристите" бе единственият англичанин, който взе участие в драматичния мач-реванш с Рома в осминафиналите на Шампионската лига, който бе спечелен от Арсенал със 7-6 след изпълнение на дузпи. Уолкът вкара успешно своята дузпа, въпреки че стража на Рома Дони бе близо до спасяването на удара му. Английският национал разкри, че е бил научен да бъде спокоен в този напрегнат момент, а негов учител е "кралят на успешно изпълнените дузпи" Джеймс Бийти. Уолкът е научил тези неща от легендарния нападател, когато двамата носеха екипа на Саутхямптън. Младият Уолкът заяви:

"Гърлото ми пресъхна, когато отивах към вратата на Рома, но нито веднъж не погледнах вратаря им. Научих се да правя така от Джеймс Бийти. Той вероятно е най-добрият изпълнител на дузпи, който съм виждал някога. Гледал съм го какво прави през годините и моето изпълнение не бе толкова добро като неговите, но все пак си беше гол. Не исках да имам контакт с очите с техния вратар, защото понякога може да стане грешка. Освен това, той е огромно момче. Всичко опира до това да мислиш позитивно и в крайна сметка топката е във вратата. Да ви кажа честно, това беше голям опит за мен. Това е първата дузпа, която бия в такъв мач."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация