Прогнози Серия "А", 19-и кръг: Възходът на Интер продължава

09:33
Прогнози Серия "А", 19-и кръг: Възходът на Интер продължава
Интер възкръсна след 7 поредни победи, най-важната от които над Милан с 1:0 в миналия кръг. Имат ли шансове "нерадзурите" за Скудетото? Шест точки разлика не са толкова много, особено като се има предвид, че Ювентус сякаш започна да зацикля.
В 19-я кръг футболистите на Клаудио Раниери се изправят срещу поредното си сериозно предизвикателство – Лацио. Аз очаквам успешната серия на "синьо-черните" да продължи.
Милан има доста проблеми в състава си, но разполага с достатъчно класа, за да спечели леко срещу Новара. "Старата госпожа" има трудно гостуване на Аталанта и ще трябва да защитава шампионските си амбиции след два неубедителни мача след Нова година.
Според мен ще има доста ремита на Ботуша през този уикенд. Моят съвет е да потърсите единица на Лече Киево и хиксове в двубоите Болоня Парма, Каляри Фиорентина и Удинезе Катания. Дори ви препоръчвам точен резултат 1:1 в тези срещи. Надявам се да не ви подведа.


Прогнози за всички мачове от 19-я кръг на италианската Серия "А":

Събота, 21 януари



Рома е в серия от 4 поредни победи и срещу аутсайдер като Чезена има чудесна възможност да увеличи точковия си актив. Постепенно работата на Луис Енрике дава резултат и шефовете на клуба искат да удължат договора му. В предстоящия мач младият наставник трябва да се справя без важни футболисти като Де Роси, Освалдо, Касети и Бурдисо. Къркич и Ламела ще водят атаката на "вълците", а Тоти ще влезе в ролята на плеймейкър. Чезена постигна очаквана победа над Новара в миналия кръг и възроди надеждите си за оцеляване. Джокович и Малонга пропускат гостуването на "Олимпико" заради травми. През миналия сезон Рома не можа да победи "водните кончета" у дома. Муту и компания са отбор, способен на изненади и не бива да бъдат подценявани. Въпреки това, успех за "вълците" с два гола разлика изглежда логичен.
Вероятен стартов състав на Рома (4-3-1-2): Стекеленбург, Сисиньо, Кяер, Хайнце, Анхел, Пянич, Гаго, Симплисио, Тоти, Ламела, Къркич
Прогноза: 1 Точен резултат: 3:1



По стечение на обстоятелствата Юве оглави класирането след 18-я кръг, въпреки че срещу Каляри се представи доста слабо и стигна само до равенство. За гостуването в Бергамо Антонио Конте може би ще направи 1-2 промени в стартовия състав. Със сигурност Киелини, който се завръща след наказание, ще замени Де Челие на левия бек. Вероятно наставникът все още се колебае кого да пусне в атака – Матри или Бориело. Двамата са еднотипни футболисти и в лагера на "бианконерите" се надяват, че конкуренцията помежду им ще вдигне качеството и резултатността. Пепе бе доста незабележим срещу Каляри, но въпреки това отново ще започне вдясно, а Вучинич отляво. Елиа и Куалярела са контузени. Аталанта е силен домакин и има само една загуба от Милан в Бергамо. Срещу Юве новаците ще заложат на любимата си схема 4-4-1-1 с Денис и Моралес в атака. Белини и Капели са контузени, а Лучини и Кармона наказани за 1 мач. Като цяло "старата госпожа" има тотално надмощие в мачовете с Аталанта. "Бианконерите" са спечелили 5 от последните си 6 двубоя срещу съперника. Въпреки това обаче, до момента през сезона Юве има проблеми както у дома, така и навън срещу състави от "златната среда". След Нова година грандът от Торино изигра два слаби мача с Лече и Каляри. Формата на тима е доста притеснителна, но въпреки това гостите са фаворити и би трябвало да спечелят.
Вероятен стартов състав на Ювентус (4-3-3): Буфон, Лихщайнер, Бонучи, Бардзали, Киелини, Маркизио, Пирло, Видал, Пепе, Вучинич, Матри (Бориело)
Прогноза: 2 Точен резултат: 1:2

Неделя, 22 януари



Интересен двубой между отбори, които по принцип разчитат най-вече на мачовете си у дома. През този сезон обаче за Болоня ситуацията не е точно такава. Тимът има 10 точки  на "Ренато Дал Ара" и цели 9 при визитите си. До момента Ди Вайо и компания успяват да печелят срещу отбори от своята черга ( Аталанта, Сиена, Катания). Коне, Лориа и Пулцети са с травми, а Черубин и Морело пропускат срещата заради наказание. Парма е без Миранте и Пеле. С футболисти като Биабиани, Джовинко и Флокари "дуковете" са опасни в предни позиции, но до момента се представят отчайващо при визитите си – 1 победа, 1 равенство и 20 допуснати гола. Болоня има 6 успеха, 3 ремита и 3 загуби срещу Парма у дома. За мен мачът е 1Х.
Прогноза: Х Точен резултат: 1:1



Милан изостава само на точка от Ювентус и победата над Новара изглежда чиста формалност. Проблемите в състава на "росонерите" обаче са твърде много. Абиати, Боатенг, Фламини, Касано, Йепес, Акуилани, Гатузо и Пато са с травми. Неста пък е наказан за 1 мач. Макс Алегри няма голям избор, но все пак разполага с достатъчно подходящи футболисти за любимата си схема 4-3-1-2. Зеедорф ще действа зад двамата нападатели Робиньо и Ибрахимович. Новара е без контузените Пинарди, Лисузо и Луди. Пачи и Делафиоре също пропускат двубоя заради наказание. Съперниците имат два изиграни мача помежду си до момента. Единият бе в сряда за купата, когато "червено-черните" победиха с 2:1. Новара изглежда сигурен пътник към Серия "Б", но въпреки това Милан не бива да подценява мача.
Вероятен стартов състав на Милан (4-3-1-2): Амелиа, Абате, Мексес, Тиаго Силва, Антонини, Меркел (Амброзини), Ван Бомел, Ночерино, Зеедорф (Емануилсон), Робиньо, Ибрахимович
Прогноза: 2 Точен резултат: 0:2



Удинезе претърпя третата си загуба за сезона при визитата на Дженоа в миналия кръг и пропусна ценни точки. Срещу Катания "зебрите" трябва да се реваншират пред феновете си. Барето, Кода и Домици са контузени. Флоро Флорес и Ди Натале ще водят атаката на домакините. Катания е без Ландзафаме и Капуано. Сицилианци са на 7 пункта от опасната зона. Спечелените точки както у дома, така и навън дават спокойствие на "слоновете". На "Фриули" Катания предимно ще се защитава. До момента през сезона обаче футболистите на Монтела често вкарват повече от 1 гол при визитите си. Удинезе има 4 победи, 1 реми и 1 загуба срещу съперника вкъщи. Мачът е коварен. Аз не бих го играл твърда единица и дори мисля да потърся частична изненада.
Вероятен стартов състав на Удинезе (3-5-2): Ханданович, Феронети, Данило, Екстранд, Баста, Исла, Пинци, Фернандес, Армеро, Флорес, Ди Натале
Прогноза: Х Точен резултат: 1:1



Наполи е на път да се прости с надеждите си за участие в Шампионската лига. Футболистите на Валтер Мадзари се изложиха срещу Болоня у дома в миналия кръг. Предвид силната форма на Интер и далеч по-постоянните изяви на Лацио и Удинезе, Кавани и компания може да останат "извън борда". Наполи няма абсолютно никакви проблеми преди визитата на Сиена. Мадзари е от тези треньори, които рядко пипат схемата и състава. Сиена е на 17-а позиция с 18 точки, само на 3 от зоната на изпадащите. Болзини е контузен, а Росетини и Гази са наказани. Споменът как новаците се разправиха с Лацио все още е пресен, така че Наполи трябва да внимава. Сиена няма загуба от сицилианците у дома – 3 победи и 2 равенства. Не мисля, че ще успеят да спечелят, но равенство е по силите им.
Вероятен стартов състав на Наполи (3-4-2-1): Де Сантис, Кампаняро, Канаваро, Ароника, Маджо, Досена, Инлер, Гаргано, Хамшик, Лавеци, Кавани
Прогноза: Х Точен резултат: 0:0



Среща между равностойни отбори, които през този сезон ще се задоволят с място в "златната среда". Палермо е силен домакин и трагичен гост. Дженоа пък редува добри мачове с много слаби игри. Сицилианци са без Захави, Бачинович, Ернандес и Писано. За "грифоните" мача пропускат Дайнели, Бово, Каладзи и Антонели или по друг начин казано, почти цялата титулярна защита. Срещу Пиниля, Иличич, Миколи и Будан това не е никак добра новина. Роси също е аут заради наказание. Последните двубои между Палермо и Дженоа не са особено резултатни. Според мен сицилианци, които имат статистическо предимство над съперника у дома, ще спечелят минимално.
Прогноза: 1 Точен резултат: 1:0



Лече започна обнадеждаващо годината. Тимът загуби от Ювентус у дома, но показа добра игра. В миналия кръг пък поднесе изненада, като победи Фиорентина навън. Оцеляването обаче все още си остава много, много трудна задача. Все пак отборът на Серсе Козми пореща Киево с надежда за първи успех у дома. "Летящите магаренца" са слаб гост и изглеждат удобен за побеждаване съперник. В състава на Лече проблемите са много. Корвиа, Джандонато, Щрасер, Бертолачи, Фалконе и Каруциери са контузени, а Джакомаци е наказан. Муриел и Ди Микеле ще водят атаката срещу Киево. Гостите са в пълен състав. Лече има 4 победи и 1 равенство срещу тима от Верона в последните си 5 мача на "Виа Дел Маре". Шансовете на домакините да запишат първи успех пред верните си фенове са големи.
Прогноза: 1 Точен резултат: 1:0



Представянето на двата тима в миналия кръг бе на противоположни полюси. Каляри се превърна в приятната изненада, а Фиорентина сюрпризира феновете си, като загуби неочаквано от Лече у дома. Съперниците могат да бъдат спокойни за мястото си в Серия "А", но винаги с едно на ум какво се случи на Сампдория миналата година... Сардинци са без Ериксон, Сампайо, Нене и Прецо. Ибарбо остави много добри впечатления с играта си срещу Ювентус и ще бъде основна заплаха за вратата на "виолетовите". Гостите от Флоренция са без Бабакар, Кролдруп и Каржа. Тимът на Делио Роси има 4 победи в последните си 5 мача над Каляри. У дома пък "виолетовите" са записали 13 успеха в 13 двубоя със сардинци. Доста отчайваща статистика... Въпреки това, ако погледнем моментната форма и представянето през сезона до момента, Каляри има леко предимство. Може би хикс.
Прогноза: Х Точен резултат: 1:1



Интер е в страхотна серия от 7 поредни победи. В миналия кръг "нерадзурите" спечелиха голямото дерби с Милан и сега задача минимум пред тима е зона "Шампионска лига". Отборът на Клаудио Раниери изостава само на точка от Лацио и ще направи всичко възможно да измести "орлите" от 4-та позиция. Мунтари, Станкович и Форлан са контузени, а Тиаго Мота наказан за 1 мач. Очаква се Интер да смени тактическата постройка от 4-4-2 на 4-4-1-1 срещу столичани. Чисто игрово, това означава, че Пацини ще седне на пейката, а Снайдер ще действа зад Милито в атака. Целта на Раниери е да спечели средата на терена. Лацио е без Кана, Козак, Макинва, Маури, Диас и Ернандес. Последните трима са ключови футболисти и отсъствието им е сериозен проблем. Еди Рея ще заложи на Роки и Клозе в атака, а Сисе отново ще остане на пейката. До скоро "орлите" бяха в черна серия срещу "нерадзурите". Напоследък обаче все по-успешно се противопоставят на гранда от Милано. У дома Интер има 7 победи, 4 загуби и 10 равенства срещу Лацио. Тимът на Раниери е фаворит в сблъсъка. Седемте поредни победи, по-добрата форма и успеха срещу Милан върнаха настроението в отбора.
Вероятни стартови състави:
Интер: (4-4-1-1): Жулио Сезар, Майкон, Лусио, Самуел, Нагатомо, Санети, Поли, Камбиасо, Алварес, Снайдер, Милито
Лацио: (4-4-2): Маркети, Заури, Диаките, Биава, Раду, Матусалем, Гонзалес, Ледесма, Лулич, Роки, Клозе
Прогноза: 1 Точен резултат: 2:1

*Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

kuramiian
22.01.2012 18:33

давате минуси ,ама те мачовете излизат *lol* после кажете че италианското не е най-резонното първенство. всички заблудени дето викат да не играем италианското.... kuramiian: 20 януари 2012 [16:16] #8
рома 1
милан 2
удинезе 1
палермо 1

аталанта 1Х само тоя бяга и то щото много ми се иска вече да загубят ювентус *smile*
болоня 1Х
наполи Х
лече Х
каляри Х
лацио 2 а този е по пристрастия

nikiforzx6r
21.01.2012 13:41

Ако интер бият и в този мач следващия им е загуба 100%

tearsss
20.01.2012 19:24

Юве - Х, Удинезе - 1 , Интер - 1 , Милан -2 !

mnooqsno
20.01.2012 17:05

Усещам , че някой ще се издъни с Х , и ще има и загуби от някой от водещите отбори .

Neill_88
20.01.2012 17:03

Не мисля,че Удинезе няма да спечели,при положение,че миналата седмица се издъни.Юве ми се струва,че няма да победи,а Лацио мисля,че няма да загубят.

kuramiian
20.01.2012 16:16

рома 1
милан 2
удинезе 1
палермо 1

аталанта 1Х
болоня 1Х
наполи Х
лече Х
каляри Х
лацио 2 *tongue*

futbol20
20.01.2012 15:37

удинезе-1
наполи-2
палермо-1
аталанта Ще загубят *smile*

greenhool
20.01.2012 15:27

Уинър в Лацио не се подвизава футболист с името Кани,може би сте имали в предвид Лорик Кана *wink*

miroslav4ev
20.01.2012 14:35

Аз пък бях сигурен, че Юве ще бие Катаня, Наполи ще бие Болония, Милан ще бие Новара и т.н.
Мисълта ми е да не игрете италианското с пари!!!

ForzaJuve29
20.01.2012 19:29

Ти ли ще казавш на хората къде да си залагат парите кой каквото иска тва ще прави!

kuramiian
20.01.2012 14:54

сигурно ще не кажеш да играем английското с пари....

vasil1974
20.01.2012 13:27

и аз мисля така и ми се струва че Юве няма да победи Х-1

todpe
20.01.2012 13:18

абе незнам за всичките мачове какви ще са резултатите,но съм почти сигурен че Удинезе ще победят !! *beer*