Прогнози Бундеслига, 18-и кръг: Байерн ще вземе реванш от М'Гладбах

10:55
Прогнози Бундеслига, 18-и кръг: Байерн ще вземе реванш от М'Гладбах
Довечера от 21:30 часа отборите на Борусия Мьонхенгладбах и Байерн Мюнхен ще дадат началото на втория полусезон в Бундеслигата. На старта на настоящата кампания "жребците" постигнаха изненадваща победа на "Алианц Арена" и сега прословутата фраза "време е за реванш" ще важи с пълна сила за баварците.

Утре Волфсбург ще посрещне Кьолн в един от най-интересните двубои от настоящия кръг на шампионата, а Шалке 04 и Щутгарт ще се изправят един срещу друг в едно от дербитата на деня. Шампионът Борусия Дортмунд ще стартира втората част от сезона с гостуване на Хамбургер. Тазседмичната програма на надпреварата ще приключи с мач между Байер Леверкузен и Майнц 05.


Представяме Ви прогнози за предстоящите сблъсъци от 18-ия кръг на Бундеслигата:

20 януари, петък:




Немската Бундеслига се подновява с едно от най-великите дербита в историята на футбола, което, макар и загубил някогашния си блясък, продължава да предоставя огромно удоволствие на зрителите си. Довечера на "Борусия-Парк" М'Гладбах ще посрещне лидера Байерн Мюнхен. "Жребците", водени от Лусиен Фавре, се представиха изключително силно през първия полусезон и финишираха в първата четворка на таблицата, на цели 4 точки пред 5-ия Вердер Бремен. Бранителят Данте е единственият ключов отсъстващ от състава на домакините. Баварците имат 3 точки аванс пред шампионите от Борусия Дортмунд, което едва ли им осигурява голямо спокойствие. Момчетата на Юп Хайнкес имат за какво да си връщат на съперниците си от Гладбах. Брено, Диего Контенто и Франк Рибери довечера няма да могат да вземат участие за Байерн. На старта на сезона Борусия Мьонхенгладбах постигна сензационна победа на "Алианц Арена", но сега е много по-вероятно да преклони глава пред баварския колос. Прогноза: 2 (Сигурност: 6/10)

21 януари, събота




Волфсбург има сериозно предимство в преките битки с Кьолн, играни дотук през новия век. Хората на Феликс Магат не оправдаха очакванията за добро представяне през първата част на сезона, след като финишираха на 12-а позиция с незадоволителен актив от 20 точки, на 4 от кипящата зона. Кьолн се справи далеч по-добре от настоящия си съперник, но имаше периоди, в които бе доста непостоянен. "Козлите" на няколко пъти с лека ръка пропиляха възможността да се доближат до челните места в класирането и в крайна сметка приключиха полусезона на 10-а позиция. Амар Джемал, Енрике Серено, Кристофер Бухтман, Петит и Адил Чихи са аут от сметките на Стале Солбакен, а за "вълците" в игра няма да се появят Томас Хитцълспергер, Ибрахим Сисоко, Патрик Хелмес, Сръджан Лакич и Марио Манджукич. Отборът на Волфсбург ще бъде лишен от услугите на някои от най-ключовите си футболисти и затова смятам, че Кьолн има по-големи шансове да стигне до трите точки. Държа да отбележа, че има и сериозни предпоставки за много голове. Прогноза: Х2 (Сигурност: 6/10)



Нюрнберг посреща Херта Берлин в един от най-интересните мачове от съботната програма на немския шампионат. Момчетата на Дитер Хекинг разочароваха своите привърженици със слабото си представяне през есенния дял на Бундеслигата. В момента "франките" заемат 15-о място в класирането с 18 точки, като само загуба ги дели от зоната на изпадащите. Патрик Раковски, Тимъти Чандлър, Омар Гонзалес, Юри Юдт, Тим Клозе, Пер Нилсон, Хавиер Пинола, Хано Балич и Маркус Фойлнер лекуват травми и поради тази причина няма да могат да вземат участие за своя отбор в този изключително важен двубой. Херта Берлин бе доста колеблив през първия полусезон, но едва ли може да се каже, че се представи под очакванията. Ръководството на тима реши да освободи Маркус Бабел след неразбирателство помежду им и на негово място бе назначен Михаел Скибе. "Синьо-белите" се намират в средата на таблицата, но не са на безопасно разстояние от дъното и затова трябва на всяка цена да измъкнат поне точка от "Франкенщадион". Майк Франц, Андре Миятович, Рафаел и Никита Рукавиця не влизат в сметките на Скибе за съботния мач. Съперничеството между Нюрнберг и Херта Берлин се развива с променлив успех. Според мен нещата клонят в полза на тима от Берлин. Прогноза: Х2 (Сигурност: 6/10)



Отборите на Фрайбург и Аугсбург излизат един срещу друг в дербито на дъното. Определено на "Баденова" ще се разрази битка за много повече от 3 точки. Настоящите съперници заемат последните две места в класирането, но по всичко изглежда, че борбата за оцеляване на "брайзгауците" ще е далеч по-тежка, тъй като вече няма да могат да разчитат на основния си голмайстор Папис Сисе. Сенегалецът замина в посока Англия, където ще играе за Нюкясъл. Тимът от Шварцвалд е и с нов наставник, след като Кристиан Щрайх замени уволнения Маркус Зорг на поста старши-треньор. Аугсбург регистрира впечатляващи резултати в края на първия полусезон и се доближи на само 2 точки от спасителния бряг. Предстоящата среща се явява добра възможност за "трицветните" да нанесат тежък удар на един от преките си конкуренти в борбата за оцеляване. Утре “брайзгауците” ще бъдат без Менсур Мужджа, Ясин Абдесадки, Юлиян Шустер и Гара Дембеле, а в разширения състав на гостите не попадат Мохамед Амсиф, Аксел Белингхаузен, Дауда Ба, Ян Моравек и Нандо Рафаел. Аугсбург допусна загуби при последните си три визити на "Баденова", но сега има много по-големи шансове да стигне поне до равен, тъй като Фрайбург е в криза. Прогноза: Х2 (Сигурност: 6/10)



Хофенхайм приема у дома Хановер 96. Двата отбора са съседи в класирането, като заемат съответно 9-а и 7-а позиция, а разликата помежду им е само 1 точка. Утре наставникът на домакините ще бъде лишен от услугите на Марвин Компер, Матиас Яйсле и Исак Форса, а колегата му Мирко Сломка няма да може да се възползва от качествата на Карим Хагуи, Кристиан Шулц, Леон Андреасен, Карлитос, Хенинг Хаугер, Сержио Пинто и Дидие Я Конан. В последните две издания на този сблъсък "червените" постигнаха победи, но няма как да не се отбележи, че преди това не бяха печелили в 5 поредни шампионатни мача. Хановерци са в серия от 4 поредни равенства в първенството, което също може да се приеме като предпоставка за резултат, различен от хикс. Този мач е открит за всичко и затова не мисля, че ще е много разумно, ако поемете риск и прогнозирате победа за един от двата тима. Опцията "Гол/Гол" би била идеалният избор за прогноза. Прогноза: Гол/Гол (Сигурност: 7/10)



Шалке 04 и Щутгарт се изправят един срещу друг в едно от дербитата на кръга. Отборът на "кралско-сините" е един от основните претенденти за титлата и в момента е на 3 точки от Байерн Мюнхен. Ралф Феерман, Люис Холтби, Джърмейн Джоунс, Леван Кениа, Пеер Клуге и Джеферсън Фарфан няма да могат да вземат участие за гелзенкирхенци поради здравословни проблеми. През настоящата кампания от Щутгарт се очакваше да води борба за местата, даващи право на участие в най-комерсиалния европейски клубен турнир. На финалната права на първия полусезон възпитаниците на Бруно Лабадия регистрираха доста разочароващи резултати и приключиха годината на цели 11 пункта от първата четворка. "Швабите" ще отпътуват за Гелзенкирхен без Артур Бока, Йоан Одел, Мамаду Ба, Кристиан Гентнер и Ибрахима Траоре. През изминалите няколко сезона Щутгарт създаде сериозни проблеми на настоящия си противник, но този път изглежда, че ще остане с празни ръце. Предвиждам четвърта поредна шампионатна победа за Шалке 04. Прогноза: 1 (Сигурност: 6/10)



От гледна точка на статистиката мачът между Кайзерслаутерн и Вердер Бремен определено е най-непредвидимият от 18-ия кръг на немското първенство. От 2005 г. насам двата отбора си разменят победи, което ме навежда на мисълта, че съществува голяма вероятност тази верижност да намери своя край. "Червените дяволи" се намират в серия от три поредни шампионатни равенства и заемат незавидното 16-о място с 16 точки, което ги задължава да запишат победа над "бременските музиканти". “Лаутерите нямат сериозни кадрови проблеми преди предстоящото им домакинство. Отборът на Вердер не се представи на добро ниво през първата част на шампионата. Формата, която демонстрираха футболистите на Томас Шааф далеч от дома, бе под всяка критика и определено може да се каже, че това бе основният им проблем в игрови план. Себастиан Мийлитц, Налдо, Андреас Волф, Аарън Хънт, Тим Боровски и Дени Авдич няма да са на разположение на Шааф. Моята прогноза за мача е, че ще станем свидетели на поне 3 гола. В подкрепа на това ще посоча уязвимите на двата тима и статистиката, взета от преките им двубои. Прогноза: Над 2.5 гола (Сигурност: 6/10)

22 януари, неделя



Хамбургер ще стартира втория полусезон с домакинство на Борусия Дортмунд. Изминалата година не бе никак успешна за "ханзеатците", но представянето им в края на първата част на настоящата кампания до известна степен вдъхна оптимизъм у привържениците им. Предстои да видим дали момчетата на Торстен Финк ще оправдаят очакванията през тази година. Мирослав Щепанек, Ромео Кастелен, Гьокхан Тьоре и Маркус Берг са аут от състава на домакините за неделния сблъсък. През втората половина на миналата година щампионите от Дортмунд не показаха най-доброто, на което са способни, и финишираха на 2-о място, на 3 точки от Байерн Мюнхен. Все пак трудно би могло да се твърди, че "жълто-черните" показаха незадоволителна форма. В предстоящия мач в стартовата единайсеторка на Юрген Клоп няма да фигурират контузените Митчъл Ленгерак, Фелипе Сантана, Юлиан Кох и Марио Гьотце. Статистиките показват, че вестфалци имат сериозен превес в преките битки с "ханзеатците", което допълнително накланя везните към знак "2". Прогноза: 2 (Сигурност: 5/10)



Байер Леверкузен ще мери сили с Майнц 05 в последния мач от 18-ия кръг на немската Бундеслига. Настоящите съперници не впечатлиха с представянето си през първия полусезон. "Аспирините", водени от Робин Дут, заеха 6-о място след края на есенния дял, на цели 11 точки зад Байерн Мюнхен. "Карнавалният тим" пък приключи годината на само 2 пункта от зоната на изпадащите. Транкило Барнета, Майкъл Ортега, Ренато Аугусто и Сидни Сам са в лазарета на "аспирините", а контузени в състава на гостите са Еуген Гопко, Ян Кирххоф, Бо Свенсон, Андреас Иваншитц, Марсел Рисе и Золтан Щийбер. Майнц 05 не е удобен съперник за Байер Леверкузен и затова няма да е изненадващо, ако на "БайАрена" се получи резултат, различен от "единица". Все пак моето мнение за мача е, че "отборът на фабриката", макар и трудно, ще съумее да излъже съперника си. Прогноза: 1 (Сигурност: 6/10)

*Най-сигурната прогноза за кръга: Байер Леверкузен – Майнц 05: 1

*Изненадата на кръга: Волфсбург - Кьолн: 2


*Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

lazera0
21.01.2012 12:42

Байерн ще вземе реванш от М'Гладбах - взего *lol*

zirko
21.01.2012 01:15

каква е тая двойка сасипами 100левчета

MaLkO_LuD94
20.01.2012 22:56

абе още ли сте сигурни 4е смешния вратар на байерн е по силен от джо харт и сан икер ??? *lol*

holigan4e
20.01.2012 23:58

ТИ си яко зле бе ??? ИЗобщо не е смешен!!!! Обаче Харт е най-лудия от всичките !!!

brisi
20.01.2012 22:16

Байерн засега излизат,а левак..........*joking*

CASHBOY
20.01.2012 22:28

хахаха , взимат реванш , искат да паднат с повече от 0-1 , нали така завършиха на Алианц Арена ?

GreenSnake
20.01.2012 14:17

в Германия сигурни ма4ове няма всеки може да бие всеки

futbol20
20.01.2012 15:43

да в германия се варти 4ерното тото и за тва все изненади но може да се рискува с дортмунт-над 2,5 леверкусен-1

fugee
20.01.2012 12:49

много слаби прогнози има отбори ,които трябва да вземат вече победи,други с лоша традиция ,а всики поргнози х или 2 и двете сигурни прогнози по - скоро с обратен знак ще станат,но това е мое мнение, успех все пак на всички.