Рома - Арсенал (превю)

18:46
Рома - Арсенал (превю)
Лондонският Арсенал гостува на Рома в среща реванш от 1/8-финалната фаза на Шампионската лига. В първия двубой, англичаните надиграха категорично италианците, но за тяхно съжаление се добраха до победа с минималното 1:0, благодарение на точно реализирана дузпа от страна на Робин ван Перси. Множество пропуски пред вратата на Дони, най-фрапиращите от които дело на Никлас Бендтнер и Емануел Ебуе, не позволиха на "артилеристите" да решат сблъсъка още в Лондон. Сега, определено Венгер и компания ще трябва да се поизпотят за преминаване в следващата фаза. Отборът на Рома игра срещу Арсенал в Шампионската лига през сезон 2002/2003 година и загуби като домакин с 1:3, след хеттрик на Тиери Анри. Сега реалностите са съвсем други, а съставите много по-различни.

Основният проблем, ако може да се нарече така, пред треньора Лучано Спалети е наказанието на Даниеле Де Роси за този мач. Играчът си изкара глупав жълт картон в първата среща на "Емирейтс Стейдиъм" след като се опита да счупи краката на Самир Насри на тъчлинията. Мое мнение е, че тази липса може и да се отрази благоприятно за Рома с оглед последните игри на Де Роси. Играчът определено не е във форма, а през уикенда дори видя червения картон в срещата срещу Удинезе. Партньорът на Де Роси в центъра, Симоне Перота, също има травма и пропуска срещата, което автоматично ще направи Давид Пизаро титуляр. Алберто Акуилани не е възстановен от контузия, но бе включен от треньора в групата от 21 играча. За бразилския бек Сисиньо сезона приключи след получена тежка контузия, която ще го извади от игра за период от около шест месеца. Добрата новина за римските "вълци", е че капитанът Франческо Тоти е готов за игра и ще излезе срещу Арсенал. За партньор на "принца" ще се избира между Жулио Баптища и Мирко Вучинич, като смятам, че черногорецът ще е по-полезен за домакините в подобна среща.

Лондочани живнаха и вече 17 мача не познават вкуса на поражението във всички турнири. Лазаретът започна да се поизпразва и това определено се отрази на представянето. Не е новина, че Франсеск Фабрегас и Томаш Росицки пропускат срещата поради контузии. Позабравеният Микаел Силвестър също е с травма, а Емануел Адебайор не се възстанови и ще почива. Въпреки това в състава се завърнаха Едуардо Да Силва и Тио Уолкът, които определено ще увеличат ударната мощ ма "топчиите". На Самир Насри, Денилсон и Никлас Бендтнер беше дадена почивка през уикенда срещу Бърнли, но сега се очаква да започнат титуляри. Голямата въпросителна пред Венгер е дали да рискува с невъзстановения Коло Туре, но доколкото познавам манталитета на французина, тъмнокожият защитник ще изведе Арсенал с капитанската лента въпреки здравословните проблеми. В срещата на "артилеристите" срещу Бърнли, в средата на терена страхотно се изяви Александър Сонг, който направи две красиви асистенции за головете на Едуардо и Ману Ебуе, а играта му в дефанзивен план беше наистина впечатляваща. Въпреки това, смятам че Венгер ще пренебрегне камерунския национал за сметка на по-свежия Денилсон.

Гол за Арсенал ще е достатъчен за класиране на 1/4-финалите. Лондончани определено могат да спечелят срещата в средата на терена, където ще имат предимство. Очаквам предпазлив състав от страна на Венгер с един нападател на върха на атаката в лицето на Никлас Бендтнер или Робин ван Перси, които ще си разменят местата. Опазването на Мирко Вучинич и внимателен Мануел Алмуния при далечните топалки на Йон Арне Рийзе гарантират класирането на англичаните. Равенство в Рим.

Рома - Арсенал, 21:45 часа, стадион "Олимпико"

Главен съдия: Мануел Мехуто Гонзалес (Испания)
Асистенти: Хуан Карлос Хименес и Фермин Мартинас Ибанес (Испания)

Очаквайте подробности около отборите!!!

► 11:34 часа: Мениджърът на Арсенал Арсена Венгер заяви, че неговият тим ще атакува Рома на "Олимпико" и в никакъв случай няма да пази преднината си от първата среща.

► 12:40 часа: Главният съдия на срещата Мануел Мехуто Гонзалес  от Испания е "черна котка" за състава на Арсенал. Под негово ръководство на срещите "артилеристите" са записали 3 загуби от 3 срещи.

\"\"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

casapina
11.03.2009 21:39

само арсенал и аз мисля че мача е 1-2 за арсенал

brisi
11.03.2009 20:04

Да ви кажа ли,пичове според мен какво ще стане ........ 1-0 на полувремето и 1-2 на последна свирка.такива си ги мисля аз,нищо чудно и да бъркам де,но си мисля,че Рома ше ни вкарат през първите 45........АРСЕНАЛ ЗАВИНАГИИИИИИИИИИИИ

ivoarsenal
11.03.2009 15:52

Преди сме ги били Рома на същия този стадион и днес ще ги победим.Мен лично ме притеснява много фактът че този испански съдия може да е пратен точно за да пореже прекрасният отбор на Арсенал по пътя към финала (който е на същият този стадион) и да помогне с каквото може на жалките отборчета от италианското калчо.Защото от няколко години(да ме извиняват всички фенове на италианския футбол)се вижда че само в Англия се играе истински непорочен футбол.
За Италия е ясно че там МАФИЯТА командва парада.

rusev11
11.03.2009 13:29

Stas_United Ти може да се надяваш да са 5-ти,но реалноста е друга и без проблем ще завършат 4-ти.Колкото до мача и за опита на Арсенал съм на друго мнение.Те стигнаха до финала преди 2 3 год освен това играха с ливурпъл и последните години дори и младите натрупаха опит в този турнир.Играят като 25 годишни,а са на по 20.За мен мача е X 2.

Stas_United
11.03.2009 13:17

Тази вечер Рома ще защити италиянският футбол като продължи напред!!! Арсенал не са турнирен отбор!!! Те имат хубави качества, но за Шампионска лига не са узрели още!!! Този влаг е последно сбогом на Арсенал с този турнир, защото те ще останат 5-ти този сезон!!! *sad*

kris4ann
11.03.2009 12:50

Айде Арсенал опуснаха шансовете си в англия сега е ред на Рома ... Да Докаже кой са наистина след последния отбор от англия Челси който загубиха с 3:1 от вълците сега е ред на Арсенал ..... Определно 1 за Рома !! FORZA ROMA !!!!! *stop*

sasho75
11.03.2009 11:54

Рмляни , не се надъхвайте напразно,Арсенал до десетата минута ще Ви врътне 1 лека контрица и мача свършва,а те именно в това се номер 1(в контрите),в Лондон извадихте луд късмет да не се повтори онова от Олд Трафорд преди години,но сега на топчийте ще им е по-лесно и ще ви играят на котка и мишка,предполагам кой кого изяжда накрая.

petko1122
11.03.2009 11:37

браво на автора на статията *smile* наистина един добър анализ преди ма4а!!!! завръ6тането на Уолкът и Едуардо 6те се отрази много на ма4а. и двамата са наистина мнгоо надъхани за игра могат да ре6ат двубоя!!!!!

plamkisa
11.03.2009 00:21

Финалът е в Рим и трябва да има представител от Италия.Това няма да е Интер,значи ще е Рома *wink* 2:0

magik1
10.03.2009 20:36

Мача за мен е победа за Арсенал и то с поне 2 гола разлика . Може би 2-0 за наште *wink* .
АРСЕНАЛЛЛЛЛЛЛ ЗАВИНАГИ !!!!!!!!!!!!!!

helena122234
10.03.2009 19:46

Само Арсенал, според мен мача е Х - 1-1 , и Арсенал ще се класира, силната игра напоследък и седемнадесетте мача без загуба няма да бъдат прекъснати. Най-логичната прогноза е Х.
АРСЕНАЛ ЗАВИНАГИ !!!!!!!!!!!

*smile* *wink*