Манчестър Юнайтед - Интер (превю)

18:47
Манчестър Юнайтед - Интер (превю)
Осминафиналният сблъсък в Шампионската лига между отборите на Манчестър Юнайтед и Интер е един от най-интересните, и може би най-коментираният двубой от тази фаза на турнира. Един срещу друг се изправят шампионите на Англия и Италия, а съперничеството между наставниците на двата тима - сър Алекс Фъргюсън и Жозе Моуриньо ни е добре познато, още от времето когато португалецът бе мениджър на Челси. И двата отбора мечтаят за продължаване в следващата фаза на Шампионската лига и след като първата среща на "Джузепе Меаца" приключи без отбелязване на гол, то всичко остана да бъде решено на "Театъра на Мечтите".

Отборът на Манчестър Юнайтед, който в момента е английски, европейски и световен клубен шампион, се намира в страхотна форма от началото на сезона, и може би малко изненадващо за мнозина - не показва никакъв спад във играта си. "Червените дяволи" водят битки на пет различни фронта, като вече имат и два трофея - от Световното клубно първенство и от турнира Карлинг Къп. Остават им срещите в ФА Къп, Висшата лига и Шампионската лига. За Купата на Англия Юнайтед вече е на полуфинал, където ще мери сили с представящия се отлично този сезон отбор на Евертън, във Висшата лига шампионите са едноличен лидер на 7 точки пред Челси и Ливърпул, а и имат мач по-малко. Големият тест за възпитаниците на сър Алекс Фъргюсън обаче си остава Интер.

В състава на Манчестър Юнайтед преди двубоя в Англия с италианския шампион преобладават положителните новини, като след изтърпяното наказание от един мач в игра се завръща централният бранител Неманя Видич. За жалост на сър Алекс обаче, капитанът на "червените дяволи" Рио Фърдинанд може да пропусне мача, след като получи неприятна контузия в глезена. Гари Невил и Уес Браун обаче продължават да са в лазарета на тима, както и Рафаел да Силва. Халфовата линия на Юнайтед е безпроблемна и мениджърът можа да разчита на всичките си полузащитници. Интерес представлява обаче атакуващата формация на "червените дяволи" и по-точно кои играчи ще предпочете сър Алекс в мача срещу Интер. В срещата в Милано английският отбор бе в доста нетипична формация, а именно само с един изнесен напред нападател в лицето на българина Димитър Бербатов. Дори Кристиано Роналдо, който този сезон свикнахме да виждаме доста често на върха на атаката на Юнайтед, бе изтеглен по-назад, а Уейн Рууни и Карлос Тевес бяха резерви. На "Олд Трафорд" обаче, сър Алекс вероятно ще си позволи по-офанзивна схема и като титуляри ще излязат Бербатов и Рууни.

И за Интер основните грижи са свързани със защитната формация. Жозе Моуриньо няма да можа да разчита на Николас Бурдисо и Марко Матераци, които получиха контузии по време на шампионатния сблъсък с Дженоа в италианската Серия "А". Румънският защитник Кристиан Киву също е под въпрос за реванша на "Олд Трафорд". На разположение на португалския наставник на "нерадзурите" обаче ще бъде аржентинецът Валтер Самуел, който се завръща в игра след контузия. Очаква се той да застане в центъра на отбраната, заедно с Иван Кордоба. Заради проблемите в дефанса по-назад от обикновено може да бъде върнат и капитанът на италианския тим Хавиер Санети. Плюс него в центъра на терена ще действат опитните Деян Станкович, Естебан Камбиасо и Патрик Виера. В срещата на "Сан Сиро" партньор на Златан Ибрахимич в атаката на Интер бе бразилецът Адриано, но сега Моуриньо най-вероятно ще гласува доверие на намиращия се в много добра форма Марио Балотели.

Сблъсъкът между Манчестър Юнайтед и Интер на "Олд Трафорд" ще определи един от 1/4-финалистите на Шампионската лига, като още преди този мач футболистите и ръководствата на двата тима обявиха амбициите си за спечелване на трофея. Италианците имат минимално предимства, тъй като при евентуално тяхно попадения "червените дяволи" ще трябва да отбележат гол повече. На нас ни остава да наблюдаваме един интересен двубой и да се надяваме, че ще има повече положения пред двете врати. Изключвам равенството в този сблъсък.

Манчестър Юнайтед - Интер, 21:45 часа, стадион "Олд Трафорд"

Главен съдия: Волфганг Штарк (Германия)
Асистенти: Карстен Када и Волкер Везел (Германия)

Очаквайте подробности около отборите!!!

11:33 часа: Централният бранител на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд се е възстановил от контузията си и по всяка вероятност ще вземе участие в реванша с Интер.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Ginekologa
11.03.2009 21:57

ТРУДНО ЩЕ ИМА ТОЛКОВА АМА ТЕ СА СИ ВИНОВНИ САМО ЧИТИХА

SaDisTa
11.03.2009 21:51

4' 1-0 *wink* дано не стане като с рома преди време *smile*

razorblade
11.03.2009 21:38

вчера имаше пълен триумф на английските отбори. ПУУЛ и челси преминаха в пакет напред . Днес обаче някой ще се издъни ....няма как да стане 4 от 4 !
Логиката подсказва ,че това би трябвало да е Арсенал, които имат наглед по-трудната задача -гостуване на Рома. Да, но футболът твърде често е алогична игра и аз залагам големия губещ да е м.ю. и силно се надявам това да се случи ...1:1/0:1 би ме задоволило перфектно тази вечер *joking*
Liverpooldian till I Die ! *wink*

chapaycho
11.03.2009 20:28

аз пък запръв път ще послушам жената Ман.Ю.-Интер 2:1

RedDevilsUtd
11.03.2009 20:13

2:0 за Манчо Рууни и Скоулс с голове а асистенция на Бербо

ludotopse
11.03.2009 19:54

aз си мисля,че Жозе ще ги нареди мн добре и ще спечели крайния резултат.Дали 0 на 0 или 1 на 1,ама май ще си е равен мача...Пък и Мауриню май има положителен баланс и му върви срещу Юнайтед..

Xelikopterr
11.03.2009 17:38

Задълбочен анализ на срещата, само не разбрах защо според написалия статията е изключено мачът да завърши равен. Моята прогноза е "Х", като не очаквам Ман. Юн. да водят в резултата в нито един момент от срещата. Привърженик съм на Интер, но бих преглътнал горчивия хап, единствено ако бъдат отстранени от отбора на Ман., за да мога още да наблюдавам изявите на знаете кой.

Anderson16
11.03.2009 14:58

Още в 1 среща се видя ман.ю как играят открито и гледаха успеха докато интер и там се бранеха на ''театъра на мечтите'' нямат шанс 2 на 0 за ман.ю лека победааа дано нападети почнат Тевез и Рууни *wink* *devil*

Andy_Gray
11.03.2009 12:52

фен съм на Liverpool, но тук съм убеден в успеха на МанЮ. Не виждам с какви футболи аргументи Интер би победил...Интер играят безкрайно бавен, муден и предвидим футбол, като разчитат твърде много на индивидуалните качества на Ибрахимович и Адриано. За МанЮ не би трябвало да проблем да бият рутинно с 2-0. Очаквам лека победа на Мначестър.

sasho75
11.03.2009 11:57

Усещам,много нервен и труден мач за Манчо,не изключвам и дузпи,успех на Юнайтед все пак.

PAFICH
11.03.2009 11:52

Дано момчетата от Англия да победят в тази среща *thinking* Амин

petko1122
11.03.2009 11:43

да 4е съдиите няма да побутват и мангал4естър, както го правят във вис6ата лига *joking*

Docker
11.03.2009 10:52

sexymama,а ти кога ще изядеш нещо твърдо?

sexymama
11.03.2009 08:59

твърдия фаворит да не изяде нещо твърдо..... *lol*

Resorter
11.03.2009 00:46

Юнайтед са повече от твърд фаворит в двубоя. А и тук, съдиите няма да могат да подбутват ненадзурите, подобно в Калчото.