Порто - Атлетико Мадрид (превю)

18:44
Порто - Атлетико Мадрид (превю)
Отборите на Порто и Атлетико Мадрид излизат за среща реванш от 1/8-финалната фаза на Шампионската лига на стадион "Ещадио До Драгао". Първата среща в Испания между двата тима завърши 2:2, което определено дава предимство на домакините в предстоящия сблъсък. Изгледите за класиране на 1/4-финал за "драконите" са страхотни и едва ли ще бъдат пропилени. Сега е моментът да се надгради над страхотното представяне на стадион "Висенте Калдерон", а Лисандро Лопес и компания определено са готови за това.

Порто е водач в португалската Първа лига с преднина от две точки пред втория Бенфика. В последната си среща тимът победи Лейсоеш с категоричното 4:1 като гост и вече няма загуба в шест срещи във всички турнири. За състава на Хесуалдо Ферейра притеснително изглежда само формата на вратаря Елтон да Силва. Вратарят пусна смешен гол при първия сблъсък с мадридчани, а в събота направи уникална грешка, от която се възползваха футболистите на Лейсоеш. Алтернативата Нуньо също не изглежда много добра заради слабите намеси на стража когато му бе гласувано доверие. Проблеми с титулярната 11-а няма, а голмайсторът на тима Лисандро Лопес получи почивка в последния шампионатен мач, за да бъде съхранен за срещата от Шампионска лига. Аржентинският бек Нелсон Пабло Бенитес и дефанзивният полузащитник Фреди Гуарин пропускат срещата поради контузии, но те не са от ключово значение за тима.

Атлетико Мадрид заема 7-о място в Примера на 5 точки от така желаната позиция в зона Шампионска лига. Тежките мачове за тима станаха наистина много и това няма как да не си каже думата. В рамките на половин месец "дюшекчиите" играха с противници от ранга на Севиля, Порто, Барселона и Реал Мадрид, което определено ще натрупа умора в тима. Проблеми с контузени футболисти в тима на Абел Ресино няма, като дори централният полузащитник Раул Гарсия Ескудеро се възстанови от контузия и попадна в групата на столичани. В състава се завръща и Луис Переа, които пропусна първата среща от 1/8-финалната фаза след като получи тежък удар в главата и бе откаран в болница. Това е доста важен играч за Атлетико, който определено ще внесе стабилност в защитата на тима. Нападението ще е в обичайния си формат със Серхио Агуеро и Диего Форлан, които отбелязаха цели четири гола във вратата на Барса преди няколко дни.

Резултатът в първата среща дава голямо предимство на домакините. През тази година Атлетико Мадрид са спечелили един мач при гостуване и това бе срещу Рекреативо с класическото 3:0. Предполагам на всички е ясно, че ако имат ден, играчи като Агуеро, Форлан, Макси Родригес и Шимао могат да спечелят срещу всеки един отбор, доказателство за което е представянето на "Анфийлд". Смешната дузпа, отсъдена в полза на Ливърпул в допълнителното време на срещата от груповата фаза, доведе мача до 1:1 и лиши Атлетико от заслужена победа. Логично е след подобен резултат Порто да продължи.

Порто - Атлетико Мадрид, 21:45 часа, с-т "Ещадио До Драгао"

Главен съдия: Петер Винк (Холандец)
Асистенти: Ари Бринк и Вилко Лоберт (Холандия)

Очаквайте подробности около отборите!!!

12:03 часа: Порто е приемал 13 пъти испански отбори в евротурнирите и е записал 5 победи, 2 равенства и 6 загуби.

12:10 часа: При получаване на жълт картон тази вечер, от участие на 1/4-финал ще бъдат лишени Сапунару  от Порто и Маниш, Пауло Асунсао, Раул Гарсия и Мариано Перния от състава на Атлетико Мадрид.

\"\"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация