Барселона - Олимпик Лион (превю)

18:39
Барселона - Олимпик Лион (превю)
В един от най-интересните реванши от осминафиналната фаза на Шампионската лига, отборът на Барселона приема френския шампион Олимпик Лион на стадион "Камп Ноу". Първата среща завърши при резултат 1:1, което дава леко предимство на каталунците, но възпитаниците на Клод Пюел показаха на "Стад Жерланд", че никак не са се примирили с преобладаващите мнения, че Барса е сигурен четвъртфиналист в Шампионската лига.

Соченият от мнозина за най-силен отбор в света през този сезон състав на Барселона прекъсна серия от няколко мача без победа, побеждавайки Атлетик Билбао с 2:0 в последния си шампионатен мач. В момента Барса е на първо място в класирането на Примера дивисион на 6 точки пред преследвача си Реал Мадрид. За тимът на Хосеп Гуардиола отстраняването на Олимпик Лион е от огромно значение, предвид високите изисквания, които самият отбор си постави през този сезон, докато демонстрираше красива и доминантна игра, както в Испания, така и в Шампионската лига. Барселона се превърна в кошмар на всеки тим, дръзнал да се изправи на неговия път, но от мача във Франция се видя, че за да запазиш върховата си форма - трябват и върхови усилия. В момента всеки знае, че изпълненият със звезди тим на каталунците е много сериозно предизвикателство и по този начин всеки отбор дава всичко от себе си, когато играе срещу тях.

Наставникът на Барса Хосеп Гуардиола има сериозни въпросителни около съставянето на своята защитна формация. Капитанът на тима Карлес Пуйол няма да се появи в игра на "Камп Ноу", Даниел Алвеш, Мартин Касерес, Ерик Абидал и Габриел Милито също ще отсъстват за реванша с Лион. Алвеш и Касерес са наказани, а Милито и Абидал не са в добра форма, след като претърпяха сериозни контузии. Така, вероятно в отбранителната линия ще се появят Алберто Ботия и Виктор Санчес. В халфовата линия на Барселона няма проблеми с наказани и контузени футболисти, а атаката на домакините най-вероятно ще бъде представена от Тиери Анри, Лионел Меси и Самуел Ето\'о.

Отборът на Олимпик Лион изненадващо отстъпи на Лил с 0:2 в последната си среща от френското футболно първенство. Френските шампиони, също както Барселона, не показват добра форма във вътрешния шампионат в последните няколко мача, но все пак запазват първото си място в класирането. Лион притежава класни футболисти с отлични качества, които могат да се противопоставят успешно дори и на "дрийм тийм" като Барселона. От няколко години французите не успяват да направят значим пробив в Шампионската лига, където са неизменен участник, и според някои момента за това е именно този сезон. Наставникът на французите Клод Пюел няма проблеми с контузени играчи, с изключение на звездата в нападението на отбора Карим Бензема. Младият национал на Франция е под въпрос за гостуването на "Камп Ноу" и неговото участие в мача ще се реши буквално преди двубоя.

Първият мач от 1/8-финалната фаза на Шампионската лига между Олимпик Лион и Барселона завърши 1:1, а голмайстори тогава станаха Жуниньо и Тиери Анри. И двата отбора демонстрират атакуващ и отворен футбол, което е предпоставка за красива игра и много положения пред двете врати, и вероятно повече попадения. Предвиждам отбелязване на голове и в двете врати на "Камп Ноу", и крайна победа за Барселона.

Барселона - Олимпик Лион, 21:45 часа, стадион "Камп Ноу"

Главен съдия: Том Хенинг Йоребро (Норвегия)
Асистенти: Гер Яге Холер и Даг-Роджър Небен (Норвегия)

Очаквайте подробности около отборите!!!


11:43 часа:  Футболистът на Барселона Седу Кейта определи предстоящия реванш с Олимпик Лион от Шампионската лига като ключов за тима през сезона.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

manqkaaa
11.03.2009 20:24

хах Алвеш не е наказан ! *wink* И също така едва ли Ботия ще играе след като имаме Пике и Маркес в центъра на защитата...

daskala_
11.03.2009 19:15

Intc, хвьрлил си си парите на вятъра по- добре да беше пил 1 боза! *smile*

lntc
11.03.2009 18:52

Днес ходихме да пускаме еврофутбол с приатели от моя клас всички го играха 1 или Х ! Само аз играх 2-ка.. ШЛ съм играл 4 2-ки !! *joking*

BUBOLE4O_ME4O
11.03.2009 17:57

Очаква се разгромна победа на Барселона, но не мисля, че французите са за подценяване. Очаквам минимална победа на Барса

lntc
11.03.2009 10:30

Тфа щях да кажа и аз.Сегашния е Клод Пюел! *stop*

numeron
10.03.2009 21:18

Ален Перен отдавна не е треньор на Лион. Уволниха го юни 2008 *stop*