Ливърпул - Реал Мадрид (превю)

18:47
Ливърпул - Реал Мадрид (превю)
Битката на най-титулуваните - епизод 2. Така може да се нарече реваншът от осминафиналите на Шампионската лига между отборите на Ливърпул и Реал Мадрид. Известно е, че тези два отбора са спечелили най-много трофеи в своите страни - Англия и Испания, както във вътрешните шампионати, така и на международната сцена. Мърсисайдци приемат "Белия балет" във вторник вечер на "Анфийлд" с гол аванс, който си спечелиха при победата с 1:0 в испанската столица преди две седмици.

Като че ли, възпитаниците на Рафаел Бенитес свършиха повече от половината работа по решаването на трудната задача "Реал Мадрид" още в първия мач в Испания. Ливърпул показа изключително добра тактическа дисциплина, което в крайна сметка донесе победата на мърсисайдци, след гола на израелеца Йоси Бенаюн в 82-а минута на срещата. На "Сантяго Бернабеу" двата отбора показаха доста предпазлив футбол и логично създадените голови положения бяха твърде малко. Централната двойка защитници на "червените" Джейми Карагър и Мартин Шкрътел действаше много добре в първия мач и не остави никакви шансове на Раул и Гонзало Игуаин. "Кралския клуб" успя да стигне само до едно опасно положение след удар на холандеца Ариен Робен, но последва блестяща намеса на Хосе Рейна и вратата на гостите остана "суха".

Рафа Бенитес има известни проблеми с контузени състезатели, а днес стана ясно, че голмайсторът от първия мач Йоси Бенаюн по всяка вероятност пропуска предстоящата среща. Положението с испанския нападател Фернандо Торес също е неясно, каквото е и със защитниците Алваро Арбелоа и Даниел Агер. Със сигурност двубоя на "Анфийлд" ще се играе без Алберт Риера, който е наказан за натрупани жълти картони в турнира. За разлика от мача в Испания обаче, във вторник вечер срещу Реал Мадрид ще играе Стивън Джерард. Капитанът на Ливърпул пропусна първия мач, но сега е напълно възстановен и ще води "червените" към четвъртфиналите на Шампионската лига.

След победата над Реал в Мадрид отборът на Ливърпул показа разконцентрираност и загуби изненадващо при гостуването си на Мидълзбро във Висшата лига с 0:2, но в следващия кръг мърсисайдци се наложиха със същия резултат над тима на Съндърланд на "Анфийлд". В английското първенство "червените" изостава заедно с Челси на 7 точки зад Манчестър Юнайтед, но тимът на Рафаел Бенитес е доказал не веднъж, че е отличен турнирен боец на европейската футболна сцена. С половината национален отбор на Испания (Хосе Рейна, Алваро Арбелоа, Шаби Алонсо, Алберт Риера и Фернандо Торес) привържениците на Ливърпул могат да се надяват на много през този сезон, ако
обаче успеят да отстранят Реал Мадрид.

След треньорската смяна в "Кралския клуб" играта на отбора потръгна значително по-добре. Заменилият Бернд Шустер Хуанде Рамос може да се похвали с прекрасен дебют, след като Реал съкрати преднината на Барселона в челото на Примера дивисион на 6 точки, а само преди 4 кръга тя бе 12. Тимът започна да играе по-уверено и типичната резултатност се завърна, въпреки, че в дербито с Атлетико Мадрид Реал не успя да победи, а мачът завърши при резултат 1:1.

Хуанде Рамос няма да може да разчита на защитника Мичел Салгадо за гостуването на Ливърпул, тъй като испанският футболист е получил контузия. В групата за двубоя обаче попадат Мигел Торес и Хавиер Савиола, които пропуснаха мадридското дерби с Атлетико.

Всички в Реал Мадрид са уверени, че могат да постигнат успех в Англия над Ливърпул и да си осигурят участие в следващата фаза на турнира. Тази задача никак няма да е лека, предвид тактическата дисциплина на мърсисайдци, но в крайна сметка двубой между отбори от такава висока класа е трудно предвидим. Доста от футболистите на Реал Мадрид се изказаха увереността си в крайния успех, а между тях бе и капитанът и абсолютен голмайстор на тима Раул:

"Настроени сме единствено за победа в Англия. Въпреки негативния за нас резултат в Мадрид, знаем че все още имаме шансове за класиране на четвъртфиналите. Вярвам, че ще успеем да спечелим мача на "Анфийлд". В момента ние се намираме в отлична психологическа и физическа форма".

Отборите на Ливърпул и Реал Мадрид ще определят един от четвъртфиналистите на Шампионската лига, като победителят от този двубой ще даде и сериозна заявка за спечелването на трофея. Предвид преднината от един гол, която имат мърсисайдци, мисля, че срещата на "Анфийлд" ще завърши наравно или с минимална победа за домакините.

Ливърпул - Реал Мадрид, 21:45 часа, с. "Анфийлд"


Главен съдия: Франк Де Блеекере (Белгия)
Асистенти: Питър Херманс и Дани Хюенс (Белгия)

Очаквайте подробности около отборите!!!

10:35 часа: Израелският полузащитник на Ливърпул Йоси Бенаюн все още има шанс да играе в днешния реванш с Реал Мадрид, а категорично информацията ще бъде дадена непосредствено преди двубоя на "Анфийлд".

15:50 часа:Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард заяви, че той и неговите съотборници са уверени в успеха над Реал Мадрид и единствено гостите тази вечер има от какво да се притесняват.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

brickbat
10.03.2009 12:31

Мача е подобен на Юче Челси с разликата че резултата от предходния мач е 1на 0 в полза на сегашния домакин - Ливърпул. Бих играл гол -гол или над 2.5, за крайния изход съм склонен да заложа на Реал.

Futbulfen
10.03.2009 11:34

Много се надявам Реал да надхвърли себе си , но ми се струва доста нереално за жалост и смятам да го играя "Х" *wink*

tamplier
09.03.2009 19:57

Когато става въпрос за тези два отбора,може да се очаква всичко.На пръв поглед аванса на Ливърпул от първия мач,изглежда доста обнадеждаваш.Но това си е доста подвеждащ аргумент.Като изключим старта в премиършип,англичаните трудно правят два последователни силни мача.Реал има своя шанс и може да докара мача до продължения.Интересен е факта,че на Анфилд ще се събере испанския национален отбор.