Ювентус - Челси (превю)

18:48
Ювентус - Челси (превю)
Сблъсъкът между Ювентус и Челси е предпочетен за директно излъчване по българския тв ефир, пред битката на "Анфийлд". Първата среща предложи доста красив футбол и много положения пред двете врати. Дидие Дрогба направи разликата между двата състава след като се измъкна от защитата на Ювентус, при спорно положение за засада след пас на Саломон Калу, и отбеляза на Джанлуиджи Буфон. Чист гол преднина за Челси преди реванша на Олимпийския стадион в Торино и отлична форма на тима. Мисля, че нещата изглеждат ясни откъм краен победител, но дали е така!

"Старата госпожа" се представя на познатото високо ниво в Серия "А". В последната шампионатна среща срещу градския съперник Торино, Юве стигна до победата с късно попадение на Джорджо Киелини, но даде сериозна жертва в срещата, която няма как да не повлияе на тима. Тежка контузия получи дефанзивният полузащитник Мохамед Сисоко, за който сезонът вече приключи. Проблемите за Раниери не свършват само с това. Мауро Каморанези счупи ребро в срещата на "Стамфорд Бридж" и също няма да може да се изправи срещу англичаните. По този начин, треньорът е принуден да сглобява халфовата линия без двама от основните си футболисти. Паоло Де Челие и Кристиано Дзанети също са извън терена, но те не са ключови фигури. Добрата новина е пълното възстановяване на Никола Легроталие и Зденек Григера, като първият най-вероятно ще заеме място в центъра на защитата. Без проблеми в нападение, в което ще започнат Алесандро Дел Пиеро и Амаури, а Давид Трезеге ще трябва да се задоволи с място на пейката. Определено, италианците ще отстъпват по качество на халфовата линия, в която ще се откроява името на Павел Недвед. Според мен, чехът много отдавна е далеч от славните си времена и в тази зона Челси определено ще има предимство.

Пет мача за Гуус Хидинк - пет победи! Страхотен старт на холандеца, подплатен с добри резултати и красива игра. В тимът се завръща централният защитник Рикардо Карвальо, който е възстановен от контузия и може да си партнира с Джон Тери. Завърна се и Майкъл Есиен, който влезе като резерва в двубоя с Ковънтри за ФА Къп. Проблем може да бъде липсата на Никола Анелка в предни позиции, който дори не пътува за Торино и остана в Лондон, заедно с плеймейкъра Деко. Все пак формата на Дидие Дрогба е страхотна и дава повод за оптимизъм.

Мачът ще е голям, не се съмнявайте в това. Малко ме изненадват реферите, на които е поверен подобен сблъсък, дано да се справят и техни отсъждания да не хвърлят сянка в срещата. Определено Челси има предимство. Хидинк ми изглежда далеч по- можещият треньор в сравнение с Клаудио Раниери. От друга страна ако Джорджо Киелини и компанията му в защита успеят да изолират Дидие Дрогба от срещата, и се справят и с действията на Лампард (въпреки много голямата липса на Сисоко в центъра) не виждам, кой ще вкара гол за Челси. Дел Пиеро и Амаури могат да отбележат на всеки отбор.

Ювентус - Чесли - 21:54 часа, с."Олимпико"

Главен съдия: Алберто Ундиано Маленко (Испания)
Асистенти: Викториано Диас Касадо и Хесус Калво Гуадамуро (Испания)


Очаквайте подробности около отборите!!!

10:31 часа: Мениджърът на лондончани Гуус Хидинк намекна, че Майкъл Есиен може да бъде изненадата в неговия стартов състав тази вечер. Дефанзивният полузащитник се завърна в игра през изминалия уикенд след като лекуваше контузия около шест месеца.

10:33 часа:  От щаба на Ювентус обявиха група от 19 играча за срещата срещу Челси тази вечер. Прави впечатление, че от състава на италианците е отпаднал централният защитник Никола Легроталие, който не се е възстановил на време. За сметка на това в отбора се завръща Джонатан Зебина.

11:01 часа: Никола Анелка и Деко все пак са пътували за Торино. Въпреки че са контузени, Гуус Хидинк ще реши в последния момент дали да бъдат включени в групата за мача.

15:55 часа: Вратарят на Ювентус Джанлуиджи Буфон призова защитата пред себе си да внимава най-много за действията на Дидие Дрогба. Според стража, в опазването на нападателя се крие и ключът към успеха довечера.

16:07 часа: Бившият защитник на Юве Морено Торичели иска неговия тим да напада от първата до последната минута в срещата, което според легендата ще доведе до класиране на 1/4-финал.

\"\"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

megi_mecata
10.03.2009 16:08

фен съм на МАНЧО и за това познавам добре челси и мисля че сините ще победят и този мач *thinking*

juventineca1
10.03.2009 16:00

фен сам на юве от много време и сам ги наблюдавал на живо и мога да кажа 4е имат голям характер и няма да допуснат да ги победят пред собствена публика ште дадат вси4ко от себе си за да продалжат според мен ма4а е твардо едно

brickbat
10.03.2009 12:28

да Х е най - логичния знак, но съм 99 % сигурен, че Юве ще ги бият с 1 на 0 и псоле Челси ще ги победят в продълженията

Futbulfen
10.03.2009 11:37

Аз лично тука ще дам един "Х" .. Челси ще играе по затворено предив факта , че има чист гол аванс,+ве ще атакува , но ми се струва ,че лондончани няма да позволят един гол който да обурка сметките им.Прогноза "Х" *wink*

Resorter
10.03.2009 01:15

Бих се подсигурил с един Х. Наистина, на пръв поглед сините имат предимство, но все пак мача ще се играе в Италия и едва ли ще почнат от първата минута да атакуват. Дел Пиеро и Амаури могат да отбележат от всяка позиция, така че защитата на Лондончани трябва да бъде максимално съсредоточено, за не се получи неприятна изненада за Чех и компания. Много труден мач, но все пак равенството ми изглежда най-логично и продължаване на Челси в следващата фаза. Това обаче неозначава, че имат място на финала, защото Юнайтед и Барселона са отборите които в момента са над тях и дори единия от двата да се изправи срещу съперника си в Рим, няма да е изненада кой ще бъде вероятния носител на купата.

Barzzaka
09.03.2009 23:04

Доста интересен мач ще се получи....всичко в Юве зависи от формата на Del Piero и според мен мачът ще е победа за Юве с 1-0 и след това в продалженията ще отбележат 2-0 ;}

onzzy
09.03.2009 20:26

хидинг може да добута челси до финал

AviMC
09.03.2009 19:10

Разбира се,че това е мега сблъсък и трябва да бъде излъчван пряко.Но не съм съгласен с автора на темата,че голът на Дрогба е станал след спорна засада.Forza Inter , Only Chelsea