Байерн Мюнхен - Спортинг (превю)

18:45
Байерн Мюнхен - Спортинг (превю)
Отборът на германския шампион Байерн Мюнхен на практика се класира за четвъртфиналите на Шампионската лига още преди две седмици в Португалия. Тогава баварците спечелиха безапелационно гостуването си на Спортинг Лисабон с 5:0 и във вторник вечер от 21:45 часа българско време на "Алианц Арена" на тима на Пауло Бенто остава да играе само за честта си.

След продължаващите вече в няколко поредни кръга рокади на върха в германската Бундеслига, отборът на Байерн Мюнхен зае второто място в класирането, след резултатната си домакинска победа над тима на Хановер 96 с 5:1. Така шампионите на Германия се намират на 4 точки зад лидера Херта и са с еднакъв брой точки с цели три тима - Хофенхайм, Волфсбург и Хамбургер.

Кадровите проблеми за наставника на баварците Юрген Клинсман продължават да се увеличават. За реванша със Спортинг Лисабон бившият национал на Германия няма да може да разчита на четирима от основните си футболисти. Със сигурност на "Алианц Арена" няма да можем да видим Лука Тони, Тим Боровски и Франк Рибери, а след мача с Хановер травма получи и Хамит Алтинтоп. Така и след освобождаването на американеца Лендън Донован, който бе в Мюнхен под наем, проблемите пред Клинсман изглеждат доста. Добрата вест от медицинския щаб на баварците е, че опасенията за контузия на Даниел Ван Буйтен се оказаха напразни.

Както е известно големият отсъстващ в миналогодишното издание на Шампионската лига бе германският колос Байерн Мюнхен. От началото на този сезон наставникът на тима Юрген Клинсам понесе доста критики, заради неубедителното представяне на отбора в отделни моменти. В последните си мачове обаче, баварците започнаха да показват постоянство и огромно желание за победа. Петте безответни гола на "Естадио Жозе Алваладе" правят задачата на тима за класиране на 1/4-финалите повече от лесна и Байерн просто няма как да позволи напред в Шампионската лига да се класира Спортинг Лисабон.

Португалският отбор отнесе звучен шамар в Лисабон преди две седмици, когато нападението на Байерн Мюнхен развинти защита на Спортинг, а Франк Рибери и Лука Тони се отчетоха с по две попадения. Мирослав Клозе също не пропусна да увеличи актива си при реализаторите в Шампионката лига и вече е на първо място с 6 попадения, колкото има и Лисандро Лопез от Порто. В предишните си два мача от португалската Супер лига тимът на Пауло Бенто постигна нулево равенство в дербито с Порто като гост и спечели домакинството си на Пасош Ферейра с 2:0. Никой в отбора на гостите не се самозалъгва, че Спортинг Лисабон може да сътвори чудо и да отстрани баварците при това положение, но наставникът на тима Пауло Бенто заяви преди двубоя на "Алианц Арена", че желае неговия отбор да победи в тази среща заради честта си.

"Още не съм решил дали да има промени в отбора за мача Байерн. В момента приоритет за нас е първенството в Португалия. Аз се гордея с всеки един от моите играчи, въпреки загубата в първата среща. Мисля, че притежаваме доста добър отбор", допълни Бенто.

Развръзката от осминафиналния двубой между отборите на Байерн Мюнхен и Спортинг Лисабон стана ясна още в Португалия. На "Алианц Арена" ни остава да видим дали тима на Юрген Клинсам ще продължи да показва резултатната си игра от последните срещи или ще позволи на Спортинг да постигне частичен успех. Предвиждам минимална победа за домакините.

Байерн Мюнхен - Спортинг Лисабон, 21:45 часа, с. "Алианц Арена"

Главен съдия: Мартин Хансон (Швеция)
Асистенти: Хенрик Андрен и Фредрик Нилсон (Швеция)

Очаквайте подробности около отборите!!!

10:39 часа: Наставникът на Байерн Мюнхен Юрген Клинсман заяви, че неговият тим изобщо няма да подцени мача със Спортинг Лисабон, въпреки преднината от 5 гола преди реванша.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари