Прогнози Бундеслига, 17-и кръг: Байерн ще зимува на върха

20:02
Прогнози Бундеслига, 17-и кръг: Байерн ще зимува на върха
Предстои да се изиграят последните срещи от есенния дял на немската Бундеслига. Почти сигурно Байерн Мюнхен ще зимува на върха на таблицата, тъй като има 3 точки аванс пред преките си конкуренти за Сребърната салатиера, а също така е и с далеч по-добра голова разлика. Баварският колос довечера ще е домакин на Кьолн в първия двубой от 17-ия кръг на шампионата. Борусия Дортмунд ще гостува на последния Фрайбург, а третият Шалке 04 ще посрещне преследвачи си Вердер Бремен в най-интересния сблъсък от тазседмичната програма на първенството. Не са за изпускане и мачовете Волфсбург - Щутгарт, Байер Леверкузен - Нюрнберг и Борусия Мьонхенгладбах - Майнц 05.

Представяме Ви прогнози за предстоящите двубои от 17-ия кръг на Бундеслигата:

16 декември, петък



Байерн Мюнхен посреща Кьолн в първия мач от последния 17-и кръг от есенния дял на немската Бундеслига. Баварският колос е едноличен лидер в класирането и има 3 точки аванс пред Борусия Дортмунд и Шалке 04. Довечера наставникът на домакините Юп Хайнкес отново няма да може да разчита на Брено и Бастиан Швайнщайгер. Кьолн се намира на безопасно разстояние от зоната на изпадащите, като заема 10-о място във временното подреждане с 21 пункта. Козлите са в серия от три поредни мача без поражение и може да се каже, че няма да е фатално, ако допуснат загуба на "Алианц Арена". Андрезиньо, Петит, Адил Чихи и Миливое Новакович са аут от тима на гостите поради контузии. През изминалите два сезона Кьолн не регистрира нито една загуба в шампионатен мач срещу Байерн Мюнхен, но сега едва ли ще успее да удължи успешната си серия. Прогноза: 1/1 (Сигурност: 7/10)

17 декември, събота




Байер Леверкузен има леко предимство в преките битки с Нюрнберг. Няма как да пропуснем факта, че през изминалите два сезона "аспирините" постигнаха само една победа над "франките", което до известна степен притеснява привържениците на домакините. "Отборът на фабриката" се намира в серия от 6 поредни шампионатни мача без поражение. Гостите, водени от Дитер Хекинг, заемат 16-о място в класирането и по всичко изглежда, че нещата не вървят както трябва. Баварците не могат да си позволят лукса да регистрират загуба и затова утре трябва да дадат всичко от себе си, за да намерят правилния път. В игра за Нюрнберг в събота няма да видим Патрик Раковски, Тимъти Чандлър, Пер Нилсон, Хавиер Пинола и Майк Франтц, а леверкузенци ще бъдат лишени от услугите на Рене Адлер, Йомер Топрак, Транкило Барнета и Ренато Аугусто. И двата състава нямат право на грешни стъпки. По-добрият отбор е този на Байер и затова мисля да потърся "единицата". Прогноза: 1 (Сигурност: 6/10)



Волфсбург е удобен съперник за Щутгарт, поне това показва статистиката, взета от преките им двубои, играни през изминалото десетилетие. Държа да отбележа, че последната шампионатна победа на "швабите" на "Фолксваген Арена" датира от 2005 година, което леко накланя везните в полза на "Фау Еф Ел". Утре в игра за "вълците" няма да се появят Томас Хитцълспергер, Александър Хлеб, Томас Каленберг и Патрик Хелмес, докато "мерцедесите" ще бъдат лишени от услугите на Марк Цийглер, Халид Буларуз, Стефано Челоци, Матьо Делпиер, Кристиан Молинаро и Йохан Аудел. Победата е задължителна и за двата отбора. Според мен настоящите съперници имат еднакви шансове за успех и затова не бих се ангажирал със смело предвиждане. В мачовете между Волфсбург и Щутгарт често се получават много голове и това е една от причините да се носача към опцията "над 2.5 гола". Прогноза: Над 2.5 гола (Сигурност: 6/10)



Закотвилият се на дъното на таблицата тим на Фрайбург приема Борусия Дортмунд с надеждата да прекъсне серията си от слаби резултати и да се спаси от зоната на изпадащите. Предстоящият мач може да се окаже последен за Маркус Зорг начело на тима от Шварцвалд. Оливер Барт, Менсур Мужджа, Кристиан Бикел и Юлиян Шустер не намират място в групата на "брайзгауците" за съботния сблъсък. Шампионите от Дортмунд се отдалечиха на 3 точки от лидера Байерн Мюнхен след изненадващо домакинско равенство 1:1 срещу Кайзерслаутерн. По този начин "жълто-черните" изчерпаха лимита си от грешки и сега нямат алтернатива на победата. Юлиан Кох, Невен Суботич, Свен Бендер, Марио Гьотце и Моритц Лайтнер са аут от сметките на Клоп за гостуването на "Баденова-Щадион". Пред родна публика Фрайбург умее да поднася изненади срещу този съперник, но сега вероятността да спъне Борусия Дортмунд е твърде малка. Прогноза: 2 (Сигурност: 6/10)



"Имтех Арена" отваря врати за срещата между Хамбургер и Аугсбург. "Червените шорти" нямат загуба от 8 кръга насам, но въпреки тази успешна серия само 3 точки ги делят от нежеланата зона. Кадровите проблеми в лагера на "ханзеатците" преди този изключително важен мач са свързани с контузиите на Мирослав Щепанек, Толгай Арслан, Ромео Кастелен и Маркус Берг. Отборът на Аугсбург затвърди доброто си представяне в последно време, постигайки втора домакинска победа, този път срещу Борусия Мьонхенгладбах. Така за първи път от много време насам "трицветните" се отлепиха от последното 18-о място и се доближиха на 1 точка от спасителния бряг. Наставникът на гостите Йос Лухукай отново е принуден да изключи от сметките си Симон Йенч, Аксел Белингхаузен, Йонас Де Рок, Себастиан Лангкамп, Марсел Ндженг, Уве Мьорле, Ян-Ингвер Калсен-Бракер, Дауда Ба, Нандо Рафаел и Михаел Турк. Хамбургер превъзхожда сегашния си съперник в почти всяко едно отношение и затова не мисля, че ще допусне да бъде изненадан пред собствена публика. Прогноза: 1 (Сигурност: 6/10)



Хофенхайм ще домакинства на Херта Берлин в друг много любопитен двубой от настоящия кръг на шампионата. В миналия кръг домакините прекъснаха серията си от 5 поредни мача без пълен успех, след като навън победиха Нюрнберг с 2:0. Момчетата на Холгер Станиславски ще направят всичко възможно, за да не се отклонят от правилния път и да зарадват феновете си с нов успех. Андреас Ибертсбергер, Матиас Яйсле и Чинеду Обаси лекуват травми и поради тази причина са аут от разширения състав на Хофе за утрешния мач. Бранителят Марвин Компер също отпада от сметките на Станиславски, тъй като е наказан. Херта Берлин не е постигал победа от 5 кръга насам. "Старата дама" е 11-ти в текущото подреждане с 19 точки, на 2 от Хофе. Берлинчани нямат приятни спомени от последната си визита на "Рейн-Некар-Арена", тъй като отнесоха загуба с 1:5. Хората на Маркус Бабел със сигурност искат да се реваншират, но реално погледнато нещата клонят в полза на Хофенхайм. Прогноза: 1 (Сигурност: 5/10)



Шалке 04 допусна само една загуба от Вердер Бремен в последните 9 преки мача на "Фелтинс Арена". Съперничеството им се развива с променлив успех и може да се каже, че обичат да си разменят победи. "Кралско-сините" заемат 3-о място в класирането с 31 точки, докато "бременските музиканти" са 5-и с 29 пункта. Разликата в класите на двата отбора не е много голяма, но везните значително се накланят в полза на домакините от Гелзенкирхен, тъй като хората на Томас Шааф в последно време се представят трагично при гостуванията си. Контузени в състава на Шалке 04 са Ралф Феерман, Тим Хоогланд, Леван Кениа, Ян Моравек, Пеер Клуге и Джеферсън Фарфан, а в лазарета на бременци са Мехмет Екичи, Себастиан Бьониш, Микаел Силвестър, Тим Боровски и Дени Авдич, а Аарън Хънт и Сократис Папастадопулос са наказани. Прогноза: 1

18 декември, неделя



Кайзерслаутерн ще е домакин на Хановер 96 в първия мач от неделната програма на немската Бундеслига. Отборът на Илиян Мицански отмъкна много ценна точка при гостуването си на Борусия Дортмунд и изплува от опасната зона благодарение на по-добрата си голова разлика от Нюрнберг. Ян Симунек и Илиян Мицански отпадат от групата на "лаутерите" заради здравословни проблеми. Хановер 96 се отдалечи на цели 4 пункта от първата шестица на таблицата, след като в миналия кръг регистрира нулево домакинско равенство срещу Байер Леверкузен, с което удължи серията си на 6 поредни шампионатни мача без пълен успех. Леон Андреасен, Карлитос и Хенинг Хаугер са аут от плановете на Сломка за идущия сблъсък. Хановерци редуват победи и загуби при визитите си на "Фриц-Валтер-Щадион" и сега много вероятно е да преклонят глава пред Кайзерслаутерн, който отново започна да напомня за себе си. Прогноза: 1 (Сигурност: 4/10)



Есенният дял на Бундеслигата ще приключи с мач между съставите на Борусия Мьонхенгладбах и Майнц 05. В миналия кръг "жребците" загубиха гостуването си на Аугсбург с 0:1 и така допуснаха първа издънка от 22 октомври насам. Възпитаниците на Лусиен Фавре са на крачка от това да зимуват в зона Шампионска лига. Джошуа Кинг и Елиас Качунга лекуват травми и поради това ще пропуснат предстоящото домакинство на своя отбор. Възроденият тим на Майнц 05 записа 2 победи и 3 равенства в изминалите 5 кръга, и то срещу отбори, които са сериозен фактор в шампионата. Наставникът на гостите Томас Тухел в неделя няма да може да разчита на Еуген Гопко, Николче Новески, Андреас Иваншитц, Марсел Рисе и Адам Шалай. "Карнавалният отбор" е в серия от 3 поредни победи срещу този съперник, но този път според мен няма да съумее да излъже Борусия Мьонхенгладбах. "Жребците" са много по-силни в сравнение с изминалите няколко сезона и затова смятам, че ще успеят да надвият Майнц 05. Прогноза: 1 (Сигурност: 5/10)

*Най-сигурната прогноза за кръга: Байерн Мюнхен - Кьолн: 1

*Изненадата на кръга: Кайзерслаутерн – Хановер 96: 1/1


Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

kuramiian
17.12.2011 11:06

това са резонните резултати и предвиждания! изненадите си ги търсете сами *wink* коефициентите дадени от букмейкърите говорят същото.

NYRI
17.12.2011 09:44

как може отново без x-ове в това първенство,признавам си,че гледам тея прогнози само за 2-ри пореден път,от много много време не ги бях гледал и спирам да ги гледам отново(тея от германското първенство) това наистина е несериозна работа без равни без изненади

holigan4e
16.12.2011 16:46

За мен Кайзерслаутерн е много възможно да бият.Тия Хановер вчера много зле играха и пак биха.

amorphisa
16.12.2011 15:31

и аз мисля че ще има изненади, даже не само х-сове ами и 2-ки. То ако излизаха както трябва, щяхме да притежаваме по един отбор от тия *wink* ето и мойте прогнози, не че някой ми ги е искал ама ще ги напиша....
Байерн-Кьолн 1
Байер Леверкузен - Нюрнберг Х
Хамбургер - Аугсбург 1
Фрайбург - Борусия Дортмунд 2
Хофенхайм - Херта 2
Волфсбург - Щутгарт 2 /съгласен съм с типстъра над 2,5 гола/
Шалке 04 - Вердер Бремен Х /над 2,5 гола/
Кайзерслаутерн - Хановер 96 2
Борусия Мьонхенгладбах - Майнц 05 1

MarsVolta
16.12.2011 12:04

Без х-сове, значи...дообре...да си играеме фаворитите само...и те ще излезат всичките... това е несериозно.

TOTTU_2
16.12.2011 14:46

Искам да те питам нещо понеже не гледах жребия за ШЛ. Кой ще е домакин в първия мач между Байерн Мюнхен и Базел??? Много те моля да ми отговориш!!!