Прогнози за мачовете от Лига Европа, 6-и кръг (сряда)

11:59
Прогнози за мачовете от Лига Европа, 6-и кръг (сряда)
Днес и утре ще се изиграят последните мачове от груповата фаза на Лига Европа. Довечера ще можем да се насладим на двубоите от групи "D", "E", "F", "J", "K" и "L".

Интрига за лидерство ще има единствено в група "Е", където битката за първото място ще се води между отборите на Бешикташ и Сток Сит
и. Нещата в група "L" изглеждат решени, а в другите четири ще има борба за второ място. Срещата между Лацио и Спортинг Лисабон, която е една от най-интересните от 6-ия кръг, може да се определи като дербито на деня.

Представяме ви прогнози за днешните мачове от Лига Европа:

Група "D":

20:00 часа: ФК Цюрих - Васлуй

ФК Цюрих заема последното място в група "D" с актив от едва 2 точки и няма абсолютно никакви шансове да се класира за следващата фаза, докато Васлуй е само на победа от елиминациите на турнира. Румънският представител е 2-и във временното подреждане, и то само заради по-добри голови показатели в преките битки с Лацио. Тимът на Живко Миланов няма много опит в евротурнирите и затова не мисля, че ще се справи при гостуването си на ФК Цюрих.
Прогноза: 1Х

20:00 часа: Лацио - Спортинг Лисабон

Лацио не успя да вземе предимство над прекия си конкурент в борбата за второто място и остави козовете в ръцете на Васлуй. Италианският участник първо трябва да спечели домакинството си на Спортинг Лисабон и след това да се надява на издънка на румънския тим срещу ФК Цюрих. Отборът на Валери Божинов си гарантира първото място в групата и затова най-вероятно ще излезе с резервите.
Прогноза: 1

Група "Е":


20:00 часа: Бешикташ - Сток Сити

Отборите на Бешикташ и Сток Сити излизат един срещу друг в директен сблъсък за първото място в група "Е". Гостите от Англия узакониха участието си в следващата фаза на турнира, докато за домакините от Турция съществува илюзорна вероятност да отпаднат от надпреварата. Довечера "орлите" ще бъдат лишени от услугите на Рикардо Куарешма и Шимао Саброса, което определено е голям проблем за наставника Карлос Карвахал. Очаква се мениджърът на "грънчарите" Тони Пулис да даде почивка на някои от основните си футболисти. Моята прогноза клони в полза на Бешикташ.
Прогноза: 1Х

20:00 Динамо Киев - Макаби Тел Авив

Динамо Киев все още има теоретични шансове да продължи напред. Пътят на "синьо-белите" към елиминациите на турнира минава през разгромна победа над Макаби Тел Авив и домакинска загуба на Бешикташ от Сток Сити. Вероятността това да се случи е твърде малка, но въпреки това мисля, че украинският представител ще се хвърли здраво срещу съперника си от Израел и ще спечели мача.
Прогноза: 1

Група "F":

20:00 часа: Пари Сент Жермен - Атлетик Билбао

Пари Сент Жермен сдаде второто място в група "F" на Ред Бул Залцбург, след като в миналия кръг на турнира на австрийска земя допусна да бъде надигран с 0:2. В момента парижани са 3-и в класирането с актив от 7 точки, колкото имат и преките им съперници от Австрия, които обаче са с по-добри показатели в директните сблъсъци. Възпитаниците на Антоан Комбуаре ще трябва на всяка цена да спечелят домакинството си на Атлетик Билбао, но само това няма да е достатъчно, тъй като съдбата им зависи и от развоя на другия мач. Атлетик Билбао си гарантира първото място в групата и затова довечера не очаквам да играе на пълни обороти.
Прогноза: 1

20:00 часа: Слован Братислава - Ред Бул Залцбург

Отборът на Ред Бул Залцбург се нуждае от победа срещу Слован Братислава, за да се класира в елиминациите на Лига Европа. Словашкият тим няма за какво да се бори и поради тази причина не очаквам да играе с голяма мотивация. Според мен австрийците ще вземат своето в този мач и ще си узаконят второто място в групата.
Прогноза: 2

Група "J":

22:05 часа: Макаби Хайфа - Шалке 04

Макаби Хайфа е на победа от елиминационната фаза на Лига Европа. Домакините от Израел заемат еднолично 2-о място в класирането и другото им голямото предимство е, че Шалке 04 се бетонира на върха в групата и ще играе единствено за престиж. Наставникът на "кралско-сините" Хууб Стевенс най-вероятно ще даде шанс на младите. Предвиждам трудна победа за Макаби Хайфа.
Прогноза: 1

22:05 часа: Стяуа Букурещ - АЕК Ларнака

И Стяуа Букурещ, и АЕК Ларнака имат нелоши шансове да се класират за следващия етап. Победителят от този сблъсък ще трябва да се надява на издънка на Макаби Хайфа. Изключвам равенството в този мач, тъй като това ще е самоубийствен резултат и за двата отбора. Моята прогноза за мача е, че "армейците" ще съумеят да надвият съперниците си от Кипър.
Прогноза: 1

Група "К":

22:05 часа: Фулъм - Одензе

Фулъм приема у дома последния Одензе. "Котиджърс" заема 2-а позиция в групата със 7 точки, а зад гърба му диша Висла Краков, който е с 6 пункта. Не мисля, че лондонският тим ще допусне изненада пред собствена публика и затова очаквам безпроблемно да се класира за елиминациите на турнира.
Прогноза: 1

22:05 часа: Висла Краков - Твенте

Висла Краков посреща непоклатимия лидер Твенте с надеждата да поднесе изненадата на вечерта и да спечели билет за следващия етап на Лига Европа. Поляците нямат алтернатива на победата, ако искат да продължат напред, но за целта ще трябва и Одензе да препречи пътя на втория в класирането Фулъм. Цветан Генков и компания имат сили да надвият холандския представител, но едва ли ще успеят да изпреварят "котиджърс".
Прогноза: 1

Група "L":

22:05 часа: Андерлехт - Локомотив Москва

Отборите на Андерлехт и Локомотив Москва си узакониха участията в следващия етап на турнира, но борбата за първото място в група "L" все още не е решена и поради това на "Констант Ванден Щок" се очаква да се разрази голям спор. Домакините от Белгия имат 3 точки аванс пред московчани и логично имат психологическо предимство. Руският участник трябва да запише победа с три гола разлика или резултатен успех с два гола разлика, ако иска да се изкачи на върха на класирането. Предчувствувам, че ще станем свидетели на много точни попадения.
Прогноза: Над 2.5 гола

22:05 часа: Щурм Грац - АЕК Атина

Щурм Грац ще се опита да закрие еврокампанията си с победа, а АЕК Атина ще търси първа точка в груповата фаза на турнира. Тази среща крие всичко, тъй като и двата отбора няма за какво да се борят. Предполагам, че настоящите съперници ще играят отворено с цел да зарадват феновете, които ще заемат своите места по трибуните на "ЮПС-Арена". Според мен Щурм Грац и АЕК Атина ще успеят да си отбележат поне по един гол.
Прогноза: Гол/Гол

*Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация