Мъжки битки навръх женския празник ни предлага Серия \"А\"

10:48
Мъжки битки навръх женския празник ни предлага Серия \"А\"
Футболната седмица в Италия премина под знака на полуфиналите за Купата и скандалното изказване на Жозе Мауриньо на една от пресконференциите преди тях. "Специалният" нападна остро медиите и конкуренцията, а самите срещи бяха доста интересни и с изненадващ победител. Лацио успя да обърне Юве след като губеше на почивката, а Интер претърпя ново унижение с 0:3 при визитата си в Генуа, където Касано и Пацини развинтиха шампионите. Предстои кръг, който е преди такъв от евротурнирите. Освен дербито на Торино има още 2-3 двубоя, които ако не дерби, спокойно могат да се нарекат поне доста завързани мачове. Срещите на трите участника в Шампионската лига логично отново са изтеглени за...


Събота, 7 март

17:00 часа: Рома – Удинезе

Рома посреща закъсалият тим на Удинезе с куп кадрови проблеми. Касети, Перота, Лориа, Баптища и капитанът Франческо Тоти са с травми и са аут за днешната среща. На всичкото отгоре и треньорът Лучано Спалети е наказан да не ръководи тима си за този мач, заради обиди отправени към съдиите след равенството 3:3 с Интер в дербито на последния кръг на Серия "А". Спорна дузпа срещу "вълците", отсъдена за симулация на нападателя на "нерадзурите" Марио Балотели, изкара извън нерви Спалети и той не издържа, и изригна срещу реферите. Освен наказанието, Рома ще трябва да плати 8000 евро глоба заради расистки обиди на публиката на "джалоросите" към младият Балотели. Добрата новина за столичани е завръщането на Жуан. Бразилският защитник беше аут последните 20 дни, но вече тренира наравно със съотборниците си и от лекарският щаб увериха, че той ще може да участва в днешната среща, както и в тази срещу Арсенал в сряда, която се явява като мачът на сезона за Рома. Римляните нямат право на грешка и в първенството, ако искат да изпълнят целта си и да влязат в четворката. В момента те са 6-ти, на 2 точки от четвъртият Фиорентина. В лагера на гостите също има доста кадрови проблеми. Една от звездите на тима Фабио Куалиарела е контузен, заедно с Феронети и Лукович, а Домици е наказан. Удине са на 12-а позиция и почти изгубиха шансовете си за зона Европа, но пък продължават да се борят в турнира за Купата на УЕФА, където в четвъртък посрещат Зенит в първа среща от осминафиналите.


► 19:00 часа: Дженоа – Интер

Последната седмица беше много напрегната за Интер. Първо те се измъкнаха в дербито с Рома и спечелиха една точка, но пък скъсиха дистанцията от вторият Ювентус на 7. След това дойде историческото изказване на треньорът Жозе Мауриньо и звучният шамар от Сампдория, след който "нерадзурите" изгубиха почти всички шансове да играят петия си пореден финал за Купата. На всичкото отгоре предстои тежка серия в първенството и изключително важният мач на "Олд Трафорд", който в момента изглежда почти безнадежден за тях. Близките няколко седмици ще са сериозно изпитание най-вече за психиката на отбора и треньорските умения на "Специалния". Серията започва с тежко гостуване на сериозно борещия се за четвърто място и все още нямащ загуба вкъщи тим на Дженоа. Добрата новина за "нерадзурите" е свързана със звезда им Златан Ибрахимович, който вече тренира наравно със своите съотборници и най-вероятно ще бъде на разположение на Моуриьно още днес. Дори и да не играе довечера, важното е че Ибра се възстанови точно на време и със сигурност ще бъде готов за сблъсъка с Манчестър Юнайтед в сряда. Младият бранител  Давиде Сантон се излекува от настинката, която го мъчеше в последните дни и също е на разположение. Марио Балотели пък няма проблеми, след като се удари неприятно в гредата на мача със Самп и бе изнесен на носилка. Контузените в тима са защитниците Самуел и Киву, а Виейра е наказан за натрупани картони. Домакините ще са без Вандер Боре и Матео Паро.


21:30 часа: Торино - Ювентус

Торинското дерби отдавна не ни предоставя равностойна битка. Последното поражение на "Старата госпожа" от градския съперник е през 1995 (1:2). След това Юве записа 10 поредни дербита в елита без загуба от Торо. По този показател "бианконерите" са на пето място в Европа що се отнася до дербитата на големите градове в елитните дивизии. Повече мачове без загуба от местния съперник имат само четири отбора - ЦСКА (Москва), Реал (Мадрид), Легия (Варшава) и Лин (Осло). Освен че няма загуба в 10 мача срещу Торо, Юве не е допускал гол във вратата си в последните 5 от тях. Последният сблъсък бе през октомври миналата година и завърши 1:0 за Юве с гол на Амаури, който вероятно ще е на резервната скамейка довечера. За разликата в класите между двата отбора ясно говори и мястото им във временното класиране. Торино ще води люта битка за оцеляване, докато Юве все още е в борбата за Скудетото. Все пак това си е дерби и всичко може да стане. Още повече, че в представянето на Ювентус през 2009-та се наблюдават не едно и две обезпокоителни явления. Кардиналният проблем се изразява в две посоки – непостоянството и головата немощ. Ако тези две неща не бъдат спешно оперирани, отборът има всички шансове да завърши настоящия сезон по същия начин както миналогодишния – без трофей. Дзанети, Де Челие и Каморанези са трайно контузени, а Тиаго е с лека травма и е под въпрос. Легроталие също има мускулен проблем от мача с Наполи миналата събота (1:0), но пък е и наказан и затова е твърдо аут. Торо ще е без контузените Абрускато, Дина и Ди Лорето, както и наказаният Занети.


Неделя, 8 март

16:00 часа: Милан – Аталанта

Милан продължава да мачка, но само в контролите. В сряда "росонерите" победиха с 2:1 катарския Ал Сад в Доха и прибавиха 1,5 милиона евро в клубната каса. В мача не взеха участие двете бразилски супeрзвезди Кака и Роналдиьно, които гледаха от пейката цялата среща. Карло Анчелоти заложи на следния състав: Абиати, Антонини, Малдини, Тиаго Силва, Янкуловски, Фавали, Кардасио, Бекъм, Емерсон, Шевченко, Пато. Съставът няма да е коренно различен и срещу Аталанта утре, тъй като многобройните кадрови проблеми не позволяват голям избор на Анчелоти. Фавали е наказан, а Гатузо, Бориело, Калац, Матиони, Неста, Амброзини, Роналдиньо, Каладзе и Кака са контузени. Последният продължава мистериозно да е извън терените близо месец, след като се контузи в мача срещу Реджина и се очакваше да е на разположение седмица по късно срещу Интер. След загубата от Сампдория миналия кръг Милан вече окончателно загуби шансовете си за Скудетото и ще трябва да се бори дори за бронзовите медали, след като четвъртият Фиорентина вече е само на 2 точки зад тях. Аталанта пък е 9-а и продължава да редува добри и лоши игри. Освен контузените Виери и Дони, мачът за тях пропуска и Манфредини, който е наказан.

► 16:00 часа: Киево – Каляри

След знаменитата победа в Бергамо Киево се изкачи на 18-та позиция и шансовете да играе и догодина в Серия "А" вече изглеждат реални. Каляри пък отново не успя да затвърди добрите си представяния срещу грандовете и не успя да победи Торино вкъщи, но продължава да мечтае за зона Европа. Любопитното е, че Киево се представя по-добре при гостуванията си, отколкото при домакинствата. Каляри също натрупа не малък актив извън своя "Сант Елия". И в двата състава има по един наказан футболист. Това са съответно Мантовани за домакините и Матю за гостите.


► 16:00 часа: Наполи – Лацио

Този двубой спокойно може да се нарече дерби, най-малко защото изходът от него най-вероятно ще се окаже съдбоносен за един от двата тима. Съдбите на Наполи и Лацио през този сезон удивително си приличат. И двата отбора започнаха чудесно и по всичко личеше че ще водят борба за четворката, но някъде около Нова година всичко се срина. Сега Лацио е 8-ми с 38 точки, а Наполи е отборът в най-лоша форма. Тимът на Еди Рея е 11-ти с 35 точки и няма победа вече 8 поредни мача. И в двата състава има доста контузени. Йецо, Джианело, Витале и Монтервино са аут за Наполи, а Дел Неро, Мегни, Дабо, Диаките и Лихтщайнер за гостите.


16:00 часа: Фиорентина – Палермо

На този двубой също може да се лепне етикет "дерби", с известни условности разбира се. Двата отбора минават като едни от най-темпераментните в Серия "А". Целите и позициите обаче са различни. Фиорентина води люта борба за четвъртата позиция, на която е в момента, докато Палермо общо взето доиграва сезона. "Розовите" загубиха катастрофално дербито на Сицилия миналия кръг и вече гледат към следващия сезон, тъй като се намират в златната среда. Освен трайно контузените Мчедлидзе и Будан аут за тях са още наказаните Джулио Милиачо и Марко Брешано. За Фиорентина Варгас е наказан, а Сантана е с травма. Завръщат се Йоргенсен и Комото.


► 16:00 часа: Лече – Реджина

Предпоследният срещу последният в дербито за оцеляване на кръга. И двата отбора се намират в ужасна форма и това ясно личи от класирането им. Лече няма победа вече над месец (четири поредни загуби), а Реджина от 23-и ноември миналата година. Сами разбирате, че победата е задължителна и за двата тима, а загубата би могла да се окаже фатална за един от тях. Кача и Конан са с травми за Лече, а халфът Лука Ариати бе наказан за 3 мача заради червеният картон, който получи на мача с Удинезе миналия кръг. Лазаретът на гостите е пълен - Гьоса, Ракич, Сантос, Барето, Халфредсон, Чирило и Кампаньоло.


16:00 часа: Болоня – Сампдория

Сампдория навлиза в чудесна форма, след като само в разстояние на 3 дни победи и двата милански гранда. При това с чудесна и убедителна игра. Касано и Пацини вече сформираха очакваният страховит дует и усилията им взеха да дават резултат. Двамата се разбират чудесно, а Самп вече може да диша спокойно, след като до скоро бе застрашена да попадне в борбата за оцеляване. Там пък се намира Болоня, която след двете си поредни загуби е 17-а и не е под чертата единствено благодарение на по-добрата си голова разлика. И в двата лагера има доста кадрови проблеми Паонеса, Освалдо, Морас, Марацина и Цезар са трайно контузени за домакините. Гостите пък пристигат без почти половината си отбор. Кръстичич, Делвекио и Лучини са контузени, а Франческини, Паломбо и Падалино наказани.


16:00 часа: Катания – Сиена

Миналата седмица Катания шокира всички, след като постигна първата си победа като гост, при това не къде да е, а при гостуването на Палермо. "Синьо-червените" вкараха цели 4 безответни гола в сицилианското дерби, а третото попадение на Маскара беше истински шедьовър. Нападателят изненада националният страж Марко Амелия, след феноменален удар от централният кръг на терена в 44-а минута. Сиена пък записа равенство срещу Дженоа у дома и не познава вкусът на победата вече 6 мача поред. "Черно-белите" вече са на минимална дистанция от опасната зона. Маримото от домакините и Росетини от гостите пропускат двубоя заради травми.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Pinturicchio_10
08.03.2009 14:57

► Милан – Аталанта 1:1; ► Киево – Каляри 1:2; ► Наполи – Лацио 2:0 ► Фиорентина – Палермо 3:1; ► Лече – Реджина 1:0; ► Болоня – Сампдория 1:2; ► Катания – Сиена 2:1; .... Точните резултати разбира се са изгъзица. Гледайте знаците да хванете. *wink* Успех.

cesekarchetooo
08.03.2009 13:36

Това са ми прогнозите за неделните мачове:
Милан – Аталанта 1Х, под 2.5;
Киево – Каляри Х, ТР 1:1;
Наполи – Лацио Х2;
Лече – Реджина 1, под 2.5;
Болоня – Сампдория 2, над 2.5;
Катания – Сиена 1;
Успех!