Прогнози за мачовете от Серия "А", 14-и кръг

13:38
Прогнози за мачовете от Серия "А", 14-и кръг
Във вторник Ювентус възкръсна и успя да вземе точка от наглед загубен мач срещу Наполи. Равенството 3:3 вероятно ще даде още повече увереност на "бианконерите", които излизат за убедителен успех над Чезена.

Най-интересният мач е в Милано, където Интер посреща Удинезе. Моите очаквания са за победа на "нерадзурите". Лацио и Наполи имат наглед лесни срещи у дома, но именно срещу по-слаби съперници като Новара и Лече често се допускат грешки, особено след тежки двубои през седмицата.

Милан гостува на доста неудобен съперник – Дженоа и може да се подхлъзне.


Петък, 21:45 часа

Дженоа – Милан

Милан е само на две точки от лидера Ювентус и ще търси задължителен успех при визитата си на Дженоа. Проблемите пред Макс Алегри са доста и във всички линии. Абиати, Неста, Гатузо, Ван Бомел, Фламини и Касано са контузени. "Росонерите" обаче разполагат с достатъчно класни футболисти. "Червено-черните" отново ще заложат на 4-3-1-2. Ибрахимович и Пато ще водят нападението, а Боатенг ще действа зад тях. Очаква се Йепес да застане до Тиаго Силва в центъра на защитата. Робиньо почти сигурно ще се появи след почивката при какъвто и да е развой на срещата. Зеедорф ще остане на пейката. Алегри иска повече сигурност в защита и средата на терена с футболисти като Ночерино и Амброзини. Дженоа се представя много добре у дома през сезона и все още няма загуба. Бово, Антонели и Бирса са контузени, а Паласио наказан за един мач. И четиримата са много важни, така че "грифоните" изглеждат сериозно отслабени. Тимът от Генуа обаче има 2 победи и равенство в последните си три срещи с Милан у дома. Статистиката и добрата игра на Дженоа вкъщи сякаш са достатъчно основание да смятаме, че с малко късмет "грифоните" може и да стигнат до точка. Според мен ще има и голове.
Прогноза: Х Точен резултат: 2:2

Събота, 21:45 часа


ИнтерУдинезе

Разликата в точките на двата тима е цели 10 в полза на Удинезе, които заемат третото място с 24. Интер пък са 12-ти с 14. Време ли е най-после "нерадзурите" да изиграят силен мач? Статистиката показва, че "зебрите" са сравнително удобен съперник за гранда от Милано. През миналия сезон Интер загуби визитата си на "Фриули", но преди това бе в серия от 5 поредни успеха над съперника. У дома "нерадзурите" загубиха от Удинезе за последно през февруари 2004-а. Клаудио Раниери не може да разчита на контузените Вивиано, Майкон, Лусио, Мунтари, Снайдер и Форлан. Предвид проблемите в състава, очакванията са Интер да заложи на необичайната схема 4-1-4-1. Домакините искат да наситят халфовата линия и по този начин да противодействат успешно на Удинезе, които традиционно залагат на петима полузащитници. Пацини ще бъде единственият чист нападател. "Фриуланите" са без Барето, Домици и Кода. Франческо Гуидолин ще използва обичайната си постройка 3-5-1-1. Очаква ни сериозна тактическа битка. При гостуванията Удинезе не са толкова убедително, колкото у дома. Смятам, че Интер ще изиграе добър мач и ще победи.
Прогноза: 1 Точен резултат: 2:0

Наполи – Лече

Наполи ще се опита да забрави разочарованието срещу Ювентус с убедителен успех над последния Лече. Валтер Мадзари може да даде почивка на някой от ключовите си футболисти (Хамшик, Кавани). Единствено Донадел е контузен. Лавеци най-вероятно ще води атаката на тима, а Пандев и Сантана ще му помагат. Лече са без Оливера, Офере, Джакомаци, Каруциери, Диамотен и Ди Микеле. Тимът понякога поднася изненади срещу далеч по-класни съперници. Лече загубиха последните си три мача на "Сан Паоло", но като цяло статистиката им срещу Наполи, особено у дома, не е лоша. И все пак трудно е да вярваме, че гостите имат шансове за точка. Изненада е малко вероятна, но въпреки това аз бих пропуснал точно тази среща, ако търся твърд мач за моя фиш.
Прогноза: 1 Точен резултат: 1:0

Неделя, 13:30 часа

Катания – Каляри

Катания загуби два поредни мача у дома и то срещу съперници, които трябва да побеждава на "Анджело Масимино". Стадионът на "слоновете" вече не е толкова непрестъпна крепост и Каляри ще опита да се възползва. "Сардинци" обаче се намират в слаба форма и лоша серия. С травми в състава на гостите са Ел Кабир, Асорти, Ериксон, Нене и Сампайо. Домакините са без Суазо, Изцо и Алварес. Катания има 4 поредни победи над Каляри през собствена публика. Проблемите в състава на гостите са доста повече и по-сериозни. Тимът на Монтела би трябвало да се възползва.
Прогноза: 1 Точен резултат: 2:1

Неделя, 16:00 часа

Ювентус – Чезена

Ювентус оцеля на "Сан Паоло" срещу Наполи през седмицата и продължава да бъде единственият отбор без загуба. "Бианконерите" издържаха няколко сериозни теста от началото на сезона и вече са претендент № 1 за Скудетото. Предстоящият двубой със слабака Чезена би трябвало да бъде като тонизираща тренировка, но подобни срещи не винаги са лесни. Антонио Конте не може да разчита на Пирло, който е наказан за натрупани картони и за пръв път от началото на първенството няма да бъде сред титулярите. В състава обаче се завръща друг ключов халф – Маркизио. Вариантите пред треньора на "старата госпожа" са няколко. Пациенца може да заеме мястото на Пирло и тактическата схема 4-2-3-1 да не се промени. Конте има опция да заложи и на 4-4-2. Видал ще се върне до Маркизио като вътрешен полузащитник, Вучинич ще действа като нападател, а Естигарибия, който се представи много добре срещу Наполи, ще заеме мястото си на левия фланг. Според последните информации в италианската преса обаче, младият наставник на Юве замисля още по-сериозни промени. Вучинич може би ще седне на пейката за сметка на Куалярела. Пепе също ще получи почивка. Пациенца и Естигарибия ще попаднат в стартовия състав, а схемата на "бианконерите" ще бъде 4-3-3. В защита също се предвижда рокада – Киелини влиза в центъра вместо Бонучи и освобождава левия бек за Де Челие. Чезена е в серия от две поредни победи. Въпреки че са предпоследни, "водните кончета" не бива да бъдат пращани отсега в Серия "Б". Комото, Мартинес, Колучи и Молунго са контузени, а Чечарели и Равагиля наказани за 1 мач. Муту вкара и двата гола при успеха над Дженоа в миналия кръг. Юве и Чезена се изиграли 5 мача до момента. "Старата госпожа" има 3 победи, равенствата са 2. Двубоят като че ли има два сценария – ранен гол за домакините и лесна победа с 3-4 разлика или труден успех след ходене по мъките. Първият развой изглежда по-вероятен.
Прогноза: 1 Точен резултат: 3:0

Фиорентина – Рома

Среща между два отбора, които се представят разочароващо от началото на сезона. За Рома това изглежда нормално, след като в клуба настъпиха сериозни промени. Очакванията към "виолетовите" обаче бяха по-високи. Новият треньор на домакините Делио Роси не може да използва контузените Касани, Кролдруп, Каржа и Черчи. Йоветич и Джилардино ще действат в атака, а Лазари ще има грижата да ги захранва с извеждащи пасове. "Вълците" са без Роси, Бурдисо, Кяер, Писаро, Бориело, Борини и Освалдо. Рома отново ще разчита на "леката артилерия" Тоти, Ламела и Къркич в нападение. До момента столичани са типичен пример за събрани на едно място добри футболисти, които обаче не могат да се превърнат в отбор. Фиорентина е един от най-удобните съперници за "вълците". Силите са изравнени и като че ли равенството изглежда логично.
Прогноза: Х Точен резултат: 1:1

Болоня – Сиена

Среща между отбори, които вероятно до последно ще бъдат замесени в битката за оцеляване. Болоня има само една победа и 4 загуби у дома през сезона. Тимът падна неприятно от преки конкуренти като Лече и Чезена. Срещу Сиена Ди Вайо и компания ще търсят успеха. Перес и Лориа са контузени, а Коне наказан. И гостите са без трима важни футболисти – Дестро, Вергасола и Белмонте. Сиена има 4 равенства и 2 загуби при визитите си. Новаците изглеждат достатъчно силни, за да вземат пета точка при визитите си през сезона.
Прогноза: Х Точен резултат: 1:1

Киево – Аталанта

Аталанта оставя много добри впечатления с играта си през сезона. Бергамаските все още нямат загуба у дома, а при визитите си са спечелили 8 точки, което не е никак зле. Срещу непостоянен отбор като Киево, новаците ще търсят поне точка. Счелото от състава на Аталанта е наказан, а Капели контузен. Гостите ще заложат на традиционната си схема 4-4-1-1 с Моралес и Денис в атака. "Летящите магаренца" претърпяха тежка загуба от Милан и ще търсят реванш пред своите фенове. Ригони и Андреоли са контузени. Киево не успя да спечели последните си три домакинства на Аталанта (3 равенства). Според мен обаче този път тимът от Верона ще победи.
Прогноза: 1 Точен резултат: 2:1

Неделя, 21:45 часа

Парма – Палермо

Ще продължи ли трагичното представяне на Палермо като гост? Парма няма загуба у дома от сицилианците, а през миналия сезон ги победи на "Тардини" с 3:1. "Дуковете" са и единственият отбор без равенство в Серия "А". "Пармалатите" разчитат предимно на точките у дома и ще търсят успеха. Единственият проблем в състава на домакините е травмата на Модесто. Палермо са без Ернандес, Миколи, Будан и Захави. Домакините вероятно ще действат предпазливо и ще чакат своите шансове. Защитата и през този сезон е слабото звено на гостите. Сицилианците са допуснали 9 гола при визитите си и все още не са вкарвали. Според мен Парма е фаворит и ще спечели, а гостите може отново да не се разпишат далеч от дома.
Прогноза: 1 Точен резултат: 1:0

Лацио – Новара

Лацио е коренно различен отбор в Калчото и Лига Европа. В Европа "орлите" буквално се мъчат срещу видимо по-слаби съперници. Столичани вероятно ще бъдат изморени от мача с Васлуй в четвъртък, но въпреки това трябва задължително да победят Новара. Броки, Дел Неро, Маури, Гаридо, Диас, Козак, Макинва и Матусалем са контузени. Защитата на Лацио не изглеждаше никак сигурна срещу Юве. Все пак Диаките като че ли се справи по-добре от Станкевичус. Последният ще седне на пейката за сметка на Биава. Сисе и Клозе ще водят атаката на "орлите", а Ернандес ще действа зад тях. Гостите са без Пачи, Моримото, Лисузо и Пинарди. Мегиорини и Гемити са наказани съответно за 2 и 1 мач. Двата отбора не са се срещали до момента. Лацио е по-класният тим и би трябвало да спечели с два гола разлика.
Прогноза: 1 Точен резултат: 3:1

*Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

holigan4e
02.12.2011 23:54

Милан го познах даже с точен.Добре,че Робинко пропусна.

futbol20
02.12.2011 18:38

несам сагласен 4е парма ще победи палермо тук е х2 за палермо успех,,,,