Прогнози за мачовете от Бундеслигата, 15-и кръг

11:46
Прогнози за мачовете от Бундеслигата, 15-и кръг
В миналия кръг шампионът Борусия Дортмунд удари Шалке 04 с 2:0 в дербито на Рур и така за първи път през този сезон оглави временното класиране. Разбира се, Майнц 05 също имаше основна заслуга за значимата промяна в челото на таблицата, тъй като у дома победи Байерн Мюнхен с 3:2 и по този начин доказа, че и през настоящата кампания ще е фактор в шампионата.

Програмата на 15-ия кръг на Бундеслигата отново предлага изключително интересни двубои. Най-очакваните сблъсъци, които със сигурност ще задоволят жаждата ни за любимата игра, са Байер Леверкузен - Хофенхайм, Байерн Мюнхен - Вердер Бремен, Борусия Мьонхенгладбах - Борусия Дортмунд и Хамбургер - Нюрнберг.

Представяме ви прогнози за предстоящите мачове от 15-ия кръг на Бундеслигата:

2 декември, петък


21:30 часа: Байер Леверкузен - Хофенхайм - "Аспирините" няма да изпуснат "синьо-белите"


Първият мач от програмата на 15-ия кръг на немската Бундеслига е между отборите на Байер Леверкузен и Хофенхайм. Миналата седмица "отборът на фабриката" за пореден път се провали в опитите си да запише две поредни победи в шампионата, след като в изключително зрелищен мач завърши наравно 3:3 с Херта Берлин. "Аспирините" пропуснаха добра възможност да се доближат до върха на таблицата, но въпреки това няма как да не отбележим силното им представяне в последно време. Довечера в игра за домакините няма да видим Рене Адлер, Йомер Топрак, Транкило Барнета и Ренато Аугусто. Хофенхайм не успя да прекъсне серията си от мачове без пълен успех и у дома отново се задоволи само с равенство, този път срещу Фрайбург. На всичкото отгоре "синьо-белите" се борят и с вътрешни проблеми, които са свързани с недисциплинираното поведение на някои играчи. Всичко това определено се отразява негативно върху представянето им. Андреас Ибертсбергер, Матиас Яйсле, Роберто Фирмино и Чинеду Обаси няма да вземат участие за гостите в днешния мач. Никога досега в историята на немската Бундеслига отборът на Хофенхайм не постигал победа над Байер Леверкузен, което също може да се добави в подкрепа на "единицата". Прогноза: 1 (Сигурност: 6/10)

3 декември, събота

16:30 часа: Байерн Мюнхен - Вердер Бремен - Баварците ще се върнат на победния път

Няма никакво съмнение, че срещата между Байерн Мюнхен и Вердер Бремен е дербито на 15-ия кръг. За първи път от началото на настоящата кампания баварският колос регистрира две поредни победи и след месеци в ролята на непоклатим лидер сдаде първото място на действащия шампион Борусия Дортмунд. Очакваният спад във формата на мюнхенци вече е факт, което е напълно нормално, но ако трябва да си признаем, едва ли мнозина от нас предполагаха, че възпитаниците на Юп Хайнкес ще се издънят два пъти поред и ще се сринат на 3-а позиция в класирането. Брено, Анатоли Тимошчук и Бастиан Швайнщайгер отново няма да се появят в игра за Байерн Мюнхен в утрешния двубой. Вердер Бремен бързо се съвзе след тежкото поражение с 0:5 от Борусия Мьонхенгладбах и в последния си мач надви Щутгарт с 2:0. Успехът изкачи "докерите" на 4-о място във временното подреждане и ги доближи на само 3 точки от върха на таблицата. Бременци са доста неубедителни при излизанията си и това е една от причините да не им гласувам доверие в този сблъсък, въпреки че те са един от малкото отбори в Германия, които през годините често са успявали да препънат Байерн Мюнхен. Тим Вийзе, Себастиан Бьониш, Микаел Силвестър, Тим Боровски и Дени Авдич няма да са на разположение на Томас Шааф за идущото дерби. Този път според мен тимът от Мюнхен няма да допусне да бъде надигран и ще спечели домакинството си на Вердер Бремен. Прогноза: 1 (Сигурност: 7/10) 

16:30 часа: Борусия Мьонхенгладбах - Борусия Дортмунд - "Над 2.5 гола" на "Борусия-Парк"

Отборите на Борусия Мьонхенгладбах и Борусия Дортмунд излизат един срещу друг в директен сблъсък за първото място в класирането на Бундеслигата. В момента двата отбора имат равен актив от по 29 точки, но класирането се оглавява от "жълто-черните", тъй като головата им разлика е много по-добра от тази на играчите на Лусиен Фавре. Сегашните домакини в миналия кръг писаха "тройка" на Кьолн и така затвърдиха силното си представяне в последно време. "Жребците" се намират в серия от 4 поредни шампионатни победи, което няма как да не всява страх у действащия шампион. Джошуа Кинг и Елиас Качунга не попадат в групата на М'Гладбах за утрешния двубой. Борусия Дортмунд отново се върна на върха в Германия след убедителен успех над тима на Шалке 04 в дербито на провинция Северен Рейн-Вестфалия. Хората на Юрген Клоп също са в добра серия, като последната им загуба в шампионата датира от 18 септември. Юлиан Кох, Невен Суботич и Свен Бендер страдат от травми и заради това ще пропуснат предстоящото трудно гостуване на своя отбор. Дортмундци изпитват сериозни трудности при визитите си на "Борусия-Парк" и поради това мисля, че вероятността да сбъркат е голяма. И двата отбора демонстрират силни игри в последно време и затова мисля, че това ще даде положително отражение върху резултатността във вестфалското дерби. Прогноза: Над 2.5 гола (Сигурност: 6/10)

16:30 часа: Волфсбург - Майнц 05 - "Карнавалният отбор" ще накаже и "вълците"

Настоящите съперници само си разменят победи, откакто Майнц 05 направи своя дебют в немската Бундеслига. С оглед на тази статистика, мога да кажа, че нещата в този мач клонят в полза на сегашните гости. "Вълците", водени от Феликс Магат, може би са най-непостоянният отбор в лигата. През миналия уикенд те станаха плячка на последния в класирането Аугсбург и отново се прибраха у дома с празни ръце. Томас Каленберг, Томас Хитцълспергер и Патрик Хелмес са аут от състава на "Фау Еф Ел". Майнц 05 постигна най-ценната си победа през този сезон, след като в миналия кръг пред погледите на своите привърженици детронира Байерн Мюнхен от върха на таблицата след победа с 3:2. Настроението в лагера на гостите преди този мач е на високо ниво, което определено е голям плюс. "Карнавалният отбор" е само на две точки от нежеланата зона и затова няма право на загуба. Николче Новески, Еуген Полански, Марсел Рисе и Адам Шалай не влизат в плановете на Томас Тухел за визитата на "Фолксваген Арена". Майнц 05 набра скорост след впечатляващите победи над Щутгарт и Байер Мюнхен, а и като се има предвид слабата форма на Волфсбург, мисля, че е много вероятно опцията "Х2" да се окаже печеливша. Прогноза: Х2 (Сигурност: 6/10)

16:30 часа: Кайзерслаутерн - Херта Берлин - "Лаутерите" ще се вдигнат на крака

Последната победа на Кайзерслаутерн над Херта Берлин датира от 2003 година. Оборът на Илиян Мицански с представянето си през последните няколко седмици не показва, че има сили да прекъсне негативната серия серия срещу берлинчани. В момента "червените дяволи" заемат незавидното 16-о място в класирането и затова нямат алтернатива на победата в този мач. Контузени в състава на "лаутерите" са Ян Симунек, Джил Вермоут и Илиян Мицански. Херта Берлин продължава да разочарова с играта си в дефанзивен план. В трети пореден шампионатен мач "старата дама" допусна впечатляващ обрат и в крайна сметка се задоволи само с равенство. Неубедителното представяне на "синьо-белите" им костваше доста скъпо и ако скоро не решат проблемите си в защита, със сигурност ще се отдалечат от първата половина на таблицата. Херта ще отпътува за Кайзерслаутерн в почти пълен състав и логично ще излезе с най-доброто, с което разполага. Очаквам "лаутерите" да вдигат оборотите и да преодолеят мини кризата. Прогноза: 1 (Сигурност: 5/10)

16:30 часа: Фрайбург - Хановер 96 - "Гол/Гол" е идеалната прогноза за този мач

Фрайбург посреща Хановер 96 в друг много важен мач от съботната програма на шампионата. Миналата седмица отборът от Шварцвалд изигра поредния си драматичен двубой, след като се добра до равенство срещу Хофенхайм малко преди последния съдийски сигнал. Точен за "брайзгауците" бе бившият голмайстор на Левски Гара Дембеле, който най-сетне отбеляза първия си гол в немската Бундеслига. Оливер Барт, Менсур Мужджа, Кристиан Бикел и Ян Розентал са аут от тима на домакините заради контузии. Хановер 96 отново не успя да се върне на победния път и така удължи серията си на 4 мача без пълен успех в шампионата. Преди броени дни момчетата на Мирко Сломка загубиха гостуването си на Стандарт Лиеж, но въпреки това гарантираха участието си в елиминационната фаза на Лига Европа. Определено може да се каже, че "червените" са далеч от най-добрата си форма. Леон Андреасен, Карлитос и Хенинг Хаугер не намират място в разширения състав на гостите за утрешния двубой. Хановерци са в серия от 6 поредни мача без поражение срещу този съперник, като спечелиха последните 4 издания на този сблъсък. Последната победа на Фрайбург над Хановер 96 датира от 2004 година. Предстоящата среща между тези двата отбора е открита за всичко и затова мисля, че ще е много рисковано, ако направим директно предвиждане. Прогноза: Гол/Гол (Сигурност: 7/10)

19:30 часа: Щутгарт - Кьолн - "Швабите" няма да допуснат да бъдат изненади

От три сезона насам Щутгарт и Кьолн неизменно си разменят победи като гости. С оглед на тази статистика, едва ли ще е изненадващо, ако трите точки отново отидат при гостуващия тим. Напоследък "швабите" се представят на приливи и отливи. В миналия кръг хората на Бруно Лабадия не успяха да разкрият потенциала си като гости на Вердер Бремен и загубиха с 0:2. Утре те нямат право на друга издънка, тъй като изостават в борбата за местата, даващи право на участие в най-комерсиалния турнир на Стария континент. Лабадия в събота няма да може да разчита на Стефано Челоци, Матьо Делпиер и Йохан Аудел. Кьолн също регистрира неприятно поражение в последния си шампионатен двубой, след като у дома отстъпи с 0:3 на Борусия Мьонхенгладбах. Класическият неуспех до известна степен заличи силното им представяне на домашна сцена. Наскоро отново се заговори, че звездата на "козлите" Лукас Подолски иска да премине в друг отбор, което определено е знак, че има вътрешни недоразумения в "Еф Це Ен". Андрезиньо, Петит, Адил Чихи и Миливое Новакович са аут от състава на гостите за предстоящия мач. Поради ред причини Щутгарт е сочен за изявен фаворит срещу Кьолн и затова всичко друго освен "единица" ще е изненада. Прогноза: 1 (Сигурност: 7/10)

4 декември, неделя

16:30 часа: Хамбургер - Нюрнберг - "Ханзеатците" се намират в по-добра форма

Отборите на Хамбургер и Нюрнберг излизат един срещу друг в дербито на дъното в Германия. Настоящите съперници са съседи в класирането, като заемат съответно 15-о и 14-о място. Разликата помежду им е само 1 точка и това е достатъчна причина, за да определим предстоящата им среща като "шестточкова". "Ханзеатците" се намират в серия от 6 поредни шампионатни мача без поражение, но въпреки това са само на 1 пункт от нежеланата зона. Баварският тим най-после прекъсна кошмарната си поредица от 8 поредни двубоя без пълен успех след домакинска минимална победа над Кайзерслаутерн и по този начин взе глътка въздух. И двата отбора в неделя ще бъдат лишени от услугите на ключови футболисти. За домакините участие няма да вземат Мирослав Щепанек, Толгай Арслан, Ромео Кастелен, Джакопо Сала, Маркус Берг и Младен Петрич, а "франките" ще трябва да се справят без Пер Нилсон, Хавиер Пинола и Алберт Буняку. През новия век Хамбургер има сериозен превес в преките битки с Нюрнберг. Имайки предвид и по-добрата форма на "червените шорти", мисля, че везните значително клонят към "единица". Прогноза: 1 (Сигурност: 5/10)

18:30 часа: Шалке 04 - Аугсбург - "Кралско-сините" няма да имат сериозни проблеми

В последния мач от 15-ия кръг Шалке 04 ще има наглед лесната задача да надвие у дома закотвилият се на дъното тим на Аугсбург. След загубата от Борусия Дортмунд "кралско-сините" се смъкнаха до 5-о място в текущото класиране и се отдалечиха на 4 точки от върха на таблицата. На този етап гелзенхиркенци нямат право на абсолютно никакви грешки, ако искат да наваксат изоставането си от водачите в подреждането. Ралф Феерман, Тим Хоогланд, Кириакос Пападопулос, Джърмейн Джоунс, Леван Кениа, Пеер Клуге и Джеферсън Фарфан пропускат неделното домакинство на своя тим. Аугсбург постигна много важна победа над Волфсбург в последния си шампионатен мач и съхрани надеждите си за по-добра позиция в класирането за първия полусезон. "Трицветните" са на три точки от спасителния бряг, но предвид програмата им до края на годината, осъществяването на тази цел изглежда непосилна за тях. Симон Йенч, Аксел Белингхаузен, Марсел Де Йонг, Уве Мьорле, Марсел Ндженг, Дауда Ба,  Моритц Небел и Михаел Турк няма да пътуват за Гелзенкирхен. Разликата в класите на двата отбора е доста голяма и поради тази причина не мисля, че Аугсбург ще създаде неприятности на Шалке 04. Прогноза: 1 (Сигурност: 7/10)

*Най-сигурната прогноза за кръга: Шалке 04 – Аугсбург: 1

*Изненадата на кръга: Борусия Мьонхенгладбах – Борусия Дортмунд: 1


*Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

markkras100
03.12.2011 11:41

"За първи път от началото на настоящата кампания баварският колос регистрира две поредни победи и след месеци в ролята на непоклатим лидер сдаде първото място на действащия шампион Борусия Дортмунд." - това май трябва да се редактира

futbol20
02.12.2011 18:44

малко неми допаднаха прогнозите не вси4ки но например волзбург еджали да загуби и се слагам на бас сас вас 4е волзбург няма да загубят и още по твард е ма4ат на вердер -над2,5 или гол гол успех