Прогнози за мачовете от А група, 15-и кръг

15:30
Прогнози за мачовете от А група, 15-и кръг
Есенният полусезон в А група завършва с три много интересни двубои. В Пловдив Локо се изправя срещу шампиона Литекс, Славия посреща Черно море, а за десерт остава дербито между лидерите ЦСКА и Лудогорец. Ще е интересно също така да се види дали Левски и Черноморец ще вземат задължителните си победи срещу по-скромни съперници и кои отбори ще останат в опасната зона през зимата.

Прогнози за мачовете от 15-я кръг на "А" група":

Събота:


Калиакра - Локомотив София

Преди година Локо София се бореше за място в зона Лига Европа, а сега "железничарите" са в сериозна криза и са само на две точки от зоната на изпадащите. Гостуването на Калиакра ще е от особено значение за "червено-черните", които при загуба, могат да се окажат в доста срамна позиция. Калиакра, от своя страна, е предпоследен и за момента е изглежда далече от спасението, но не трябва да се забравя, че каварненци бяха в подобно положение и през миналата кампания, но в крайна сметка тогава те съумяха да запазят елитния си статут. Преди два дни тези тимове се изправиха един срещу друг в мач от турнира за Купата на България, като Калиакра отстрани Локомотив.
Прогноза: 1

Берое - Миньор Перник

Време е за Берое да се измъкне на повече от една точка от зоната на изпадащите. Домакинските мачове са идеалната възможност за възпитаниците на Илиян Илиев да натрупат точков актив, след като стартираха сезона толкова слабо. През миналия сезон Берое спечели мача с Миньор в Стара Загора, като сега е фаворит да победи отново "чуковете". Единицата е най-логичният знак в този двубой.
Прогноза: 1

Неделя:


Светкавица - Левски

Нормално е да очаква "сините" да вземат победа от последния във временното класиране. Въпреки няколкото кадрови проблеми в лагера на Левски, възпитаниците на Николай Костов са безспорно по-класният отбор и са задължени да победят, за да запазят дистанцията до лидерите Лудогорец и ЦСКА. Опцията "Левски да не допусне гол" изглежда интересна за тази среща. Също така примамлива е и възможността да се опита залог за под 2,5 гола, тъй като "сините" не са особено убедителни при гостуванията си. Естествено, като краен резултат, едва ли трябва да се очаква нещо различно от двойката.
Прогноза: 2

Видима Раковски - Ботев Враца

Само една точка дели двата отбора, като при победа, севлиевци ще се измъкнат от зоната на изпадащите за сметка на врачани. През седмицата Ботев загуби от пловдивския си съименник в мач от турнира за Купата на България. Видима също отпадна от тази надпревара, след като бе отстранен от Светкавица след 1:1 и дузпи на свой терен. И двата тима ще бъдат изцедени физически, тъй като футболистите от А група не са свикнали често да играят в цикъл сряда-неделя. Тук домакинското преимущество ще си каже думата.
Прогноза: 1

Локомотив Пловдив - Литекс

В едно от дербитата на кръга Локо Пловдив ще се опита да подчини шампиона и да го задмине във временното класиране. След загубата от ЦСКА ловчанлии на практика отпаднаха от борбата за титлата, като вече изостават на цели десет точки от челото. От другата страна, пловдивчани са в подем след назначаването на Емил Велев. Кокала знае как се побеждава Литекс, а "смърфовете" имат всичко необходимо, за да извоюват трите точки. Ситуацията е подходяща за победа на домакините.
Прогноза: 1

Черноморец - Монтана

"Акулите" направиха страхотен есенен полусезон и ще гледат да го завършат по най-добрия възможен начин. Победа над Монтана ще затвърди позициите на Черноморец в челото. От седем мача като домакин през есента бургазлии имат пет победи и само едно поражение, така че е напълно нормално да се очаква те да спечелят предстоящата среща. Още един довод, който потвърждава тази теза, е фактът, че Монтана спечели само едно от гостуванията си до момента през сезона. Това се случи срещу Ботев Враца, като разбира се, Черноморец е доста по-силен тим от врачани.
Прогноза: 1

Понеделник:

Славия - Черно море

Историята на съперничеството между тези два тима показва, че варненци имат едва седем победи срещу "белите" в София, като става въпрос за изиграни 44 мача на стадиона в "Овча купел". Славия стартира слабо сезона, но след това формата на тима се подобри и в момента възпитаниците на Мартин Кушев са на пето място във временното класиране. "Белите" влизат като фаворити в този двубой, но не трябва да се забравя фактът, че през миналия сезон "моряците" спечелиха и двата си мача срещу Славия. Все пак...
Прогноза: 1

ЦСКА - Лудогорец

Това безспорно е гвоздеят на последния кръг от есенния шампионат. За момента двата тима са на върха с равен брой точки и логично при успех на един, той ще зимува като есенен шампион. Фактът, че "армейците" са домакини им дава предимство, но трябва да се има в предвид, че до момента отборът от Разград не загуби като гост на стадионите на Черно море, Черноморец и Литекс. Не е пресилено да се каже, че това са тимовете в А група с най-силните чужденци и най-вероятно точно някой от тях ще реши сблъсъка. Мачът е труден за прогнозиране, като все пак е доста вероятно ЦСКА да не загуби.
Прогноза: 1Х

*Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

campeon2004
27.11.2011 01:08

Поздрави на всички жълти пилета за двете любеници от Любимец....!!!*joking**joking**joking*

Arsenal_2
26.11.2011 16:26

този който е дал прогнозите, явно не гледа български футбол

ebacha_
25.11.2011 22:51

Калиакра - Локомотив София-1Х
Берое - Миньор Перник-1Х
Светкавица - Левски-2
Видима Раковски - Ботев Враца-1
Локомотив Пловдив - Литекс-1
Черноморец - Монтана-1
Славия - Черно море-2
ЦСКА - Лудогорец-Х

Niki_Druid
25.11.2011 17:43

Калиакра - Локомотив София-2
Берое - Миньор Перник-1
Светкавица - Левски-2
Видима Раковски - Ботев Враца-1
Локомотив Пловдив - Литекс-2
Черноморец - Монтана-1
Славия - Черно море-Х
ЦСКА - Лудогорец-2

*smile* *smile* *smile* успех *smile*