Прогнози за мачовете от Серия "А", 13-и кръг

15:26
Прогнози за мачовете от Серия "А", 13-и кръг
13-ят кръг в Серия "А" може да се окаже фатален за всички положителни статистики. Какво имам предвид: Ювентус няма поражение от началото на сезона, но е напълно възможно да загуби от Лацио. Удинезе е с 5 победи от 5 мача у дома. Двубоят с Рома обаче е троен. Палермо има същите показатели на "Ренцо Барбера". Бившият наставник на сицилианци Делио Роси обаче вероятно знае как да открадне поне точка. Лече още няма успех на "Виа Дел Маре", но срещу Катания може да спечели. Аталанта се представя чудесно у дома и няма загуба в Бергамо. Наполи обаче са способни да ударят новаците. Парма пък е без хикс, но след двубоя с Новара може и да запълни тази графа.

С две думи, моите очаквания са в 13-я кръг "много нули да се счупят".


Петък, 21:45 часа


УдинезеРома

Двете поредни победи изкачиха Рома на 5-а позиция с 17 точки. Удинезе са 4-и с 21, но само на една от върха. В миналия кръг "зебрите" загубиха за втори път през сезона на "Енио Тардини", където традиционно играят трудно. У дома обаче "фриуланите" са безмилостни – 5 победи от 5 мача и голова разлика 10:1. Франческо Гуйдолин не може да използва контузените Барето и Кода. Треньорът на Удинезе отново ще заложи на любимата си схема 3-5-1-1. Проблемите в лагера на Рома са доста по-сериозни. Бурдисо, Писаро, Тоти, Борини и Бориело са твърдо аут заради травми. Интересно на кои футболисти ще заложи Луис Енрике в отбрана. Ако вярваме на информациите в италианската преса, Перота ще действа като десен бек, Тадей ляв, а Касети и Хайнце в центъра на защитата. На 100% сигурно е, че Къркич и Освалдо ще водят атаката. Други здрави нападатели просто няма. Статистиката показва, че "вълците" имат надмощие в сблъсъците с Удинезе. Мачът е троен, но първият знак, който мисля, че трябва да изключим, е хиксът. Съперниците рядко завършват наравно. С оглед моментното състояние на двата отбора и проблемите в състава на Рома, би трябвало "зебрите" да имат предимство. Във футбола обаче логиката е последният съветник. Аз залагам на гостите.
Прогноза: 2 Точен резултат: 1:2

Вероятни стартови състави:

Удинезе (3-5-1-1): Ханданович, Бенатиа, Домици, Данило, Баста, Исло, Пинци, Асамоа, Армеро, Флоро Флорес, Ди Натале

Рома (4-3-1-2): Стекеленбург, Перота, Касети, Хайнце, Тадей, Де Роси, Пянич, Гаго, Ламела, Къркич, Освалдо

Събота, 19:00 часа

Лече – Катания

Катания претърпя две поредни загуби в първенството и се свлече на 12-а позиция. Разбира се, очакванията към "слоновете" не са големи, така че представянето на тима дори надхвърля предварителните прогнози. Суазо е контузен, а Споли наказан за една среща. Винченцо Монтела няма да изневери на схемата 3-5-2, а Макси Лопес отново ще бъде на пейката. Проблемите в състава на Лече са много. Джакомаци, Кароциери, Месба, Диамотен и Ди Микеле са контузени. В отбора обаче има наченки на съживяване. До момента Лече са спечелили и трите си мача срещу Катания пред собствена публика. Като че ли двубоят клони към хикс, но аз смятам да заложа на домакините, които ще търсят първата си победа на "Виа Дел Маре" през сезона.
Прогноза: 1 Точен резултат: 1:0

Новара – Парма

Парма е единственият отбор в първенството без равенство до момента. "Дуковете" печелят точките си предимно у дома, където имат 4 победи и 2 загуби. При визитите си са победили само веднъж, а пораженията са 4. Успехът над Удинезе ще даде допълнително самочувствие на гостите. Гоби, Валдес, Модесто и Флокари са контузени. Парма няма да изневери на 4-4-1-1 с Пеле в атака и Джовинко зад него. Биабиани се представя все по-добре, а в миналия кръг вкара и гол. Новара е без Пачи, Лисузо, Моримото и Ужкани. Двата тима имат само един мач в историята помежду си, завършил с успех на Новара като гост. Смятам, че Парма ще запише първо равенство в Калчото през сезона.
Прогноза: Х Точен резултат: 1:1

Събота, 21:45 часа


ЛациоЮвентус

Лацио и Ювентус се изправят един срещу друг на "Олимпико" в битка за лидерската позиция в Калчото. "Орлите" и "бианконерите" са най-постоянни в изявите си и логично заемат първо и второ място с равен брой точки – по 22. "Старата госпожа" е единственият отбор без загуба в Серия "А". След мача с Интер, гостуването в столицата е вторият сериозен тест за тима на Антонио Конте далеч от "Арена Ювентус". Големият проблем в състава на "бианконерите" е травмата на Пирло, който до последно е под въпрос. Бившият халф на Милан вероятно няма да се възстанови за дербито на "Олимпико". Той ще бъде заменен от Пациенца, а схемата на "старата госпожа" 4-2-3-1 ще се запази. За разлика от колегата си Конте, Еди Рея има сериозни главоболия преди срещата. Бизари, Дел Неро, Гаридо, Маури, Диас, Козак, Макинва и Матусалем са твърдо аут заради травми. Треньорът на Лацио отново ще използва Станкевичус и Диаките в центъра на отбраната. Сисе и Клозе пък ще водят атаката. Битката ще бъде навсякъде по терена. Изключително интересни са сблъсъците по крилата, където Конко ще трябва да спира Вучинич, а Раду – Лихщайнер и Пепе. Възможно е Юве да възприеме тактиката от мача с Интер, когато предостави инициативата на съперника и го матира с убийствени контри. По традиция "орлите" са един от най-неудобните съперници за "бианконерите". Грандът от Торино обаче победи столичани два пъти през миналия сезон и няма загуба от 5 мача. От началото на първенството Лацио се представя много добре срещу преки съперници за челните места в класирането. Същото важи и за Юве. Троен, труден за прогнозиране мач. Може би равенството е най-логичната прогноза.
Прогноза: Х Точен резултат: 1:1

Вероятно стартови състави:

Лацио (4-3-1-2): Маркети, Конко, Станкевичус, Диаките, Раду, Броки, Ледесма, Лулич, Ернандес, Сисе, Клозе

Ювентус (4-2-3-1): Буфон, Лихщайнер, Бонучи, Бардзали, Киелини, Пациенца, Маркизио, Видал, Пепе, Вучинич, Матри

Аталанта – Наполи

Аталанта се представя много добре от началото на сезона, а у дома няма загуба. Наполи са окрилени от победата над Манчестър Сити в Шампионската лига през седмицата, но позицията им в първенството едва ли ги задоволява. Гостите са без контузения Донадел. Валтер Мадзари няма други проблеми и ще заложи на 3-4-2-1 с Лавеци, Хамшик и Кавани в атака. Аталанта е без Капели, Бриги и Касерта. Тандемът в атаката на "бергамаските" Моралес-Денис се представя чудесно от началото на сезона. По традиция Наполи играе трудно срещу съперника и у дома, и навън. И все пак смятам, че гостите ще нанесат първа загуба през сезона на Аталанта в Бергамо.
Прогноза: 2 Точен резултат: 1:2

Неделя, 16:00 часа

Сиена – Интер

За Интер всеки мач през този сезон ще бъде труден. "Нерадзурите" се нуждаят от добра серия, за да настигнат лидерите. Вивиано, Форлан, Мунтари, Снайдер и Майкон са контузени. Сарате и Пацини ще водят атаката, но зад тях сякаш липсва "диригентът". Санети, Мота и Камбиасо са по-добри в дефанзивен план и единствено Станкович като че ли има качествата да заеме позицията на Снайдер. Сиена е без Вергасола, Гроси и Калайо. Новаците са единственият тим в Серия "А", който залага на класическо 4-4-2. Интер тотално доминира в сблъсъците между двата тима, а Сиена все още няма победа над "нерадзурите". Статистиката и далеч по-високата класа на гостите би трябвало да ги изведе до победата.
Прогноза: 2 Точен резултат: 1:3

Палермо – Фиорентина

Палермо са безпощадни у дома и трагични навън. Сицилианци имат 5 победи от 5 мача на своя стадион. При визитите си обаче са спечелили само една точка, а головата им разлика е 0:9. Въпреки това тимът се намира на 6-а позиция. Балдзарети е наказан за една среща, а Ернандес контузен. Палермо загуби тежко визитата си на Ювентус, но головите възможности, които създаде, би трябвало да вдигнат самочувствието и увереността на футболистите. Миколи, Пиниля и Иличич са достатъчно класни, за да преодолеят всяка отбрана, особено у дома. Новият треньор на Фиорентина Делио Роси не може да разчита на Касани, Кролдруп и Йоветич. Специалистът познава много добре съперника и вероятно има ясна идея как да спре бившия си тим. В осем поредни мача съперниците не са завършвали наравно. Силите са изравнени и статистически, и като потенциал. Може би е време да потърсим хикс.
Прогноза: Х Точен резултат: 0:0

Чезена – Дженоа

В миналия кръг Чезена записа първа победа през сезона и възроди надеждите си за оцеляване. Дженоа не са постоянни в изявите си, но до момента се представят според възможностите си и заемат 8-а позиция с 15 точки. Срещу "водните кончета", "грифоните" ще бъдат без контузените Зе Едуардо и Бово. Антонели пък е наказан за един мач. Паласио и Карачоло ще водят атаката на тима от Генуа. Чезена е без Жезал, Мартинес, Колучи, Кандрева и Меза Коли. Лауро е санкциониран и също пропуска двубоя. "Водните кончета" не са губили от Дженоа на своя стадион. Най-вероятният изход от срещата като че ли е равенство.
Прогноза: Х Точен резултат: 1:1

Каляри – Болоня

Каляри се представя по-добре като гост от началото на сезона. У дома сардинци имат само един успех, но по всичко изглежда, че е време за втори. Каляри е в серия от 3 загуби и 7 мача без победа в Серия "А". Срещу Болоня тимът ще "чупи каръка" без Ел Кабир, Астори, Ериксон, Нене и Биондини. На Ларивей и Тиаго Роберто се разчита да поразят вратата на Жиле. Гостите са без контузените Крус и Перес, а Мудингай е наказан за 1 среща. Каляри спечели 3 от последните си 4 мача на "Сент Елия" срещу Болоня в Серия "А". Силите изглеждат изравнени, но домакинският фактор ще наклони везните в полза на "сардинци".
Прогноза: 1 Точен резултат: 2:0

Неделя, 21:45 часа


Милан – Киево

Фиорентина спря победния ход на Милан в миналия кръг, но въпреки това "росонерите" са движат във възходяща линия. Загубата от Барселона през седмицата едва ли ще промени настройката им за мача с Киево. Неста, Гатузо, Фламини и Касано са контузени. Вероятно Бонера ще застане до Тиаго Силва в центъра на отбраната. Промени в схемата 4-3-1-2 не са очакват. Пато може да започне титуляр за сметка на Робиньо. Киево спечели два мача подред в Серия "А" и възвърна увереността си. Проблемите на "Летящите магаренца" са в защита – Сардо и Мореро са контузени. Крузадо също е с травма. Тимът от Верона загуби последните си 9 мача срещу Милан. При такава статистика основания за изненада просто липсват. "Росонерите" ще спечелят, макар и трудно.
Прогноза: 1 Точен резултат: 1:0

*Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

madmaxxxx
05.12.2011 17:51

няма значение аз залагам за краен резултат брат...... биха ли? биха!

madmaxxxx
26.11.2011 09:42

Е как може да слагате хиксове и двойки на Удинезе- Рома бе момчета. Удинезе са със силна инерция, а Рома тепърва Луис Енрике ще ги прави отбор.... Много зле.... Тука в тоя сайт повечето прогнози ги карате по име май.

ForzaJuve29
26.11.2011 10:11

Нищо че мача до 80-та минута беше 0:0

kuramiian
25.11.2011 17:46

удинезе Х (рома няма равен в последните 5 мача...най-малко)
парма също мисля че е време за Х

ForzaJuve29
26.11.2011 10:12

аз Парма ги чакам от няколко кръга с тоя хикс ма все не става да видим какво ще направят този кръг.

lunatik
25.11.2011 15:33

Милан-1,Каляри-1,Интер-2,Палермо-1*thumb_up*