Прогнози за мачовете от Серия "А", 12-и кръг

14:01
Прогнози за мачовете от Серия "А", 12-и кръг
Удинезе е типичен пример за това как с постоянство и труд един отбор може да компенсира липсата на звезди и средства за скъпа селекция. Милан набира скорост, Ювентус е силен, а Лацио е най-добрият гост в Серия "А". При тези обстоятелства тимът от "Фриули" едва ли се надява, че може да спечели титлата, но място в Шампионската лига е реална цел.

Очакванията ми са 12-ят кръг да бъде подчертано домакински. Дори си мисля, че е напълно възможно никой гостуващ отбор да не спечели. Ако търсите твърди мачове за вашия фиш, на Богуша е пълно с такива.

Смятам, че Парма няма да загуби от Удинезе, а Наполи ще победи Лацио. Ювентус, Рома и Интер би трябвало да спечелят. Болоня, Катания и Дженоа също са фаворити срещу съперниците си. Фиорентина пък има сили да се противопостави на Милан.


Събота, 19:00 часа


Интер – Каляри

Интер е на незавидната 17-а позиция, но с играта си срещу Ювентус показа, че има потенциал. Проблемът на "нерадзурите" е, че много леко допуска голове. В състава има редица проблеми, свързани с травмите на Жулио Сезар, Майкон, Нагатомо, Вивиано, Мунтари и Форлан. Киву пък е наказан за една среща. Интер ще заложи на схемата 4-3-1-2 с Пацини и Сарате в атака. Снайдер ще действа зад тях. Холандецът обаче не е във форма и може би трябва Станкович и Камбиасо да се нагърбят с по-офанзивни функции. Гостите са без Ел Кабир, Ериксон и Астори. Двете поредни загуби дойдоха след серия от хиксове и малко отбелязани голове. Въпреки това Каляри се намира на 10-та позиция и оправдава очакванията за стабилно присъствие в "златната среда". Интер спечели последните си четири мача със "сардинците" и като цяло има сериозно превъзходство. Очаквам победа за домакините.
Прогноза: 1 Точен резултат: 2:0

Събота, 21:45 часа

Наполи – Лацио

С четири победи и едно равенство, Лацио е най-силният гост в Серия "А". "Орлите" ще опитат да затвърдят добрата си форма навън и срещу пряк конкурент в битката за Европа. Твърде много обаче са проблемите в състава на римския тим. Бизари, Гаридо, Диас, Маури, Козак и Клозе са контузени. Отсъствието на ключови футболисти ще доведе до ротации в състава и тактическата схема. Сисе ще действа в атака, а зад него ще играят Ледесма, Лулич и Ернандес. В защита също има проблеми. Диас е с травма, а Биава не е на 100% готов. Това може да принуди Еди Рея да пусне Диаките и Станкевичус в центъра на отбраната. И двамата обаче нямат достатъчно игрови минути и не са особено стабилни. В състава на Наполи единственият проблем е наказанието на Сантана за една среща. Валтер Мадзари ще заложи на любимата си схема 3-4-2-1 с Лавеци, Хамшик и Кавани в предни позиции. През миналия сезон Наполи спечели с 4:3 на "Сан Паоло". Като цяло обаче статистиката показва, че силите са изравнени. Очаквам домакините да подложат на натиск централните защитници на Лацио, тъй като с Конко и Раду "орлите" стоят стабилно по фланговете. Без Клозе на гостите ще им бъде трудно в атака. Смятам, че Наполи ще нанесе първо поражение на Лацио като гост в Серия "А".
Прогноза: 1 Точен резултат: 2:0

Фиорентина – Милан

Милан набра скорост и вече е на трета позиция в класирането. Фиорентина обаче е сериозен съперник и ще се опита да вземе поне точка. Боатенг е наказан за един мач. Касано, Гатузо, Фламини и Мексес са останалите отсъстващи в състава на "росонерите". Макс Алегри ще заложи на традиционното 4-3-1-2 с Робиньо и Ибра в атака. Останалите титуляри вероятно ще бъдет: Абиати, Абате, Неста, Тиаго Силва, Антонини, Ван Бомел, Ночерино, Акуилани и Зеедорф. Фиорентина има проблеми в защита. Касани и Кролдруп са контузени, а Натали наказан за една среща. Настасич и Гамберини вероятно ще играят в центъра на отбраната, а Ромуло и Паскуал на бековете. В атака се очаква да започнат Йоветич и Джилардино, а Лазари да действа зад тях. Милан има седем поредни победи над Фиорентина в Калчото и сега отново е фаворит. "Росонерите" обаче допускат доста слабости в защита. Според мен "виолетовите" имат класата да спечелят поне точка.
Прогноза: Х Точен резултат: 1:1

Неделя, 13:30 часа

Болоня – Чезена

Чезена все още няма победа и вече се очерта като фаворит за изпадане. Двубоят е много важен и за двата отбора, които преследват една цел – оцеляването. Болоня стабилизира изявите си и почна да печели срещу съперници от своята класа (Новара, Аталанта). Рамирес, който играе зад нападателите Ди Вайо и Акуафреска вече се превръща във водеща фигура. Единственият проблем в състава на домакините е травмата на Крус. "Водните кончета" са без Гжезал и Мартиньо. В отбора има добри футболисти и не бива толкова рано да ги отписваме. През миналия сезон двата тима си размениха по една победа като гост.
Прогноза: Х Точен резултат: 1:1

Неделя, 16:00 часа

Ювентус – Палермо

Поредният труден мач за Юве по пътя към титлата. "Старата госпожа" вече срещна противници от калибъра на Палермо у дома и имаше затруднения (срещу Дженоа и Фиорентина). "Бианконерите" разполагат с отбор, който доказа, че може да печели големите дербита. В двубоите срещу по-скромни съперници обаче Ювентус е длъжен да взима максимума. Палермо е симпатичен отбор, но през този сезон се представя трагично като гост – едва едно равенство от 5 срещи, без отбелязан гол. "Старата госпожа" трябва да се възползва от тази статистика. Едва ли Антонио Конте ще прави промени сред титулярите и схемата. Наставникът на "бианконерите" сякаш напипа оптималната тактическа постройка 4-3-3 или 4-3-2-1. Матри ще бъде самотник в атака, Вучинич на лявото крило, а Пепе отдясно. Маркизио, Пирло и Видал допълват халфовата линия. Карето в защита пред Буфон ще бъде Лихщайнер, Бонучи, Бардзали и Киелини. Единствено Манингер лекува травма. Конте има вариант за левия фланг на защитата, където Де Челие може да замени Киелини, но все пак когато един отбор печели, не бива да се правят промени. Палермо е без двама важни играчи – Пиниля и Ернандес. Сицилианци ще излязат с подобна на Юве схема. Иличич ще действа в атака, а Миколи и Захави ще му помагат от по-задни позиции. Въпреки отчайващото представяне на сицилианци като гост, в щаба на "бианконерите" има поводи за притеснение. Палермо спечели последните си 4 мача със "старата госпожа". Сега обаче домакините са доста по силен тим в сравнение с предишните сезони. Миколи и компания може би най-после ще стигнат гол на чужд терен, но за първа победа ще трябва да почакат.
Прогноза: 1 Точен резултат: 3:1

Парма – Удинезе

Среща между два отбора с различни цели и възможности. Съперниците обаче си приличат по това, че залагат много на борбените си халфове. Удинезе са лидери в класирането и ще търсят успеха. Франческо Гуидолин не може да разчита на Барето, Фабрини и Паскуале, които са контузени. Опитният специалист няма за изневери на схемата 3-5-1-1 с Ди Натале в атака и Флоро Флорес изтеглен малко зад него. Парма традиционно залага на 4-4-1-1, като много се разчита на Джовинко. Флокари е контузен и Пеле най-вероятно ще води нападението на "дуковете". Парма играе успешно срещу Удинезе. Тимът от "Енио Тардини" спечели и двата мача срещу "зебрите" през миналия сезон и няма загуба от съперника в пет поредни двубоя. Според мен Удинезе няма да победи.
Прогноза: Х Точен резултат: 0:0

Сиена – Аталанта

И двата отбора са новаци, но и типични "асансьори" между Серия "А" и "Б", така че адаптацията им в Калчото не е продължителен и труден процес. И Сиена, и Аталанта се представят чудесно. "Бергамаските" печелят повече точки от съперника си навън, докато Сиена разчита преди всичко на срещите у дома. Аталанта е без контузените Бриги и Белини. Масиело и Чигарини пък са наказани за една среща. Тандемът в атаката на тима Моралес – Денис обаче си върши перфектно работата. Сиена е без Вергасола, Гроси и Калайо, които лекуват травми. И тримата са важни играчи. В подобни сблъсъци между равностойни отбори обикновено домакинският фактор е много важен. Моите очаквания са за минимална домакинска победа.
Прогноза: 1 Точен резултат: 1:0

Дженоа – Новара

Дженоа е на 12 позиция с 12 точки, но и мач по-малко. Новара са предпоследни, но се борят във всеки мач. Съперниците имат два мача помежду си, които са завършили 1:1. "Грифоните" са изявен фаворит в срещата и ще търсят изразителен успех. Каладзе е наказан за една среща, а Зе Едуардо контузен. Очаква се Паласио и Карачоло да водят атаката на Дженоа. Новара е без Пачи, Моримото и Лисузо, които лекуват травми. Порцари пък е санкциониран за един мач. Изненада в този мач е възможна, но все пак единицата е най-логичната прогноза.
Прогноза: 1 Точен резултат: 2:0

Катания – Киево

Киево прекъсна негативната серия с успех срещу традиционно неудобен съперник като Фиорентина. Едва ли обаче "летящите магаренца" имат класата да се преборят за нещо повече от място в "златната среда". Защитниците Сардо и Мореро продължават да лекуват травми. Катания се представя чудесно от началото на сезона и дори при разгромната загуба от Милан остави много добри впечатления. Монтела залага на максимално подсигуряване и трима в отбрана. В атака "слоновете" са достатъчно силни дори без Макси Лопес, който търка пейката и се надява на трансфер в Милан. Суазо е контузен, а Ландзафаме наказан. Труден за прогнозиране мач. Аз залагам на "слоновете", най-вече заради очакванията ми кръгът да бъде домакински.
Поргноза: 1 Точен резултат: 1:0

Неделя, 21:45 часа


Рома – Лече

Рома не се представя убедително от началото на сезона. Отборът все още се сработва, но има достатъчно класа да побеждава съперници като Лече. Борини, Посаро и Бурдисо са контузени. Тоти обаче се завръща в състава и най-вероятно ще заеме мястото си зад Къркич и Освалдо. С Пянич, Де Роси и Гаго в халфовата линия "вълците" имат доста респектиращ вид. Може би големият проблем е защитата, която все още е далеч от желания синхрон. Лече е на 18 позиция. Колкото и трагично да се представя обаче, тимът има равни точки с Интер... Ди Микеле, Месба, Диамотен и Джакомаци са контузени, а всички те са ключови футболисти. Муриел пък е наказан. Рома тотално доминира и няма загуба от Лече в историята. Мисля, че успех за домакините с два гола разлика изглежда резонен.
Прогноза: 1 Точен резултат: 3:1

*Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари