Прогнози за мачовете от Лига 1, 13-и кръг

07:11
Прогнози за мачовете от Лига 1, 13-и кръг
Пари Сент Жермен дръпна с още две точки пред Лил и така необезпокояван от основните си конкуренти за титлата се утвърди на върха в класирането на френската Лига 1. Вторият в текущото подреждане Монпелие продължава да дебне зад гърба на тима от Париж, но погледнато в дългосрочен план, едва ли приятната изненада до момента ще се превърне в сериозен претендент за лидерската позиция.

В предстоящия кръг ще се изиграят няколко много интересни мача. ПСЖ ще гостува на Бордо в суперсблъсъка от тазседмичната програма на шампионата, Сент Етиен ще посрещне Монпелие, Сошо ще приеме Лион пред собствена публика, а Лил и Марсилия ще домакинстват съответно на Евиан Тонон и Ница.


Представяме Ви прогнози за предстоящите мачове от 13-ия кръг на френската Лига 1:

5 ноември, събота


22:00 часа: Лил - Евиан Тонон


От седмица насам нещата за Лил не се развиват по план. Миналата неделя "мастифите" завършиха наравно 0:0 като гости на Валенсиен и така се отдалечиха на цели 6 точки от лидера Пари Сент Жермен. Преди броени дни на европейска сцена също се провалиха, след като загубиха визитата си на Интер с 1:2 и сведоха до минимум шансовете си за класиране в елиминационната фаза на Шампионската лига. Предстоящото домакинство на Евиан Тонон се явява ключов за по-нататъшното им евентуално възходящо представяне. Отборът на Лил няма сериозни кадрови затруднения преди този двубой. Гостите, начело с Бернар Касони, прекъснаха серията си от 9 поредни шампионатни мача без пълен успех, след като в миналия кръг постигнаха впечатляваща победа с 3:1 над Оксер. С актив от 12 пункта новаците заемат 12-о място във временното класиране на френската Лига 1. Шансовете им за сполучлив резултат на " Лил Метропол" са почти илюзорни и предвид кадровите проблеми, които са свързани с контузиите на Фелипе Саад, Седрик Мангонгу, Джонатан Менса, Гийом Лакур, Кристиан Поулсен, Кевин Бериго и Сидни Гову, едва ли ще успеят да разкрият потенциала си. При нормално стечение на обстоятелствата "мастифите" би трябвало да нямат главоболия.

Прогноза: 1

6 ноември, неделя


18:00 часа: Каен - Дижон

Каен ще домакинства на Дижон. В миналия кръг "червено-сините" не успяха да изненадат лидера Пари Сент Жермен на "Парк де Пренс" и отстъпиха с 4:2, като това бе втората им поредна шампионатна загуба. Поражението ги смъкна на 10-о място в класирането, но въпреки това в отбора им все още преобладават позитивните емоции, които се съхраниха след нелошото им представяне срещу водача в подреждането. Бранко Лазаревич, Жозеф Яник Мбоне, Жереми Сорбон, Бенжамин Морел и Грегори Тафоро са аут от тима на Каен заради контузии, а Бенжамин Ниве изтърпява наказание. Дижон не успя да се противопостави на опита на Марсилия и у дома загуби с 2:3. Новакът е в серия от 5 поредни мача без пълен успех в шампионата и в момента се намира точно над зоната на изпадащите с актив от 11 точки. Настоящата цел пред "бухалите" е да запишат поне частичен успех, но тази задача ще изисква от тях доста усилия, тъй като съперниците им са в далеч по-добра форма. Гостите в неделния двубой няма да могат да се възползват от услугите на Ерик Ботеак и Дайсуке Мацуи. Дижон в своята история няма нито една победа на Каенд, което още повече накланя везните в полза на сегашните домакини.

Прогноза: 1


18:00 часа: Лориен - Аячо

Лориен претърпя неуспех в последния си мач след 1:3 като гост на Брест. За домакините това бе трети пореден шампионатен мач, в който се представиха под очакваното ниво и логично нямаше как да предотвратят загубата. Погледнато като цяло, може да се каже, че през този сезон "мерлузите" се представят силно, като достатъчно показателен е фактът, че все още на домашна сцена нямат загуба. В момента възпитаниците на Кристиан Гюркюф заслужено заемат 7-о място в класирането с общо 17 точки и сега пред тях се открива добра възможност да се върнат на победния път. Новакът Аячо е в серия от три поредни загуби и не е вкусвал победа от 7 кръга насам. В резултат на тези слаби резултати "червено-белите" се закотвиха на дъното на таблицата с едва 7 пункта и засега изглежда, че няма да успеят да се задържат в елита на френския футбол. Фабрис Бежеоржи и Карим Ел Хани не попадат в групата на гостите за идущия мач, а от аут от тима на "мерлузите" са Шейх Дукур, Сигамари Диара, Бруно Манга, Жереми Алиадиер и Жулиен Керсиа. Лориен е с няколко класи над Аячо и затова мисля, че при нормални условия няма да има проблеми със спечелването на домакинството си.

Прогноза: 1


18:00 часа: Марсилия - Ница

Марсилия посреща Ница в дербито на Южна Франция. Домакините лека-полека започнаха да навлизат в позната си форма и вече са 9-и в текущото класиране на френската Лига 1. През седмицата "небесносините" завършиха наравно 0:0 с Арсенал в Лондон, а преди това регистрираха три поредни победи. В следващите два кръга им предстоят мачове с Монпелие и Пари Сент Жермен, което означава, че сегашното домакинство трябва на всяка цена да бъде спечелено. Наставникът на ОМ Дидие Дешан в неделя няма да може да разчита на защитника Стефан Мбиа. Ница остана на една точка от зоната на изпадащите след незадоволително домакинско реми срещу Сошо. При загуба на "Велодром" "орлите" най-вероятно ще се смъкнат в дъното на таблицата и това може да доведе до сериозни сътресения в клуба. Момчетата на Ерик Рой се представят слабо при излизанията си и в предстоящия двубой определено ще се нуждаят от доста късмет, за да стигнат поне до частичен успех. Давид Елбюйк, Камел Мерием, Емерс Фае, Дидие Дигар и Франк Джа Джедже не попадат в групата на гостите за неделния сблъсък. Марсилия има сериозно предимство в преките битки с Ница и по традиция у дома рядко допуска да бъде изненадан.

Прогноза: 1


18:00 часа: Нанси - Брест

Нанси приема у дома Брест в друг интересен мач от 13-ия кръг на френската Лига 1. Отборът на домакините остана на предпоследното 19-о място в класирането с 8 точки, след като в миналия кръг загуби гостуването си на Монпелие с 0:2. След този двубой "бодлите" ще играят с лидера Пари Сент Жермен на "Парк де Пренс" и затова трябва да направят всичко възможно по силите си, за да спечелят предстоящото си домакинство. Дистел Зола и Бакайе Траоре са аут от плановете на наставника Жан Фернандес за неделната среща. Брест най-сетне прекъсна рекордната си серия от равенства и записа първата си победа за сезона след убедително 3:1 срещу коравия тим на Лориен. Триумфът изкачи учениците на Алекс Дюпонт на 12-а позиция в текущото подреждане и ги отдалечи на 2 точки от опасната зона. В този двубой целта им ще бъде да не допуснат загуба, но за осъществяването на тази задача ще трябва много да се потрудят. Контузени в тима на гостите са Трипи Маконда, Моис Бру Апанга, Ахмед Кантари, Брахим Ферадж, Жонатан Айте, Томаш Мичола и Омар Даф. Брест не е много резултатен далеч от дома, а причината за това е, че практикува дефанзивен футбол и разчита на контраатаки. Нанси има най-слабата атака в лигата и затова ще е малко изненадващо, ако в този мач се получат повече от 2 гола.

Прогноза: Под 2.5 гола


18:00 часа: Оксер - Тулуза

Оксер и Тулуза страдат от непостоянство, което е най-големият им съперник. Домакините в изминалите 3 кръга не успяха да прибавят нито една точка към актива си и се доближиха на 2 от зоната на изпадащите. Преди малко повече от седмица възпитаниците на Лоран Фурние допуснаха да бъдат елиминирани от турнира за Купата на лигата във Франция след домакинска загуба с 1:2 от Каен. Тулуза се върна на победния път след минимален успех като домакин над Рен и така отново намери място в първата петица на таблицата. Проблемите на "виолетовите" в офанзивен план са повече от очевидни и ако скоро не ги решат, със сигурност ще се отдалечат от челните позиции. И за двата отбора в предстоящия двубой участие няма да вземат ключови играчи. Контузени в състава на домакините са Амаду Сидибе, Адама Кулибали, Делвин Ндинга и Омар Косоко, а аут от тима на гостите са Шейх М'Бенг, Йоан Пеле, Антоан Дево, Еманюел Ривиер и Висам Бен Идер. В 8 от последните 10 издания на този сблъсък резултатността бе ниска, което е доказателство за това, че двата тима залагат на дефанзивна игра. И този път не мисля, че Оксер и Лориен ще изневерят на себе си.

Прогноза: Под 2.5 гола


18:00 часа: Рен - Валенсиен

След три последователни загуби над тима на Рен надвиснаха черни облаци. Преди малко повече от седмица "червено-черните" отпаднаха от турнира за Купата на лигата във Франция, през миналия уикенд загубиха гостуването си на Тулуза, а преди броени дни на шотландска земя в мач от груповата фаза на Лига Европа допуснаха да бъдат надиграни с 1:3 от Селтик и така се простиха с мечтите си за подвиг в Европа. Всички тези неприемливи резултати се отразиха негативно на самочувствието на играчите на Фредерик Антонети, които в неделя ще трябва да се справят без Ромен Данзе, Онйекачи Апам, Джон Бой, Ясин Брахими и Жире Кембо Екоко. Валенсиен препречи пътя на шампиона Лил след домакинско 0:0, но това не бе достатъчно, за да запази мястото си извън опасната зона. През този сезон хората на Даниел Санчес нямат регистрирана победа далеч от дома, като в 7-те си излизания записаха 6 загуби и 1 равенство. Това със сигурност е голям хендикап, а и държа да отбележа, че засега Рен е непобедим на домашна сцена. Рафаел Шмитц, Гийом Лорио и Греогори Пужол са големите отсъстващи за тима на гостите. Трудно бих казал, че "червено-черните" заслужават доверието ни, но въпреки това не мисля, че ще изпуснат да надвият Валенсиен.

Прогноза: 1

18:00 часа: Сошо - Лион


На "Огюст Бонал" Сошо не е печелил срещу Лион от 2002 г. насам. Последните 8 мача помежду им на този терен завършиха с победи в полза на "хлапетата". Тази статистика допълнително покачва напрежението в лагера на домакините, които вече 3 кръга поред не успяват да се върнат на победния път. "Лъвовете" се смъкнаха с една позиция в класирането след ремито срещу Ница и вече са 10-и със спечелени 14 точки. Карлош Алберто Карлао, Стивън Муйоколо и Жереми Бреше са аут от сметките на Мехмед Баждаревич за предстоящия двубой. Лион доста се затрудни в последния си шампионатен мач срещу Сент Етиен, но въпреки това съумя да запише пета поредна домакинска победа във френската Лига 1 и по този начин навакса изоставането си от Лил. През седмицата "хлапетата" усложниха задачата си за класиране в елиминационния етап на Шампионската лига, след като пред собствена публика регистрира загуба с 0:2 от Реал Мадрид и се смъкнаха на 3-о място в група "D". Момчетата на Реми Гарде дължат извинение на привържениците си и затова трябва да запишат победа над Сошо. Жереми Пие, Янис Тафер, Деян Ловрен, Джон Менса, Клемен Грение и Лисандро Лопес страдат от травми и поради тази причина няма да пътуват за Монбелиард. Защитникът Мухамаду Дабо заради наказание също отпада от сметките на Гарде. Мисля, че Олимпик Лион ще покаже манталитет на шампион и ще се справи с тази трудна задача.

Прогноза: 2

18:00 часа: Сент Етиен - Монпелие

В миналия кръг Сент Етиен не успя да препъне Олимпик Лион и отстъпи с 0:2 като гост. Това бе първо шампионатно поражение за "зелено-белите" от 17 септември насам. Сега срещу Монпелие ще целят да положат основните на друга серия от задоволителни резултати, но за целта ще трябва да играят на пълни обороти, тъй като всяко колебание може да им коства скъпо. Наставникът на домакините Кристоф Галтие в неделя няма да може да се възползва от услугите на Папа Абдулайе Кулибали, Лоик Перен, Силвен Мосоро, Мустафа Байал Сал, Йоан Андро, Йорик Раве, Жан-Паскал Мино и Алехандро Алонсо. Монпелие постигна рутинна победа в последния си мач, след като у дома надигра предпоследния Нанси с 2:0. Възпитаниците на Рене Жирар дръпнаха с три точки пред третия Лил и продължиха да дишат зад гърба на лидера Пари Сент Жермен. Формата, която демонстрират през този сезон, е наистина завидна и определено всяват страх у съперниците. В игра за гостите в предстоящия мач няма да видим Ненад Джодич, Грегори Лаком, Карим Аит Фанане и Жофри Дернис. Според мен отборът на Сент Етиен ще е по-претенциозната страна в този сблъсък и с малко доза късмет мисля, че ще спре възхода на Монпелие.

Прогноза: 1Х

22:00 часа: Бордо - Пари Сент Жермен


Последният двубой от тазседмичната програма на френската Лига 1 се явява като дербито на кръга, което противопоставя отборите на Бордо и Пари Сент Жермен. В миналия кръг "жирондинците" далеч от дома надвиха с 2:0 последния в класирането Аячо и така прекъснаха серията си от 8 поредни мача без пълен успех. Победата им вдъхна увереност и ги изкачи на 15-о място в класирането. Флориан Маранж, Карлос Енрике, Абду Траоре и Жусие не влизат в сметките на Франсис Жило за предстоящия сблъсък. Пари Сент Жермен постигна цели 9 победи в последните си 10 шампионатни двубоя и логично в момента води убедително пред основните си конкуренти за титлата. Засега по-сериозна заплаха за парижани представлява вторият Монпелие, който дебне на три точки зад гърба им. През седмицата момчетата на Антуан Комбуаре на "Парк де Пренс" в мач от груповата фаза на Лига Европа записаха минимална победа над словашкия Слован Братислава и направиха сериозна крачка към елиминациите на турнира. Утре в игра за тима на гостите няма да видим отсъстващите Милан Бишевац, Клемен Шантом, Блейс Матуиди и Гийом Хоара. През новия век Бордо има превес в преките битки с ПСЖ. "Жирондинците" от 2005 г. насам не са губили у дома от този съперник и сега мисля, че имат сили да удължат тази своя серия, но за целта ще трябва да решат проблемите си в офанзивен план.

Прогноза: 1Х

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация