Прогнози за мачовете от Ередивизи, 12-и кръг

10:51
Прогнози за мачовете от Ередивизи, 12-и кръг
Твенте и ПСВ Айндховен не успяха да запазят интригата в борбата за първото място в холандската Ередивизи, след като в миналия кръг извъртяха самоубийствено равенство 2:2 и позволиха на лидера АЗ Алкмаар да увеличи преднината си на върха на 6 точки.

През този уикенд първите три отбора в класирането изглежда, че няма да имат сериозни проблеми при домакинствата си съответно на АДО Ден Хааг, Хераклес и Де Граафшап. Задачата на Аякс, в сравнение с тези на останалите основни претенденти за титлата, ще е най-трудна. В неделя "Суперьоден" ще гостува на Утрехт и ще цели да затвърди възходящото си представяне. Фейенорд, който се опитва да влезе в ролята на скрит фаворит, у дома ще приеме тима на НЕК Ниймеген.


Представяме Ви прогнози за предстоящите срещи от 12-ия кръг на холандската Ередивизи:

4 ноември, петък

21:00 часа: ВВВ Венло - Екселсиор - "Добрите старци" са по-добрият отбор

ВВВ Венло и Екселсиор, които заемат последните две места в текущото класиране, излизат един срещу друг в дербито на дъното в холандката Ередивизи. Разликата помежду им е само една точка и това определено придава още по-голямо значение на предстоящия сблъсък. В миналия кръг сегашните домакини не успяха да позлатят победата, която постигнаха над Валвийк в последния им мач на "Де Коел", и загубиха от НАК Бреда с 1:3. "Червено-черните" пък записаха първия си пълен шампионатен успех от началото на настоящата кампания, след като и те надвиха новака Валвийк. Сега и двата отбора нямат право на грешки, тъй като изостават много от спасителното 15-о място, което съответно е на 4 и 5 точки от тях. Имайки предвид това, със сигурност страните няма да са доволни на евентуално равенство в резултата. ВВВ Венло е в серия от 6 поредни домакински победи срещу Екселсиор и с оглед на представянето на "добрите старци" на домашна сцена, очаквам "единицата" да се окаже печеливш избор. Прогноза: 1

5 ноември, събота

19:45 часа: НАК Бреда - Витес - Гостите няма да загубят

НАК Бреда и Витес се изправят един срещу друг в първия мач от съботната програма на Ередивизи. По-рано през сезона двата отбора се срещнаха в мач от турнира за Купата на Холандия и тогава след изпълнение на дузпи сегашните гости се класираха за следващия. Настоящите съперници не успяха да се победят в последните 3 шампионатни издания на този сблъсък, което намалява процента възможност да се получи "хикс" в предстоящия двубой. НАК Бреда е в серия от 3 поредни домакински победи в първенството. Любопитно е, че и Витес се намира в поредица от 3 последователни победи, но с единствената разлика, че неговата е като гост. Двата отбора се познават много добре и затова не мисля, че единият ще изненада другия. Победата е на еднакво разстояние от едноцветните екипи, но моята прогноза клони в полза на сегашните гости. Прогноза: Х2 (Сигурност: 7/10)

20:45 часа: Валвийк - Грьонинген - "Зелено-белите" ще продължат възходящото си представяне

Бурята, породена от силното представяне на Валвийк, затихна. РКС се намира в серия от 4 поредни шампионатни загуби и сега определено ще даде всичко от себе си, за да прекъсне сушата. Хората на Руут Брууд са 12-и във временното класиране, но позицията им на 4 точки от опасната зона не е никак здравословна и затова всичко друго освен победа срещу Грьонинген ще се приеме за провал. Трудното за новаците тепърва предстои, което още повече покачва напрежението в лагера им, а също така е и друг сериозен повод за притеснение. Гостите, водени от Пиетер Хуистра, постигнаха историческа победа в миналия кръг, след като разбиха Фейенорд с 6:0. Този триумф вдъхна още по-голяма увереност на "зелено-белите", които отправиха поглед към челните места. Статистиката, взета от преките двубои помежду им, които са се изиграли през последното десетилетие, показва, че Грьонинген не е много труден съперник за Валвийк. Предвид моментната форма на двата отбора, едва ли тези статистически цифри биха могли да ни накарат да потърсим знак, различен от "2". Прогноза: 2 (Сигурност: 5/10)

20:45 часа: Рода - Хееренвеен - Всичко води към опцията "над 2.5 гола"

Добрите познайници Рода и Хееренвеен ще мерят сили в мач, който се очертава да бъде най-равностойният от настоящия кръг. В последно време равенството се превърна в често срещано явление в преките битки между тези два отбора. Погледнато по-широко, настоящите противници често си разменят домакински победи, което е на път да се превърне в традиция. В предходните два кръга Рода не успя да спечели нито една точка, след като не съумя да се опълчи на АЗ Алкмаар и Аякс. "Гордостта на Юга" е на 3 точки от кипящата зона и затова има остра нужда от победа. Хееренвеен пък регистрира две разгромни победи и по този начин удължи серията си на 10 поредни мача без поражение във всички турнири. Формата, която демонстрират "героите на Фрисландия", прави изключително приятно впечатление, но въпреки това мисля, че ще е твърде рисковано, ако потърсим "двойката" в предстоящия сблъсък. Според мен ще е по-добре, ако се спрем на опцията "над 2.5 гола". Прогноза: Над 2.5 гола (Сигурност: 7/10)

21:45 часа: Фейенорд - НЕК Ниймеген - Факторът "Куман" може да изиграе ключова роля за ротердамци

Фейенорд ще се опита да се рехабилитира след катастрофалната загуба с 0:6 от Грьонинген. Утре на "Де Куип" ще гостува НЕК Ниймеген, който възкръсна след серия от 6 поредни шампионатни загуби. Домакините, водени от Роналд Куман, се смъкнаха на 6-о място във временното класиране и вън от съмнение е, че трудно ще се съвземат след това тежко поражение, което бе признак за това, че нова криза чука на вратата им. Със сигурност "южняците" загубиха много повече от три точки. Разбира се, всичко това обнадеждава "трицветните" за трета поредна победа. Гостите са точно над опасната зона, като пункт ги дели от незавидното 16-о място.  В предишните 10 издания на този сблъсък НЕК допусна само две загуби, което също е сериозен източник на мотивация. Мисля, че коефициентите, предлагани от букмейкърите за знак "1", не отговарят на реалната ситуация и затова според мен не си заслужават риска. Ако Фейенорд спечели мача, то това със сигурност ще е плод на опита на Роналд Куман. Стойте далеч от този мач. Прогноза: 1 (Сигурност: 6/10)

6 ноември, неделя

13:30 часа: Утрехт - Аякс - "Суперьоден" ще се справи и с "Утрег"

Отборът на Утрехт винаги е представлявал сериозно препятствие за гранда Аякс. На амстердамци със сигурност няма да им е никак лесно и в предстоящото гостуване на "Галгенваард". "Суперьоден" се провали при последните си две визити на този стадион, като дори не успя да отбележи гол. Момчетата на Ян Воутерс отново са решени да бранят домашната си крепост, като основната им цел ще бъде да прекъснат серията си от три поредни загуби. Тимът на Франк де Бур напомни за себе си след две последователни победи с по 4:0. През миналия уикенд амстердамци надвиха като гости Рода, а преди броени дни у дома разнищиха хърватския Динамо Загреб в мач от груповата фаза на Шампионската лига. Аякс набра скорост и не мисля, че възходът му ще спре срещу Утрехт. Прогноза: 2 (Сигурност: 6/10)

15:30 часа: Твенте - Де Граафшап - "Червените" ще си го изкарат на "супер фермерите"

Твенте приема у дома тима на Де Граафшап. В миналия кръг Николай Михайлов и компания като домакини завършиха наравно 2:2 с ПСВ Айндховен и този резултат позволи на лидера АЗ Алкмаар да увеличи с още две точки преднината си на върха в Холандия. Така "червените" изостанаха на 6 точки от първата позиция, а това малко или много охлади амбициите им за шампионската титла. Де Граафшаап отново изхвърча от правилния път след домакинска загуба с 0:1 от Витес. С непроменен актив от 9 пункта "супер фермерите" останаха в дъното на таблицата, но още по-обезпокояващото за тях е, че след този кръг им предстои мач у дома с ПСВ Айндховен, което означава, че ще трябва надхвърлят възможностите си, ако искат да изплуват от опасната зона колкото се може по-бързо. През изминалите няколко сезона Де Граафшап причини сериозни главоболия на Твенте, но сега има илюзорни шансове да отмъкне нещо от далеч по-класния си съперник. Възпитаниците на Андрес Улдерик не са в състояние да поднесат изненадата на кръга. Прогноза: Твенте да отбележи три или повече гола (Сигурност: 6/10)

15:30 часа: АЗ Алкмаар - АДО Ден Хааг - Домакините ще удължат успешната си серия

В неделя лидерът АЗ Алкмаар ще има привидно лесно домакинство на АДО Ден Хааг. Срещу този съперник "червено-белите" са в серия от три поредни победи, което допълнително ги фаворитизира в този мач. Момчетата на Гертан Вербеек не познават вкуса на загубата вече 16 поредни мача. Напоследък АЗ смъкна значително оборотите, но въпреки това не се отклони от правилния път, което е доказателство за това, че отново е придобил манталитет на шампион. АДО Ден Хааг е изключително колеблив в изявите и от доста време насам редува победи и загуби. С това непостоянство "жълто-зелените" няма как да постигнат целите си и затова възможно най-скоро време трябва да намерят формулата на продължителния успех. В този си вид отборът на гостите няма много големи шансове да отмъкне нещо от АЗ Алкмаар, който засега уверено върви към трета шампионска титла. Не очаквам АДО да загуби с повече от два гола разлика. Прогноза: +2.5 АДО Ден Хааг (Сигурност: 7/10)

17:30 часа: ПСВ Айндховен - Хераклес - "Филипсите" отново няма да се смилят над "черно-белите"

ПСВ Айндховен посреща Хераклес в последния мач от 12-ия кръг на холандската Ередивизи. Във втори пореден шампионатен мач "филипсите" се задоволиха с равенство, след като навън завършиха наравно 2:2 с Твенте и така се отдалечиха на цели 6 точки от лидера АЗ Алкмаар. В дербито на миналия момчетата на Фред Рутен допуснаха непростими грешки, които им костваха победата. Сега пред тях няма друга алтернатива освен да запишат една дълга серия от победи, тъй като единствено по този начин могат да стопят преднината на АЗ. Миналата седмица Хераклес бе на косъм да изненада водача в класирането и да направи услуга на сегашния си съперник, но силите му не стигнаха до края и допусна гол в 89-ата минута на срещата. По този начин "черно-белите" прекъснаха серията си от 7 поредни мача без поражение и в резултат на това се смъкнаха на 9-о място в класирането. Ако Хераклес отмъкне точка от визитата си на стадион "Филипс" или поне не загуби с повече от един гол разлика, меко казано ще е голям успех. ПСВ Айндховен спечели последните 10 издания на този сблъсък, като в 9 от тях успя да  запази мрежата си суха. Прогноза: 1/1 (Сигурност: 7/10)

*Най-сигурната прогноза за кръга: Твенте - Де Граафшап: 1

*Изненадата на кръга: АЗ Алкмаар - АДО Ден Хааг: +1.5 АДО Ден Хааг


*Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

LiverpoolFen20
04.11.2011 21:15

ВВВ Венло - Екселсиор 1 1:0
Нак Бреда -Витес 1Х 2:1 ;2:2
Валвийк-Грьонинген 2 1:3
Рода-Хееревеен 1Х 3:2 ;2:2;Над 2,5 гола
Фейенорд - Нек Ниймеген 1 3:1
Утрехт-Аякс Х 1:1
Аз Алкмаар - Адо Ден Хааг 1 3:1
Твенте-Де Граафшап 1ХК 3:0
ПСВ - Хераклес 1 3:1

aa2
04.11.2011 19:30

Може ли да ми обясните как се пресмята това ''Сигурност 7/10'' и т.н.?Благодаря предварително!