СЪДИЯ-Я-ЯТА, СЪДИЯ-Я-ЯТА, СЪДИЯ-Я-ЯТА ............!!!

21:46
СЪДИЯ-Я-ЯТА, СЪДИЯ-Я-ЯТА, СЪДИЯ-Я-ЯТА ............!!!
Разкрих защо чернодрешковците на страничната линия обичат да стискат флагчето в ръцете си

Самотният арбитър...

                         Вече на няколко пъти съм Ви разказвал за изцепките на зевзека Стенли Боулс. Ето нещо ново:
През 1976 г. се въвежда класацията за фейърплей в местното първенство. "Лично аз имах сложни отношения със съдиите- обичах да ги мразя. Не можех да си представя как изобщо някой ще иска да стане рефер или още по-лошо - страничен съдия!", споделя години след това Стен. Той е част от славния тогава състав на КПР. "Не бяхме груб отбор, повечето ни картони идваха заради спорове със съдиите... някои рефери, когато ги псувах, ми отвръщаха със същото, и мачът продължаваше, което ми харесваше. Веднъж реших да пробвам един съдия:
-Какво ще направиш, ако ти кажа, че си онанист?
-Очевидно ще трябва да те изгоня
-А какво ще направиш, ако само си мисля, че си онанист?
-Няма да мога да сторя нищо по въпроса.
-Добре тогава: мисля, че ти си онанист!
И онзи взе, че ме изгони, онанистът му с онанист!"

Крис Никъл - има ли значение вратата?

                          Преди известно време актуален бе един виц, в който двама приятели се срещат, единият се хвали, че е отбелязал 2 попадения в приятелски мач, а на въпроса "Как завърши?", следва отговор: "1:1”. Важното е, че се е разписал, к`во ти пука в коя врата. На този принцип се е оповавал и бившият футболист на Астън Вила Крис Никъл през далечната 1976 г. На 20 март в шампионатен мач, Крис вкарва 4 попадения, а крайният резултат от битката между Вила и Лестър Сити е... 2:2! С подобно постижение от два автогола, но вече в Премиършип могат да се похвалят още Майкъл Проктър и Джейми Карагър.

За "гражданите" - готов на всичко!

                          Берт Траутман е първият германец, играл финал за Купата на Англия. Той взема участие в решителния мач за най-старото футболно отличие през 1956 г. По време на срещата немския страж чупи врата си, но доиграва мача, като с решителните си намеси помага за триумфа на Манчестър Сити над Бирмингам Сити с 3:1.

Много труд за нищо...

                          Пред далечната вече 1980 г., Арсенал вероятно проклина орисията си. Лондонският тим счупва всички рекорди за най-голям брой изиграни мачове през сезона, но накрая остава с празни ръце. "Топчийте" губят финала за Купата от съгражданите си от Уест Хям (11 изиграни мача), напуската Купата на Лигата на етап четвъртфинал след 7 срещи, губят и финала на Черити Шийлд от Ливърпул, играят такъв с Валенсия за КНК (пак поражение след 9 двубоя мъка), а за капак в шампионата са 4-ти след 42 сблъсъка, на косъм от бронза. Обобщение - 70 мача за един сезон в актива на "артилеристите", свършили с максимата "очи пълни - ръце празни"!

"Ма-а-афия, м-а-а-афия...!"

                           Документите сочат, че излезлият наяве първи уреден мач е на 2 април 1915 г. Доживотни забрани за футбол получават 8 играчи, обвинени в нагласяването на крайния резултат от мача Манчестър Юн. - Ливърпул - 2:0. Крайният изход от срещата обаче не бил променен.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

stallone
20.05.2008 12:01

Точно тва е проблема. Садията свирил грешно вкарали им гол и те спират да играят щото имат оправдание, че садията е виновен, а няма да се напънат малко.

Pufchoo
19.05.2008 17:57

то всичко хубаво, ама нека да видим в чужбина като дават дуспи за игра с глава как ще реагират играчите или феновете..еми дуспа без да има контакт между играчи,,при положение, че единия бяга на два метра и половина от крайния защитник..??Никой не мисли за това нали?
Или гол от 4 метрова засада, ЯВНА дори на първолак....

Stani_Stavrev
19.05.2008 14:36

Ти си голям фен като те гледам няма безгрешен сазия най-мразя накой като каже съдиата свири 50/50 Тва кво значи ако даде дуспа за едните веднага да бият и другите дори да не са стигнали до наказателното !?! Според мен винаги съдиата е виновен !

stallone
19.05.2008 12:10

Само българите се оправдават със садията щото не могат да играят!!! Като падат садията им е виновен .. те никога не са виновни.