Прогнози за мачовете от Бундеслига, 11-и кръг

12:58
Прогнози за мачовете от Бундеслига, 11-и кръг
Байерн Мюнхен най-после сбърка и позволи на съперниците си да стопят аванса му на само 3 точки. Така с общи усилия интригата в борбата за първото място бе върната. Ситуацията в челото на таблицата може да се усложни още повече, тъй като в предстоящия кръг фаворитите за титлата ще имат наглед трудни задачи. Лидерът в класирането у дома ще посрещне Нюрнберг в дербито на провинция Бавария, Борусия Дортмунд ще гостува на Щутгарт, Шалке 04 ще е домакин на непредвидимия отбор на Хофенхайм, а Вердер Бремен навън ще мери сили с Майнц 05. Другите по-любопитни срещи от кръга са Фрайбург - Байер Леверкузен, Борусия Мьонхенгладбах - Хановер 96 и Хамбургер Кайзерслаутерн.

Представяме Ви прогнози за предстоящите мачове от 11-ия кръг на Бундеслигата:

28 октомври, петък

21:30 часа: Фрайбург - Байер Леверкузен - "Аспирините" ще продължат успешния си ход срещу "брайзгауците"


Закотвилият се в дъното на таблицата тим на Фрайбург приема у дома Байер Леверкузен в първия мач от 11-ия кръг на немската Бундеслига. В изминалите 6 кръга "брайзгауците" записаха цели 5 загуби и само един пълен успех, което им отреди последното място в класирането. Изглежда, че дните на наставника Маркус Зорг начело на тима от Шварцвалд са преброени и мисля, че е въпрос на време да бъде освободен от поста старши-треньор. Довечера немският специалист няма да може да разчита на контузените Менсур Мужджа и Симон Бандщетер. Байер Леверкузен отново се издъни във вестфалско дерби, след като у дома допусна да бъдe надвит от Шалке 04 с минималното 0:1. Поражението смъкна "аспирините" на 9-а позиция във временното подреждане и ги отдалечи на 4 точки от първата четворка. "Отборът на фабриката" също няма алтернатива на победата в предстоящия мач и затова ще се хвърли здраво. Рене Адлер, Транкило Барнета и Ренато Аугусто не попадат в плановете на Робин Дут поради здравословни проблеми. Статистиката, взета от преките двубои между настоящите противници, показва, че Фрайбург е удобен съперник за Байер Леверкузен. Последната загуба на "аспирините" срещу "брайзгауците" датира от 2004 г. Предвиждам трудна победа за тима на гостите. Прогноза: 2 (Сигурност: 5/10) 

29 октомври, събота

16:30 часа: Байерн Мюнхен - Нюрнберг - Мюнхенци ще се реваншират за загубата от Хановер 96

Баварското дерби, което е един от най-вълнуващите сблъсъци в Германия, противопоставя отборите на Байерн Мюнхен и Нюрнберг. Домакините, водени от Юп Хайнкес, продължават да оглавяват еднолично класирането с актив от 22 пункта. Суперсерията им от 13 поредни мача без поражение намери своя край, след като в миналия кръг загубиха от Хановер 96 с 1:2. Така преднината им на върха в немската Бундеслига се стопи само на 3 точки. Жером Боатенг, Брено и Ариен Робен ще пропуснат двубоя на своя отбор. Нюрнберг вече 6 поредни кръга не познава вкуса на победата. През миналия уикенд "Еф Це Ен" пред собствена публика завърши наравно 2:2 с Щутгарт и остана близо до зоната на изпадащите. В момента "франките" заемат 13-о място в класирането с общо 12 точки, на 4 от последната тройка. Гостуването им на "Алианц Арена" идва в момент, в който Байерн ще се опита да се реваншира за издънката, която допусна в миналия кръг. Това определено доста плаши гостите, които нямат много големи шансове да измъкнат нещо срещу баварския колос. Контузени в състава на Нюрнберг са Пер Нилсон, Хавиер Пинола, Маркус Фойлнер и Кристиан Айглер. Байерн Мюнхен тотално доминира в преките с двубои с този съперник. Мюнхенци у дома са повече от безапелационни срещу "франките". Утре очаквам традицията да се запази и всичко да се развие нормално. Прогноза: 1/1 (Сигурност: 8/10)

16:30 часа: Борусия Мьонхенгладбах - Хановер 96 - Очаквам висока резултатност

Отборите на Борусия Мьонхенгладбах и Хановер 96 излизат един срещу друг в директна битка за едно от местата от първата четворка на таблицата. Разликата помежду им е само една точка, като двата отбора заемат съответно 7-о и 4-о място. Напоследък "жребците" значително смъкнаха оборотите и в резултат на това регистрираха в изминалите 3 кръга регистрираха две загуби. Сега единствената им цел е да спечелят предстоящото си домакинство и да се върнат в еврозоната. Утре в игра за М'Гладбах няма да се появят контузените Раул Бобадила и Игор де Камарго. През миналия уикенд Хановер 96 поднесе най-изненадващия резултат в Бундеслигата, след като у дома надви с 2:1 неудържимия Байерн Мюнхен. Този успех бе от голямо значение за самочувствието на "червените", които и през този сезон са решени да водят битка за едно от местата, даващи право на участие в най-комерсиалния европейски клубен турнир. Възпитаниците на Мирко Сломка не са достатъчно убедителни при излизанията си и вън от съмнение е, че ще видят сериозни трудности в утрешния мач, който може да бъде определен като "шестточков". Хановерци ще отпътуват за Гладбах без Маркус Милер, Ердал Акдаръ, Стивън Черундоло, Янис Плешке, Леон Андреасен, Дениз Айчичек, Карлитос, Хенинг Хаугер, Сержио Пинто и Артур Собиех. Борусия Мьонхенгладбах се провали в последните три издания на този сблъсък, но сега определено имат значително по-големи шансове да прекъсне негативната си серия срещу "96". "Жребците" са много по-силни в сравнение с миналия сезон и това е една от основните причините те да са фаворити в този сблъсък. В последно време в преките битки между тези два отбора се получават много голове, което ме кара да очаквам висока резултатност в предстоящия двубой. Прогноза: Над 2.5 гола (Сигурност: 6/10)

16:30 часа: Волфсбург - Херта Берлин - "Вълците" ще запишат четвърта поредна домакинска победа

Волфсбург посреща Херта Берлин на своя "Фолксваген-Арена". Двата отбора има равен актив от по 13 точки и логично са съседи в класирането, като заемат 11-о и 10-о място. "Фау Еф Ел" прекъсна серията си от 4 поредни загуби като гост след 1:1 срещу Хамбургер. Пред родна публика "вълците" се представят по коренно различен начин и определено резултатите им на домашна сцена са далеч по-добри. Настоящата цел пред тях е да удължат поредицата си от домакински победи на 4. Херта Берлин не успя да се победи с Майнц 05 в последния си мач от първенството и показа, че се е съвзел след разгромната загуба от Байерн Мюнхен. "Старата дама" ще играе за равен срещу "зелено-белите", но за целта ще трябва да не повтори грешките, които допусна в миналия си шампионатен двубой далеч от дома. И двата отбора нямат кадрови проблеми преди предстоящата среща и затова ще излязат с най-доброто, с което разполагат. Берлинчани регистрираха само една загуба в последните 13 издания на този сблъсък, което е голям плюс за тях. Няма никакво съмнение, че Волфсбург е фаворит за спечелването на трите точки в този мач, но трудно би могло да се твърди, че заслужава доверието ни. Срещу Хамбургер "вълците" играха далеч по-добре в сравнение с последните им няколко гостувания и това може би означава, че Феликс Магат е много близо до това да вкара своите възпитаници в правилния път. Прогноза: 1 (Сигурност: 5/10)

16:30 часа: Шалке 04 - Хофенхайм - Този път победата ще отиде при "кралско-сините"

Шалке 04 ще се опита да се реваншира пред собствените си фенове за злощастната загуба от Кайзерслаутерн. В миналия кръг гелзенкирхенци далеч от дома излъгаха Байер Леверкузен с минималното 1:0, което ги изкачи на 3-а позиция в класирането. На "кралско-сините" им е най-трудно точно след подобни важни победи и затова резултат от домакинството на Хофенхайм ще покаже какви поуки са взели от последната им издънка на домашна сцена. Контузени в отбора на Шалке 04 са Ралф Феерман, Тим Хоогланд, Леван Кениа и Чиприян Марика. Хофе също постигна минимален успех в последния си шампионатен мач срещу Борусия Мьонхенгладбах. Една-единствена точка дели момчетата на Холгер Станиславски от първата шестица и определено това ще е една от основните им движещи сили в предстоящия двубой. Защитникът Матиас Яйсле е твърдо аут за мача с Шалке 04. В историята на немската Бундеслига двата отбора са изиграли общо 6 мача помежду си, в 5 от които "синьо-белите" са стигнали поне до частичен успех. Тази статистика ясно показва, че Хофенхайм не е удобен съперник за тима на "кралско-сините", но въпреки това прогнозата ми клони към "единица". Прогноза: 1 (Сигурност: 6/10)

16:30 часа: Щутгарт - Борусия Дортмунд - "Над 2.5 гола" на  "Мерцедес-Бенц Арена"

Отборите на Щутгарт и Борусия Дортмунд се срещат в голямото дерби на кръга. От началото на настоящата кампания на домашна сцена "швабите" редуват победи и загуби, което определено е сериозен проблем за тим, който претендира за едно от едно от местата, даващи право на участие в турнира Шампионска лига. В момента възпитаниците на Бруно Лабадия заемат 5-а позиция в подреждането със 17 пункта, на 1 от първата четворка. Наставникът на "мерцедесите" утре няма да може да разчита на Матьо Делпиер, Йохан Аудел, Павел Погребняк и Юлиан Шийбер. Борусия Дортмунд отново влезе в познатото си русло, след като разпиля Кьолн с категоричното 5:0 и така се доближиха на само 3 точки от лидера Байерн Мюнхен. На "жълто-черните" им предстоят 5 много трудни мача в шампионата и лошото за тях е, че през този период нямат право на грешки, поне докато баварския колос не се издъни. Юлиан Кох и Патрик Овомойела лекуват травми и поради това няма да са на разположение на треньора Юрген Клоп. През новия век настоящите съперници доста често си разменят победи и това прави предстоящия им сблъсък още по-труден за прогнозиране. Разликата във формата на двата отбора е голяма, което допълнително фаворитизира Борусия Дортмунд, но аз не смея да отпиша Щутгарт и затова по-скоро бих потърсил опцията "над 2.5 гола", отколкото "2". Прогноза: Над 2.5 гола (Сигурност: 6/10)

19:30 часа: Майнц 05 - Вердер Бремен - Нещата клонят в полза на домакините

Последната победа на Майнц 05 в шампионата датира от 13 август. От тази дата насам "карнавалният отбор" се представя твърде разочароващо и в момента се намира точно над чертата на изпадащите с незавиден актив от 9 точки. Миналата сряда "червено-белите" като гости отстраниха Хановер 96 от турнира за Купата на Германия след гол в първото 15-минутно продължение и това бе единственият им приемлив резултат от два месеца насам. Момчетата на Томас Тухел нямат друг избор, освен да гонят пълен успех в събота вечер. ”05” отново няма да може да се възползва от услугите на Еуген Гопко, Фабиан Шьонхайм и Адам Шалай. Вердер Бремен не успя да навакса максимално изоставането си от Байерн Мюнхен, след като се издъни в трети пореден мач. Напоследък "докерите" започнаха да се отдалечават от най-добрата си форма и след всяка изминала седмицата нещата в отбора им още повече се влошават. Привържениците на "зелено-белите" отново са обзети от страх, че любимците им ще се отдалеч от челото на таблицата. Разбира се, всичко това се отразява негативно върху подготовката на бременци. С контузии в лагера на гостите са Себастиан Бьониш, Микаел Силвестър, Тим Боровски и Дени Авдич, а Марко Арнаутович е наказан. Вердер успя да измъкне своето в последните си 4 гостувания на Майнц 05, но сега ще трябва да се потруди много повече, ако иска да удължи добрата си серия като гост на този съперник. Не съм оптимист, че "бременските музиканти" ще се върнат на победния път и затова не бих им гласувал доверие. Прогноза: 1Х (Сигурност: 6/10) 

30 октомври, неделя

16:30 часа: Кьолн - Аугсбург - "Козлите" ще постигнат трета поредна домакинска победа

Кьолн и Аугсбург излизат един срещу друг в първия мач от неделната програма на немската Бундеслига. През миналия уикенд "Еф Це" записа най-тежката си загуба от началото на сезона, след като в едно от най-вълнуващите вестфалски дербита получи "петица" от Борусия Дортмунд. Пред собствена публика "козлите" се чувстват много по-комфортно, отколкото навън, което е напълно логично, и затова на своя Райн-Енерги-Щадион представляват доста по-голяма заплаха за съперниците си. Победите, които постигнаха далеч от дома срещу Хамбургер и Байер Леверкузен, не трябва да ни заблуждават, защото след това регистрираха две разгромни загуби, което изяснява картината на случилото се на "Имтех Арена" и "БайАрена". Андрезиньо, Педро Жеромел, Кевин МакКена, Петит, Адил Чихи и Миливое Новакович са аут от тима на Кьолн поради здравословни причини. Аугсбург взе само една точка от домакинството си на Вердер Бремен след 1:1 и отново се провали в опитите си да изплува от опасната зона. "Трицветните" заемат 16-о място в текущото класирането с 8 пункта и предвид програмата им за следващите няколко кръга, нищо друго освен победа не би задоволил очакванията им. Наставникът на гостите Йос Лухукай няма да може да разчита на контузените Марсел Де Йонг, Марсел Ндженг, Дауда Ба, Моритц Небел и Щефан Хайн. Аугсбург започна да напипва правилната стратегия, но въпреки това не смятам, че успее да укроти разгневените "козли". Прогноза: 1 (Сигурност: 6/10)

18:30 часа: Хамбургер - Кайзерслаутерн - "Ханзеатците" ще се справят с трудната задача

Хамбургер се изправя срещу Кайзерслаутерн в последния двубой от 11-ия кръг на Бундеслигата. "Ханзеатците" спечелиха последните си 5 домакинства на този съперник и в неделя със сигурност ще направят всичко възможно по силите си, за да удължат тази своя серия. Победата им е нужна на всяка цена, тъй като се намират в зоната на изпадащите, като заемат предпоследното място с едва 8 точки. От началото на настоящата кампания "червените шорти" нямат спечелена победа на домашна сцена и това още повече ги задължава за успех над Кайзерслаутерн. С контузии от домакините са Толгай Арслан, Ромео Кастелен и Иво Иличевич. "Червените дяволи" са във възход и се намират в серия от три поредни победи. Задачата им в предстоящия мач никак не е лесна, но определено може да се каже, че имат големи шансове за успех. Позицията им на 3 точки от дъното на таблицата създава известно напрежение, което според мен е нож с две остриета. Марко Кналер, Ян Симунек, Чадли Амри, Стивън Целнер и Стивен Ривич не намират място в групата на "лаутерите" за идния мач. Мисля, че е време Хамбургер да подари първа домакинска победа на своите верни фенове. Прогноза: 1 (Сигурност: 6/10)

*Най-сигурната прогноза за кръга: Байерн Мюнхен - Нюрнберг: 1

*Изненадата на кръга: Майнц 05 – Вердер Бремен: 1


*Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация