Прогнози за мачовете от Ередивизи, 11-и кръг

12:49
Прогнози за мачовете от Ередивизи, 11-и кръг
През следващите три дни ще се изиграят мачовете от 11-ия кръг на холандската Ередивизи. Първият двубой, който ще започне днес точно в 21:00 часа българско време, ще е между отборите на НАК Бреда и ВВВ Венло. Най-интересното ще е утре, когато в последния двубой от съботната програма на шампионата един срещу друг ще се изправят Твенте и ПСВ Айндховен. "Българското" дерби в Холандия е от голямо значение за всички претенденти за титлата и затова победителят ще прибави безценни три точки към актива си. Непоклатимият лидер АЗ Алкмаар в неделя ще гостува на Хераклес и ще се опита да се възползва максимално от крайния изход на сблъсъка между преследвачите му.

Представяме Ви прогнози за предстоящите срещи от 11-ия кръг на холандската Ередивизи:

28 октомври, петък

21:00 часа: НАК Бреда - ВВВ Венло - Домакините нямат алтернатива на победата


НАК Бреда приема ВВВ Венло в първия мач от 11-ия кръг на холандската Ередивизи. Преди точно една седмица домакините, водени от Джон Крелсе, регистрираха доста неприятна загуба срещу Де Граафшап и така сложиха край на силното си представяне в последно време. "Плъховете" се смъкнаха с една позиция в класирането и вече са само на 3 точки от опасната зона. До края на първия полусезон им предстоят мачове с Аякс, ПСВ Айндховен и АЗ Алкмаар, което ги задължава да търсят максимума в следващите два мача, в които ще са домакини. Гостите записаха първата си победа от началото на сезона след категоричното 4:1 срещу Валвийк. "Добрите старци" имаха остра нужда от пълен успех и след като го постигнаха няма да е изненадващо, ако се задържат на победния път и се отлепят от дъното на таблицата. ВВВ Венло в последните си 5 гостувания на НАК Бреда регистрира само един частичен успех, а и погледнато като цяло не може да се каже, че се представя добре срещу този съперник. За сегашните домакини предстоящият мач се очертава да бъде най-лесният им в оставащите 7 кръга до края на първия полусезон и затова очаквам бързо да се съвземат след поражението от Де Граафшап. Прогноза: 1 (Сигурност: 7/10)

29 октомври, събота

19:45 часа: Рода - Аякс - Време е амстердамци да започнат да печелят

Рода и Аякс се изправят един срещу друг в един от най-важните мачове от 11-ия кръг на холандската Ередивизи. Отборът от Керкраде очаквано регистрира петата си поредна загуба като гост след 0:1 срещу лидера АЗ Алкмаар. Минималното отстъпление на играчите на Харм ван Хелдховен би им донесъл позитиви, отколкото негативи. Колкото и странно да звучи, това стабилизира самочувствието им още повече, тъй като последните им 4 поражения далеч от дома бяха с далеч по-голяма разлика. Да не забравяме, че през миналия уикенд "гордостта на Юга" почти през цялото второ полувреме игра в намален състав, но въпреки това се представи достойно и то срещу най-добрия отбор в Холандия в момента. Аякс отново се издъни у дома, след като завърши наравно 1:1 с Фейенорд. От почти месец и половина насам "Суперьоден" не е вкусвал победа в шампионата и в резултат на слабите резултати постът на Франк де Бур се разклати сериозно. Напоследък все по-често се говори, че легендата на тима ще бъде освободен от своята длъжност и изглежда, че това ще стане факт, ако неговите възпитаници не съумеят да надиграят Рода. Амстердамци се отдалечиха на цели 8 точки от АЗ, което не е никак приемливо за тях. През последните няколко сезона Аякс видя доста трудности при визитите си на този съперник, като в предишните 6 такива записа само една-единствена победа. Този път не мисля, че нещата ще се развият по същия начин и затова предвиждам трудна победа за гостуващия екип. Прогноза: 2 (Сигурност: 7/10)

20:45 часа: Екселсиор - Валвийк - "Червено-черните" няма да загубят

Екселсиор продължава да търси първата си шампионатна победа за сезона. Ротердамци и в миналия кръг останаха с празни ръце, след като у дома допуснаха да бъдат победи с 0:2 от Хераклес. Поражението ги отдалечи на 4 точки от предпоследния ВВВ Венло, който прекъсна серията си от слаби резултати именно срещу Валвийк. Това до някаква степен вдъхва оптимизъм в редиците на "червено-черните", които са решени повече от всякога да се борят за пълен успех. Новакът в елита на холандския футбол записа трета поредна тежка загуба през миналия уикенд, която отново дойде след елементарни грешки в дефанзивен план. Гостите не са губили от Екселсиор от 2002 г. насам, което е единственият им източник на мотивация преди наближаващия мач. Отборът на Валвийк записа впечатляващи победи при последните си 4 гостувания на този съперник и определено сега има големи шансове да удължи тази своя серия, но според мен по-вероятно е да се издъни. Ротердамци имат далеч по-сериозни причини да търсят победата и затова очаквам да запишат поне равен. Прогноза: 1Х (Сигурност: 6/10)

20:45 часа: Хееренвеен - АДО Ден Хааг - Очаквам да се получат много голове

Хееренвеен посреща АДО Ден Хааг в битка за едно от местата от зоната на плейофите за Лига Европа. На теория разликата между двата отбора е само една точка, но на практика тя е много по-голяма. Сегашните домакини се намират в по-добра от гостите и това ясно се видя в миналия кръг. През миналия уикенд "героите на Фрисландия" като гости постигнаха убедителна с 4:1 над Утрехт, а "зелено-жълтите" пред погледите на своите привърженици преодоляха 16-ия НЕК Ниймеген с трудното 1:0. Хееренвеен има леко предимство в преките битки срещу този съперник. Хората на Рон Янс са по-близо до победата в съботния мач, но потенциала на гостите не е за подценяване. През този сезон АДО Ден Хааг редува разгромни победи и загуби при излизанията си. Далеч от дома тимът на Моурис Стейн е много резултатен и сега също мисля, че ще ще отбележи поне едно точно попадение в противниковата врата. Моята прогноза за този мач е, че и двата отбора ще ни предложат много голове. Прогноза: Над 2.5 гола (Сигурност: 6/10)

21:45 часа: Твенте - ПСВ Айндховен - "Червените" и "филипсите" ще оправдаят очакванията за зрелищно дерби

Голямото дерби на кръга противопоставя Твенте и ПСВ Айндховен. Двата отбора делят второто място в класирането с равен актив от по 21 пункта. В миналия кръг настоящите съперници завършиха наравно при гостуванията си съответно на Грьонинген и Витес, като по този начин се отдалечиха на 4 точки от неудържимия лидер АЗ Алкмаар. Двубоят е труден за прогнозиране, тъй като изглежда, че силите са изравнени, но все пак домакинския фактор дава леко предимство на Николай Михайлов и компания. Равенството е често срещан резултат в преките битки между Твенте и ПСВ Айднховен. В последните 10 издания на този сблъсък се получиха цели 7 ремита, което е сериозна цифра. Трудно би могло да се твърди, че и двата отбора ще са доволни на евентуално равенство в резултата, тъй като при такъв сценарий съществува голяма вероятност да се окажат в позицията на губещи. Мачът на АЗ е в неделя и това определено още повече покачва напрежението и в двата лагера. Очаквам "червените" и "филипсите" да оправдаят очакванията за зрелищно дерби и да ни зарадват с много точни попадения. Прогноза: Гол/Гол (Сигурност: 7/10)

30 октомври, неделя

13:30 часа: Де Граафшап - Витес - Първо "над 2.5 гола", а след това "2"

Де Граафшап среща Витес във второто си поредно шампионатно домакинство на "Де Вийверберг". "Супер фермерите" набраха скорост и навлязоха в най-успешния си период от началото на сезона. Хората на Андрес Улдерик най-сетне успяха да изплуват от опасната зона, след като в миналия кръг надиграха НАК Бреда с убедителното 3:1. През следващите седмици им предстоят много тежки мачове и затова настоящата цел пред тях е да надвият Витес, който напоследък респектира с впечатляващи резултати. Миналата седмица "жълто-черните" прекъснаха победната серия на ПСВ Айндховен след домакинско равенство 1:1 и така запазиха мястото си в челото на таблицата с 18 точки. Задачата им в този двубой не е много лесна, но трябва да се има предвид, че Де Граафшап е удобен съперник за тях, което е друга сериозна причина да потърсим "двойката". Изглежда, че "супер фермерите" са преодолели кризата, но въпреки това смятам, че все още не са на онова ниво, за да се справят с далеч по-класния си съперник. На първо място бих Ви препоръчал опцията "над 2.5 гола", а след това знак "2". Прогноза: Над 2.5 гола (Сигурност: 6/10)

15:30 часа: Грьонинген - Фейенорд - "Зелено-белите" имат по-големи шансове за успех

Тази седмица Грьонинген отново ще се опита да препречи пътя на отбор от челото на таблицата. В неделя "зелено-белите" ще домакинстват на Фейенорд и ще направят всичко възможно, за да затвърдят силното си представяне пред собствена публика. Момчетата на Пиетер Хуистра заемат 9-о място във временното класиране с общо 14 точки, на 4 от първата петица. Основната им цел през този сезон е да участват в евротурнирите, а осъществяването на тази задача изисква сполучливи резултати в подобни мачове, особено на домашна сцена. Фейенорд запази позицията си в челната четворка след 1:1 като гост на Аякс. "Южняците" със сигурност съжаляват за това, че не успяха да се поздравят с пълен успех в най-голямото дерби на холандския футбол, но все пак и точката бе добра дошла за тях. Ротердамци останаха с празни в 5 от последните си 6 гостувания на "зелено-белите", което е сериозен повод за притеснение. Фейенорд не е достатъчно убедителен при излизанията си през този сезон, а Грьонинген е типичен домакински отбор. Домакините са с едни гърди напред пред Джон Гуидети и компания. Прогноза: +0.5 Грьонинген (Сигурност: 7/10)

15:30 часа: НЕК Ниймеген - Утрехт - Домакините ще прекъснат серията си от загуби

Намиращият се в серия от 6 поредни загуби в шампионата тим на НЕК Ниймеген ще търси изход от кризата при домакинството си срещу Утрехт. Головата суша за "трицветните" продължи и срещу АДО Ден Хааг, като това бе четвъртият им пореден мач, в който не успяха да се разпишат в противниковата врата. НЕК се срина в опасната зона и вече заема 16-о място с непроменен актив от 7 точки. Утрехт записа доста болезнена загуба след оставката на Ервин Куман. Под ръководството на Ян Воутерс, който бе назначен временно на поста старши-треньор, "Утрег" у дома отстъпи с катастрофалното 1:4 на Хееренвеен и така се доближи до дъното на таблицата. Гостите са на няколко крачки от това да се срещнат със страховете си, а и от друга страна им предстоят двубои с четири от фаворитите за титлата. Настоящите съперници спешно се нуждаят от победата в предстоящия мач и предвид това неделният сблъсък може да бъде определен като "шестточков". През новия век Утрехт има леко предимство в преките битки срещу НЕК Ниймеген. Отборът на домакините има по-големи шансове да постигне планираното и мисля, че е крайно време да прекъсне серията си от загуби. Ще е много по-правилно, ако се подсигурим, активирайки опцията "при равен залогът се отменя". Прогноза: 1, при равен залогът се отменя (Сигурност: 7/10)

17:30 часа: Хераклес - АЗ Алкмаар - "Червено-черните" ще спечелят поне една точка

Последният мач от 11-ия кръг на холандската Ередивизи ще се изиграе между отборите на Хераклес и АЗ Алкмаар. Домакините се намират в серия от 3 поредни шампионатни победи и нямат загуба от месец и половина насам. Всичко това говори за постоянство и добра форма, което няма как да не респектира противниците им. В следващите три кръга ясно ще си проличи на какво са способни "червено-черните". След този мач им предстои гостуване на ПСВ Айндховен и домакинство на Твенте. АЗ Алкмаар увеличи преднината си на върха в Холандия след минимален успех над тима на Рода. "Червено-белите" отново водят с 5 точки пред преследвачите си, но напоследък в игровата им форма се наблюдава спад, което бе напълно очаквано. Видно е, че навлизат в период на застой, но дали това ще се отрази пагубно върху серията им от добри резултати, предстои да видим. По традиция Хераклес се представя доста успешно при домакинствата си на АЗ Алкмаар. Това ме кара да мисля, че "червено-черните" няма да допуснат да бъдат победени. Прогноза: 1Х (Сигурност: 6/10)
 
*Най-сигурната прогноза за кръга: Твенте - ПСВ Айндховен: Гол/Гол

*Изненадата на кръга: Екселсиор - Валвийк: 1


*Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация