Прогнози за мачовете от Серия "А", 8-и кръг

12:58
Прогнози за мачовете от Серия "А", 8-и кръг
Калчото ни върна към "катеначото" – 5 нулеви ремита в миналия кръг наистина са лоша реклама за Серия "А". Затова пък смятам, че този уикенд ще има доста повече голове.

Милан, Интер и Ювентус според мен ще спечелят. Удинезе и Лацио също. Каляри Наполи и Рома Палермо изглеждат най-интересните сблъсъци. Мисля, че резултат 2:1 е възможен в половината срещи. Зачеркнете хикса като знак поне в 7 от 10-те мача.


Събота, 19.00 часа


Фиорентина – Катания

Време е Фиорентина да натисне педала. Срещу Катания "виолетовите" ще търсят задължителен успех без контузените Джилардино и Кролдруп. Вероятно Сантяго Силва ще застане до Йоветич и Черчи в атака. "Слоновете" са много "крив", способен на изненади отбор. Ледесма, Капуано, Потенца, Лама, Алварес и Суазо са контузени, но въпреки това сицилианците се представят много добре от началото на сезона. Фиорентина има 9 победи срещу само една за Катания. Равенствата са 2. "Виолетовите" са спечелили и шестте си домакинства на "слоновете". Смятам, че макар и трудно, тимът на Синиша Михайлович ще взема трите точки и сега.
Прогноза: 1 Точен резултат: 1:0

Събота, 21.45 часа

Ювентус – Дженоа

Антонио Конте бе доволен от старанието и правилната нагласа на футболистите си в мача с Киево, но истината е, че "старата госпожа" не направи достатъчно, за да спечели. Все още в лагера на "бианконерите" търсят оптималния състав и схема. Фланговете, които по принцип трябва да са силата на Юве, обаче не работят добре и може би затова тимът изпусна ценни точки срещу далеч по-скромни съперници. Като че ли се заформя тенденция грандът от Торино да играе трудно срещу отбори от златната среда и дъното на таблицата (Катания, Болоня, Киево). Тази серия трябва да бъде спряна с победа срещу Дженоа у дома. Буфон и Джакерини от състава на домакините са контузени. Сторари ще застане на вратата, а пред него карето ще бъде Лихщайнер, Банучи, Бардзали и Киелини като ляв бранител. Маркизио и Пирло, разбира се, нямат алтернатива. Пред собствена публика вероятно Конте ще подходи по-офанзивно и ще заложи на 4-2-4. Очаква се до Вучинич в атака да действа Матри, който започна сезона като титуляр, но след това седна на пейката. И пак стигаме до големия проблем с крилата. Красич почти сигурно ще остане резерва, след като получи много шансове, но не ги оправда. Пере вероятно ще действа отдясно, а отляво шанс може да получи новото попълнение Естигарибиа. Дженоа е без наказания Каладзе и контузения Зе Едуардо. "Грифоните" се представят според очакванията – поднасят както приятни, така и неприятни емоции на феновете си. Предвид очакванията Ювентус непрестанно да атакува, вероятно пред гостите ще се открият 1-2 възможности, които трябва да бъдат използвани. "Бианконерите" спечелиха последните си три мача срещу Дженоа. В историята, „старата госпожа” има 9 победи срещу 1 за Дженоа и 4 равенства – статистика, която допълнително фаворизира домакините и потвърждава очакванията за убедителен успех на Юве.
Прогноза: 1 Точен резултат: 3:1

Неделя, 13.30 часа


Лече – Милан

Милан сякаш излиза от летаргията след двете поредни победи срещу Палермо в Серия "А" и Бате Борисов в Шампионската лига. Очакванията са в ранния неделен следобед серията да продължи и срещу слабака Лече. Гатузо, Пато, Фламини и Зеедорф са контузените в "червено-черния" лагер. Макс Алегри ще заложи на традиционната си схема 4-3-1-2. В атака ще действат Ибрахимович и Касано, а Боатенг или Робиньо ще играе зад тях. В защита няма проблеми. Ночерино и Ван Бомел ще помагат повече на бранителите, а Акуилани при организацията на играта в предни позиции. Лече е без Ди Микеле, Ферарио и Диамотен, които са с травми. Говорил съм много за това как тимът разполага с добри футболисти, които обаче не успяват да се превърнат в отбор заради слабашкия манталитет и липсата на самочувствие. Милан има сериозно надмощие над Лече – 9 победи 2 загуби и 9 равенства в 20 мача. През миналия сезон обаче "росонерите" не успяха да спечелят на "Виа Дел Маре". Въпреки това, предвид формата, в която "червено-черните" навлизат и разликата в класите, двойката като че ли не буди съмнение.
Прогноза: 2 Точен резултат: 0:2

Неделя, 16.00 часа

Интер – Киево

Интер претърпя поредното си разочарования в миналия кръг. Странни неща се случват с "нерадзурите". Дали не са добре подредени, или просто този отбор е изчерпан... Въпреки многото контузени, тимът разполага с достатъчно здрави класни играчи, които да побеждават съперници като Катания и сега Киево. Поли, Ранокиа, Коутиньо, Форлан, Вивиано и Самуел са с травми. В атака почти сигурно ще действат Милито и Пацини, а зад тях Снайдер. Интер се върна към схема с четирима в защита – Майкон, Лусио, Кордоба и Киву като че ли са единствена алтернатива пред Клаудио Раниери. Санети, Камбиасо и Станкович вероятно ще бъдат халфовете на домакините. Киево е много труден за побеждаване отбор. Доказа го срещу Наполи и Ювентус. В Милано "Летящите магаренца" ще търсят точката, но без да изпадат в глуха защита. Сардо и Мореро са с травми. Интер има сериозно надмощие срещу тима от Верона – 10 победи, 5 ремита и 3 загуби. В последните 10 мача Киево има само една победа. "Летящите магаренца" играят доста по-добре, по-уверено у дома. При визитите си обаче не са същият отбор. Въпреки че "нерадзурите" не се намират в добро състояние, победата им за мен не буди съмнение.
Прогноза: 1 Точен резултат: 2:0

КаляриНаполи

Един от най-интересните мачове на кръга, да не кажа най-интересният. Каляри изненадващо е на 3-а позиция с 11 точки, а Наполи са 5-и с 10. В минали кръг тимът на Валтер Мадзари изненада неприятно феновете си с загубата 1:2 от Парма у дома. Явно през този сезон всички претенденти за Скудетото ще грешат много. Донадел, Бритос и Пандев от състава на Наполи са контузени. Тежкият мач с Байерн Мюнхен във вторник вероятно е поизцедил Кавани и компания. Въпреки двата неубедителни двубоя у дома, Мадзари няма да пипа схемата 3-4-2-1. Може евентуално да направи някакви промени в халфовата линия. От състава на Каляри единствено Ериксон пропуска срещата заради травма. Тиаго Роберто и Ларивей ще водят атаката на сардинци, а Косу ще играе зад тях. Каляри е в серия от две поредни нулеви равенства у дома. Предвид офанзивната мощ и на двата тима, хикс без голове е изключен. Статистиката показва, че сблъсъците между съперниците са равностойни – 6 победи за Наполи, 5 за сардинци и 11 ремита. Мачът е троен, но аз мисля, че ще има поне 3 гола и гостите ще победят. Не изключвам драма в последните минути, картони и други фактори, които могат да направят двубоя напрегнат.
Прогноза: 2 Точен резултат: 2:3

РомаПалермо

Не по-малко любопитен двубой от срещата КаляриНаполи. И двата отбора редуват силни със слаби мачове. Въпреки това, сезонът тепърва започва, а шансовете на Рома и Палермо за място в Европа не бива да бъдат подценявани. "Вълците" са без контузения си капитан Тоти и липсата му се усеща. С травми са още Сисиньо, Лобонт, Роси и Окака. Кяер пък е наказан. Рома загуби от Лацио с гол в последните секунди, но трябва да отбележим, че "орлите" надиграха съперника си. Луис Енрике няма да изневери на офанзивния си стил срещу Палермо. Къркич и Освалдо са сигурни титуляри. До тях може да попадне и Ламела. Жуан пък вероятно ще се завърне в центъра на отбраната. Палермо е без контузения Ди Матео. Сицилианци отнесоха тройка в Милано и на "Олимпико" ще търсят по-достойно представяне. Преди около месец Палермо завъртя 0:0 с Лацио в Рим. "Вълците" имат 7 победи срещу 6 на съперника и 3 равенства в общо 16 мача. Залог за над 2.5 гола си изглежда сигурна печалба. Смятам, че двубоят ще бъде резултатен, изключвам хикса като знак и мисля, че Рома ще победи с 2:1 или 3:2.
Прогноза: 1 Точен резултат: 3:2

Парма – Аталанта

Любопитен сблъсък между два отбора, които надскачат себе си от началото на сезона. Парма изненада Наполи в минали кръг и сега ще търси нов успех срещу "бергамаските" на "Енио Тардини". В лагера на "дуковете" единствено Блази е контузен. "Пармалатите" разчитат на 4-4-1-1, като Флокари се утвърждава на върха на атаката. Джовикно по традиция действа зад него. Парма залага много на дейните си халфове, които компенсират липсата на техника и импровизация с много борбеност. Аталанта разчита на същата схема с Денис и Моралес в предни позиции. Пинто и Манфредини са контузени. Съперниците са изиграли 22 двубоя – 9 успеха за Парма, 5 за "бергамаските" и 8 равенства. Като че ли мачът е 1Х, но аз ще заложа на малка изненада.
Прогноза: 2 Точен резултат: 1:2

Удинезе – Новара

Всички говорят как проблемите на Интер и Милан дават големи шансове на Ювентус и Наполи за титлата, но като че ли никой не забелязва Удинезе. А "зебрите" са най-постоянният отбор. На "Фриули" домакините рядко прощават на отбори, които значително им отстъпват по класа. Барето и Паскуале са контузени, а Пинци наказан за 1 мач. Франческо Гуидолин отново ще заложи на интересната схема 3-5-1-1. Вероятно много треньори в Италия искат да имат неговата сработена халфова линия. Новара е без Луди, Джорджи и Укани. Двата отбора не са играли досега помежду си. Въпреки тежкия мач в четвъртък, Удинезе ще намери сили да спечели резонно с два гола разлика.
Прогноза: 1 Точен резултат 2:0

Сиена – Чезена

Сиена са симпатичен отбор, който печели точки както у дома, така и навън. Новаците вече набират самочувствие и срещу Чезена ще търсят втора победа през сезона. "Водните кончета" пък са на дъното с 2 точки и се превръщат във фаворит за изпадане. В състава на домакините няма абсолютно никакви проблеми. Дестро и Калайо ще водят атаката на Сиена. Чезена е без Мартинес, Комото, Мартиньо и Колучи. Муту е наказан за 3 мача. Съпрениците на са играли досега помежду си. Новаците се представят далеч по-добре и смятам, че можем да им се доверим.
Прогноза: 1 Точен резултат: 2:1

Неделя, 21.45 часа

Болоня – Лацио

Въпреки някой моментни сривове, като цяло Лацио върви във възходяща линия. Личи си, че футболистите се стараят, сплотени са и се раздават на 100%. Клозе се превръща във водеща фигура с няколкото си решаващи гола. За съжаление Маури, който действаше отдясно, е контузен и Еди Рея не може да прилага схемата от първите мачове. Сега наставникът на "орлите" използва Сисе като нападател, а не като ляво крило. Ернандес е в ролята на плеймейкър. Като че ли слабото звено на отбора си остава защитата. Въпреки това Конко, Биава, Диас и Раду ще изнесат тежестта на сезона. Болоня записа първа победа при визитата си на Новара и най-после отлепи от дъното. Антонсон, Диаманти и Круз са контузени. Акуафреска, който вкара в миналия кръг, се очаква да партнира на Ди Вайо в атака. Болоня и Лацио са изиграли общо 24 мача. "Орлите" са спечелили 13, загубили са 8, а равенствата са три. Любопитен факт е, че 4 от 6-те двубоя на столичани в Калчото през сезона са завършвали 2:1. Смятам, че Лацио ще победи Болоня със същия резултат.
Прогноза: 2 Точен резултат: 1:2

*Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

kuramiian
22.10.2011 13:56

фиорентина 1
ювентус 1
милан 2
сиена Х
рома 1
наполи Х2
интер 1
парма 1Х2
удинезе 1
лацио 2

linerov65
22.10.2011 13:54

Fiorentina - Calcio Catania -1-0
Juventus FC - Genoa CFC -2-1
23.10.2011
US Lecce - AC Milan -1-1
AC Siena - AC Cesena 1-2
AS Roma - US Palermo 2-2
Cagliari Calcio - SSC Napoli 1-1
Inter Milan - ChievoVerona 0-0
Parma FC - Atalanta Bergamo 1-2
Udinese Calcio - Novara Calcio 1-0
Bologna FC - Lazio Roma 1-3

kuramiian
21.10.2011 22:03

е интер няма избор вече! юве също трябва да бият ако не им се срути стадиона до тогава *smile*

kuramiian
21.10.2011 20:14

не знам ама фиорентина , юве , милан, интер , удинезе звучат логично ,но кой ли ще пре*бе ...

ForzaJuve29
21.10.2011 20:35

Киево и Дженуа не са за подценяване а Лече вече трябва да се хвърлят на кръв срещу всички защото целта им е оставане в групата а за сега изостават от съперниците си!

kuramiian
21.10.2011 19:51

доста резонни мачове отново в италия ,само да не станат пак 5 нулеви ремита... *lol*

ForzaJuve29
21.10.2011 19:56

Аз предлагам тоя кръг да си харесаме 5 мача и да ги пусне с 10 стотинки всички по 1:0 ей така за майтапа*lol**beer*