Прогнози за мачовете от Ередивизи, 10-и кръг

10:43
Прогнози за мачовете от Ередивизи, 10-и кръг
Борбата за първото място в холандската Ередивизи се преплете отново след равенството на АЗ Алкмаар срещу Аякс. Отборите на ПСВ Айндховен и Твенте съкратиха аванса на АЗ на само 2 точки.

В предстоящия кръг на шампионата ще имаме възможността да се насладим на най-голямото дерби в холандския футбол, което изправя един срещу друг вечните съперници Аякс и Фейенорд. Макар и загубили някогашния си блясък, сблъсъците между тези два велики отбора винаги предлагат доста приятни емоции. Другите останали интересни двубои, които остават в сянката на голямото дерби, са Утрехт - Хееренвеен, АЗ Алкмаар - Рода, Грьонинген - Твенте и Витес - ПСВ Айндховен.


Представяме Ви прогнози за предстоящите мачове от 10-ия кръг на холандската Ередивизи:

21 октомври, петък

21:00 часа: Де Граафшап - НАК Бреда - Отборът на домакините е удобен съперник за "жълтата армия"

Първият мач от 10-ия кръг на холандската Ередивизи ще се изиграе между отборите на Де Граафшап и НАК Бреда. В миналия кръг домакините записаха изключително ценно равенство при гостуването си на Хееренвен и така прекъснаха серията си от три поредни загуби в шампионата. Въпреки частичния успех "супер фермерите" останаха в опасната зона с актив от 6 точки. Сега им предстоят две поредни домакински мача, в които трябва задължително да целят максимума, тъй като след това ще гостуват на Твенте и у дома ще приемат ПСВ Айндховен. Предстоящите срещи с НАК Бреда и Витес могат да бъдат определени като мачовете на истината за тях. Гостите, начело с Джон Крелсе, не допуснаха изненада срещу последния Екселсиор и стигнаха до трите точки след 2:0. "Плъховете" са 13-и във временното подреждане с общо 10 пункта, но позицията им на 4 от кипящата зона не е никак безопасна. НАК Бреда спечели последните си 4 гостувания на Де Граафшап, което несъмнено е добър източник на мотивация. Отборът на гостите се намира в по-добра форма и затова според мен ще е малко изненадващо, ако "единицата" се окаже печелившата опция в този мач. Прогноза: Х2 (Сигурност: 6/10)
Алтернативни прогнози за срещата: Гол/Гол; Над 2.5 гола; НАК Бреда да спечели едно от полувремената

22 октомври, събота

19:45 часа: ВВВ Венло - Валвийк - "Жълто-черните" ще прекъснат серията си от загуби

Предпоследният в класирането ВВВ Венло ще търси първата си победа за сезона при домакинството си на новака Валвийк. През миналия уикенд "жълто-черните" записаха поредното си тежко поражение, след като отстъпиха на Фейенорд с 0:4. По всичко изглежда, че съдбата им през настоящата кампания няма да е много по-различна от тази, която имаха през миналата, когато оцеляха в елита след добро представяне в плейаут мачовете срещу Волендам и Цволе. Валвийк също отнесе разгромна загуба със същия резултат в последния си шампионатен мач. За РКС това не бе толкова фатално, тъй като можеше да си позволи подобна грешна стъпка, докато сегашният му съперник трябваше на всяка цена да стигне поне до частичен успех. Гостите останаха в първата половина на таблицата, но се смъкнаха на 9-а позиция, оставайки с непроменен актив от 13 пункта. ВВВ Венло се представя сравнително добре в мачовете си срещу Валвийк и определено можем да кажем, че късметът му върви в преките битки с този съперник. По-рано през настоящата кампания "жълто-черните" на домашна сцена завършиха наравно с Утрехт, Аякс и ПСВ Айндховен. Именно това е единствена причина, която ме кара да мисля, че домакините ще прекъснат серията си от 5 поредни загуби. Прогноза: 1Х (Сигурност: 7/10)
Алтернативни прогнози за срещата: Гол/Гол; Над 2.5 гола; ВВВ Венло да спечели едно от полувремената

20:45 часа: АДО Ден Хааг - НЕК Ниймеген - Очаква ни много резултатен мач

АДО Ден Хааг посреща съседа си НЕК Ниймеген. Двата отбора се намират точно над опасната зона, като заемат съответно 14-о и 15-о място, а разликата помежду им е 3 точки. Победителят от този мач изглежда, че ще вземе сериозно предимство пред останалите отбори, застрашени от изпадане и затова крайният успех ще е от шестточково значение. Домакините обезсмислиха класическата победа, която постигнаха над Фейенорд преди последната пауза за евроквалификациите, след като в миналия кръг допуснаха да бъдат разгромени с 1:4 от тима на Рода. "Зелено-жълтите" трябва бързо да преживеят това поражение, тъй като им предстоят много важни изпитания. НЕК Ниймеген регистрира 5 последователни загуби в шампионата, след като и миналата седмица не успя да прекъсне серията си от разочароващи резултати. "Трицветните" отстъпиха у дома с 0:1 на Витес и това бе третият им пореден мач, в който дори не успяха да отбележат гол. Програмата на гостите до края на първия полусезон не е много лесна и затова задължително трябва да спечелят поне точка от всяко гостуване на съперник от техния ранг. В последно време НЕК Ниймеген редува загуби и победи при визитите си на АДО Ден Хааг, което е признак за непостоянството и на двата отбора. Моята прогноза за предстоящия двубой е, че ще станем свидетели на много голове и за този мой избор ще се обоснова с факта, че в мачовете на домакините се получават много точни попадения, а и от друга страна е време НЕК Ниймеген да се отпуши. Прогноза: Над 2.5 гола (Сигурност: 6/10)
Алтернативни прогнози за срещата: 1; Гол/Гол

20:45 часа: Екселсиор - Хераклес - Гостите ще вземат своето срещу последния в класирането

Екселсиор приема Хераклес на своя "Вуденщайн". Ротердамци заемат последното място в класирането с едва две точки и сега нямат друга алтернатива освен да търсят първа победа от началото на настоящата кампания. След всеки изминал кръг "червено-черните" се отдалечават още повече от спасителния бряг и ако утре не успеят да вземат планираното, то тогава със сигурност ще усложнят още повече кризисната ситуация в отбора и ще им е много по-трудно да наваксат изоставането си от преките им конкуренти в борбата за оцеляване. Хераклес затвърди силното си представяне в последно време след 2:1 срещу Грьонинген. Победата изкачи гостите на 7-а позиция в подреждането и ги приближи на 3 точки от Аякс. След този кръг на "черно-белите" им предстои домакинство на лидера АЗ Алкмаар, гостуване на втория ПСВ Айндховен и мач с Твенте. Това означава, че Хераклес задължително трябва да прибави нови три точки към актива си след края на този мач. Разбира се, това важи при условие, че тимът от Алмело има амбиции да играе в европейските клубни турнири. Прогноза: 2 (Сигурност: 6/10)
Алтернативни прогнози за срещата: Гол/Гол; Над 2.5 гола; Хераклес да отбележи два или повече гола

21:45 часа: Утрехт - Хееренвеен - Двата отбора отново ще ни предложат качествен футбол

Определено мачът между Утрехт и Хееренвеен е един от най-очакваните от 10-ия кръг на холандския шампионат. Тези два отбора отново имат какво да ни предложат и няма никакво съмнение, че ще ни зарадват със зрелищен футбол. Настоящите съперници се намират в средата на таблицата, като заемат съответно 10-о и 12-о място. И двата тима не са много убедителни в изявите си и това прави мача още по-непредсказуем. Откъдето и да погледнем на нещата, всичко води към опцията "над 2.5 гола". Пред собствена публика Утрехт играе много агресивно и не се затруднява да вкарва голове. През този сезон във всичките 4 домакински мача на "червено-белите" са се получили най-малко по 3 точни попадения. При Хееренвеен пък се наблюдава обратното. "Героите на Фрисландия" навън са по-опасни и все още не са изпуснали гостуване без да се разпишат в противниковата врата. В 8 от последните 10 издания на този сблъсък печеливша се оказа именно опцията "над 2.5 гола". Всичко това са предпоставки за пореден много резултатен мач между Утрехт и Хееренвеен. Прогноза: Над 2.5 гола (Сигурност: 6/10)
Алтернативни прогнози за срещата: 1; Гол/Гол; Утрехт да спечели едно от полувремената

23 октомври, неделя

13:30 часа: Аякс - Фейенорд - Гостите са далеч от най-славните си времена

Грандовете Аякс и Фейенорд се срещат в най-голямото дерби на холандския футбол, което е известно още като "De Klassieker". Историята на съперничеството им датира от много отдавна и определено предстоящият им мач ще е едно от топ събитията в Холандия през този уикенд. "Суперьоден" не успя да навакса изоставането си от лидера АЗ Алкмаар, след като в пряк мач завърши наравно 2:2 и по този начин се смъкна на 6-о място във временното подреждане. През седмицата възпитаниците на Франк де Бур записаха много важна победа, и то най-вече от психологическа гледна точка, при гостуването им на Динамо Загреб в двубой от груповата фаза на Шампионската Лига. Фейенорд прекъсна серията си от две поредни загуби след категорична победа с 4:0 като домакин на ВВВ Венло. Така "южняците" изпревариха вечните си съперници с една точка и се наредиха на 4-о място в подреждането. В историята Аякс и Фейенорд са изиграли общо 164 мача помежду си. "Суперьоден" води с 73:51 победи, а равенствата са 40. Гостите от Ротердам нямат нито един пълен успех в последните 14 издания на този сблъсък, което е потвърждение на това, че са далеч от най-славните си времена и това е основната причина Аякс да е сочен за тотален фаворит преди наближаващия мач. Прогноза: 1 (Сигурност: 7/10)
Алтернативни прогнози за срещата: Гол/Гол; Над 2.5 гола; Аякс да отбележи два или повече гола

15:30 часа: АЗ Алкмаар - Рода - Домакините няма да допуснат изненада

През този уикенд АЗ Алкмаар ще приеме пред собствена публика отбора на Рода и ще преследва 8-а поредна домакинска победа във родните турнири. Суперсерията на АЗ датира от края на миналия сезон и оттогава насам са изминали цели 6 месеца. През настоящата кампания момчетата на Гертан Вербеек се представят изключително силно и продължават да водят еднолично в класирането на холандската Ередивизи с завиден актив от 22 точки. В миналия кръг "червено-белите" изпуснаха да запишат седма поредна победа в шампионата, след като допуснаха частичен обрат при гостуването си на Аякс, който се добра до равенството с 10 човека. Рода на свой ред не се отклони от правилния път и записа втора поредна победа след убедителното 4:1 срещу АДО Ден Хааг. "Гордостта на Юга" е 11-и в текущото класиране с 12 пункта, на 1 от първата половина на таблицата. Гостите в последните си два мача отбелязаха цели 8 точни попадения, а допреди това общият им голов актив бе само 6. Рода все още е първи по брой допуснати голове и затова мисля, че защитниците му ще имат сериозни проблеми с опазването на противниковите нападатели. През новия век тимът от Керкраде от труден се превърна в удобен съперник за АЗ Алкмаар. Изключвам всякакви изненади и предвиждам победа за домакините. Прогноза: 1 (Сигурност: 8/10)
Алтернативни прогнози за срещата: 1/1; АЗ Алкмаар да отбележи гол и в двете полувремена; АЗ Алкмаар да отбележи два или повече гола

15:30 часа: Грьонинген - Твенте - "Червените" заслужават доверието ни

Кошмарът на Аякс излиза срещу Твенте и Николай Михайлов. Отборът на Грьонинген прави впечатление с резултати, които постига на домашна сцена. От началото на настоящата кампания "зелено-белите" само веднъж допуснаха да бъдат победени пред собствена публика. Единствено лидерът АЗ Алкмаар е имаше шанса да се усмихне на стадион "Еурборг". Отборът на домакините заема 8-а позиция в класирането с 13 пункта и определено е сериозен фактор в холандския шампион. Твенте съкрати преднината на АЗ на само две точки, след като далеч от дома надви Валвийк с категоричното 4:0. В момента "червените" делят 2-о място с тима на ПСВ Айндховен, който ще им гостува в следващия кръг. Това означава, че сега Николай Михайлов и компания нямат друг избор освен да победят, тъй като всякакъв друг сценарий може да ги отдалечи от върха на таблицата. През последните няколко сезона Твенте наложи своята доминация в съперничеството с Грьонинген. Очаквам момчетата на Ко Адриансе да затвърдят силното си представяне срещу "зелено-белите" и да запишат победа преди домакинството им на ПСВ. Прогноза: 2 (Сигурност: 6/10)
Алтернативни прогнози за срещата: 2 или 3 гола; Твенте първи да отбележи гол

17:30 часа: Витес - ПСВ Айндховен - "Жълто-черните" имат сили да запишат първа победа срещу "филипсите" от десетилетие насам

Отборите на Витес и ПСВ Айндховен ще мерят сили в последния мач от 10-ия кръг на холандската Ередивизи. Домакините намериха място в първата петица на таблицата след минимален успех над отбора на НЕК Ниймеген, като това бе третата им победа в последни 4 кръг. Момчетата на Йон ван ден Бром се намират в много добра форма и изглежда, че след близо десетилетие отново са придобили манталитет на голям отбор. ПСВ Айндховен продължи с наказателната си акция и през миналия уикенд, когато като домакин надви Утрехт с минималното 1:0. Така "филипсите" затвърдиха силното си представяне през този сезон и се доближиха на две точки от лидера АЗ Алкмаар. В следващия кръг хората на Фред Рутен гостуват на Твенте и затова за тях ще е добре, ако не изчерпят лимита си от грешки срещу Витес, който изглежда далеч по-преодолим съперник. От началото на новия век "жълто-черните" са под тоталната доминация на ПСВ Айндховен. Последната им победа срещу този противник датира от 2001 г. Оттогава насам двата отбора са изиграли общо 20 мача помежду си и само в 4 от тях сегашните домакини са имали късмета да стигнат до частичен успех. Сега отборът на Витес има много по-големи шансове да сложи край на слабите си резултати срещу ПСВ Айндховен. Прогноза: 1Х (Сигурност: 5/10)
Алтернативни прогнози за срещата: Х; +1.5 Витес; Гол/Гол

*Най-сигурната прогноза за кръга: АЗ Алкмаар - Рода: 1

*Изненадата на кръга: Витес - ПСВ Айндховен: 1Х


*Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари