Трифон Иванов - пионер във футбола

09:42
Трифон Иванов - пионер във футбола
Трифон Иванов е останал във футболната история не само с хирургическите си шпагати. Той атакуваше топката в краката на нападателите с хладнокръвието и точността на скалпела на проф. Чирков. Но страховитият №3 от Пеневата чета е запомнен и с друго в Германия, където след световното през 1994 г. майките плашеха непослушните си деца с него.

Големият немски вестник "Ди Велт", цитиран от "Труд", обяви Трифон Иванов и италианския нападател Пиерлуиджи Казираги за пионери във футбола при навлизането на лепенките на носа за по-добро дишане. Лепенките бяха произвеждани от щатска фирма и добиха популярност най-напред в американския футбол. Твърди се, че те намаляват отделянето на секрети в носа при учестено дишане с големи физически натоварвания и при студено време. Лепенките бяха хит в средата на 90-те години и на европейското в Англия през 1996 г. почти всички футболисти ги закичваха на носа си.

Освен в Германия, за Трифон се сетиха в Швейцария и Австрия, но по друг повод. Медии от тези страни разпространиха видеоклип от появата на защитника на бенефисния мач на четвъртите в света през юни в Сливен. Тогава фигури от елита на родния футбол и премиерът Бойко Борисов бяха на гости на рожденика Йордан Лечков и два дни играха на малки вратички и тенис.

Швейцарци и австрийци, които помнят Трифон от играта му в Ксамакс и Рапид Виена, се дивят колко килограма е наддал защитникът. Публикуват се и неверни информации, че той и Христо Стоичков имат банка в България. Но в Австрия не забравят “фурорите на Трифон” в “Рапид” и достигането до еврофинала за КНК с “Пари Сен Жермен” (0:1) през 1996 г.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

likata
19.10.2011 19:07

Ей това е футболист .А не като сегашните напудрени изрисувани гейчета дето излизат на терена не да играят, а да ги ебат

bleid_2
19.10.2011 16:14

Трифон Иванов за мен беше не само великолепен защитник.Той е един от малкото защитници бележещи много голове.Поне в момента не се сещам за много такива като него.В кариерата си на играч отбеляза почти 60 гола за България и клубните отбори за които е играл.Уникалния му нюх пред гола го правеше много важен играч за всеки треньор.В момента са малцина нападателите в А група можещи да се похвалят с толкова отбелязани голове а какво да говорим за защитниците.От тук можете да си направите извода защо родния футбол е на такова жалко дередже.Просто вече няма такива играчи като Трифон,Ицо,Наско,Пенев,Балъков и да не ги изброявам,всички ги знаем.

Vers
20.10.2011 01:23

А този срещу Русия беше много голям гол.Центриране от корнер и от извън наказателното поле му идва на воле и направо застреля вратаря много голям гол беше

spurs_92
19.10.2011 20:21

сещам се за един гол срещу Русия и още един срещу Уелс

sockenheld
19.10.2011 16:00

германците си го спомниат, като този дето при запо4ването на ма4а влиза обраснат и като свар6и ма4а е ве4е брадиасал.много барзо му растиала брадата.*cup*

sandokana
19.10.2011 13:58

де да можеш да имаме повече такива като' Туню' ама нема , то само манекени ,курбанджий, татюви и мамени

TOT
19.10.2011 13:13

ВЕЛИК Е ТОИ А ТИЯ В БФС МИЗЕРНИЦИ......................................

aa2
19.10.2011 12:57

Тоя помня, че баща ми го наричаше ''Звяра'', всички се страхуваха от него на терена, уникален играч!