Пуснаха Майкъл Шийлдс в отпуск

17:52
Пуснаха Майкъл Шийлдс в отпуск
Осъденият в България за опит за убийство англичанин Майкъл Шийлдс се прибра за първи път в своя дом след три години и половина зад решетките, според новия облекчен режим, който получи хулигана.

22-годишният англичанин и фен на Ливърпул получи позволение да прекара три дни със своето семейство в Едж Хил, след като бе пуснат временно от затвора в Уорингтън, където излежава присъдата си след екстрадирането от България, съобщава " Ливърпул Ехо".

Неговият баща Майкъл - старши, описва пред изданието момента, когато видял своя син на входната врата за първи път, откакто той напуснал града за да гледа финала на Шампионската лига в Истанбул. Шийлдс получи временно разрешение да се прибере от сряда сутринта до петък следобед.

Следващият негов отпуск за три дни ще бъде през месец май. През май 2005 година Шийлдс, който тогава бе на 19 години, пристигна в България след финала на Шампионската лига в Истанбул между отборите на Ливърпул и Милан. В пиянско изстъпление на Златни пясъци, той влезе в стълкновение с българския барман Мартин Георгиев и го удари с камък по главата, нанасяйки му сериозни травми.

Англичанинът бе осъден в България първо на 15, а после на 10 години затвор, след обжалването. През септември 2006 г. той бе преместен да изтърпява наказанието си във Великобритания. След като Шийлдс мина детектор на лъжата, започна мощна кампания за неговото освобождаване, въпреки че Джак Строу заяви, че това няма как да стане без съгласието на българската страна.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

NIKARSEN
26.02.2009 08:38

съгласен съм че Маикъл трябва да си изтърпи наказанието.но много скоро в Варна имаше подобен случаи- двама пребиха жестоко студент и го ограбиха.тои също беше с опасност за живота и претърпя мозачна операция.присъдата на същия варненски съд е условна.как да вярвам и на двете присъди

mario1914
26.02.2009 00:23

На английския боклук пожелавам да му се върне 100-кратно това,което той причини на момчето!!!

TZAR_DRUV
25.02.2009 19:47

щом е доказана вината му да си излежи наказанието боклука

MB_KrisS
25.02.2009 19:11

Да изгние в затвора мръсното английско копеленце. Е такива тъпаци като него убиха и момчето пред "Амнезия"