Прогнози за мачовете от Ередивизи, 9-и кръг

17:40
Прогнози за мачовете от Ередивизи, 9-и кръг
Холандската Ередивизи ще набере скорост с предстоящите двубои от 9-ия кръг, които ще се изиграят през този уикенд. Първият сблъсък от програмата на шампионата противопоставя два от основните фаворити за титлата, а именно отборите на Аякс и АЗ Алкмаар. Ще ни е изключително любопитно да проследим и мачовете на ПСВ Айндховен и Твенте, в чиито тимове се подвизават българските национали Станислав Манолев и Николай Михайлов. Утре "филипсите" за съперник ще имат Утрехт, а "червените" ще гостуват на непредвидимия отбор на Валвийк. Другите по-вълнуващи срещи от кръга са: Хераклес - Грьонинген, НЕК Ниймеген - Витес, Рода - АДО Ден Хааг и НАК Бреда - Екселсиор.

Представяме Ви прогнози за предстоящите мачове от 9-ия кръг на холандската Ередивизи:

15 октомври, събота

19:45 часа: Аякс - АЗ Алкмаар - "Суперьоден" ще спре устрема на АЗ


Холандската Ередивизие се подновява с мач "наслада". На "Амстердам Арена", в дербито на 9-ия кръг, един срещу друг ще излязат отборите на Аякс и АЗ Алкмаар. И двата отбора имат амбиции за титлата, но засега гостите, водени от Гертан Вербеек, имат по-големи шансове да осъществят целта си, тъй като оглавяват еднолично класирането с актив от 21 точки, докато домакините са 4-и с 6 по-малко. "Суперьоден" вече три шампионатни мача поред не успява да запише пълен успех. Все пак трябва да се отбележи, че столичани през този период играха срещу ПСВ Айндховен и Твенте, чиито отбори също са сочени за фаворити за титлата. Това обаче едва ли би могло да послужи като оправдание за слабите им резултати. АЗ Алкмаар се намира в завидна форма. Дотук през настоящата кампания АЗ допусна да бъде надвит само в един мач и спечели останалите си 7 срещи, и то по доста убедителен начин. Трудната част от програмата на гостите за първия полусезон остана в миналото и сега пред тях се открива добра възможност да увеличат преднината си на върха в Холандия. Разбира се, пътят към тази цел минава през задължителна победа над Аякс, но и точката ще е добре дошла за тях. През последните 20 години на свой терен Аякс нито веднъж не е допусна да бъде надигран от този съперник. "Годензонен" тотално превъзхожда своя съперник по брой спечелени победи в преките битки. Това ме кара да мисля, че последните шампиони отново няма преклонят глава пред родна публика срещу АЗ. Очаквам амстердамци да играят далеч по-добре в сравнение с последните им няколко мача и затова прогнозата ми клони в тяхна полза. Прогноза: 1 (Сигурност: 6/10)
Алтернативни прогнози за срещата: Гол/Гол; Над 2.5 гола

20:45 часа: Хееренвеен - Де Граафшап - Домакините няма да имат сериозни проблеми

Търсещият някогашните си славни времена отбор на Хееренвеен приема пред родна публика Де Граафшап. Домакините набраха инерция след тежките поражения, които регистрираха срещу Аякс и Твенте в началото на настоящата кампания, но в последните два кръга отново не бяха достатъчно убедителни в изявите си и трябваше да се задоволят само с равенства. "Героите на Фрисландия" заемат 12-о място в текущото класиране с 10 точки и засега са далеч от постигане на целите си. Възпитаниците на Рон Янс утре ще излязат за задължителна победа. Де Граафшап се намира в още по-трудна ситуация. "Супер фермерите" се лутат в опасната зона с едва 5 пункта и са в серия от три поредни загуби. Отборът на гостите е сочен за пълен аутсайдер в този двубой, но това би трябвало да им донесе повече плюсове, отколкото негативи. Много е важно дали Андрес Улдерик ще заложи на същата тактическа постройка, с която излезе в последните няколко кръга. Ако Де Граафшап не смени схемата си на игра, най-вероятно отново няма да успее да се противопостави на съперника си. Хееренвеен има сериозно предимство в преките спорове с Де Граафшап, но интересното е, че в последните 14 издания на този сблъсък не се получи нито едно равенство, което малко или много увеличава процента възможност да се получи "хикс" в предстоящия мач. Аз лично не вярвам, че двата отбора няма да се победят, тъй като разликата в класите ме навежда на мисълта, че домакините няма да сбъркат. Прогноза: 1 (Сигурност: 7/10)
Алтернативни прогнози за срещата: Над 2.5 гола; Хееренвеен да отбележи два или повече гола; Хееренвеен първи да отбележи гол

20:45 часа: Валвийк - Твенте - Доверието в "червените" крие сериозни рискове

Новакът в холандската Ередивизие Валвийк ще е домакин на Твенте в един от любопитните мачове от съботната програма на шампионата. РКС се завърна в елита по подобаващ начин, след като в изминалите 8 кръга успя да извоюва цели 13 точки, които му отреждат 7-o място във временното подреждане. По всичко изглежда, че през този сезон  хората на Руут Брууд  няма да има проблеми със запазването на елитния си статус. Твенте и през настоящата кампания е амбициран да води битка за титлата. Засега "червените" имат актив от 17 пункта и делят второто място с ПСВ Айндховен, като изостават на четири от лидера АЗ Алкмаар. Николай Михайлов и компания изглеждаха доста разпоколебани при домакинството им на Екселсиор в миналия кръг, когато се примириха с равенство. Гостуването им във Валвийк със сигурност няма да е никак лесно, ако не са достатъчно убедително през цялото време на мача. Статистиката също подкрепя "червените", но въпреки всичко това, не смятам, че "двойката" е много сигурна. Прогноза: 2 (Сигурност: 6/10)
Алтернативни прогнози за срещата: Гол/Гол; Над 2.5 гола

20:45 часа: Хераклес - Грьонинген - Ще се получи зрелищен мач

Хераклес посреща Грьонинген в директен сблъсък за едно от местата в зоната на плейофите за влизане в Лига Европа. Погледнато като цяло, от началото на настоящата кампания и двата отбора се представят горе-долу на еднакво ниво. Разликата помежду им е три точки, като настоящите съперници заемат съответно 10-о и 8-о място. Домакините са много по-опасни пред собствена публика и неслучайно са фаворити в предстоящия мач, който се явява друг сериозен тест за евроамбициите им. Грьонинген респектира с отлична моментна форма, но трябва да се питаме как се е отразила близо двуседмичната пауза върху подготовката на играчите му. За съжаление меко казано трудно бихме могли да си отговорим на този въпрос, тъй като всичко ще стане ясно по време и след края на двубоя. "Зелено-белите" спечелиха последните си три шампионатни мача и сега ще направят опит да удължат серията си. "Героите" се поздравиха с победи в последните си три домакинства срещу този съперник. Друго нещо, което прави впечатление е, че изминалите 6 издания на този сблъсък са били доста резултатни. Определено и сега има предпоставки за много голове, така че няма да сбъркате, ако потърсите опцията "над 2.5 гола". Прогноза: Над 2.5 гола (Сигурност: 6/10)
Алтернативни прогнози за срещата: Х2; Гол/Гол

21:45 часа: ПСВ Айндховен - Утрехт - Традицията ще се запази

Отборите на ПСВ Айндховен и Утрехт се изправят един срещу друг на стадион "Филипс". Поради ред причини домакините са сочени за абсолютни фаворити в предстоящия двубой. "Филипсите" заемат 2-о място в класирането с актив от 17 точки и се намират във впечатляваща серия от 12 поредни мача без поражение. Момчетата на Фред Рутен имат най-силната атака в холандската Ередивизие, като от началото на настоящата кампания са реализирали цели 25 точни попадения в противниковите врати, което прави средно по 3,125 гола. Утрехт не се представя много различно в сравнение с изминалите сезони. В момента гостите са на обичайното си място в средата на таблицата - девета позиция. Утре хората на Елвин Коеман ще се опитат да победят страховете си. От 1994 г. насам "Утрег" само веднъж е имал късмета да се поздрави с равенство при визитите си на стадион "Филипс", а погледнато като цяло, през последните близо 20 години е регистрирал едва две победи срещу сегашния си съперник. Доста често Утрехт допуска да бъде разгромен от ПСВ Айндховен и сега логично отборът на гостите ще се стреми към достойно представяне. Предвиждам лесна победа за "филипсите". Прогноза: 1/1 (Сигурност: 7/10)
Алтернативни прогнози за срещата: -1.5 ПСВ Айндховен; Над 2.5 гола; ПСВ Айндховен да отбележи два или повече гола; ПСВ Айндховен да отбележи гол и в двете полувремена

16 октомври, неделя

13:30 часа: НЕК Ниймеген - Витес - Двубоят е открит за всичко

НЕК Ниймеген ще преследва първа победа в шампионата от август насам. "Трицветните" са в серия от 4 поредни загуби, но още по-тревожното е, че в рамките на този период са отбелязали само един-единствен гол в противниковите врати. С актив от 7 точки те се намират точно над опасната зона и е твърде вероятно да попаднат в нея при евентуален провал при домакинството им на Витес. Витес направи един от най-добрите си стартове през новия век. "Жълто-черните" събраха 14 точки от началото на настоящата кампания и се наредиха на 6-о място в класирането. С представянето си до момента те много напомнят на онзи отбор, който в края на 20-и и началото 21-и век беше сериозен фактор в холандската Ередивизие. Възпитаниците на Йон ван ден Бром са регистрирали само един пълен успех в четирите си излизания през този сезон, а у дома са постигнали 3 победи и 1 равенство. За Витес не може да се каже, че се представя добре при гостуванията си на НЕК Ниймеген и всичко това определено ни кара да се замислим. Този сблъсък не е за предпочитане за залагане, тъй като е "троен". Според мен "Гол/Гол" е единствената опция, която изглежда, че не крие големи рискове. Прогноза: Гол/Гол (Сигурност: 6/10)
Алтернативни прогнози за срещата: 1Х; Над 2.5 гола

15:30 часа: Рода - АДО Ден Хааг - "Зелено-жълтите" ще спечелят поне една точка

Рода и АДО Ден Хааг ще мерят козовете си в един от най-любопитните мачове от 9-ия кръг на холандската Ередивизие. Настоящите съперници се намират много близо един до друг, като разликата помежду им е една-единствена точка и само една позиция ги дели в класирането. Двата отбора съответно са на 13-о и 11-о място. "Гордостта на Юга" има най-слабата защита в лигата, която е получила цели 25 гола във вратата си. Само в последните три кръга сегашните домакини инкасираха 16 точни попадения в мрежата си и това определено е най-големият им проблем, който трябва да бъде решен непременно. В миналия кръг отборът на АДО Ден Хааг изненада всички, след като записа класическа победа при гостуването си на Фейенорд. По този начин "зелено-жълтите" удължиха победната си серия на 3 мача. Гостите са далеч от формата, която показваха през миналия сезон, но напоследък започнаха да загатват, че лека-полека си я връщат. Рода има положителен баланс в преките двубои с този съперник, но тази статистика едва ли ще повлияе върху крайния изход на предстоящия мач. АДО Ден Хааг видимо се намира в по-добра форма от своя противник и затова моята прогноза клони към "Х2". Прогноза: Х2 (Сигурност: 6/10)
Алтернативни прогнози за срещата: +0.5 АДО Ден Хааг; Гол/Гол; Над 2.5 гола

15:30 часа: Фейенорд - ВВВ Венло - "Южняците" няма да простят на "жълто-черните"

Отборът на Фейенорд, който не успява да се задържи дълго време на победния път, през този уикенд ще има добра възможност да запише победа, с която да прекъсне серията си от две поредни загуби в първенството. "Южняците" направиха обещаващ старт на сезона, след като в първите 7 кръга записаха 4 победи и 2 равенства, но впоследствие удариха на камък и допуснаха да бъдат победени от АЗ Алкмаар и Де Графшаап. С общо 14 точки "отборът на народа" заема 5-о място в класирането и изостава с цели 7 от лидера. ВВВ Венло се намира на другия полюс с актив от едва 7 пункта. "Добрите старци" са предпоследни и все още търсят първата си победа за сезона. Гостите страдат от липсата на достатъчна креативност в офанзивното им звено. "Жълто-черните" са отбелязали само 7 гола през настоящата кампания, което говори достатъчно за проблемите им в атака. ВВВ Венло отнесе тежки загуби в последните си 4 гостувания на Фейенорд и точно сега, и то в този си вид, едва ли ще успее да отмъкне нещо от далеч по-именития си съперник. Прогноза: Фейенорд да отбележи два или повече гола (Сигурност: 8/10)
Алтернативни прогнози за срещата: 1; -1.5 Фейенорд; Над 2.5 гола; Фейенорд да отбележи гол и в двете полувремена

17:30 часа: НАК Бреда - Екселсиор - "Плъховете" са по-близо до победата

Отборите на НАК Бреда и Екселсиор излизат един срещу друг в последния мач от 10-ия кръг на холандската Ередивизие. Двубоят им засяга най-вече дъното на таблицата и крайният резултат ще е от голяма значение и за другите тимове, които се намират в близост до тях. Домакините заемат 14-а позиция във временното подреждане със 7 точки, а гостите са с 5 по-малко и логично са последни. Вън от съмнение е, че и двата отбора не оправдават очакванията на феновете си. "Плъховете" показват по добра форма от "червено-черните" и главно заради това са сочени за изявени фаворити в предстоящия двубой. "Жълтата армия" на Джон Крелсе има сериозен превес в преките битки срещу тима от Ротердам. Логиката сочи победа за домакините, но не трябва да забравяме, че Екселсиор не е отбор за подценяване. Прогноза: 1 (Сигурност: 7/10)
Алтернативни прогнози за срещата: Гол/Гол; Над 2.5 гола; НАК Бреда да отбележи два или повече гола

*Най-сигурната прогноза за кръга: Фейенорд - ВВВ Венло: 1

*Изненадата на кръга: НАК Бреда - Екселсиор: Х2


*Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Crissstiano
15.10.2011 12:54

Наистина Азето играят трудно срещу Аякс,но се надявам днес да спечелят или поне да стигнат до равенството,което пак си е успех на терена на Аякс.

gogo_m93
15.10.2011 12:37

Според мене 2-ката на Твенте изглежда много добър вариант а що се отнася до мача на Аякс може и да стане частична изненада

Arsenal__1886
14.10.2011 20:54

много се съмнявам да ги следите всички тия първенства. Не знам защо смятате че Аякс не са във форма. Вярно че срещу ПСВ взеха точката незаслужено ама ако имаше съдии на ниво и в дербито с Твенте не им отнеха гола, при 2-0 щеше да е много различно. Срещу Грьонинген пак имаше скандали около дузпата и червения картон ама както и да е. Рода - АДО - 1, НЕК - Витес - Х2.

aa2
14.10.2011 21:47

АЗ няма да имат сили да вземат нещо от Аякс в този мач, за мен това е единица, но естествено винаги има как да стане изненада.