Прогнози за мачовете от Серия "А", 7-и кръг

12:49
Прогнози за мачовете от Серия "А", 7-и кръг
Интер 17-и, Милан 15-и – ако някой бе прогнозирал подобен развой преди началото на сезона, вероятно щяха да го посъветват да посети психиатър. Класирането обаче говори красноречиво за състоянието на "нерадзури" и "росонери". При това положение шансовете на Ювентус и Наполи за титлата значително се увеличават.

Двубоят на уикенда в Серия "А" безспорно е римското дерби Лацио Рома. Превъзходството на "вълците" през последните години е смазващо. Юве, Милан и Интер имат трудни мачове.

Любителите на риска може да потърсят първи победи за Чезена и Болоня.


Събота, 19.00 часа


Катания – Интер

Като състав, Катания е по-силен отбор в сравнение с миналия сезон. "Слоновете" имат три равенства, победа и загуба от началото на сезона, което си е успешен старт. Интер е в незавидна ситуация на 17-о място с 4 точки. Треньорската смяна сякаш започна да дава резултат, преди да дойде разгромът с 0:3 от Наполи у дома. Половин отбор са контузените и наказаните в лагера на "нерадзурите". Снайдер, Поли, Ранокиа, Вивиано и Форлан са с травми, а Оби е наказан. Раниери също бе санкциониран да не ръководи срещата, но спечели обжалването и ще бъде на пейката. Предвид многото проблеми, съставът на Интер вероятно ще изглежда така: Жулио Сезар, Майкон, Лусио, Самуел, Киву, Санети, Мунтари, Камбиасо, Станкович, Сарате и Пацини. Суасо, Потенца, Биаджанти, Алварес и Лама от домакините също са аут заради контузии. Монтела сякаш започва да променя манталитета на отбора и налага по-офанзивен начин на игра. Съперниците са изиграли общо 10 мача, като "нерадзурите" имат 10 победи, а "слоновете" 1. Предвид проблемите в състава на гостите, първо равенство между двата тима не би било изненадващо.
Прогноза: Х Точен резултат: 0:0

Събота, 21.45 часа

Милан – Палермо

Милан е в слаба форма и с много проблеми, Палермо започна добре сезона и показва, че може и без Пасторе – мачът е непредвидим. "Росонерите" се нуждаят от победна серия, за да се изкачат нагоре в таблицата. Контузените в състава на "червено-черните" постепенно се завръщат. С травми още са "само" Гатузо, Пато, Абате и Фламини. Кевин Принс Боатенг е наказан за един мач. Милан най-вероятно ще заложи на 4-3-1-2. Карето в защита се очертава да бъде Бонера (отдясно), Неста, Тиаго Силва (в центъра) и Дзамброта (отляво). Пред тях ще действат Ван Бомел, Ночерино и Зеедорф. Робиньо пък ще заеме мястото на Боатенг зад двамата нападатели Касано и Ибрахимович. Палермо е без наказания Балдзарети и контузения Ди Матео. Сицилианци вероятно няма да изневерят на класическото 4-4-2 с Ернандес и Миколи в атака. Милан и Палермо са изиграли 20 мача до момента. Победите за двата тима са по 8, а равенствата 4. "Росонерите" обикновено побеждават съперника си у дома. В последните 4 домакинства на "червено-черните" срещу сицилианците, винаги са падали над 2.5 гола. Въпреки че не се намира в добро състояние смятам, че Милан ще спечели, макар и трудно.
Прогноза: 1 Точен резултат: 2:1

Неделя, 13.30 часа

Чезена – Фиорентина

Фиорентина изигра много силно второ полувреме срещу Лацио в миналия кръг, но пропуските пред вратата на "орлите" се оказаха фатални. Въпреки това, "виолетовите" са доста по-добър отбор в сравнение с миналия сезон. Синиша Михайлович няма за изневери на традиционната си схема 4-3-3. Сантиаго Силва може да започне титуляр до Черчи и Йоветич в атака. Кралдруп и Джилардино са контузени. Чезена все още няма победа, а проблемите в състава са много. Комото, Коли, Ренела, Колучи, Моралес и Чечарели са контузени. Въпреки това шансовете на "водните кончета" не са за подценяване. Фиорентина има две победи и едно равенство от общо три мача между двата отбора. Аз залагам на малка изненада.
Прогноза: 1 Точен резултат: 1:0

Неделя, 16.00 часа

Киево – Ювентус

"Старата госпожа" афишира шампионски амбиции с победата си 2:0 срещу Милан в предния кръг. Преди това обаче "бианконерите" на два пъти се препънаха (1:1 с Болоня и Катания) и загубиха ценни точки. Въпреки това, тимът на Антонио Конте е лидер във временното класиране. Предстои обаче трудно гостуване на непредвидимите "летящи магаренца". Ювентус не успя да спечели последните си две визити на Киево и през последните години играе трудно срещу тима от Верона. Якуинта и Де Челие пропускат срещата заради травми. Всички останали са на линия, а Конте има поне 2-3 варианта за схема и стартов състав. Първата дилема е свързана с поста на левия бек, където срещу Милан игра Киелини. Бранителят сподели, че няма проблеми да започва мачовете като краен защитник. Срещу Киево Конте трябва да реши дали да остави Джорджо на фланга или да го прибере в центъра на отбраната, а мястото му да заеме Гросо. Треньорът на "старата госпожа" разполага с всички налични футболисти за налаганата схема 4-2-4. Твърде вероятно е обаче Конте да насити халфовата линия и да остави Вучинич самотник в атака. Пирло и Маркизио са твърди титуляри. Фланговите футболисти на Юве все още не успяват да допринесат достатъчно за прогреса на отбора. Може би ако Красич, Пепе, Джакерини и Елия вдигнат ефективността си, "бианконерите" ще се превърнат във фаворит за титлата. "Летящите магаренца" вече взеха скалпа на един кандидат шампион у дома – 1:0 срещу Наполи. Срещу Юве пък през миналия сезон изравниха в последните секунди, така че Киево ще излезе със самочувствие. Лусиано и Акерби пропускат срещата. Със сигурност отборът на Ди Карло няма да се затвори за 0:0. Голямата битка ще бъде в центъра на терена, където холфовете на веронци не отстъпват на Маркизио по борбеност. Ако искат да вдигнат Скудетото, гостите трябва да печелят мачове срещу отбори от златната среда като Киево, Парма, Дженоа.
Прогноза: 2 Точен резултат: 1:2

Наполи – Парма

Предвид състоянието на Милан и Интер, шансовете на Наполи за титлата изглеждат големи. Тимът на Валтер Мадзари обаче също допуска грешки (загуба от Киево като гост и равенство у дома с Фиорентина). Разбира се, трудно е винаги да се печели, но победата срещу Парма е задължителна. Наполи отново ще заложи на интересната схема 3-4-2-1 с Кавани на върха на атаката и Лавеци, и Хамшик зад него. Донадел, Бритос и Пандев са контузени. В състава на "дуковете" единственият отсъстващ е Креспо. Пармалатите ще мислят предимно за сигурността си. Тимът загуби и двете си визити до момента, като получи общо 7 гола и вкара един. Нищо добро не чака гостите, ако Наполи се разиграе. Кавани и компания спечелиха и двата си мача с Парма през миналия сезон. "Дуковете" със сигурност ще се окопаят и това може да затрудни домакините. Не искам да подценявам състава от "Енио Тардини", но всичко друго освен победа за Наполи би било изненада.
Прогноза: 1 Точен резултат: 2:0

Аталанта – Удинезе

Аталанта се представя много добре от началото на сезона. Бергамаските загубиха за първи път в миналия кръг от Рома на "Олимпико". У дома тимът записа две победи, едната от които срещу силен отбор като Палермо. Контузията на Пинто е единственият проблем в състава на Аталанта. Новаците отново ще заложат на традиционната си схема 4-4-1-1 с Денис в атака и Моралес зад него. И двамата се представят чудесно от началото на сезона и са заплаха за всяка една защита. Удинезе е без Кода, Барето и Паскуале, които лекуват травми. Ди Натале е познатият лидер на "зебрите" и отново ще води атаката, а Франческо Гуидолин по традиция ще насити халфовата линия. Двата тима имат изиграни 26 срещи в историята. Победите за Удинезе са 26, Аталанта има 7, равенствата също са 7. "Фриуланите" са класен, сработен тим, но "бергамаските" играят силно пред собствена публика. Като че ли равенството изглежда най-вероятният изход от двубоя.
Прогноза: Х Точен резултат: 1:1

Каляри – Сиена

Двата тима се представят според очакванията, като дори сардинци надскачат себе си от началото на сезона. Тимът от "Сент Елия" намери равностойни заместници на напусналите и сега изглежда дори още по-силен, особено у дома. Ларивей и Тиаго Роберто ще водят атаката на Каляри. Ел Кабир, Ериксон и Екдал са контузени. Сардинци използват Косу като плеймейкър. Неинголан също е опасен в атака. Сиена е симпатичен отбор и вероятно има класа, необходима за място в Серия "А". Всяка точка при гостуване ще бъде изключително ценна за новаците. Терци, Дестро, Контини и Реджиналдо до последно са под въпрос за срещата. Сиена залага на класическо 4-4-2 с Калайо и Бриенца в атака. Новаците спечелиха последната си визита на Каляри през 2009 година, но като цяло играят трудно на "Сент Елия". Таванът на Сиена е реми, но шансовете на сардинци да спечелят изглеждат по-сериозни.
Прогноза: 1 Точен резултат: 1:0

Дженоа – Лече

Дженоа полетя високо в началото на сезона, но двете поредни загуби приземиха "грифоните". Срещу Лече тимът от Генуа ще търси задължителна победа. Зе Едуардо и Место са контузени. С нападатели като Паласио и Карачоло отборът изглежда силен в атака. Защитата обаче е слабото звено в състава. Може би е време шефовете на Дженоа да пенсионират Каладзе. Лече затвърждава реномето си на слабак и е типичен пример за добри футболисти събрани на едно място, които обаче не успяват за се превърнат в отбор. Ферарио и Ди Микеле са контузени. Жалко е, че Лече разполага с толкова силни офанзивни играчи, а действа прекалено страхливо и без самочувствие. Дженоа спечели последните си 5 мача срещу неделния си съперник. Преди това пък Лече бе в силна серия. Победата на "грифоните" като че ли не буди съмнение.
Прогноза: 1 Точен резултат: 3:1

Новара – Болоня

Болоня са последни с една точка, докато Новара се представя значително по-добре. И двата тима се длъжни да търсят победата. За новаците това е второ поредно домакинство, а за Болоня второ гостуване. Важни футболисти като Делафиоре, Джеда и Моримото от състава на Новара до последно са под въпрос. Болоня е без Крус, Жиле, Перес, Тайдер и Антонсон. Двата тима не са се срещали до момента. Като че ли домакините имат предимство. Играят по-добре, спечелили са повече точки. Аз обаче смятам, че Болоня разполага с добър отбор и може да спечели този двубой.
Прогноза: 2 Точен резултат: 0:2

Неделя, 21.45 часа

ЛациоРома

С две поредни победи, Рома сякаш излезе от "нокаут" ситуацията. "Вълците" подобряват формата си и срещу Лацио ще имат възможност да докажат, че вървят в правилна посока. "Орлите" също са доста променен състав в сравнение с миналия сезон, но при тях някак си сработването стана по-бързо и безболезнено. Въпреки проблемите си в началото на кампанията и двата отбора са само на 3 точки от върха, а първенството едва сега започва. Лацио е без контузените Матусалем и Дел Неро. И двамата обаче не са първи избора за Еди Рея, така че на практика проблеми в състава на "орлите" няма. Десният защитник Конко, който бе привлечен за заместник на Лихтщайнер, оставя много добри впечатления с играта си. Лацио вероятно ще заложи на 4-3-1-2. Сисе и Клозе ще действат в атака, а Ернандес ще играе зад тях. Големият проблем в състава на Рома е отсъствието на контузения Тоти. Писаро и Окака също са с травми. Очаква се Луис Енрике да заложи на 4-3-3 с Къркич, Пянич и Освалдо в атака. Слабото нясто и на двата отбора е защитата. Лацио може би ще заложи на центрирания към снажните си нападатели. Рома пък ще отговори с повече разигравания и ще търси гол с бързи отигравания и двойни комбинации по земя. Превъзходството на "вълците" над съперника през последните сезони е смазващо. Рома има 2 поредни победи и въпреки че съставите са доста променени, това неминуемо е психологическа бариера за "орлите". Разбира се, мачът е троен. Моето мнение е, че Лацио няма да загуби за шести пореден път.
Прогноза: Х Точен резултат: 2:2

*Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ddc_c
17.10.2011 13:33

Събота, 15 октомври:
Милан – Палермо – 1 / 3:2 / реален - 3:0
Катания – Интер – 2 / 1:3 /реален - 2:1

Неделя, 16 октомври:
Чезена – Фиорентина – х / 1:1 /реален - 0:0
Киево – Ювентус – 2 / 1:2 /реален - 0:0
Наполи – Парма - 1 / 3:0 /реален - 1:2
Аталанта – Удинезе - х / 1:1 /реален - 0:0
Каляри – Сиена – 1 / 2:1 /реален- 0:0
Дженоа – Лече – 1 / 2:1 /реален - 0:0
Новара – Болоня - х / 1:1 /реален - 0:2
Лацио – Рома – 2 / 1:2 /реален - 2:1

3 от 10 лошо!

CeL7IC
16.10.2011 17:56

Пълни нещастници са тия италианци.Как е възможно всички срещи в неделя да завършат по един и същ начин 0:0
Фалшиво първенство,да ги разследват и глубят дано...

kuramiian
16.10.2011 10:21

аталанта - удинезе 1Х
каляри - сиена 1
дженоа - лече 1
киево - юве 2
чезена - фиорентина Х2
новара - болоня .... ба ли го .... Х

Italian4eto
15.10.2011 22:29

Каляри - Сиена 1, Новара - Болоня 1, Лацио - Рома 2 !!! Успех !!!

dbddimov
15.10.2011 16:56

дано Наполи ,Милан ,Ювентус и Интер да си вземат мачовете че да си дръпна печалбата*smile*

ForzaJuve29
15.10.2011 10:45

Катания – Интер – 1Х Интер имат бая контузени а Катания са доста силен домакин!
Чезена – Фиорентина-2
Аталанта – Удинезе-Х
Каляри – Сиена –Х2

greenhool
14.10.2011 19:57

няма прав или грешен в случая *smile* просто си помислих,че си прочела грешно статията,което е също толкова възможно,колкото и да си помисля,че е написаното е сбъркано не съм ти писал коментар с цел да те провокирам*blush*

ddc_c
14.10.2011 15:58

Събота, 15 октомври:
Милан – Палермо – 1 / 3:2 /
Катания – Интер – 2 / 1:3 /

Неделя, 16 октомври:
Чезена – Фиорентина – х / 1:1 /
Киево – Ювентус – 2 / 1:2 /
Наполи – Парма - 1 / 3:0 /
Аталанта – Удинезе - х / 1:1 /
Каляри – Сиена – 1 / 2:1 /
Дженоа – Лече – 1 / 2:1 /
Новара – Болоня - х / 1:1 /
Лацио – Рома – 2 / 1:2 /

greenhool
14.10.2011 13:53

никой не е споменал 4е са 5 в статията *smile* хайде лациооооооооооооооооооооооо

teenage_head
14.10.2011 19:46

Извини се за грешката си, вместо да правиш смешки, защото в случая ти не си прав*wink*

greenhool
14.10.2011 19:22

не е трудно да се сетиш и че рома са първи с пет поредни победи,но ти го написа

teenage_head
14.10.2011 19:04

Оправиха го след като написах коментара, не е трудно да се сетиш....

teenage_head
14.10.2011 13:06

Рома имат 2 поредни победи,а не 5, нали щяха да са на първо място иначе *blush*