Реал Мадрид - Ливърпул (превю)

18:52
Реал Мадрид - Ливърпул (превю)
Деветкратният европейски клубен шампион Реал Мадрид ще се изправи срещу най-титулувания английски клуб Ливърпул в осминафиналите на Шампионската лига. Треньорите и на двата тима са испанци, а звездата на мърсисайдци Фернандо Торес е бивш играч на градския съперник на "Белия балет" Атлетико Мадрид, което е гаранция за впечатляващи мачове на "Сантяго Бернабеу" и "Анфийлд". Тези два клуба са изкачвали най-високия връх в Европа общо 14 пъти.

Отборът на Реал Мадрид изкара тежък период през есенни полусезон, което доведе до треньорска смяна на "Сантяго Бернабеу". Германецът Бернд Шустер бе заместен от уволнения от английския Тотнъм Хуанде Рамос. Бившият наставник на Севиля сякаш вля живителен еликсир в организма на "Белия балет" и нещата в клуба потръгнаха. Реал изоставаше на 12 точки зад лидера Барселона в класирането на Примера дивисион, но разликата бе стопена на 7 само за два кръга. В последния си мач "Кралския клуб" размаза Бетис с 6:1 и записа 9-а поредна победа в Испания. За "белите" се разписаха Гонзало Игуаин, Серхио Рамос по веднъж и Клаас Ян Хунтелаар и Раул на два пъти. Красивия и резултатен футбол се завърна в играта на Реал може би в най-важния момент за отбора - сблъсъка с английския Ливърпул в елиминационната фаза на Шампионската лига.
Хуанде Рамос изрази оптимизма си за мача с мърсисайдци в сряда вечер. "Очаквам истински футболен спектакъл от този мач. Ще се срещнат два велики отбора и съм убеден, че зрителите ще останат доволни. Оптимист съм, че футболистите ми ще изиграят голям мач и вярвам, че можем да излезем победители от него." Президентът на Реал Висенте Болуда дори отиде доста по-далече, като заяви, че неговият тим ще победи Ливърпул с 3:0 на "Сантяго Бернабеу", а в Англия ще постигне минимален успех.

Традиционно Реал Мадрид бе един от най-активните клубове през изминалия трансферен прозорец и ръководството на клуба вече може да се похвали с притежанието на половината национален отбор на Холандия. В състава са: Ариен Робен, Рафаел Ван Дер Ваарт, Уесли Снайдер, Рууд ван Нистелрой и Клаас Ян Хунтелаар. Лошата новина за Хуанде Рамос е, че Хунтелаар няма да може да играе за тима в Шампионската лига, въпреки добрата си форма, тъй като е участвал в турнира за Купата на УЕФА с Аякс през този сезон. Големият отсъстващ в "бялата" атака обаче си остава Рууд ван Нистелрой, който получи тежка контузия още преди Нова година и пропуска сезона. Това все пак не е от решаващо значение за Хуанде Рамос, тъй като Игуаин показва постоянство, а Раул е на върха на спортната си слава, след като наскоро подобри рекорда на клубната легенда Алфредо Ди Стефано по отбелязани попадения с екипа на Реал Мадрид и вече има 311 гола. Всички в "Кралския клуб" са решени на успех в срещата с Ливърпул, мотивацията е на 100%, а класата на тима няма нужда да се коментира. Остава само Реал Мадрид да намери сили да преодолее съперник от европейска висота като Ливърпул.

"Червените" са повече от доказан боец на европейската футболна сцена. Въпреки, че не е печелил титлата във вътрешното първенство от 18 години, отборът от града на "Бийтълс" си остава най-титулуваният английски клуб. "Червените" са петкратни "Крале на Европа", като последния си приз те извоюваха след паметния финал с Милан в Истанбул през 2005-а година. Само две години по-късно те пак играха финал в Шампионската лига с италианския гранд, но този път отстъпиха пред "росонерите". През този сезон Ливърпул се представя доста добре във Висшата лига, като в момента изостава на 7 точки зад лидера Манчестър Юнайтед, а през почти целия есенен полусезон бе начело в класирането.

Съставът изграден от мениджъра Рафаел Бенитес е може би най-силния от доста години насам. Показателно е, че селекционерът на европейския шампион Испания Висенте Дел Боске повика за последната контрола на Ла Фурия с Англия цели пет футболисти на Ливърпул: Хосе Рейна, Алваро Арбелоа, Шаби Алонсо, Алберт Риера и Фернандо Торес. Испания спечели този мач с 2:0.

Най-важното за Ливърпул е почти сигурното участие на капитана на тима Стивън Джерард в срещата на "Сантяго Бернабеу". Английският национал получи контузия преди 20-тина дни и беше под съмнение за мача с Реал, но от медицинския щаб на мърсисайдци увериха, че Джерард ще бъде на линия за двубоя в сряда вечер, като все пак остават минимални съмнения за неговото участие. Видно е от срещите на Ливърпул, че самото присъствие на Стивън Джерард на терена внася изключително спокойствие на съотборниците му и отборът се представя далеч по-добре. Както каза нападателят Фернандо Торес наскоро: "Когато Джерард е зад теб, винаги можеш да си спокоен, че топката ще попадне на правилното място."

Двубоят на "Сантяго Бернабеу" между Реал Мадрид и Ливърпул може да се определи като един от най-интересните до момента в Шампионската лига. Най-титулуваните футболни клубове на Испания и Англия ще мерят сили пред 85 хиляди зрители на стадиона и милиони пред малкия екрана. Зрелище, което едва ли някой би искал да пропусне. Предвиждам равенство в Испания и минимална победа за Ливърпул при реванша на "Анфийлд".


Главен съдия: Роберто Розети (Италия)
Асистенти: Кристиано Копели и  Паоло Калканио (Италия)

Очаквайте подробности около отборите!!!

10:42 часа: Снайдер и Гути ще са налице за мача с Ливърпул, след като травмите им са отшумяли. Хайнце и Канаваро също са възстановени и ще могат да играят.
11:59 часа : Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард ще започне като титуляр срещата на "Сантяго Бернабеу".
15:51 часа : Вратарят на Ливърпул Пепе Рейна никога не е печелил двубой срещу Реал Мадрид, но стражът изрази надежда това да се случи именно тази вечер.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ForzaMilan1899
25.02.2009 21:13

Реал очевидно са в много добра форма , но англичаните доказаха , че в ШЛ играят много силно независимо от резултатите и позицията си в първенството.Очаквам много интересен мач и равен резултат *thinking*

shitfyyy
25.02.2009 19:20

shinigami
Любител
Пуснато на
25.02.2009, 18*beer*11 Реал не се намират в най-добрата си форма
Ти си побъркан бе 9 поредни победи сигурно са най-лошата форма която може да имат Реал Мадрид. *joking*
Аман от разбирачи.

shinigami
25.02.2009 18:42

Реал не се намират в най-добрата си форма а Ливьрпул показа че е силен и срещу най-силните.Имайки предвид чемача се играе на Сантяго Бернабео според мен най-логичния знак е Х. Успех *wink*

Tribalerko
25.02.2009 14:30

1:2 ще е резултата тази вечер
Няма какво да се залъгвате. *stop*

ov3r
25.02.2009 12:48

Васко, Васкооооооо, стига глупости, бе, стига пристрастия. Поне не от вас. Ние затова сме в сайта, да покажем пристрастие. От вас смятам се иска друго. *wink*

debelarica1234
25.02.2009 11:16

Действително това е най интересният двубой от осминафиналите на Шампионската лига.И двата отбора са догонващи в своите първенства но мисля,че Реал са с едни гърди напред.В момента са в по добра форма от Ливърпул.Интересен е сблъсъкът между Рафа Бенитес и Хуанде Рамос.Този мач може да се определи като испанския сблъсък в Шампионската лига.И все пак мачът си е непредвидим.Дотолкова е непредвидим,че ако го играеш 1x2 той ще излезе Y.

Vihren_FCB
25.02.2009 11:09

Как виждате мача, като че ли първия на бернабео ще е Х

barcata_
25.02.2009 04:36

1-1 гаранция Реал си е прокалнат да си отпада на 8 финалите тва си е *devil*