Получи ли справедливост ЕЙРЕ за ощетяването срещу Франция? (видео)

12:13
Получи ли справедливост ЕЙРЕ за ощетяването срещу Франция? (видео)
Вчера ЕЙРЕ стигна до победа с 2:1 като домакин на Армения в последния мач от груповата на фаза на квалификациите за Евро 2012. Така ирландците се класираха на бараж за сметка на арменците, които бяха приятната изненада в група В.

За да стигнат до успеха, футболистите на ЕЙРЕ получиха голям съдийски подарък в 26-а минута на мача, когато Едуардо Гонзалес реши да покаже директен червен картон за стража на гостите Роман Березовски. Реферът прецени, че вратарят е играл с ръка извън наказателното си поле. Березовски бе излязъл, за да блокира удар на Саймън Кокс, който се бе измъкнал зад отбраната на арменците.

Странно как Едуардо Гонзалес не се посъветва със страничния си рефер и да установи, че Кокс очевидно поема топката с дясната си ръка, преди да стреля към вратата. Самата игра с ръка на Березовски също е много спорна, тъй като на повторенията се вижда, че 37-годишният футболист на Химки по-скоро отбива топката с гърдите си.

В самия край на полувремето ЕЙРЕ излезе напред в резултата след куриозен автогол на арменския бранител Валери Алексанян.

Преди около две години ирландците бяха жестоко ощетени в баража за класиране на Мондиал 2010. Тогава Франция отстрани селекцията, водена от Джовани Трапатони, с гол на Уилям Галас, който трябваше да бъде отменен, тъй като при асистенцията на Тиенри Анри, нападателят си спря топката с ръка. Тогава от федерацията на ЕЙРЕ искаха преиграване на мача и като цяло изразиха недоволството си от огромната гавра, извършена срещу тях. Сега изглежда ирландците получиха справедливост. Ако това може да се нарече така. Защото за пореден път в световния футбол зрителите станаха свидетели на това как безцеремонно се толерират и бутат напред фаворитите.




Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

lunatik
13.10.2011 12:51

Никъква игра с ръка ,топката се удари във гърдите на вратаря*angry**angry**angry*

bacardy_breezer
13.10.2011 08:51

Ква справедливост бе ??? Тия ЕЙРЕ са най-големите боклуци.Онова с ръката на Анри си беше справедливост, защото преди това в квалификационния цикъл им дадоха толкова аванти на тия мишки, че няма на къде - то не бяха измислени дузпи в последните секунди (победата им над Грузия), измислени картони за другите отбори, голове от засада и прочие.Искрено им пожелавам да отпаднат и сега на баража или да съм по-точен пожелавам им Босна !

moraskino
12.10.2011 22:42

Получи ли справедливост ЕЙРЕ за ощетяването срещу Франция? НЕ

spaiker_89
12.10.2011 22:31

тоя коментатор може би е вдигнал кръвно *joking**joking*

Pechenqgata
12.10.2011 18:10

То първо ирландския нападател играе с ръка а след тва пук няква измишльотина на съдиите които за пореден път биват подпирани... в предните квалификации също бяха подпряни срещу Грузия, ирландците заслужават да бъдат ощетявани секи мач щото са един от най-съдийските отбори!

fena_man_utd
12.10.2011 17:41

За какво да се консултира със страничният след като не забелязва нищо нередно.Той си мисли,че играе с гърди или рано и следователно преценява,че няма нужда да се стига до консултация.За първата ситуация със вратаря няма нужда повече да я коментираме аз мисля и виждам едно ти друго.Всеки сам за себе си може да прецени.Едно е сигурно,че ситуацията е трудна за отсъждане правилно.

fena_man_utd
12.10.2011 17:13

Как ще не играе с ръка след като скача като ''заек'' и си вдига високо ръцете? Обясни ни? А за повеждане на топката с ръка от играч на Ейре няма да го коментирам ясно се вижда,че играе с ръка,но това няма как да се забележи,защото съдията е с гръб и няма как да я види.

psiharizlle
12.10.2011 17:41

погледни по-добре с ръка игра нападателя не вратаря жалко можеше да има и друг развой мача 3.5 коефицент имаше...

Fabregas_boy
12.10.2011 17:35

В гърдите се удря на Березовски,а и защо като му е в гръб Кокс,не се консултира със страничния рефер.*wink*

dostoevski
12.10.2011 17:01

Вратаря не игра с ръка,топката се удари в гърдите му,очевидно е дори без повторения в реално време се вижда.А ирландеца на всичкото отгоре си поведе топката с ръка..егати подпирането.Не е спорна,а очевадна ситуация,но..явно това е реванша за ирландците.А кога ли ще видим реванш за арменците?А после реванш и за ощетения тим..уникален кръговрат *smile*

fena_man_utd
12.10.2011 16:34

Не виждам нищо кой знае какво.Вратаря играе с ръка извън наказателното си поле и съдията вдига картон оттам нататък какво става и мача как върви си е друг въпрос.А това че ситуацията е спорна не значи,че можем да я сравнява ме с друга.Двете неща различни.

Chelsea_FanBlue
12.10.2011 22:18

[IMG][@link http://img88.imageshack.us/img88/9731/nohandplay.jpg][/IMG] Ами както и да гледам, колкото и да гледам виждам това [@link http://img88.imageshack.us/img88/9731/nohandplay.jpg] , а то е, че няма игра с ръка на вратаря. Не че има значение, но не трябва да казваме на черното-бяло. Нека бъдем обективни и безпристрастни! *thumb_up* bleid_2, нямам какво да добява към твоят коментар *thumb_up**thumb_up**thumb_up*

bleid_2
12.10.2011 15:58

Двата мача са различни.Сега Ейре отиват на бараж и там може да отпаднат и пак да гледат първенството по телевизията.Мача с франсетата беше бараж и онзи скандален гол ги изхвърли от световното защото те дефакто се бяха класирали преди гола на Анри.Несравними са двата спорни момента и двата мача.За това ми е винаги смешно когато Германия бие Англия на някое първенство със съмнителен гол или албионците са били ощетени в мача и всички в един глас казват-"ето съдбата си го върна на Англия за финала от 1966 с измисления гол"???Ако ще Германия да бие Англия в още 100 мача няма как да си върне загубеното в онзи финал.Само победа на финал би ги компенсирал.Така е и сега с Ейре!

Pechenqgata
12.10.2011 18:13

Прав си

biancorosso
12.10.2011 16:57

Абе не се бяха класирали точно ама както и да е ... Дори да не беше този гол за Франция, щеше да има дузпи и пак можеше петлите да се класират *wink*

ceco26
12.10.2011 15:03

Абе...вече започвам да не намирам нищо изненадващо, лошо и т.н. в толерирането на фаворитите...както на клубно, така и на национално...в живота винаги ще идентични ситуации и докато човек има участие в тях така ще е, най-малкото пък, че винаги има изключения, които да разбутват системата... Няма какво да се направи...както ние не можем да си оправим държавата и да я направим съвършена, така е и във футбола...това да се направи нещо по-добро не решава проблема, защото той пак е факт. Предполагам, че не сте съгласни с мен, но не знам да има съвършена система, която винаги да е права и точна. Затова нека не мислим за това и да търсим положителното в нещата или да си мислим, че така е по-добре.

Roberto_Mancini
12.10.2011 13:43

Франция пак със съийска помощ отива евро 2012 !!!!! 1-1 босна *devil*