Виляреал - Панатинайкос (превю)

18:50
Виляреал - Панатинайкос (превю)
Най-сладката двойка в 1/8-финалната фаза в Шампионската лига. Виляреал излезе без особени проблеми от група като втори отбор. Трагичната конкуренция на Селтик и дебютанта Олборг не бяха заплаха за "подводницата", която се задоволи с място зад Юнайтед в група "Е". Жребият си бе направо за почерпка, изненадващият първенец в група "B" Панатинайкос. Гърците хвърлиха бомбата в това издание на лигата, след като изненадоха отбори като Интер и Вердер Бремен, и се поздравиха с призово място.

Шансът пред Виляреал за продължаване на 1/4-финалите е наистина много голям. Съставът играе познатия привлекателен футбол, който му отрежда четвърта позиция в класирането на Примера и евентуално плейофен кръг за нешампиони в Шампионската лига през есента. Конкуренцията на Валенсия е доста сериозна, но това ще оставим на страна на този етап. Вратарският пост довечера е ясен - Диего Лопес Родригес, който се представя малко под очакваното. Това отдавам на защитата и по-специално на липсата на основен играч в нея като Гонсало Родригес. Аржентинецът изигра страхотни срещи срещу Юнайтед в груповата фаза и заедно със стражът на "жълтите" бе в основата на сухата мрежа от двете срещи. Сега, за съжаление, треньорът Мануел Пелегрини няма да може да разчита на него, поради контузия, което определено ще повлияе на качеството в защита. Друг проблем в дефанса е наказанието на Жоан Капдевиля, който бе изгонен в последната среща в груповата фаза срещу Юнайтед. В състава има единствено пет здрави защитника, които наставникът включи в групата от 18 души и това са: Хави Вента, Анхел Лопес, Фабрисио Фуентес, Диего Годин и бившият "топчия" Паскал Сиган. Най-оптимистично изглежда полузащитата на тима, която по всяка вероятност ще бъде формирана от Маркос Сена, Санти Касорла, Робер Пирес и Кани. Възможности за промяна също не липсват след като Себастиан Егурен, Ариел Ибагаса, Бруно Сориано и плеймейкарът Матиас Фернандез са готови за игра. Проблемите в нападение са свързани с контузията на мексиканеца Гилермо Франко, но и без него Хосеба Лиоренте, Джузепе Роси и Нихат Кавечъ ще създадат много главоболия за защитата на гърците.

Панатинайкос почти сигурно ще се прости с Шампионската лига през следващия сезон след като изостава с цели 11 точки от лидара Олимпиакос във временното класиране на Гърция. Тимът играе много дисциплинирано в защита пред вратарят Марио Галинович и трудно допуска голове. Имената, които правят впечатления в халфовата линия на тима, са бившият "артилерист" Жилберто Силва, плаймейкарът на австрийския национален отбор Андреас Иваншич и Георгиос Карагунис, който мина през отборите на Интер и Бенфика. В нападение ще се разчита на самотникa Вангелис Манциос, добре познат на защитата на Вердер Бремен.

Виляреал изглежда по-стойностният тим, но не забравяйте, че гърците победиха отбори като Интер и Вердер Бремен в своите гостувания. Липсата на Гонзало Родригес също може да окаже своето влияние в среща от такъв форум. Все пак предимство за "жълтата подводница" на "Ел Мадригал".

Главен съдия: Конрад Плауц (Австрия)
Асистенти: Бернхард Зауер и Андреас Филингер (Австрия)

Очаквайте подробности около отборите!!!

10:48 часа: Джанис Гумас от състава на Панатинайкос пропусна последните две седмици поради контузия, като неговото участие е под въпрос за мача днес.
16:05 часа: От състава на гостите отпада и Лукас Винтра, който не успя да се възстанови от контузия.
17:20 часа: Треньорът на Виляреал Мануел Пелегрини доста изненадващо заяви, че неговият тим не е фаворит в срещата с Панатинайкос.

\"\"



Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

lubo_309
25.02.2009 11:34

един интересен мач и няма да се "изненадох" ако гърците постигнат благоприятен резултат с оглед на тежката борба, която предстои на жълтата подводница за влизане в 4-ката на примерата.