Футболната глупост на десетилетието (видео)

14:51
Футболната глупост на десетилетието (видео)
Феновете на най-великата игра в Африка станаха свидетели на футболната глупост на десетилетието по време на квалификационните мачове за турнира за Купата на африканските нации в събота.

В седма група ЮАР приемаше Сиера Леоне, а Египет домакинстваше на Нигер. Първият двубой завърши при резултат 0:0, а във втората среща "фараоните" постигнаха убедителна победа с 3:0.

ЮАР, Сиера Леоне и Нигер събраха по девет точки след последния мач в групата, като играчите на Южна Африка започнаха да празнуват класирането си за следващата фаза, тъй като имаха най-добра голова разлика от трите отбора.

Докато играчите на Бафана Бафана забавляваха привържениците на стадиона с веселите си танци на победата, те бяха поздравени от президента на местната федерация за чудесното постижение.

Междувременно в Египет футболистите на Нигер също празнуваха своето класиране. След края на мачовете стана ясно, че по правилата на CAF (Африканската футболна Конфедерация) ЮАР остава на второ място в група седем, въпреки че има най-добра голова разлика.

"В случай, че два или повече отбори завършат с равен брой точки след всички мачове от групата, се класира този, който е събрал най-много точки в мачовете между засегнатите страни", се чете в правилата на CAF.

Тоест, Нигер печели група седем, след като е записал две домакински победи срещу Южна Африка и Сиера Леоне и две поражения в гостуванията на тези съперници. Това означава, че Нигер е събрал шест точки от мачовете между "засегнатите страни".

Междувременно ЮАР и Сиера Леоне правят две нулеви равенства в мачовете помежду си и така остават след Нигер, тъй като събират по пет точки в своеобразната минилига.

"Това е скандално", заяви наставникът на ЮАР Питсо Мосимане. Веднага, след като разбра, че Нигер губи с 0:3 в Египет, специалистът пусна в игра халф, за да запази нулевото равенство срещу Сиера Леоне.

"Мислите ли, че щях да оставя нападателя Маджоро на пейката, ако знаех, че ми трябва победата?", допълва разгневеният треньор.

В крайна сметка от федерацията на ЮАР подадоха жалба след края на мачовете, но е почти сигурно, че тя няма да има успех, тъй като преди старта на мачовете от груповата фаза ръководителите на Южна Африка са се съгласили на правилата, определени от CAF.

Така, за първи път в историята си Нигер се класира за турнира за Купата на африканските нации.

За ЮАР остава срамът да се радват като малки деца на успех, който всъщност не са постигнали. Със сигурност това е една от най-големите футболни недоразумения на десетилетието.

Вижте как футболистите на Южна Африка празнуват мнимото си класиране за Купата на Африканските нации:



Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

cesc4barca
11.10.2011 06:06

еми някви печки дето незнаят банани ли берат футбол ли играят

BIL0YE
10.10.2011 21:04

според мен когато по миналия сезон...Фенербахче си мислиха че са станали шамшиони...когато мача им с трабзон вървеше 1:1...и си мислиха че Бурса падат от Бешикташ а те всъшност Бешикташ легна на Бурска последните минути...и на стадиона на фенерите си мислиха че са шампиони...около 2 мин...после като разбраха кво е станало изпочупиха стадиона...това беше по голяма глупост от това...

linerov65
10.10.2011 18:00

явно са замесени в тото, да играеш у дома за равен и да излъжеш играìте да се радват,ха ха ха та дане би някой да се усети и да каже-я тия неса знаели и мача е редовен, редовен ама друк път

Arsenal__1886
10.10.2011 17:44

[@link http://www.soccerway.com/international/africa/africa-cup-of-nations/2012-equatorial-guinea-gabon/qualifying-round/group-7/] ??????

Nikijan312
10.10.2011 17:33

И аз съм изненадан от слабото представяне на Египет, а по темата - Така е, като не знаеш правилата!

AndY__20
10.10.2011 17:29

А шампиона от последните 2 издания Египет, е зад Сиера Леоне и Нигер !?! Ебаси тотаджиите

lunatik
10.10.2011 16:10

хахахах ,тия как са се прее*али само.....*lol**lol**lol*

Est1892
10.10.2011 16:04

хаха ами да не е бил мишка и да е играл за победа освен това те правилата не ги мислят на момента те са ясни преди това и на Европейското са същите както Дания ,Швеция и Италия имаха по 5 точки 2004 и се гледаше мачовете по между им. Кой му е виновен ,че не знае регламента на турнира то е недопостимо това да не знаеш при какви условия се класираш после др-те му виновни наистина са тъпаци номер едно на десетилетието. *lol**lol**lol*

VasilGeorgiev
10.10.2011 15:22

"Междувременно ЮАР и Сиера Леоне правят две нулеви равенства в мачовете помежду си и така остават след Нигер, тъй като събират по пет точки в своеобразната минилига. " Аз така и не разбрах защо ЮАР отпада като имат по пет точки с отбора на Сиера???

peter1985bg
10.10.2011 15:47

Щото Нигер имат 6. Иначе поредния жалък опит за сензация. Кое му е чак глупостта на десетилетието? Има си ясни правила и те са си спазени, това че някой не ги знае си е негов проблем и си носи последствията. Никой не им е виновен

Sir_Mitko
10.10.2011 15:45

Еми просто е...Нигер имат 6 точки от 2 победи,а ЮАР и Сиера Леоне имат 2 равенства помежду си и по 1 победа над Нигер,което прави 5 точки.Научете се малко да смятате бе...