Атлетико Мадрид - Порто (превю)

18:01
Атлетико Мадрид - Порто (превю)
И двата тима изкараха страхотен късмет при жребия. Атлетико Мадрид среща възможно най-удобния победител в групите, ако може изобщо да се говори за такъв. В началото на месеца "дюшекчиите" освободиха наставника си Хавиер Агире за постигнати слаби резултати и на негово място бе назначен Абел Ресино. Импулсът в тима не закъсня и столичани спечелиха при дебюта на наставника с категоричното 3:0 в гостуване на Рекреативо. В изявлението си преди срещата от Шампионска лига Ресино заяви, че ще потърси помощта на уволнения Хавиер Агире, за да намери най-оптималния състав за важния сблъсък.

На вратата ще продължи да се изявява Лео Франко, а пред него ще действат  Гиоргиос Сейтаридис, Джони Хейтинга, Томаш Уйфалуши и Мариано Перниа. Титулярния десен защитник Луис Переа получи комоцио през уикенда в загубения от Севиля мач и ще трябва да почива след като бе изписан от болницата. На негово място ще се заложи на гръцкият национал Сейтаридис. В средата на терена Абел Ресино определено има доста опции. Маниш Рибейро и Пауло Асунсао изглеждат непоклатима двойка в центъра, а по двете крила ще действат Шимао Саброса и Макси Родригез. Атомното нападение между Серхио Агуеро и Диего Форлан ще бъде възобновено след завръщането на аржентинеца от родината му като баща. Единствени отсъстващи ще са Луис Гарсия и Евер Банега, което не е голям проблем за мадридчани.

Порто са водачи в Португалия, а моментната форма на тима определено е добра. "Драконите" завършиха на първо място в групата след като в последната среща Арсенал си позволи лукса да отиде с юношеската си формация на "Ещадио До Драгао" и логично загуби. Проблеми в тима на Хесуалдо Ферейра почти няма. През уикенда в гостуването на Пасош Ферейра бе дадена почивка на дефанзивният полузащитник Фреди Гуарин и крайният бранител  Фусил, които изпитваха леки болки. Сега и двамата са на линия и пътувaха с тима. Плеймейкърът и може би най-важната фигура в тима на "драконите" Лучо Гонзалес също бе съхранен в шампионатната среща заради проблеми с коляното, но сега ще изведе своите с капитанската лента. На вратата ще започне стабилният Елтон да Силва, към който през януари имаше интерес от Висшата лига на Англия. В защита ще се заложи на четворката Али Сисоко, Бруно Алвеш, Фусил и много перспективният Роландо. Като най-вероятни партньори на Лучо Гонзалес се спрягат имената на Фернандо Франциско Регес, Раул Мейрелеш и бързоногият Кристиан Родригез. Нападение в състав Лисандро Лопез и Хълк ще има за цел да отбележи така важния гол на чужд терен в елиминационната фаза.

Един от многото непредвидими 1/8-финални двубоя тази година. Мачът се свири от Хауърд Уеб (лично за мен най-добрият съдия не само на Острова), което сваля до минимум съдийските грешки. Абсолютно равностойни отбори, по всички точки на терена. Домакинска победа, а разликата в срещата може да направи Серхио Агуеро.

Главен съдия: Хауърд Уеб (Англия)
Асистенти: Питър Киркуп и Майкъл Маларкей (Англия)

Очаквайте подробности около отборите!!!

10:40 часа: Халфът на Атлетико Мадрид Маниш определи сблъсъка с бившия си клуб Порто като "много специален за него" и заяви, че при отбелязването на гол във вратата на
"драконите" няма да изразява радостта си.
12:26 часа: За партньор на Томас Уйфалуши в центъра на защита в състава на Атлетико Мадрид ще бъде предпочетен Пабло Ибанес Тебар.

\"\"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

hardtofind
24.02.2009 14:30

порто ще постигнат добър турнирен резултат.1-1 или дори 1-2 в полза на драконите.лисандро лопес и лучо гонзалес ще са основните фигури в тима на синьо-белите,както и раул мейрелеш,който има над 10 асистенции този сезон.атлетико няма скорошен опит от този турнир и очаквам след треньорската смяна там да настъпи леко объркване,може би босовете на атлетико избързаха с тази смяна.предполагам че играчите ще са пренавити и това плюс опита на порто в такива мачове ше наклони везните в полза на тима от португалия,ако не в този мач,то като краен победител. 1-1; 1-2 за Порто

markata1988
24.02.2009 13:41

Трудно ще им е на Атлетико, но се надявам да покажат на Порто, че имат сили за победа и че я заслужават *smile*

kataluneca10
24.02.2009 12:21

тука говорим за порто с мн опит в лигата за разлика от атлетико *sad* но мадри4ани имат своя 6анс

idol_bg
24.02.2009 02:16

Лично за мен най-непредвидимият осминафинал.... *smile* Порто има на своя страна опита от подобни мачове,но пък Атлетико разполага с по класни изпълнители.Макси Родригес и зетя на Марадона.....получиха почивка в последния кръг в Примера...като само Агуеро поигра няколко минути,което даде ясно да се разбере че те ще са основните фигури за дюшекчиите в тоя мач.Но както често става очаквам играчи които стоят малко в сянка,да решат двубоя.За мен абсолютно равностоен двубой.

spir0
23.02.2009 22:39

Атлетико ще си вземат мача трудно но ще го вземат

drummer
23.02.2009 20:33

Абсолютно непредвидим двубой. Страхотен късмет при жребия / и за двата отбора /. Късмет и със съдията Хауърд Уеб, който и за мен е най-добрият. От тук нататък всичко е в краката и ....главите на футболистите от двата отбора.

avjoana
23.02.2009 20:13

Порто имат повече опит в ШЛ. Мача ще е Х

MB_KrisS
23.02.2009 19:39

Атлетико не са във форма, за разлика от Порто. Но определено испанците имат по-голям потенциал. Хайде дюшекчии...

ForzaMilan1899
23.02.2009 19:23

Наистина много интересен мач.Атлетико може би са по класния отбор , но и Порто не са за подценяване.Аз мисля , че победата ще бъде за Атлетико , но няма да е с голям резултат.