Интер - Манчестър Юнайтед (превю)

18:10
Интер - Манчестър Юнайтед (превю)
В може би най-интересният и най-коментиран двубой от осминафиналната фаза на Шампионската лига един срещу друг се изправят италианският шампион Интер и първенецът през последните две години в Англия Манчестър Юнайтед. Мачовете ще ни предоставят сблъсък и между наставниците на двата отбора Жозе Моуриньо и сър Алекс Фъргюсън, които са известни с недоброто си отношение един към друг, още от когато португалецът бе мениджър на лондонския Челси.

В първата среща домакини са "нерадзурите", чиито състав няма никакви кадрови проблеми. Броени часове преди срещата на "Джузепе Меаца" английските медии разпространиха информация, според която Моуриньо ще излезе със състав във формация 4-4-2, като двамата нападатели ще се Адриано и Златан Ибрахимович. Именно шведският голмайстор е сочен като основен коз за евентуалния успех на Моуриньо срещу "червените дяволи". "Златан Ибрахимович е човекът, който ще всее страх на Манчестър Юнайтед във вторник вечер", заяви наставникът на Интер преди срещата. Златан се намира във великолепна форма и винаги е с основна заслуга за победите на Интер, който вече води с 9 точки пред Ювентус и с 11 пред Милан на върха на класирането в италианската Серия "А". Моуриньо ще може да разчита и на дълго пренебрегвания от началото на Марио Балотели, който донесе последния успех на тима срещу Болоня с гол в края на мача. За защитата на Интер може да се каже само, че е допуснала най-малко голове от отборите в италианското Калчо. За всички е ясно, че Интер, Жозе Моуриньо и "синьо-черната" част от футболните запалянковци в Милано имат една основна цел - трофея в Шампионската лига, който не е бил в тяхната витрина от далечната 1965-а година. Това обаче може да стане само, ако "нерадзурите" отстранят изправилия се на техния път действащ европейски клубен шампион.

Отборът на Манчестър Юнайтед, който в момента е английски, европейски и световен клубен шампион, също се намира в страхотна форма. Мениджърът сър Алекс Фъргюсън ще има проблеми единствено в защитната формация на "червените дяволи", която макар, че извоюва рекорд на отбора за най-дълго време без отбелязан гол във Висшата лига, в мача срещу Интер ще бъде в намален състав. Шотландският специалист ще трябва да гради защитата на своя отбор без Уес Браун, Гари Невил и Рафаел да Силва, които са контузени и без централния си бранител Неманя Видич. Сърбинът е наказан за един мач, тъй като получи червен картон на финала на Световното клубно първенство през декември. Така Фъргюсън ще трябва да разчита на Джон О\'Шей и Джонатан Евънс, чийто травми са по-леки от тези на останалите защитници. В офанзивен план нещата за "червените дяволи" изглеждат наред, след като се очаква Уейн Рууни и Димитър Бербатов да излязат като чисти нападатели, а малко зад тях да действа носителят на "Златната топка" за 2008-а година Кристиано Роналдо, подпомаган от Джи-Сунг Парк. Аржентинският нападател Карлос Тевес по всяка вероятност ще остане резерва в мача на "Джузепе Меаца". За наша радост, след като премина от отбора на Тотнъм на "Олд Трафорд", капитанът на националния отбор на България Димитър Бербатов се наложи като неизменен титуляр в състава на "червените дяволи" и сега всички ние имаме възможност да гледаме български футболист на най-високото европейско ниво - сблъсъкът между италианския и английския шампион. Димитър Бербатов е в борбата и за първото място сред голмайсторите на Шампионската лига със своите 4 реализирани попадения. Той се намира на пета позиция, като пред него с по 5 гола са само Карим Бензема, Мирослав Клозе, Стивън Джерард и Лионел Меси.

Със сигурност срещите между Интер и Манчестър Юнайтед ще донесат много емоции на всички запалянковци и ще ни предложат футбол от световна класа и могат спокойно да се нарекат Битката на шампионите. Надявам се мачовете да се развият така, че да има по-офанзивна и резултатна игра, и головите положения пред вратите на Едвин Ван дер Саар и Хулио Сезар да не липсват.

Главен съдия: Луис Медина Канталехо
Асистенти: Хесус Калво Гуадамуро, Хосе Мануел Миранда

Очаквайте подробности около отборите!!!

19:35 часа
: Жосе Моуриньо остави извън групата на Интер за сблъсъка с Юнайтед защитника Марко Матераци и дефанзивния полузащитник Патрик Виейра.
19:57 часа: Защитниците на Манчестър Юнайтед Джон О\'Шей и Джони Еванс ще преминат през късни фитнес тестове преди мача на тима срещу Интер.
............................................
10:18 часа:Централният защитник на Интер Валтер Самуел ще пропусне първия осминафинал. Аржентинецът е получил контузия в мача от Серия "А" срещу Болоня през уикенда.
11:15 часа:Билетите за сблъсъка между Интер и Манчестър Юнайтед бяха разпродадени напълно, като ръководството на италианския шампион отчита рекордната печалба от 3.5 милиона евро.
12:46 часа:"Адриано, Ибрахимович, Хавиер Санети, Естебан Камбиасо, Съли Мунтари, Деян Станкович и четирима защитници – така ще изглежда моят отбор срещу Манчестър Юнайтед", заяви наставникът на Интер Жозе Моуриньо.
15:03 часа:Капитанът на Интер Хавиер Санети заяви, че според него сега е точният момент неговия тим да отстрани съперника си в Шампионската лига Манчестър Юнайтед.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

lubo_krika
24.02.2009 22:41

много ме е яд,че немога да гледам мача а и сайтът на бг телевизията не ми се зарежда

incrediblefan
24.02.2009 22:33

Гигс трябва да го арестуват след мача *joking* .Такива положения не трябва да се изпускат *wink* До сега мача върви добре.........

klishev
24.02.2009 21:27

Очаквам не толкова зрелищен мач защото мисля че и двата отбора ще ги е страх/ имат респект/ от противника.

daskala_
24.02.2009 19:38

sexymama, 7+ ама какво - тъчове ли? *lol* *angry* Иначе ти може да искаш и да хвърчиш, но бъди реалист.

bianconero27
24.02.2009 19:34

Вероятни състави:

Интер: Сезар - Майкон - Кордоба - Киву - Сантон - Санети - Камбиасо - Мунтари - Станкович - Ибрахимович - Адриано; резерви: Толдо, Ривас, Бурдисо, Максуел, Фиго, Балотели, Крус

Ман. Юн.: Е.В.Д.Сар - О`Шей - Фърдинанд - Еванс - Евра - Роналдо - Карик - Скоулс - Гигс - Рууни - Бербатов; резерви: Кушчак, Нани, Парк, Уелбек, Силва, Флетчър, Тевес

incrediblefan
24.02.2009 19:30

ШЛ не е турнира на Интер....дори и да отстранят Юнайтед ( няма как да стане) друг отбор ще ги прасне.

tamplier
24.02.2009 18:30

Като че ли изходът от двубоя изглежда предрешен,но има едно голямо НО/ и то е Жозе Моуриньо.След половин година играчите на Интер няма как да не са прихванали нещо от Специалния.Колкото и да е малко то е достатъчно,а съчетано с типичните за италичнския футбол приоми-прави задачата на Ман.Юн.повече от трудна.Не подценявайте играчите на Интер,те имат своя шанс и ще се опитат да се възползват от него."Балансираната"защита на Сър Алекс не е имала срещу себе си скоро нападател от ранга на Златан Ибрахимович.

PRI_A_TEL
24.02.2009 16:55

Интер не притежават бързината на Юнайтед и смятам че ще е интересен едностранен мач с положения от време на време за Интер, но нищо повече, просто отборите в Италия вече не са това което бяха, колкото и да се мъчат считам че резултата ще е Х или 2

sartata05
24.02.2009 16:46

Както виждам има много фенове на Манчестър Юнайтед,не искам да ги обидя,но се налага защото резултата ще е 3:0 за Интер!!!
Приятно гледане *devil*

Kilar77
24.02.2009 15:04

Моуриньо: Манчестър Юнайтед има най-добрата контраатака в света, Бербатов – фантастични технически качества.„Знам Манчестър от 2004 г. – те са най-добрият контраатакуващ отбор в света и могат да убият своя съперник в преход (от защита към атака).”
„Те имат Бербатов, който има фантастични технически качества, и Роналдо, Рууни, Тевес, Парк, които могат да направят разликата. Нашата концентрация трябва да бъде насочена към тях”, каза още Моуриньо. Може би най-голямата загуба за Алекс Фъргюсън е отсъствието на централния защитник Неманя Видич, който е с наказание. Аут още са Еванс, О’Шей, Невил и Браун. Мача за мене е Х2

markata1988
24.02.2009 13:28

Според мен този мач, отборите ще се изучават един друг и Манчестър ще са много внимателни. Все пак Челси са с нов тренъор. Мисля,, че двубоя ще завърши Х и всичко ще се реши във втория мач. Все пак: Glory glory Manchester United *devil*

Docker
24.02.2009 12:56

sexymama,мий си зъбите и чакай да свъши мача,защото след него ще имаш работа *wink*

sexymama
24.02.2009 12:48

Docker- ха,ха, със сигурност ще си останеш на ръчно още дълго време...... интер ще ги отнесе тия мангалчестър, като куцо пиле-домат ! а ти си лапни големия пръст на крака

maliby
24.02.2009 12:23

От ситуацията която се получава в момента най-много ме притеснява отсъствието на централните защитници които са гпъбнака на отбраната.Надявам се Ман да си замине от Италия с Х а ако бъде 2 ще сам още по спокоен но наистина мача ще е много труден.И пожелавам поне 1 гол на нашето момче много ще ме зарадва. *wink*

kataluneca10
24.02.2009 12:16

имтересен ма4 вупреки проблемите в сустажа мисля 4е мана 6те излезе победител ма4а 6те се ре6и от руни берба и роналдо ---златан адриао и мойеби опита на фиго но ма фона на стила които използжат и джата отбора смятам 4е контра атаката 6те е наи вайна доже4ера а мана имат изпалнители за това мойеби пуржия ма4 раженстжо но не изклиу4жам и 2 все пак сме за берба нали *smile*

intermaina
24.02.2009 10:36

Mart0_91 Ми тогава да се надяваме на Ибрахимович самор,а?
*joking*

idol_bg
24.02.2009 01:55

Честно казано,два от най-апатичните за мен отбори.Сблъсъкът обаче е класически....в това спор няма.Надявам се англичаните да продължат,най вече заради нашето момче там.Юнайтед обаче в последните години играят трудно на италианска земя и предвид проблемите в защита смятам че в 1-вия двубой може и да загубят минимално.На Олд Трафорд обаче мисля че нерадзурите отново ще докажат че това просто не е техният турнир и ще приключат рано надпреварата (което впрочем няма да е изненада).

Mart0_91
23.02.2009 23:47

абе момчета утре Интер може най-моного на X да се надява и дори да успеят да се измъкнат първия мач втория прошка няма да има и не се надяваите на Адриано и Ибрахимович че Адриано ако не се е надрусал не знае къде се намира в мача с Милан като го пуснаха наркотиците се изгуби на терена не знаеше къде се намира *joking* играите смело утре X2 до колкото до реванша може и на хендикап да го играете УСПЕХ !!!! *smile*

Craz1_K1ller
23.02.2009 22:18

Дам,смело за Интер 1-чка и да не е на точен пак става *thumb_up*

fawlty_towers
23.02.2009 22:16

Не се напъвайте бре, утре Интер ще си вземат мача. Може с 1 гол разлика, но ще си го вземе!

sexymama
23.02.2009 22:13

daskala_ тебе хич те няма бе,искам и 7+ даже......

Craz1_K1ller
23.02.2009 22:10

"sexymama
Любител
Пуснато на
23.02.2009, 1948 Като гледам май не само на мене са ми толкова противни англичаните и в частност мангалите и мангалчестър юн 4+ за интер *joking* " Англичаните не са,само посочените в частност Иначе няма лошо да се пробва 4+-0.Сигурно ще е красив коефициент *smile*

incrediblefan
23.02.2009 21:34

4+ във вратата на прИнтер.И недейте говорете за съдии...видя се кой отбор вкарва голове с ръце

daskala_
23.02.2009 20:36

seximama...? По-скоро stupedmama.Не щеш ли 6+?! *angry*

smex
23.02.2009 20:24

Ибраимович дали един гол ще вкара вие викате 3 *joking* . смятай колко необразовани хора има

Hella
23.02.2009 20:14

magik1 вие сте служебните, не Манчестър! Кво си пил незнам, като във почти всеки мач имате гол от засада, какъв отбор само... *lol* Червената машина ще ви смачка смешковцииии

smex
23.02.2009 20:07

заклет фен съм на Manchester United от както се помня. не че нещо ама говорим за най-добрия отбор в сват и че не бяха получавали гол от 23 часа, не само от по некласови отбори, но и от "великите" ЧЕЛСИ. така че който е за Интер да помисли малко преди да коментира, или да понаучи нещо за футбола и тогава да дава мнение. Мача за мене е Х2 на San Siro и твърдо 1 на Old Trafford!!! RED DEVILS!!! *devil*

magik1
23.02.2009 20:04

Айде са да ги видим Ман Ю колко струват .Да видим дали пак садийте ще ги подкрепят.АЙДЕЕ ИНТЕРРРРРРРР. Дано Ибрахимович да вкара поне 3 гола *joking* *devil* .Можи и пък 2-0

Anderson16
23.02.2009 20:00

Бъдете оптимисти тва е най-важното фенчета на интер,утре ще сте с наведени глави говорете докато можете Само Ман.Юн *devil*

chuksel
23.02.2009 19:53

Интер си свърши работата в Италия, сега спокойно ще се напъне в ШЛ - крайна победа за нерадзурите !

ForzaMilan1899
23.02.2009 19:43

Приятел , това е ШЛ а не ФИФА 2009 (или която там играеш).По-вероятно е обратното *devil*

man4o94
23.02.2009 19:37

Абе момчета айде изчакайте да свърши мача и тогава говорете.Кфо се мъчите мача е утре? *wink*

Iv3rs0n
23.02.2009 19:33

Споко и аз не ги обичам и мисля че ще видим хет трик на ибрахимович Forzza Nerazzuri *devil*

sexymama
23.02.2009 19:27

Като гледам май не само на мене са ми толкова противни англичаните и в частност мангалите и мангалчестър юн 4+ за интер *joking*